Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! Kérdezz rá a simimpx-re, hátha letudják gyártani. 30/6272127 Gondolom harmadikán nyitnak, vajdasági cég, Kecseméten van képviseletük.
Esetleg ha lehet, próbáld a szakadt végeket érvéghüvellyel összekrimpelni...
T.Horváth 65 és mugab!
Köszönöm a válaszokat. Sajnos a samott része is törött,így toldani nem tudom a fűtőszálat.
Ha leesett és eltört a samotthenger is, akkor nagy valószínűséggel "kukaérett".
Sziasztok!
Szeretnélek benneteket megkerdezni, hogy egy gazkazan termosztathoz valo csatlakoztatasa, altalaban hogyan valosul meg? Frissen vegzett villanyszerelo vagyok, de "errol nem volt szo a suliban." Minden esetben, egy hőerzekelo, vegzi a kapcsolast. Kvázi egy maualis kapcsolot valt ki a termosztat? Bekotesnel tehat ket allasa lehet....nyitott-zart? Köszönöm a segítséget!
Ha szakadt a fűtőszál, én egy nagyon vékony érvéghüvellyel össze szokteam kötni. Darabig bírja.
A samottot vízüveg samottpor keverékkel lehet ragasztani .....
Sziasztok! Nem találtam megfelelő topikot ezért itt kérdezek. Most költöztünk új lakásba, és olyan jelenségre lettem figyelmes, hogy amikor a hűtő elindul, a szobában levő dimmelhető lámpa felvillan maximum fényerőre, csak egy pillanatra. Illetve nem csak a hűtőnél hanem random is, azt nem tudom mitől van. Kérdésem, van e erre valamiféle megoldás, amibel a hirtelen feszültség/áram változásokat ki lehet szűrni? Gondolom nem tesz jót az égőnek és semminek.
Más lámpa is csinálja ezt, vagy csak az a dimmelhető? Ha más nem villan fel, akkor esélyes, hogy a dimmer vacakol. Hagyományos izzószálas lámpánál 10-15V-os feszültségváltozás észrevehető fényerő változást okoz, azzal szinte tesztelni lehet. Egy fázis esetén terhelésre csak csökkenni szabad a feszültségnek, növekedni semmiképp.
Még egy kérdés: egy vagy három fázis van a lakásban? Ha három fázis van, lehet még az is, hogy a nullavezetőnek bizonytalan valahol az érintkezése, és az egyik fázis terhelésére a másik fázis(ok) feszültsége megnövekszik. Ez nagyon veszélyes is lehet, hozzáértő villanyszerelőt kell megbízni!
Esetleg ha valakit érdekel...
Az új előírások szerinti fogymérő helyek és bekötési módjaik.
Akkor nálam szabálytalan. 3 hete csinálta az E-on.
Ha ez ott van, ahol gondolom, akkor a hegman által csatolt fogyasztásmérő helyen nem fészkelnek madarak a mérőkön.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2022
Ez most országosan él 2021.10.15-től.
Ha granapa ez előtt adta be a papírokat akkor a mostaninak "nem felel meg". Az egyik emberem regisztrált szerelő. Most telepít egy "1 mérőhelyes" telekhatárra telepíthető földkábeles szekrényt. 250eFt. Eddig ez (10.15. előtt) kb. 80eFt volt munkadíjjal együtt. A "3 mérőhelyes" kb. 400-500 eFt. Nappali, éjszakai, "H" tarifa A csoportos mérők kb. fizikailag 3x lettek nagyobbak és 2x drágábbak.
Sajnos már évek óta nem fészkelnek a Kerti Rozsdafarkúak benne.
Nem adtam be semmit: Írtam egy E-mail-t, hogy baj van kismegszakítóikkal. Maga a telepítés ~40 éves. Azóta többször cseréltek mérőket (3 f+k), de a kismegszakítók mindig elmaradtak. Soha egy kukkot nem szóltak, hogy így, vagy úgy nem szabványos. Ám valóban nem is hasonlít a mutatott rajzokhoz. Hogy nagy szívatás megy az árakkal, azt tudom, mert a szomszédomnál viszonylag friss telepítés volt. Anno magunk csináltuk meg a mérőszekrényeket fából, berakták a mérő(ke)t és enyém a mért drótok vége.
Az, hogy fa a szekrény, a vezetékek nálad is jól lehetnek bekötve a rajz alapján. A 9 db rajz közül az egyik passzol a tiedhez. Szerintem a 4. rajz van nálad.
A lényeges eltérés ott van, ahol van napelem, H tarifa. Tehát két vezérelt mérő van bekötve. Ott van egy új kötelező elem beiktatva. A csoportos mérőhely egy megint másik történet. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2022
Újból megnéztem, de közelítő sincs a 9-közt. Seráfütty, elfogadták, működik.
Mert akkor most keverjük a szezont a fazonnal?
Ő arról írt, hogy mi az új szabály -új bekötésre. Erre nem jó válasz, hogy bezzeg a tiédet újították... Persze, a régi az úgy van, ahogy, és nálunk is a fadobozban ugyanúgy benne a kismegszakító, az új óra mellett. Sőt, nálunk még benn a házban van. És egyszer még kismegszakítót is cseréltek. Ez nem változtat azon, hogy újonnan nem kötnék így be. Az árakat hagyjuk, nem hiszem, hogy a "boldog időkben" mogyoróért köttek villanyt. A 3,60-as kenyér sem volt olcsóbb, mint a mai 360-as kenyér. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2022
Az ELMŰ-nél egy mérőszerelés 40 Ft volt a 80-asokban. Éjszakaival együtt 80, mágneskapcsolóval 120. De akkor már a kenyér drágább volt.
A csatlakozószerelés, hát, az pénzbe került.
Egy fontos információ hiányzik, terheléssel lett kikapcsolva a trafó, vagy üresen?
T! bgsf, és kaqkk!
Köszönöm a válaszokat, de ezen már csak az új fűtőbetét segít, vagy egy új hőlégfúvó.
Erre nem emlékszem, de mintha valami kevés terheléssel ment volna.
Most mit mondjak? Lehet, hogy te annyit kaptál érte. De hogy 40Ft-ért beköttek volna bármit 1980 körül, azt nem hiszem el. 11 éve éltem e földön 1980-ban, 40Ft-ért 5, később 4 doboz cigit adtak, nem villanydobozt köttek be.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2022
Szia!
Pedig lehet,hogy rosszul emlékszel .... Akkoriban 18Ft volt az órabérem , A szolgáltató cégek meg 1/2 és egész órában számoltak. Olvadóbizti csere, kismegszakitó csere 1/2 óra . S nem volt adó tehát a "rezsióradij " sem volt magas.
Felőlem azt hiszel, amit akarsz. Én a tényeket mondtam. Mivel egy ELMŰ kirendeltségen dolgoztam akkoriban, és fusiztam, egészen jól tudom, hogy volt. De még lehet, hogy megvan az utolsó megrendelésem valahol, akkor beszkennelem. Nem, mintha megérdemelnéd.
Üdözlök mindenkit!
A problémám az lenne, hogy a lakásomban van egy lámpa, amit 3db univerzális kapcsolóval lehet használni és a villanykörte menetes részét folyton megégeti a foglalat amitől nem érintkezik ezáltal nem világít. Tudnátok segítséget adni, hogy ez mitől lehet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |