Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Flowcode 5-el írom a progikat, és most egy órát szerettnék készíteni. Pontosabban egy öntözésvezérlő lenne. Rtc-t még soha nem használtam, és nem találtam 100%-ban műlödő Flow forrásfilét. Van itt esetleg olyan fórumtárs, aki feltenne egy 100%-ban működő flow progit. Vagy elég lenne nekem egy 4Mhz kvarc 22pF kondikkal? Ilettve egy 4 soros lcd kijelzőt hogy-milyen bekötéssel kill a pic lábaira kötni? Úgy mint a kétsorosokét 2*16 karakter? Köszönöm előre is. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2022
Milyen PIC-re kéred? Valamelyik nap összedobok neked egyet mert ezt a szenvedést már nem bírom nézni.
Mindegy, hogy milyen a kijelző, úgy kell bekötni, mint a 2 x 16 karakterest. A Flowcode-ban kell beállítani a megfelelő méretet.
Sziasztok. Tudna valaki tanácsot vagy segítséget adni abban ,hogy an lehetne kiolvasni a DS 18 B 20 Hőmérővel kapcsolatban? Konkrétan az ID számokat szeretném kiolvasni belőlük. Készítettem egy progit ami nekem nem megy , vagyis nem értem a menetét. Megnézné valaki és elmagyarázza , hogy melyik makró mit is csinál .
Lásd melléklet, valós HW-en tesztelve. A kapott számokat decimális számrendszerben kell érteni. Ha az utolsó szám 40 ( = 0x28 ), akkor nagy valószínűséggel jól működik a program DS18B20 esetén. Természetesen ez változik más OneWire eszköz, pl. iButton használata esetén.
Flowcode + OneWire: Minimum 8 MHz-es órajel kell a helyes működéshez de nagyobb mindenképpen ajánlott. Perpillanat PIC18F14K22-es kontrolleren tudtam tesztelni.
Köszönöm szépen a segítséget . De én azt szeretném elérni , hogy 2 Db 18b 20 -nak a Rom kódját szeretném kiolvasni egyvezetékes rendszerben.
Nem lehetséges mert majd egyszerre akarnak reagálni. Lásd adatlap.
szerk.: Tulajdonképpen lehet csak elfelejtettem az opciót, lásd itt: 1-Wire Search Algorithm. Ha működik, kíváncsi vagyok a kódra. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2022
Sziasztok
Ezzel a Pic-el szemezgetek. Mi a véleményetek róla. Egy öntözésvezérlő lenne. Vagy egy Rtc vel, vagy 4Mhz kvarcal. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2022
Usb kell neked? Mert ha nem akkor felesleges, Bőven elég PIC18F4520-I/P is.. Sőt.. Egy öntözésvezérlőhöz "szinte" bármilyen pic megfelel.. Nem kell nagy memória, nem kell gyorsaság. Nem egy atomóra...
Egy mikrokontroller annyit tud, amennyit megtanítanak neki illetve amennyit meg tud jegyezni.
Otthoni/hobbi körülmények között érdemes rászokni egy-két családra/típusra. Kevesebbet kell variálni a kódokkal, az ember jobban fejben tudja tartani, mit tud/nem tud stb. Könnyebbé válik a tervezés. Én Flowcode v5 mellé az alábbiakat tudom javasolni: 8 láb: 12F1840 14 láb: 16F1825 20 láb: 16F1829 / 18F14K22 28 láb: 18F26K22 40 láb: 18F46K22 Kb. ezek azok, amelyeket a v5 még ismer és a legnagyobb memóriaterületekkel rendelkeznek
Nagyon köszönöm. Megfogadom a tanácsodat
Sziasztok . Szeretném megkérdezni , hogy hogyan lehet át konvertálni a DEC . számokat Pl. ( 142 = 8 E) HEX számok formátumba amit a LCD kijelzőn szeretnék megjeleníteni.(Fowodoe ban INT= 142 DEC a kijelzőn én a 8E HEX szeretném látni.
Ha minden igaz, a NumberToHex függvény ezt csinálja.
Sziasztok.
Nem programozói kérdés, és lehet, hogy megszőltok emiatt, de kérlek nézzétek el nekem. Mikrovezérlők (pic, Avr stb) milyen tápot javasoltok. Én eddig trafós szürt tápot 7805 ic-vel csináltam. Mennyire érzékenyek a kapcsüzeműre? Hisz a kapcsüzemű nagy frekivel dolgozik, nem zavar bele a kontroller működésébe? Köszönöm, és elnézést, ha butaságot kérdeztem.
Ha rendesen szűrve és stabilizálva van semmi gondja nincs vele. Viszont erről bővebben a PIC kezdőknek nevezetű topikban sok jó tanácsot lehet találni.
Sziasztok, tudna valaki tanácsot , vagy segítséget adni . Fowcode megcsináltam egy LCD kijelöt . De viszont a Proteuszban valamiért nem megy .
Csak tanácsot: Flowcode-ban kerüld a grafikus kijelzők használatát, katasztrófa. Kivéve akkor, ha te magad írod meg hozzá a makrókat.
Lassú / felzabálja az összes memóriát / nem jól működik / eszement módon gondoltak a kijelzőre. Ezek tetszőleges kombinációival lehet számolni. Elég csak szétnézni a Matrix fórumain és látható, hogy mennyire nem jól működnek a gLCD makrók. Kukkantsd meg a Nextion kijelzőit, azokhoz csak UART kapcsolat kell. Igaz, a kijelzőhöz is kell programot írni, ha mást nem, a grafikát elkészíteni.
Mit tudok tenni , hogy ezt a progit tudjam futtatni ?
A Proteus-ben nincsenek bekötve a tápfeszültség lábak és más típusú kijelző van ott csatlakoztatva, mint amilyen a Flowcode-ban kiválasztva.
Nem tudom, hogy ehhez a kijelzőhöz a Flowcod ban mi Állítsak be . Ezeket szeretném föléleszteni.
Milyen kijelződ van egyáltalán?
Szia . Tudnál abban segíteni , hogy a csatolt progiban amikor beírok egy "1" karaktert Akkor nekem az X értéke 49 lesz .Szeretném azt elérni , hogy amikor beírok egy "1 vagy 2,3,4,5,25, vagy123, akkor az X értéke is ez az érték legyen.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2022
Nincs ezzel semmi gond. az "1"-es karakter ASCII kódja 49. Tehát a kapott kódból (már ha az csak számokat tartalaz. egyszerűen ki kell vonnai 48-at.
Amit te 1-esnek látsz az nem biztos, hogy a porgramban is 1. Az egyik szöveg, a másik szám. "1" = 49 [0x31] 1 = 1 [0x01] "9" = 57 [0x39] 9 = 9 [0x09]
A tulajdonságoknál be tudod állítani hogy karaktert vagy bit- ot akarsz küldeni fogadni ha számot küldesz akkor a bit os beállítást válaszd és már meg is oldódott a probléma .
Köszönöm a segítségeteket.
Köszi a segítséget ,de szeretnék 2. vagy 3 karaktert kiirtani az X változóba . Most ha beírok egy 12
akkor csak az 1 jelenik meg, utána a 2. Hogy lehetne az X változóba belevarázsolni pl. 12 vagy a1234. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2022
Ez már egy kicsit összetettebb, lásd melléklet. A program az alábbi formátumot tudja fogadni:
#327$ [327 lépés] #002$ [két lépés] #092$ [92 lépés] #: kezdő bájt, kötelezően kettőskereszt 327: lépésszám, kötelezően három számjegy $: befejező bájt, kötelezően dollár jel Pár bájt fogadására jó ez a módszer, sok bájthoz már nem mert az áthelyezések is időt vesznek igénybe. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |