Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Mint megtudtuk,a TV belső LAN adapterével van baj.Ugyhogy a megoldás az lett amit javasoltál.Egy LAN kábel a TV és a router közé.
Nagyon szépen köszönöm,hogy azonnal segíteni próbáltál,igazán rendes vagy. Üdv.
Szia!
Igen...az lett a megoldás...mivel a TV beépített LAN adapterével van a baj. Köszönöm a segítséget. Üdv.
Sziasztok!
Kaptam egy LG 42LH2000 lcd tv-t. Sajnos a képe átment negatívba. T-con csatlakozókat lehúztam,megtörölgettem stb..nem javult. Kapott egy újabb fw.-t a készülék de az sem segített. Ez T-con hiba vagy alaplap hiba? Megoldaná a hibát ha vennék hozzá egy t-con panelt? Köszi előre is!
Szia!
Elég kecsi a kép... A negatív, irizáló, színhibás képet a t-con hibája okozza.
Sziasztok!
Van egy LG 32LM3400 lcd tv ami random kikapcsol és visszakapcsol. Táppanelon kondikat néztem azok rendbe vannak.Valakinek lenne ötlete mi okozhatja?
Hűtésre/melegedésre reagál?
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni egy orion t32-dled tv-hez, ami lehet hogy kijelző hibás de azt tanácsolták, hogy az egyik oldalmeghajtást kössem ki. De nem tudom hogy hogyan csináljam ilyent még nem csináltam de szeretnék fejlődni.
Ezen a kijelzőn már nem segít semmilyen kikötés sem.
A fő tápban cseréld ki a kondikat, mérd meg szekunder oldalt, van e zárlat illetve zárlatos dióda, vagy egyéb félvezető alkatrész..
Multiméterrel végezd a hibakeresését, ne totózgatás alapján,. Én most cseréltem a Samsungba epromot,és jó lett, beállítások után..
Hello, Tudja valaki, hogy az LG55UH950V Tv -ben melyik fajta led háttérvilágítás van? 55" -osban több szám, /pld: 650/ és betű kombinációra különböző megoldásokat kaptam. Ez a hiba, remélem sikerül feltölteni, itt úgy látszik, mintha csak alul-felül lenne 2 csík.
Az a legtutibb, ha szétbontod és menézed a szalagon a típusszámot.
Igen, ez lesz a biztos megoldás, mert a különböző betű/szám kombinációk más-más típust adnak.
LG lapos tv. Leverte a kismegszakítót.
Visszakapcsoláskor hármat durrant. Szétszedtem. Megvan a hátlapon a durranás helye, de a panelon nyomát sem látom.
Az a kis kék-kerámiakondenzátor C9118-számú, szemre is betegnek látszik, mintha belül lett volna zárlata és azért durrant. Persze, lehet még más alkatrész is hibás, ami a kondenzátor zárlata-durranása miatt pusztult el.
Mérni kell! Érdemes az 1-2kV-os helyett, 5-6kV-os kondenzátort beépíteni, megéri. Üdv!
Igen.
És kb 1/3-áért megvettem itthon. (Hqelektronika) Keresd meg (pl)antiktelefon fórumtársunk, szívesen elmondja, miket vásárolj, -meg majd én is előkeresem, mi kellett hozzá (de volt még, amit ő adott)
Nagyon köszönöm.
Mérések alapján úgy tűnik, csak a kondi szállt el. Holnap veszek, meglátom mire megyek.
Na, ja. Én is azt hittem. Először én is azt cseréltem ki magában, és akkor eldurrant mellette az ellenállás. (Ja, nem csak magában cseréltem, az a fehér színű 0,1Ω biztosíték-ellenállás a trafó mellett is szakadt volt)
Kellett még (a lap másik oldalára) -3s121 IC (mások is azt írják, ebben az esetben az biztos rossz) -5.1 zener (a kék csíkos helyére) És nekem még FET is kellett, TK6A65D-t vettem. És a fórumtársunk talált még az IC mellett megsült smd ellenállást... A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2022
A kék csíkos is drót.
A fehér színű biztosíték-ellenállás jó. A zéner elég, ha 0,5W-os? Az IC-n nem mérek zárlatot. Megszakad? A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2022
Fél Wattos zenert kapott. (Az eredeti is 1/2W)
Az IC-t én nem tudom, hogyan kell kimérni, de ezek (a kék kondi, a zener és az IC) egymással kozösen mentek tönkre -akiknél olvastam. Itt, az LCD-tv topikban is úgy írták, de máshol is. Nem véletlen van a javítókészletben (amit linkeltél, abban is ott van) A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2022
Sziasztok! Samsung UE32F6400AWXXH-hoz keresek alaplapot. Ha lehúzom a kábelt megy stabilan a háttér, visszadug, tizedmásodpercre ledek felvillannak és így tovább. t-con-ra nem adja ki a 12-t csak 0,29v-ot.
Ha az R9101-ellenállásra gondolsz, az 0,2Ohm, de egyik lábát kiforrasztva biztosan mérhető, hogy jó, vagy szakadt. Opto-mérése, FET ellenőrzése, diódák kimérése minimum.
Melyik diódákra gondolsz? Ha nem zárlatos, akkor egyik irányban kb.0,4-0,7V lehet a nyitófeszültsége, ami multiméterrel mérhető, másik irányban mérve szakadásnak kell lennie. (Ha a FET zárlatos lett, akkor az IC, az Opto-csatoló a további egyéb alkatrészeket mind cserélni kell, amik hibásnak bizonyulnak. Mérni kell!) - Minden TV-javítása után ellenőrizni kell az alábbit: Az antennabemenet külső burka és a hálózati védőföld között minimális, vagy minél kisebb feszültség legyen mérhető, ha kell, akkor a villásdugót fordítva kell bedugni. Ha szükséges, akkor antennabemeneten galvanikus-elválasztót kell használni, pláne kábel-TV esetén, hogy a "kóbor-feszültség" nem csípjen-rázzon meg, illetve a készülékekben se tegyen kárt. Üdv!
Üdv. A táp és a főpanel közöttit
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2022
Csináld úgy, hogy a T-conról húzod le a kábelt és a main-en pedig rajta hagyod a tápcsatit.
Akkor sincs változás. Csak egy pillanatra villan a háttér majd pár másodpercenként újra villan. Csak akkor világít folyamatosan a háttér ha csak a táppanel megy egyedül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |