Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Próbáld meg etil-acetáttal vagy metil - etil -keton -nal.
Az eredmény lakk/gyártó függő. ( A NYÁK gyártó főnököm használta őket, vegyes eredménnyel. ) Az etil-acetát (etilén-acetát) egy igen erős oldószer. A szaga olyan, mintha tömény ecetsavat öntöttél volna össze nitro hígítóval. A metil-etil-keton kicsit büdösebb... Nem egy egészséges anyag egyik sem !!! Az Azúr -ban lehet venni mindkettőt, közel arany áron ... ~ 4.000 Ft/l Szabadtéren használd mindkettőt, mert "meg lehet szédülni" tőlük, ha belélegzed !!! Etil-acetát Metil-etil-keton
Én még egy próbát tennék hőlégfúvóval, jól beállítva.
A lötstopp lakkot ~80°C -on szárítják, majd világítják ( ha kell hívják ), majd ~130°C -on "beégetik". Ezek után már csak csak az öreg isten és a nagy Lenin segedelmével lehet eltávolítani a NYÁK felületéről. ~400°C körül elkezd felhólyagozni és elszenesedni a NYÁK -on. Hőlégfóvóval már nekem is sikerült ilyet produkálni ... Néhány vegyszer elbontja a gyanta kötésű lakkot, de én nem igazán biztatok a használatára senkit.
Írta hogy az acetont próbálta (metil etil keton) az már kipipálva
Az aceton egy keton, de nem a metil-etil-keton ...
Lehet hogy én emlékeztem rosszul már vagy 30 éve nem gyakorlom a szakmát Bővebben: Link
Voltak ilyenre próbálkozások régebben is.
Fogsz egy darab csiszolóvásznat, ahol fel van púposodva ott megcsiszolod, és lefested, vagy lelakkozod azt a területet.
Nem mars expedició.
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy a tudomány jelen állása szerint ha szeretnék készíttetni egy kétoldalas, furatgalvanizált, hozzávetőleg 10ncm-es nyákot, 0,2-0,25-ös vezetősáv szélességgel egy vagy esetleg két példányban akkor leszűkül a kör a kínai PCBway és társaira? Ha jól tudom ezek a cégek csak nagyobb 6-8-10-es példányszámtól foglalkoznak a kérdéssel. Itthon senki sem foglalkozik ezzel ráadásul ilyen csekély darabszám mellett? Köszönöm.
A jlcpcb minimum 5 db ot gyárt az teljesen jó neked ....
Ha nincs más végül ez marad, de ha találnék valaki itthon két példányra ugyanennyiért akkor az itthonit választanám.
Ha itthon rendelsz két darabot kb 15 ös szorzóra számolhatsz (a jlc nél 2 dollár/5db)
A magyat gyártó még fizikailag nem fogta meg a paneled, már kétszer annyiba kerül mint kinából 30db De mindenképpen érdemes átgondolni
Egy magyar, jó nevű cégnél úgy indul a dolog, hogy 14.000Ft filmköltség, ami egyszeri, de megkerülhetetlen. Ezután kapod a darabárat.
Mit gondolsz ? A "kisember" miért nem itthonról rendel ?
Hali!
Ezt próbáltátok már. Nem túl sokat, de amit én rajzoltam, mindent velük csináltattam.
Beszéljünk konkrétumokról.
Mennyi és mekkora, milyen adottságokkal(lakk, galván, poziciófelirat...stb) panel mibe került mikor megkaptad ?
Kisebb darabokat rendeltem. Ha írsz neki, rövid időn belül válaszol. Kipostázza, ez után kell(ett) átutalással fizetni.
Megnéztem az oldalukon a 2015- ös árlistát.
Az alapján 5db ig a 100mm x 100 mm -es kétoldalas furat galvanizált panel, egy oldalon feliratozva és körbe kontúr marással ( alapáron, nem sürgősségivel) bruttó 10833 Ft ra jött ki. Szerk: Csak most nézem van kalkulátor az oldalon. csatolom a képet. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2022
Versenyképtelen, szokásos helyi árkategória.
Sziasztok!
Bocs a kérdésért (és hogy nem nézem vissza a fórumban): EAGLE-ben ha kivágást akarok tenni a panelbe, azt elég a "dimension" rétegen megtenni? (pl. több panel a 10x10 cm-es NYÁK-on és köztük törő zónák. (valahogy, mint a képen)
Idézet: „EAGLE-ben ha kivágást akarok tenni a panelbe” Itt nincs is mit visszanézned. Az Eagle fórumban, ott lehet visszanézni az eagle kérdéseket.
Ennyi pénzért veszek - profittal együtt - 5db. LPSU3A50V panelt (kínából rendeltet) az Alkotó - jától ...
Mondjuk pont tőled olvastam itt, hogy Sprint Layout-hoz hogyan kell ezt csinálni. De azért kösz!
Igen, és ezt olvastad mellette ?
Idézet: „Van Sprint Layout téma”
Sziasztok. Felegességgé vált A/4forrasztásgátló.
Két éve a hűtőben van a hengerében. Nem garantálom a működését, ezért ingyen elvihető. Bp. Wesselényi u. 38 iskola portán átvehető.
Sziasztok! A tonert az acetonon kívül mivel tudom a legegyszerűbben lemosni a NYÁK lemezről?
Szerintem jó a szintetikus higító, nekem bevált.
Megnézem, köszönöm. (Az aceton már nem a régi vagy a festékpor lett jobb )
Sok ilyes féle kegyszert, vegyszert, oldószert használok. A legdurvább a nitro hígítónak kiszerelt lé volt, amivel fél doboz Nitro-lakkot akartam felhígítani. Az eredmény: egybe állt masszává a lakk és kidobhattam. De olyan is előfordult, hogy még a szaga sem egyezett a felcímkézéssel. Van amikor a leves görbe, nem a tál.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |