Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Itt nem két külön ic volt hajdanán?
Az egyik led soros, a másik pont kijelzéses volt. A277D(NDK gyártmányú)=UAA180(nyugati gyártmányú) UAA181 volt a pont vezérlős,nem? Már homályos kissé. ![]() Ha érdekel valakit, felteszem a BA6137 kapcsolást, pokoli egyszerű és 5 LED.Én régen egy Sharp deck-ben bukkantam rá és megszerettem. Lehet duplázni a LED-eket és akkor lehet 2x10-eset csinálni is belőle.
Szia!
Persze hogy rakd fel, kíváncsian várom! Köszi! szerk: adatlap alapján kísértetiesen hasonlít az AN6884-re!
Ja, és valami rémlik hogy a két ic (180-181) bekötése ugyanaz, csak másképpen működik belül.
Utánanézek.... :lama:
UAA 170 - pont vezérléses
UAA 180 - ledsor vezérléses (=A277) Viszont itt a BA 6137 (Az Eagle sajna nem ismeri, azért lett ilyen a rajz)
Az UAA 180 is megy pont vezérlésbe és sorba is mind a kettőt tudja
mind a kétféleképen meglehet csinálni itt van róla kép
Sziasztok
Van egy TA7666P típusú kivezérlésjelzô IC-m, de sehol nem találok rajzot hozzá. Annyit tudok róla hogy 2x5 LEDet tud meghajtani. Ha találtok rajzot jelezzétek megkérlek. Köszi elôre is!
TA7666P
Gúglival találtam ![]() jah és az adatlapján is megvan ugyanez! sőt még az is hogy hogyan kell sorba kötni őket! Skip
Na ez lesz az
![]() én nem találtam azóta se semmit ![]() Köszönet, Skip és Szilva !
Sziasztok!
Ebben a kapcsolásban, ha nincs a bemenetre kötve semmi, akkor az első lednek kell világítania? (ha a bemenetet rövidre zárom akkor is világít) Mi lehet a gond, hogy világít?
Hello !
Van 1 audio spektrum analizátor kapcsolásom, 2x8 frekvencia erejét jelenít meg frekvenciánként 12 led-el. normál ledekkel ugy működik ahogy kell, de kék ledekkel az a gond hogy mikor az 5.led kigyullad az előzőek elhalványodnak. Tudna vki erre megoldást? Köszi : Norbi audio
Sajnos kevés az áram, amit a lED-ek kapnak. Két megoldás van:
- licseréled a led-eket kisebb fényerejű led-ekre. A 30Cd-es kék led neked bőven elég (gondolom most legalább kb. 120-as van,nem ide tervezték) - ha kell ekkora fényerő, akkor sajna minden led-hez kellene beépítened egy kapcsoló tranzisztor. Ez utóbbi ennyi led-nél bonyolult és szinte felesleges is. Marad az első!
Sziasztok!
Mennyibe kerül kb. a TA7666 meg a KA2281? Sehol sem találom az árát.
Hali!
A kapcsolásban az 51Ohm nem 51KOhm akar lenni? Csak mert az IC adatlapján lévő kapcsolásban nincs ekkora különbség a fesz.osztó ellenállásai között. Vagy jó így is? / TDA2030-as erősítőhöz menne/Bővebben: Link
tuti, hogy nem kéne világítania...
meglehet, hogy a nyákon van vmi rövidzár??? vagy előfordulhat hogy az a tranzisztor nem zár le rendessen.. Skip
Szerintem a Cikkben lévő kapcsolásban másképp illeszkedik a bemenet mint az IC adatlapjában lévőben.
Próbáld ki nyugodtan az 51 ohm-al aztán ha nemjó akkor az 51kohm-mal
Vagy egyszerűen kérdezd meg a cikk írójától, hogy mi az igazság. Emberi dolog tévedni, mindenkivel megeshet, és ha ez történt, a cikk is ki lesz javítva!
Helló mindenkinek szeretnék építeni 1 sztereó 2X6 ledes kivezérlés jelzőt valakinek nincs 1 nyákterve vagy valamie???? előre is köszi
![]()
Köszönöm szépen mindenki nevében a felajánlásodat. jól jön a háznál egy kivezérlésjelző. Nekem bármelyik típus megfelel amit ebben a fórumban találsz.
![]()
Sziasztok
Még mindig gondom van a csatolt kivezérlésjelző kapcsolás érzékenységének szabályzásával! A rajzon lévő poti csak a ledek fényerejét szabályozza... Én a bementi audiójelet szeretném szabályozni,h ne úgy jelezzen a kapcsolás,ahogy tekerem fel a hangerőt,mert ha pl. hangosabban szeretném hallgatni a zenét,akkor túlcsordulnak a "ledek",és ilyenkor lenne célszerű az érzékenységet lentebb állítani UI:ez sem segít ![]() Vmi megoldás a problémára? ![]() ![]() ![]() igy nem fogok nyákot készíteni,ha nem tökéletes ![]() ![]() Köszi Tomi
Igen ebben a kapcsolásban ez a szerepe a potinak, szabályozni a fényerőt. Nincs benne az említett 5-ös (input) lábra kötött bemeneti feszültségosztó. ha azt bekötöd és állítgatod akkor teljes hanerőn is elérheted, hogy egy LED sem villan fel. A DOT/BAR átkapcsoló áramkört először hagyd ki. Az csak megzavar
![]()
Hi
Mégiscsak jó az ötlet ![]() Lehet az ic in-t és az audió in-t én értettem félre akkoriban ![]() Azért a kapcsoláson(csatolva) látható potit elhagytam,és áthidaltam,igy az ellenállást a testre kötöttem Az audio in-t a poti eggyik lábára,az ic bemenet lábat a poti középső,még a poti másik lábát a testre kötöttem igy szabályozható is az érzékenység! a fényerőszabályzásnak pedig nem látom értelmét... ![]() UI:a kapcsolást azért csatolom mindig,hogy a kedves olvasó tudja miről van szó ![]() Tomi
Sziasztok
Csatolom az átalakított rajzot,hogy hogy oldottam meg a érzékenység szabályzását! (a fényerőszabályzásáért felelős potit kihagytam) Köszönöt:ethcbi-nek,és kagkk-nak(#203116) Bocsánat,ha valakit kifelejtettem,most hirtelen ők jutottak az eszembe... Tomi
Sziasztok! Tudnátok segíteni, megépítettem ezt a kivezérlésjelzőt és egy 386-os Fejhallgatóerősítőhöz szeretném használni. Hogy tudom hozzá kalibrálni?
Köszönöm Szabolcs[img]Bővebben: Link
Köss a Kiv.jelző bemenetére egy 10Kohmos trimmert úgy hogy az egyik láb a test, másik a hangbemenet, a csuszka pedig a kiv.jelző bemenet.
![]()
Sziasztok!
Lehet még kapni TA7666-ot vagy KA2281-et? Most csinálok egy VU meter kapcsolást ami a kettő közül bármelyik jó, de nekem gyanús a dolog. Üdv. ![]()
valójában lehet még kapni de egy kecskeméti üzletben ahol én vásárolni szoktam nem volt és azt mondta hogy külföldön még árulják(gyártják) de HEStoren tuti lehet kapni mert már láttam ott
|
Bejelentkezés
Hirdetés |