Fórum témák
» Több friss téma |
Helló.
Nekem van egy olyan problémám,hogy tegnap néztem a tévém és hirtelen eltünt róla minden se kép se hang az elején a led se vílágít. A biztosítékot néztem az jó viszont ha bevan dugva akkor búg. Szeretném ha kitudnál segíteni,hogy mit cseréljek ki vagy mit csináljak? Köszönöm szépen addig is.
Hi!
Háááát. Nem szeretnélek elkeseríteni, de szerintem ilyen kevés elektronikai ismerettel ne nagyon szerelgesd a nagyfeszültséget... Egy TVben jópárezer volt van, és a hálózatból való kihúzás után a "kutyaházban" levő 400 V-os nagy kapacitású kondenzátorban is elég feszültség marad ahhoz, hogy egy óvatlan, ámde lelkes önkéntes szerelőt agyonüssön...
Helló!
A kondival valóban vigyázz,a 230 kihúzása után feszültségmérővel mérj rá (egyenfesz),bár jobb helyen egy ellenállás kisüti a kondit.Nézd meg dióda vizsgálóval a diódákat és a táptrafó meghajtó tranzisztorát ill. FET-jét nem zárlatos-e,lehet hogy majd ki kell forrasztani a panelből.A trafó 230-as oldalán szokott lenni valamilyen kisebb kondi 10,22,47mikros,ha van müszered mérd meg,ha nincs cseréld ki.Ha már méregetsz nézd meg a nagyfesz trafó meghajtó tranzisztorát és az ott lévö diódákat is
Helló
Van egy PHILIPS 21PT4425/58 TV, ami 2 szkártos. De az egyik javításkor a szervizben csak az egyiket kapcsolták be (vissza), így a másikat nem tudom használni. Énekem van egy ilyen szerviz kódom, de ott nem lehet ezt beállítani. Miközben megy a tv, ezeket a billentyűket kell beütni a távirányítón: 0 6 2 5 9 6 és azután az (i+) billentyűt. Ha tudtok, segítsetek. Előre is, köszi
Miért nem viszed vissza a szervizbe garanciálisra? Ha eltolták, hozzák helyre, kötelesek rá...
Mert a TV apáméké és most akartak rá kötni és most jött elő. A TV 3 éves és mikor megvették az első hét után kellett rajta állítani.
Van, a hátulján ajzat és mikor megvettük tutira ki próbáltuk mind a kettőben a videót és a menüben is volt választási lehetőség most nincs. Akkor ment, ez tuti.
A szervíz menüben nem is fogod tudni ki vagy bekapcsolni a scart-ot.A szervízben valószínűleg nem a megfelelő szoftvert töltötték rá ezért nincs a választható bemenetek között az EXT1,EXT2, csak az egyik.Az opció kódot még esetleg leellenőrizheted a szervíz menüben és hasonlítsd össze a tv hátulján lévő bárkódon lévővel, ha ott nincs akkor a tv dobozán kell lennie, persze ha még megvan a doboz.
helou nekem az volna a problemam hogy van egy regi tv a haveromnak es az tortent hogy raakartunk kotni a tv reproja helyett egy mas reprot na ez meg is volt de utana visszakototttuk az eredetit es csak egy feher csik jelent meg a tv kepernyoen es nemtudunk rajonni a bajra de ha lekotunk minden reprot akkor megy a keprendesen de ami a legerdekesebb az hogy miutan megegyszer megprobaltuk levenni a reprot es utanna visszatenni akkor az tortent hogy a tv mar be se kapcsolt de nemtudunk rajonni a bajra segitsetek lecci mert fontos elore is kosz
Mindezt, így, egy mondatban, ékezetek nélkül. Bravó! Ezek után, már nem is érdekel, mi a bánat az a "repro"
Sziasztok! Nekem van egy philips 72cmes sikképcsöves tv-m bekapcsoltam, rendesen bekapcsolt csak bordó betükkel kiírt valami ERROR-T meg körbe számokat, de volt kép és ment rendesen. Kikapcsoltam a távirányítoval majd vissza elment a müsor elfelejtette az öszes csatornát, kb a felét megtaláltam ujra a többit nem is találja, nem megy a teletext, és a kép függöleges vonalai befelé görbülnek a szélén, és nem lehet képméretet álítani. az öszes többi funkcio müködik. Van ötletetek mi lehet ez? egyáltalán érdemes lehet e szerelőt hívni? Előre is köszi a választ!!!
sikerült belépnem a szervízkoddal. felül azt írja: L01ET5 2.1 utánna SMD allul: ERR 0 0 0 0 0
Nekem is van Ps. tévém röviden se kép se hang a szeretném ha valaki rá akadna service manualra, és fel tené az nagyon meg köszöném
PHILIPS 21PT1542/58s Valami ötletet a javításhoz is elfogadnék mert nincs nagy tapasztalatom a tv-hez!
Hello, itt szinte mindent megtalálsz ami egy TV-javításhoz kell persze amatőr szintem.
Üdv: Doncso Bővebben: Link
Udv
Szerintem ez eeprom hiba,vagyis a memoria icnek ,vagy a szoftwerenek annyi.Uj ic es abba kenne irni egy eepron tartalmat.Szerintem utana ok lenne
Szia
Nagy valoszinusegel tap hibad van.Elkozd at a primer oldalt ,nem bisztos hogy megjavul de legalabb sztabil lesz a tap a javitasnal.Nez korul nem latsz e ,felpuposodot elkot,vagy szetrobant elkot a szekunder oldalon?Nagy valoszinusegel zarlatos a sorkimeno tranyod,vagy a meghajto tranyog.Mindketto egy egy hutobordan lakik.Udv Istvan
köszi a linket
köszi a segitséget megjavitotam a tv igazad volt a táp részében a power fet adta meg magát
szivesen
Szia
Örülök hogy segithettem üdv István
na megint meg adta magát a tv! A problémát sikerült megoldanom a délután
Nem volt fűtés!, amelynek oka a képcső nyakán lévő panelelon lévő tekercs mely ugy néz ki mint egy ellenállás színkod:lila, arany, arany, barna. Ez meg volt szakadva, s nem tudom melyi ennek az értéke, ezért párh. kötem 1.5 ohm ellenállást. Az a kérdésem, hogy jo értéküet tetem-e? Ezzel alul fűtőtem-e a képcsővet? Hosszu távon nem okoz-e problémát a képcsőnek?
Szia
En nem tok ilyen szin kodos elenalasrol,de kuldok egy linket,ami nagyon nagy segitseg minden szin kodot nem ismero emberkenek Bővebben: Link
Hopá! it tévedés van!
Én az ellenállások színkodjait ismerem 4-től 6-ig sávosokat (több mint 10éve). A másik nem ellenállás csak ugy néz ki!, ha nem tekercs amit fenébb irtam és ez a baj, mert ilyen értékű induktivitás elméletileg nem létezik a színkód alapján. A kérdésemet átfogalmazom a képernyőnek megkora lehet a fűtési feszültsége, meg az árama? ez alapján kiszámolom megkora soros ellenállást kell teni!
valaki segítsen kérem
Szia
Bocsi ,tenyleg en olvastam el a video jel valami 170/200 korul van,a futes azt hiszem 500v korul van
500volt a fűtés!
Én ugy tudom 6.3volt csak nem vagyok biztos benne, de fütő áram azt sajna nincs infom rola, ezzek alapján tudnám meghatározni, a soros ellenállás értékét! :vigyor2:
Üdv. Szüleimnek van egy Philips 25GR9760/42B Tv-jük és a következő a probléma:
A TXT elszállt mert csak sréhen szaladgál valami zöld maszat helyette, a kép normál TVzés közben néha elmegy feketére hirtelen aztán kb 1 mp után visszajön. Ahogy melegszik egyre sűrűbben. Egyébként stabil, pedig már vagy 15 éves. Valami ötlet? Esetleg Dunaharaszti környékén szerelő aki ért is hozzá? Köszi, Pitta
Hello mindenkinek.Van 1 Philips nagyképernyős tv.Ebben a tv-ben 1-2havonta cserélni kel a sortranzisztort.Már átnéztem többször is,de semmi gyanusat nem találtam.Esetleg valakinek 5let,hogy miért hibásodik meg állandoan a tranzisztor.
Írj egy típust légyszives!Én ugyan nem tudok segíteni közvetlenül de megkérdezhetem attól aki naponta javitott ilyen paneleket 10 éven keresztül.
O.k.De ma már nem tudom megnézni a tipusát,holnap felteszem a fórumra.Jó lenne ha lenne valami 5let.Nem kifizetődő az álandó tranyó csere.Ja és legutóbb menet közben adta meg magát.
Na hello.Csináltam 1pár képet a tv-ről.Legutóbb mikor tönkrement öszébb ment a kép,kétoldalt fekete sáv volt és a kép széle cakkos volt.Talán ez ad valamilyen támpontot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |