Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1005 / 1153
(#) villanyipi válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 21, 2022 / 1

Na és ha változtatsz hardveresen és rákötsz egy másik billentyűt kipróbálni? Lehet csak koszos a tasztatúra és már mindent is félre érzékel ha annyira régi.
(#) nagym6 válasza villanyipi hozzászólására (») Jún 21, 2022 /

Nem írtam bocs, laptop. Megnézem a billentyű gombokat.
(#) bbb válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 21, 2022 / 1

Mit ír @ helyett?
A korábban mutatott területi és nyelvi beállításoknál lehet a billentyűzetkiosztást is változtatni, lehet, hogy ott ment félre neked valami és állt át az alap magyar kiosztásról mondjuk franciára.
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Jún 21, 2022 /

"kukac" karakter (AltGr+V) helyett " *}{ " jön be, ez a három karakter egyben. De háromszorra törölhető, tehát a három külön.
(#) Régi motoros válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 21, 2022 / 1

Kipróbáltam ez a kódsor a következőképp jön létre magyar billentyűzeten:
[AltGr]+[-] (Jobb oldali Shift melletti kötőjel)
[AltGr]+[N]
[AltGr]+[B]

Ha fóliabillentyű van benne, a helyedben szétszedném, és a fólia és a panel közötti csatlakozót megtisztítanám alkohollal. Hátha megoldódik. De az említett gombok közötti érintkezőfelületeket is.
Ha szerencséd van, a billentyűmátrix nem érintkezik rendesen...
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2022
(#) nagym6 válasza Régi motoros hozzászólására (») Jún 21, 2022 /

Átnézem a billentyűt, ezek szerint ilyen hardver hiba lesz. Köszönöm.
(#) villanyipi válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 22, 2022 / 1

A laptopon is van USB az ilyen jellegű hibát ki lehet szűrni, persze ahhoz kell lennie pót klaviatúrának
(#) KBal76 válasza img hozzászólására (») Jún 22, 2022 /

Rádugtam a saját DP kábelemmel egy LG FreeSync monitorra a PC-m, és azon teljesen jó minden. Mi több, a szemem kifolyt annyira sima a Win képe, 165Hz képfrissítéssel. Tehát a monitor DP 1.2 bemenete nem kompatibilis a kártyám DP 1.4 kimenetével. Pedig szabvány elő írja hogy lefelé kompatibilis kell (-ene) legyen.
(#) img válasza KBal76 hozzászólására (») Jún 22, 2022 /

Örülök, hogy a hiba oka már megvan: ezért javasoltam a DP port FW frissítését.
(#) KBal76 válasza img hozzászólására (») Jún 23, 2022 /

Ez egy tök friss kártya (és hát drágább is mint az egész gép ami alatta van). Nem vagyok a FW frissítésekért oda, fôleg ameddig nem bizonyított a tünet oka. Ha téglásítom, nem lesz ôszinte a mosolyom, nem játékra vettem, így nem puszta kényelmetlenséget okozna a hiánya. A monitoromra ráférne a FW csere, de arra úgysincs.
(#) img válasza KBal76 hozzászólására (») Jún 23, 2022 /

Milyen kártya és milyen monitor ez pontosan?
(#) KBal76 válasza img hozzászólására (») Jún 23, 2022 / 1

Áttértünk privátba, mert OFF lenne.
(#) nagym6 válasza villanyipi hozzászólására (») Jún 23, 2022 /

Így másik billentyűvel jó, tehát a laptop billentyűzet rossz. Erre nem gondoltam, mivel mások jók rajta. Köszönöm mindenki segítségét.
(#) whalaky hozzászólása Jún 25, 2022 /

Szevasztok!
Van egy LG 22EN33 monitorom, de beteg, és nem vállalják a javítást, a válasz mindíg az hogy vegyek másikat.
Nem lehet komoly baja, szerintem a hozzáállással van a baj, de azzal bőven.
A jelenség.
A számítógép (asztali) bekapcsolása után annak rendje és módja szerint bekapcsol, elindul, de csak kelvillan a kép és és megszűnik a háttérvilágítása. 3-5 percig ezt ismételgeti majd egyszercsak megjavúl.
Az utolsó éhány felvillanásnál látszik hogy próbál energiatakarékos módból visszakapcsolni, de ez nehezen sikerül neki. Vágül sikerül és minden megy a megszokott rendben tovább.
Olyan mintha egy kondit töltene, de nem érte volna el a kritikus feszültséget....
Ha bekapcsolva marad, semmi baja nincs tovább.
Mi lehet a baja? Esetleg kapcsolási rajza van valakinek?
(#) antiktelefon válasza whalaky hozzászólására (») Jún 25, 2022 / 1

Led döglik benne, 22-es lghez nekem még nem sikerült ledet talalni Kínából, pedig az összesben azonos van. De még ha lenne is led, ha ezt valakivel kicserélteted az gazdasági totalkár, ha nem azt várod el, hogy éhbérért dolgozzanak rajta. Igenis komoly baja van amihez beszerezhetetlen alkatrész kell és apróra kellene szedni az lcdt is.
De ha találsz bele ledet, veszek én is párat. Egyszer vagy 3 órán at kerestem és csak egy használtat találtam.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2022
(#) whalaky válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 25, 2022 /

Te legalább már próbáltad!
A szervizek látatlanban kapásból rávágták hogy kuka.
Amit nem értek az az hogy mit tehet a LED (gongolom sor) hogy egy idő után magához tér...
(tegyük fel hogy elfogadom, de akkor is érdekel a technikai háttér)

A marseus-nál van időnként használt, lehet hogy alkatrésznek valót is tartanak.
(#) Doky586 válasza whalaky hozzászólására (») Jún 25, 2022 /

"nem vállalják a javítást"
Rosszul csinálod. Előre le kell tenni (számla nélkül) 60ezer FT-ot az asztalra és mondd azt hogy nem baj ha megváltozik kicsit a monitor kinézete. A többit utólag fizetem.
(#) Régi motoros válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 25, 2022 /

De miért pont 60? Az a bűvös szám?
(#) whalaky válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 25, 2022 /

Jó ötlet.... akár vehetnék is mindjárt kettőt, hátha az egyik nem lesz jó, ha meg mégis jó lesz macskáthajigálni....
Viccet félretéve 10 000 -ért bevizsgálják (szerintem aki monitor javítással foglalkozik az bevizsgálás nélkül a hibajelenségből is meg tudja mondania baját 90% valószínűséggel (ld. antiktelefon). Bár ha valaki munka nélkül keresni akar akkar úgy értem, bár nem sokáig marad mega piacon.
Jön az "új", 13 990-ér.
Ez kb a "bevizsgálás + 4ezer munkadíj és kidobható mert nem javítható....
60 ezerért már bazinagy új monitort kapok.... igaz egykicsit másképp néz ki...
(#) whalaky válasza Régi motoros hozzászólására (») Jún 25, 2022 /

humorizál az úr. Nyilván kereskedő
(#) Doky586 válasza Régi motoros hozzászólására (») Jún 25, 2022 /

Ennyiből (láttatlanba is) futja új monitort venni és átragasztani a matricákat.
Ezután a szervizes átadja a megrendelőnek hogy elkészült az új monitor..
(a cél az hogy a vevőnek nem kell bemennie a boltba új monitorért, ezt a szervizes teszi meg helyette -jópénzért)

Neked találtam ezeket
(#) Epu2 válasza whalaky hozzászólására (») Jún 25, 2022 / 1

Nekem hasonló jelenség megszűnt a táp elko cseréjével. Szerencse? Ha elidúlt a monitor akkor hibátlan volt a kép.
(#) antiktelefon válasza whalaky hozzászólására (») Jún 25, 2022 /

Ha szétszeded rájössz képtelenség ezt belerakni meg az elektronikája is hulladék. Eredeti LED kéne.
Én közel beazonosíthatatlan icket is meg szoktam találni, ilyen lwd nincs valamiért, esélyes mert nem gazdaságos cserélni, max Indiában meg Kínában.

Amúgy ha van labortápod, próbáld arról, ezeknél a régebbi E-s monitoroknál nagyon ritkán volt dugasztáp probléma is. De jellemzően ezekben fr4-es ledsor van és az sül meg.
(#) whalaky válasza Epu2 hozzászólására (») Jún 25, 2022 /

Erre gondoltam én is....
A tápelkot a monitorban a ledmeghajtón vagy a tápegység bemcserélted? (a monitor tápja össze nanragasztva valami trükkel, és roncsolás nélkül nemszétszedhető)
Ez is jó ha egyszercsak elindúl, csak győzzem kivárni. Ha egyszer elindúl tökéletes képet ad, nem szivesen dobnám ki.

Az alaplapon nincsen kondi ezeknél ami kiszáradna. Labortápról indítsd és ha nem segít, akkor led lesz, de ha nem hiszed gyere el és adok kölcsön jó alaplapot hozzá.
(#) Epu2 válasza whalaky hozzászólására (») Jún 25, 2022 /

A monitorban. Ha külsőtápős azt is érdemes ellenőrizni. A LED nem javul meg magától.
(#) antiktelefon válasza Epu2 hozzászólására (») Jún 25, 2022 /

A led megjavul magától. Ugyanis a tápja figyeli az áramot és a feszt és ha a haldokló led pont úgy indul, hogy az tetszik az elektronikának, akkor megy.
Bővebben: Link
Ha megnézed a panelt, 2 kondi van ezeken, mindkettő alu, nem kiszáradós fajta, egyik a led áramkörében van. Mivel van több ismerten jó alaplapom, általában egy cserével pillanatok alatt bizonyítható a led hiba, de forrasztottam már ki kondit és megmértem az ESR-t is és teljesen ok volt. Ugyanezeket az lcdket gyártották alu hordozós és FR4-es led nyákkal is és az FR4-es szabályosan szétsül, de az alu hordozós is hullik sajnos.
Volt egy dugasztáp széria, ami problémás volt, így azt érdemes megnézni, labortápról megy-e, de ezek elég faék monitorok, gazdaságosan nem javítható bajokkal, ha nem a csatlakozó törik bele, nincs mit javítani rajta, még a gombok sem romlanak el soha, nincs rajta BGA-s ic és amúgy is az összes board a legtöbb 1080p LCD-vel működik és hozzá lehet kalibrálni.
Következő: »»   1005 / 1153
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem