Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik!
Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Hello! Az lenne a kérdésem, hogy mi lenne a szokásos, elvárt etika az apróknál?:
Láttam egy hirdetést, amelyre jelentkeztem, amit a hirdetésnél is jeleztem valamint azonnal privátban is írtam az eladónak. Most az ország-világ úgy láthatja, mintha én venném meg a cuccot: Bővebben: Link Pedig nem! Stikában egy trehány érdeklődő megelőzött, amit elmulasztott jelezni az aprónál. Az eladó is figyelmeztethette volna, hogy a vételi szándékát ott is jelezze, csak a rend kedvéért. De ez el lett hanyagolva, így én csak a privát üzenetben értesültem a tényállásról. E miatt most erősen bosszankodom és dühös vagyok! Még csak negatívot sem tudok adni az elkövetőknek... Köszönöm, hogy elolvastátok...
Á, az apróhirdetést nem szabad a topikokban kibeszélni, azt írja a haszutmellémafor...
De szerintem semmi nem múlik azon, hogy ott van: "megvenném". Jelent ez számodra olyan hátrányt, amit én nem értek?
Mivel az aprónál nincs kikötve, mint pl az elvihetősbe, hogy mind a két helyen jelezze, így ezen felesleges rágódni. Persze ott se tartják be sokan
Az ablak felett ez van: Megjegyzés írása.
Tehát megjegyzést lehet fűzni a hirdetéshez, lehet nyilvánosan is kérdezni, vagy üzenni. De semmi kötelező jellegű nincs. Valaki szintén írt privátot, amivel (a leírásod szerint) megelőzött, viszont sehol nincs leírva, hogy nyilvánosságra kellene hoznia a kilétét, vagy vételi szándékát. Ha ennyire zavar, hogy ott van a megjegyzésed, írj egy újabbat is, hogy nem te vetted meg, vagy, hogy lemaradtál róla.
Sok olyan "foglalás" van, amikor a leendő vevő valamiért nem akarja mutatni magát és sms-t vagy emailt ír pl. 10:30-kor.
Egy másik leendő vevő pedig privátban ír 10:40-kor. Ha 10:53-kor nézi meg az eladó az emailt okoskán, mert nincs otthon ( nem látja a hobbi privátot ) és válaszol rá, hogy "oké, a tiéd", máris botrány van. Aztán jegel, amikor tud.
Jártam hasonlóan. Az egyik érdeklődő email-t írt, a másik telefonált. Az emailt-t később olvastam, mint ahogy a telefont felvettem. A telefonáló nyert, az email-t író megsértődött.
Vagy ráígért az árra a későbbi vevő, hogy övé legyen. Jártam többször is úgy, hogy lefixáltuk az üzletet. Később szól az eladó, hogy mégsem adja el. Nyilván másnak adja.
Ezen kár volt megsértődni, én meg hirdettem anno tapogatós oldalon egy generátort automatikusan ott volt az email címem, írtak rá páran 8-10 óra múltán hogy meg van-e még mennyit engedsz a feléből, ilyesmi meg 30 percen belül felhívott 50 percen belül átvette egy másik ember,alkudozás nélkül. Ha valamit nagyon venni akar az ember akkor ha lehet felhívja az eladót és megbeszélik a részletet, nem egy olyan oldalon vár vissza jelzést ahonnan belépés nélkül nem is mindig kap az eladó azonnal jelzést az üzenetekről.
Esetemben 7-8 perc alatt kiderült, hogy hiába ujjongtam...
Máskébb bosszankodom, ha lemaradok egy hirdetésről, ha rögtön látom, hogy valaki már lecsapott egy cuccra...mint amikor azt látom, hogy a "préda" még szabad.
Egen, azért tekinthetjük az apróhirdetést egyfajta piacnak (bár az aukciós oldalak szeretik magukat pictérnek nevezni -miközben korántsem azok). Aki épp jókor tett jó ajánlatot, az vette meg, és nem az a lényeg, hogy ki érdeklődött először. Semmi baj nincs ezzel.
Én személyesen jártam úgy valódi piacon, hogy megláttam egy igazán jó (bár használt) katácsonyfatalpat. 1000ft-ért kínálták, én mondtam, hogy nekem 500-at ér (hogyne érte volna meg az 1000-t is, csak alkudni akartam). Ódzkodott az eladó, és pont jött egy ember, aki azt mondta: neki kell ezerért is. Hát ő kapta meg. Bossuankodtam ugyan, de ez a piac a kereskedelem...
Sziasztok! Én vagyok a felelőtlen eladó.
Nem értem, mi a gond (illetve de, értem). Az apróhirdetés feladásakor el kell olvasni és kell fogadni egy szabályzatot. Ebben a sikertelen vevő által hiányolt pontok nem szerepelnek, az üzenetváltás mikéntjéről nem látok semmilyen szabályt. Javaslom, hogy nyomj fel a adminoknál, ha szerinted szabálytalanul jártam el és szerinted sérelem ért. Nekem meg esetleg azért kellene másik topicot nyitnom, mert nyitottál egy topicot a hirdetésemről? Mert szerintem meg ez nem szép dolog.
Ez igy azért aggályos kicsit.
Idézet: „Stikában egy trehány érdeklődő megelőzött, amit elmulasztott jelezni az aprónál.” Mitől lett trehány ez a valaki ? Mert megvette előtted az árut ? Idézet: „Az eladó is figyelmeztethette volna, hogy a vételi szándékát ott is jelezze, csak a rend kedvéért.” Miért kellene ezt jelezni, vagy őt terméket adtam el itt az aprón úgy, hogy senki egy árva betűt nem írt a hirdetés alá. Nem is kell, hiszen nem ipiapacs falnak van, hanem azért hogy lehessen kérdezni az eladótól a termékkel kapcsolatban nyilvánosan is. Kérdezhetsz privátban is, semmi nem akadályozza. Idézet: „én csak a privát üzenetben értesültem a tényállásról.” Akkor az eladó teljesen korrektül tájékoztatott. Idézet: „Még csak negatívot sem tudok adni az elkövetőknek...” Semmilyen jogi, vagy vevő-eladó kapcsolatba nem kerültél a hirdetés feladójával, mert se a vételárat se foglalót nem fizettél. A vevő személyéhez meg abszolute semmi kapcsolat nem fűz. Te egy érdeklődő voltál, lehet nem is az első hanem a századik. A "megvenném" téged sem kötelez arra, ha 10 perc múlva meggondolod magad, akkor is meg kelljen venned bármit is. Idézet: „bosszankodom és dühös vagyok!” Az előfordul néha az emberrel.
Amikor én adtam el -többször is- a telefonos érdeklődőnek azt mondtam előbb megnézem az üzeneteket is, az első vevőé az áru, bárhol is jelezte. Így a telefonos kieshet, ha később látom időben előbb volt -esetleg csak- írásos vásárlási szándék. Ne legyen hátrány hol jelzi a vevő a szándékát, mindig így csinálom.
Sajnos nincsen igazad, amikor ezt mondtad:
Idézet: „aprónál nincs kikötve, mint pl az elvihetősbe, hogy mind a két helyen jelezze” mert a valóság: Idézet: „Ami még fontosabb, hogy ha fent van valami, akkor NE privátban írjatok rá, hanem itt, mert úgy a fair!” Ez egyébként szerintem teljesen rendben lévő, és érthető szabály.
Akkor mutasd már meg azt a szabályt az apróba, hogy kell jelezni ott is a szándékot hozzászólásban, mert úgy fer??!!
Kérjük, hogy az apróhirdetés témát fejezzétek be. Kérjük az eladót, és a vevőt, hogy egymás között intézzék el a nézeteltéréseiket, egyáltalán nem kell hozzá hadsereget toborozni a fórumban semelyik résztvevőnek.
Szerintünk nem éri meg sem a némítást, sem a bannolást megkockáztatni. Köszönjük előre is az együttműködéseteket.
Tisztelt Moderátor(ok)!
Mintha ezt a szabályt nem nagyon tartanák be egyes hirdetők (egyesek minden megtesznek, annak érdekében, hogy szem előtt tartsák az el nem kellt portékáikat): Idézet: „2. Tilos ... 2/19. Ugyanazon termék vagy szolgáltatás 28 napon belüli ismételt feladása. Ugyan annak a terméknek minősül abban az esetben is, ha az eladási árat az eladó az új hirdetésben csökkentette.” Ezt ellenőrizni csakis ön(ök) tudják ! A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2022
Ezt a részt is kérjük beidézni a szabályzatból:
Idézet: „7. Az apróhirdetés részlegben a szabálysértő hirdetések felhasználó bejelentések alapján kerülnek megvizsgálásra” Kérjük, hogy weboldalunkat megfelelően használd, és amennyiben szabálysértő apróhirdetés jut a tudomásodra, úgy kifejezetten erre a célra létrehozott "Hirdetés jelentése" gombot használni szíveskedj. Ha megismered oldalunk működését, akkor egyértelmű lesz, hogy nincs a hirdetéseknél előzetes jóváhagyási folyamat, minden hirdetés a feladást követően azonnal megjelenik, ez mind az eladók mind pedig a vevők érdekét szolgálja. Ezen felül, felhívnánk a figyelmedet arra is, hogy a fórum teljes területén szigorúan tilos az apróhirdetési részleggel kapcsolatos értekezés. Moderátorok a megfelelő módon bejelentés alapon tájékoztathatók minden problémáról, amennyiben pedig az eladó és vevő között támad nézeteltérés, úgy abban az esetben a privát üzenet rendszeren belül minden félreértés tisztázható. Köszönjük, hogy ha betartod a fórumszabályzatunkat is, és a fórumunkat is a megfelelő módon használod a jövőben. Köszönjük!
Gondolom ezzel a szabállyal is tisztában vagy akkor.
Idézet: „9. Ami az apróhirdetésben történik, az ott is marad. Kérjük, törölj lábat mielőtt a fórumba belépsz. A fórumon tilos mindennemű apróhirdetéssel kapcsolatos értekezés, vita, panasz ügyintézés, érvénytelenítési - moderálási vita. Ezen szabály megsértése esetén a hozzászólások törlésén túl, MINDEN résztvevő némításban részesül, ugyanis az ilyen viták rengeteg olvasót zavarnak.” Idézet: „Mintha ezt a szabályt nem nagyon tartanák be egyes hirdetők” Ezt a szabályt se tartják be elég sokan
Szia! Ez a "kilences" szabály hol olvasható ?
Köszönöm, megvan!: "IV. Moderáció...9."
Az a kérdésem,hogyan számítom át a MJ értéket kWh-ra,ill. m3-re?
Azt tudom,hogy 1MJ=0,277kWh. De ez hány m3 földgáz hőjének felel meg? Köszönöm. Idézet: „ENERGIAPIACI BETEKINTŐ A FÖLDGÁZ FŰTŐÉRTÉKE 2020. 08. 03. földgáz fűtőértéke A földgázból nyerhető hőenergia által határozható meg a földgáz használati értéke. Ezt a földgáz fűtőértéke és több más paraméter együttese adja meg. Nézzük meg, miért érdemes tudatában lennünk annak, hogy mit jelent a fűtőérték. A földgáz felhasználása összetett folyamat, a fűtőértékkel kapcsolatban is gyakran hallani téves állításokat. Érdemes tehát tisztáznunk, hogy mit kell tudni a földgáz fűtőértékéről. A két leggyakoribb tévhit, hogy a fűtőérték megváltozása miatt lesz magasabb a gázszámla vagy éppen eltérő a gázláng színe, esetleg a szaga. Ezek valóban tévhitek, és nincs közük a földgáz fűtőértékéhez. A földgáz ára sok egyéb tényező függvénye. Mit jelent a földgáz fűtőértéke? A fűtőérték a földgáz tökéletes elégetésekor felszabaduló hőmennyiség, amelynek mértékegysége MJ/m³, azaz megajoule per köbméter. Magyarországon ez az érték átlagosan 34-34,2 MJ/m³ között változik, tehát egy köbméter földgáz tökéletes elégetése hozzávetőleg 34-34,2 MJ energiát nyújt. A fűtőértékre vonatkozó szabvány a fogyasztási helyre vonatkozó átlagos fűtőértéktől plusz-mínusz 5%-os eltérést engedélyez – vagyis a fűtőérték a legtöbb felhasználási helyen cca. 32,3 és 35,91 MJ/m³ között mozoghat.” Innen Idézet: „A fűtőérték az Egyetemes Szolgáltatási Üzletszabályzatban rögzített 34,00 MJ/ m³ értéktől jellemzően mindössze ± 5%-kal térhet el.” Bővebben: Link
T! Rosszmáj,és Gálfy! Köszönöm a gyors válaszokat.
Ez az ami le van írva, de... beszéltem a gázossal. Meghatározott idejű mintavétellel ellenőrzik a fűtőértéket és hogy hogy nem - de pont amikor ellenőrzik, akkor belül van a tűrésen. Természetesen előre tudják a mintavételezés idejét. Tévhitekről: Gépész barátommal kalkulálni kezdtünk, mert gyanús volt, hogy a 24kW gázkazán miért nem képes felfűteni a házat. A gyakorlatban a leadott teljesítmény 12kW volt. Ez tény, nem urbánus legenda. Még egy apróság. Az elmúlt 3 hónapban leadtuk ugyan a mérőállást, de nem számlázott a szolgáltató. Majd egyszerre küldtek egy 30.000Ft-os számlát, amit be is fizettem. Most, 2 hónap elteltével küldtek egy -10.000Ft-os számlát. Csak abba gondoljatok bele, hogy ez egy háztartás. Ha mindenki csak 10.000Ft-al többet fizetett be - amit ugye vissza nem kapok, maximum beszámítják, akkor meg is volt a fedezete a szolgáltató megvásárlásának. Így lehet közvagyont venni. Gondolom, ráadásul nem az én 10.000Ft-om volt messze a legtöbb.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |