Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lehet NYÁK-lap készítés kérdések topicban jobb helyen lenne, mint az Opel Astra elektromos hibák között.
Igaz. És az is, hogy ha röviden írok, félreérthető, néha a reakciókat moderálás követi , erre ha érthetőbben leírom, akkor pedig más szemszögű a kritika. Az arany középút az lesz, h csak privátba fogok válaszolni a kérdezőnek, pedig a publikus közzététel másoknak is később hasznos lenne.
Idézet: Nem a papírt kellett átlátszóbbá teni , hanen a nyomatot átlátszatlanabbá (a spay oldalán látható felirat : nyomatsötétítő) Csak egy kis kiegészítés ha már bármit lehet írni bármelyik témába Ezt már kb 26* leírtuk és átbeszéltük a nyákos témában „Densito spray-el kellet még kisebb fényáteresztésűvé tenni,” A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2022
Megválaszolom újra magamnak .
Ha csak a fájlnevet írom át, az nem segít. Ha ellenben sima szövegszerkesztővel átírom a DRAWING-ot a file bevezető soraiban BOARD-ra, akkor a GERBER nézegető már jól kezeli. Remélem, hogy más szövődmény már nem zavar be, és hibátlanul le tudja majd gyártani a JLC...
Sziasztok! A fénnyomó papírra való nyomtatásnál, nyákhoz mik a legjobb beállítások a nyomatóban?
A legsötétebb , tonertakarékos üzemmód kikapcsolva . (Műnyomó papír?)
Helló! Megpróbáltam nyákot nyomtatni, és sajna nem jött össze, mert a nyákok magy része így elnyalódott a papíron. Mit ronthattam el? Műnyomó papírt használtam, és a nyomtató "Vastag papír" beállításon volt.
Próbálj másik papír minőséget állítani , nem "égette" rá rendesen a tonert a nyomtató
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2022
Talán hasznos:
Mindig bajban voltam, ha 0,8-astól eltérő furatokat kellett készíteni. Aztán a közelben felfedeztem egy fogászati kellékeket árusító boltot (valami Medi... volt a neve, azóta megszűnt) Lehetett kapni kis gyémántbevonatos fúrókat, különböző profillal (leghasznosabb a kúpos volt) Ezután mindent 0,8-al fúrtam és amit kellett felbővítettem ezzel a fúróval. Olcsó és tartós fúrók voltak (egy egy darab éveket kibírt) Tehát a sláger a gyémántbevonatos fogászati fúró (talán már nem annyira olcsó, de az első hirdetésen 5 db-ot adnak 5000 forintért)
Itt egy lehetséges megoldás.
Teljesen rendben van, ha van stabil, állványos fúrógéped, különben csak tördelés lesz belőle.
Ezeket legalább 20 ezer fordulaton kell használni, de jobb a 30 ezres fordulat.
Egy időben én is gondolkodtam egy állványos fúrógép vételén. Aztán egy kicsit hozzáraktam és inkább egy kis hobbi kategóriás CNC-t vettem (igen, egy mezei 3018-at). Ezzel eddig csak 1 fúrót sikerült eltörnöm, azt is a saját hülyeségem miatt. Még a 0.3mm-es fúrást is törés mentesen meg tudja oldani. Mondjuk a fúrási sebességet ehhez már elég alacsonyra szoktam állítani, mert ide már jobb lenne a 10000-es fordulatnál többet tudó orsó. De ugye a gép az türelmes, meg én is türelmes vagyok, ha nem kell ott ülnöm mellette, hanem dolgozik önállóan.
Az oldal címe: hobbielektronika. Én is és még sokan mások is boldogan használják ezeket alacsonyabb fordulaton. Otthoni (hobbi) körülmények közöt nagyon is jól működnek.
Ez egy jó megoldás, de mint mindennek, vannak előnyök és hátrányok, hirtelen ezek jutottak eszembe:
Ha innen veszed sokkal drágább (ha egy db gyémántos fúrót veszel cirka 8-ad része az ebalyosnak) A gyémánt keményebb mint a karbid. Simán kézbe véve is használható nem fog eltörni. Bármilyen fordulaton használható. Az ebalyos készlet "digitális" a fogászati kúpos "analóg". Az átmérő túlmegy az 1,2-őn
Mit értesz azon, hogy nem kell cserélgetni?
Ha egy alkatrésznek 0.4-es lába van, a 0.8-as furat már igen sok. Ilyen keményfém fúrókat pedig 6.5 mm-es méretig könnyedén be lehet szerezni, a kúpos fúróval készült furat pedig AS szabvány szerinti, nem egységes.
Én nem nagyon használok 0,8-alatti furatokat, a nagyobb átmérőkhöz meg már olyan rutinra tettem szert, hogy a megfelelő mélységig tolom a külön erre a célra tartott egyszerű kézi fúrót a kúpos fúróval (5W ellenállás, sorkapocs láb stb.)
(már csak hobbizom úgyhogy a szabvány elmehet a ...)
A 0,8-asokat meg ezzel fúrom:
Így igaz!
Proxxon fúró és a hozzá való állvány! Igaz ennél régebbi verziók, mivel több mint 10 éve működnek hibátlanul. (persze fúrótörés még így is előfordul időnként )
Az ár nem darabra, hanem készletre vonatkozik! (OK a belinkelt verzióban magas a szállítás, mert UK eladó! De rákeresve lehet kínait is találni. Például EZT! 0,1mm!-től 3,00mm-ig három készletben, szállítási költség nélkül átlag 150Ft (+ÁFA) fúrónként. A gyémántos ennél olcsóbb lenne?)
Azt ugye nem kell mondani (vagy mégis?), hogy AS szabvány= ahogy sikerül!
A kettő együtt majdnem kiadja a mini állványos fúrógépet: Bővebben: Link.
Hűha. Szerencsére ami a képen van nem került 14 ezer forintomba (ronda , de legalább jó), és biztos precízebb mint a Proxxon.
A megvezetés 2 db 20-as hidraulika szár 4 db lineáris golyós csapágyon fut, A fúró 11-es textil bakelit lapra van rögzítve. Fordulatszám állítható 8000-30 000 ford/perc.
Srácok!
Volt egy linkem, de elkeveredett, nem találom. 0.8mm-es "tungsten karbide" keményfém fúrószárat keresek olyat, aminek nincsen egy 3.175mm szabványos tönkje, hanem "egyenes szárú" vagyis végig 0,8mm. Valamilyen európai amazon, vagy ebay link kellene, ahol kínálnak ilyet, akár 10-esével. Mi ennek a fajta egyenes szárú fúrónak a korrekt angol elnevezése? Mert akárhogy próbálom keresni állandóan a vastagított szárú fúrókat mutatja.
Ahogy írtam, nekem töredék árban van. A cca. 10 év alatt jelentősen változtak az árak.
Köszi, de ez is HSS ( gyorsacél ) fúró. Az éle ugyanúgy elmúlik üvegszálas nyák fúrásakor, mint a kobalt bevonat nélküli sima HSS fúróknak. Tapasztalat sajnos.
A LIDL-ben idén lehetett kapni vastagított szárú szetteket, arra azt írták, hogy szénacél, és az nagyon jó. A 2-től 3mm ig terjedő szettből vettem próbaképpen, és nagyon bevált. Simán viszi az üvegszálas nyáklemezt. De a vastagított szárú 0,8-as sajnos rendszeresen elpattan a nyakánál. Az egyenes szárúval meg sok ezer furatot kifúrtam kopás nélkül, csak elfogytak azok is. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2022
Erre gondoltál? NYÁK fúrószár Karbid 0.8mm
|
Bejelentkezés
Hirdetés |