Fórum témák
» Több friss téma |
Uniman válaszában egy lengyel oldalt említ, de ott folyamatos 24V-ot szeretnének szerezni (már amennyit a google fordítónak sikerült lefordítania), nekem pedig elég, ha a relét elindítja. Eggyel fentebb láthatod, milyen relét vettem. Így viszont lehet marad az eredeti ötleted és az izzó lábairól szerzek 24V-ot.
Csak előbb nézd meg az égő 24V DC vagy AC-ról megy. A reléd AC fajta, ha DC-re kötöd valószínűleg kimegy belőle a füst.
Az AC <-> DC tekercselésű relék AC <-> DC működtetéséről van itt egy jó cikk.
Nagyjából arra jutottak, hogy igazad van. ![]() Példájukban az AC tekercsű jelfogó háromszor akkora áramot vesz fel egyenáramról, mint váltóról. És még a felmágneseződés miatt ragadva is maradhat... Mondjuk lehet sorbakötni ellenállást, például. Multiméter nélkül kicsit kacifántos megállapítani, hogy egyen, vagy váltófeszültség van ott. ![]() Például le lehet kapni a relé kupakját, és mutató ujjal kitámasztani a fegyverzetet. Ha remeg, akkor váltó. ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2023
Kondival sorbakötsz valamit... pl kis áramú égő vagy led(vele ellenpárhuzamos diófa). Ha virít AC, ha max csak villan DC
![]() Relével sorba ellenállás nem biztos hogy játszik, lehet kevés lesz az az áram a meghúzási feszhez A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2023
Nem tudom mi áll rendelkezésre a kollégának?
Ha multiméter sem, akkor a végén marad a két szál drót és pohár víz... Ha már úgyis kézben van a panel, akkor a vastagabb sávokat szemmel is le lehet követni a nyákon és mérni sem kell. Fényképről macerásabb, és legalábbis feladtam...
Ma rendeltem egy multimétert, később úgy is szükségem lesz rá, azt a pár napot már kibírom valahogy. Az izzón természetesen semmi felirat. Próbáltam én is visszakövetni a nyákon, de nem jártam sikerrel.
Az égőnek tök mindegy AC/DC ezért nem jelölik
![]()
Szevasztok!
Szükségem lenne a SLAVE LIGHT kapunyitó kapcsolási rajzára. Tudna benne valaki segíteni?
Ez csak egy 4 csatornás RF rádióvevő panel.
Ha nem a bekötési rajza kell (ami elérhető), akkor az elektronika "sémája" esélytelen...(Ahogy az a kapunyitók 99%-nak sem publikus)
Nem a bekötési rajz kell az elég egyértelmű. A kapcsolási rajz kellene teszteléshez. Nem akar astabil módban menni, 1-2 perc között billen vissza a relé. Elvileg mennie kellene még impulzusüzemben is, nem ilyen hosszú visszabillenési idővel.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, adott egy IN SW220AL tipusú kapunyitó. A használati utasítása nem tartalmaz kapcsolási rajzot, és lényegében a mechanikai szerelésen kívül semmi hasznosat nem nem tartalmaz, illetve a google sem a barátom. Esetleg valaki épített már be ilyen típust? Az infra érdekelne, hogy a +12V vagy a testet kell megszakítanom neki? Illetve gondolom az 5-6-7 lesz a nekem szükséges csatlakozó? A használati a villogóra is azt írja, hogy üzemeltetési feszültség 12-230V most ez akkor hogy van? Köszönöm a válaszokat
Vezérlő csatlakozó aljzata a kezelőszekrény fedeléről": 5-6-7 meg van rajz a fotocellapárról is
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2023
...továbbá a COM-ot összekell kötni a -12V-tal és az infra OUT-ját bekötni a 6-os kapocsra.
Köszönöm a választ
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2023
Sziasztok!
Vario 230 vezérlést használ-e/látott-e/telepített-e valaki? Közel nulla infót találtam róla, és mivel egy általam megvásárolni kívánt szettben az eladó szerint ilyen van, érdekelnének a tapasztalatok. Köszi, előre is.
sziasztok...laikusként segítséget szeretnék kérni egy Exitec garázskapu nyitó motor és távkapcsolója párosításához.. ha lehetséges privátba,hogy ne tűnjek teljesen hülyének!
![]()
Talán majd ha leírod a típusát is...pl. R-1350G.
Bocs,ő volna.
Amíg kideríted...
köszönöm,azóta sikerült megoldanom..nincs ráírva,de 1350
A R-1350G nyomógombjai nem így helyezkednek el! De ettől függetlenül jó lehet hozzá a leírás.
Persze te is leírhatnád ide a kérdésedre a választ, talán egyszer majd jól jön valakinek, akinek ugyanez a problémája.
Teljesen ma oldódott meg..
![]() S lenyomva,ahogy a képen is látható,majd a távkapcsolót többször megnyomni...ilyenkor hangjelzés..és kész.. ![]() THX! 1330... A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2023
Sziasztok!
Egy szekcionált kapuval hozzám került egy Intelligent 600 kapunyitó. Sajnos hiányzik a rádió vevő panelja. A gyári füzetkéje sem barátom bekötés ügyben. Tudom használni valami más vevővel ezt a kapunyitót? Az utcai kapuhoz van tervben kapunyitó Valószínűleg ECO1 Vezérlést kap a motor. Esetleg ahhoz lehetne pároztatni valamivel a garázsnyitót, hogy egy távnyitóval legyen nyitható? Természetesen külön gombbal.
Írj nekik emailt. Segíteni fognak... Bővebben: Link
FAAC 455D kétmotoros vezérlést egyszárnyú kapuhoz használnánk.
Leírásában nem látok erre utaló lehetőséget. Végállás kapcsolók is vannak a motorban. Az a kérdés, hogy a másik motor hiányában hajlandó lesz-e rendesen működni a vezérlés? Ritka cucc, de hátha valaki már használta 1 motorral... A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2023
Szia!
Sajnos telefonról bonyolult kicsit átnézni a leírást, de én használtam PD-7 vezérlést egy motorhoz, a másik motor nyitási és zárási idejét levettem 0 mp-re. Ennél ez nem működhet?
Én is használtam már más kétmotoros vezérlést, amelyik idő alapú volt, ott pár mp-re állítottam a hiányzó motor idejét, meg kikapcsoltam a motor tesztet. De itt a két végálláskapcsoló benne van a motorokban...és be is vannak kötve a vezérlésben.
A leírásban látok (6.3.fejezet) "Működési idők betanítása" részt, de elsőre eléggé bonyolultnak tűnik. Meg jó lenne a mikrokapcsolós végállásokat meghagyni. (De egyenlőre még csak most vágják a vasat a kapuhoz...van idő kideríteni.) A szobában összeállítva fogom tesztelni, ha hozzám kerül a cucc... A vezérlést nem ismerem, kérdés mennyire figyeli a motorok "meglétét", mert ha hiánya esetén letilt, akkor... De van egy Beninca Core tolókapu vezérlés is, legrosszabb esetben azzal fog működni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |