Fórum témák
» Több friss téma |
Én ezt használom ( autosboltban is árulják a karosszéria javitásra). Ez is büdös, két komponensü ( kis tubus), de nem zsugorodik és kökemény. Azaz akár menetet is lehet bele vágni.
Ezt hol, mennyiért vesztegetik?
Mi a Korax műgyantáit használjuk ilyen célokra, de sokféle villamosipari célra alkalmas műgyantákat állítanak elő ezeken kívül is - megbízható, jó minőség, és nem olyan büdös:
http://www.mugyanta-koraxbp.hu/tokozogyantak-hu.html A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2019
Itt a Nagy Lajos király útján, az Egressy és a Szugló u. közt van a bolt.
Sziasztok!
- A Synolite 0328-A-1 Víztiszta öntő poliészter gyanta felhasználására ezt írják: Idézet: „Nem önthető közvetlenül polisztirolra, ABS-re, általában sztirolban oldható hőre lágyuló műanyagokra.” Miért nem? Feloldja? Mert, ha igen, az nekem direkt jó lenne (vékony rétegben) jobban tapadna hozzá. Vagy éppen az a baj, hogy egyáltalán nem tapad hozzá? - Ha a már megkötött műgyantára ismét öntök ugyan olyan gyantát, az hozzáköt vagy nem? Előre is köszönöm.
Szia!
Használom ezt a gyantát, de még nem találtam olyant műanyagot, amit oldana, csak a hungarocellt. Azt viszont bánta, lassanként,5-10 perc alatt feloldja. Amikor a gyanta kitérhálósodik, a külseje még ragacsos marad egy ideig. Ehhez a ragacsos részhez még tapad az újabb gyanta. De csak ott lesz ragacsos, ahol a levegővel érintkezik. A sablonban lévő rész, vagy a letakart rész már nem.
Szia!
Köszönöm a válaszod. Akkor kipróbálom, hogy mit csinál egyéb műanyaggal. A tervem az, hogy műanyagra öntöm, több rétegben (hogy miért, most nem lényeges). Az lenne a jó, ha a műanyaghoz erősen hozzákötne, és a további rétegek is kötnének egymáshoz. Nyilván, csak a levegővel érintkező "ragacsos" felület érintkezne a következő réteggel.
Minden műanyagról leválik. Nem tapad hozzájuk, kicsit sem. Plusz még a zsugorodás miatt is hajlamos leválni róla. A nagyon kemény gél állapot és a teljes kikeményedés közben zsugorodik egyet. Általában kiürült tejfölös edényben szoktam kikeverni. A belekötött maradékot könnyen kiszedem belőle.
Ez nagyon rosszul hangzik (az én szempontomból). Akkor valami egészen mást kell kitalálnom. Köszönöm az info-t.
Bár az eredeti kérdésem / idézetem még mindig lóg a levegőben. Miért nem önthető a felsorolt anyagokra? A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2019
Talán azért, mert forró amikor térhálósodik.
Nem, ez a gyanta nem forrósodik. A vastagabb öntéseknél talán langyos.
Vélhetőleg azért, mert feloldja őket.
Műanyagokból nincsen nagy anyagismeretem. Ha mondasz hétköznapi teszttárgyakat, amik a kérdéses anyagokból vannak, akkor talán az idén válaszolok rá, hogy mit tesz vele a gyanta.
Az a baj, hogy nem tudom miből van amire rászeretném kenni?
Valószínűlkeg veszek egy dobozzal és kipróbálom. Ezen az áron, még nem dőlök a kardomba, ha nem hozza a várt eredményt. Ha 5 ezer lenne kilója, akkor jobban körüljárnám a dolgot. Köszönöm a felajánlásod és a segítséged.
Peddik, Issten láttya lelgemett, megg csinálltam vollna atezteket. Anng ellenérre, hotty it fan a szilveszterr.
A dörrög zultán. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2019
Idézet: Az hozzáköt, piszok erősen. „Ha a már megkötött műgyantára ismét öntök ugyan olyan gyantát, az hozzáköt vagy nem?”
Köszönöm. Tehát nem csak a levegővel érintkező felületen, hanem a formából kiszedve is. Persze csak akkor, ha nincs formaleválasztó. De ez meg nem túl valószínű, és jelenleg nem is érdekes.
Tudom, hogy megcsináltad volna! BUÉK!
Bárhol újra erősen hozzáköt a már szilárddá keményedett saját anyagához, akár hónapok múlva is, mindegy, hogy levegővel érintkezik, vagy nem. Én kétszer öntök, mert a zsugorodás miatt újra rá kell öntenem a zsugorodott térfogatnyit. Ha ezt szétvésem - az utólag ráöntöttel együtt- nem veszem észre, hogy a két réteg kötésénél válna el, hanem máshol össze-vissza törik.
Nitrohigító oldja a megkötöttet is. De a kiöntő lágy anyagba nem szabad betenni higítás miatt, mert nem tud kipárologni.
Köszönöm a válaszod. Bolt nyitás után (jan. 6.) kipróbálom.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Aránylag nem túl nagy készülék dobozkát kellene öntenem műgyantából. Lassan már mindent elolvastam ezügyben hogy mit és hogyan célszerű de kissé elakadtam. Az öntőforma a problémám mert mindenhol szilikon formát irkálnak. Viszont nekem meg egyedi méretezésű ergo nem másolat dobozka kellene. Miből lehet még öntőformát kialakítani hogya a gyanta ne tapadjon bele és kulturáltan is tudjon kinézni? Számomra a fém a legjobban kivitelezhető dolog de bármit szivesen fogadok.
Elkészíted a leendő "nemmásolat" dobozod modelljét bámiből (pl. fa, vagy gipsz) és arról készítesz szilikon mintát-öntőformát.
Szívem szerint kihagynám a szilikon cuccot ha lehet.
Dobozt meglehetősen nehéz így csinálni. Mikor hasonló feladattal szembesültem, én úgy csináltam, hogy gipszből megcsináltam a doboz belsejét. Gyakorlatilag mint egy tégla, olyasmi volt. Ezt impregnáltam, hogy ne legyen nedvszívó. A doboz külső részét műanyagos cégtől szerzett hulladék darabokból csináltam. Ezek 10 milliméter vastag darabok voltak. Méretre vágtam és össze csavaroztam belőle egy dobozt, aminek a belmérete volt olyan, mint a készülő doboz külmérete. Ebbe ugye belepasszolt a gipsz forma, ami a falvastagságokkal volt kisebb.
A gipsz formára rá lamináltam műgyantával és üvegszállal, majd belenyomtam a külső sablon dobozába. A külseje így meglehetősen szép lett, mert a sima műanyag doboz megadta a formáját. A laminátum erős lett, nem kellett vastag fal. A belseje kissé csúnyább, mert a gipsz belső sablon nem volt túl szép. De ki tudtam az elkészült doboz belsejéből kaparni. A külső dobozt meg szét tudtam csavarozni, így kiszedni belőle a dobozt. Ezután már csak a fedél kellett az elkészült dobozra, mert ugye nem zárt dobozt csináltam, hanem csak 5 lapút.
Ha számodra a fém a legjobban megmunkálható, akkor abból kéne készíteni magát a dobozt...
De elfogadom, neked mindenképp műanyag dobozra van szükséged. Ha abból a fémből, amid van, megcsináltad a negatív formát, a szilikont akkor sem tudod elkerülni, csak szilikonspray formájában fogod használni. Például ilyet de van sokféle. Kifújod az öntőformát, aztán ki fog belőle jönni a darab. Nejemék sok szilikonspray-t használtak, amikor üvegszálas műanyagokat kenceficéltek.
Szétszedtem egy 7 és 16 szegmenses kijelzőt. Tervezek bele egy új led panelt. Végső műveletként szeretném lezárni a kijelzőt valamiféle kemény műgyantával, ami masszívan hozzáköt a kijelző ház anyagához.
Köszönöm A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2023
S mi a kérdésed?
Milyen műgyantát javasoltok ehhez a múvelethez?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |