Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   4 / 1319
(#) eSDi válasza Tomee hozzászólására (») Máj 28, 2006 /

Éncsak olyat tudok, hogy NAND kapukkal meg kondival van szűrve a prell + még egy két ellenálás.
(#) Tomee válasza eSDi hozzászólására (») Máj 28, 2006 /

Arra az RS tárolós örületre gondolsz?
Az sajna nem jó mert csak záró érinkező van.
Esetleg lehetnen még monostabil multivibrátort is csinálni minden gomb után csak az nagyon költséges és bonyolult lenne sok gombnál.
(#) eSDi válasza Tomee hozzászólására (») Máj 28, 2006 /

Hát igen! pontosan a monoflopra gondoltam.......
nás ötletem nincs. de próbálgatni kell hátha. valami schmitt triggeres megoldással is működne.
(#) mspike válasza Tomee hozzászólására (») Máj 28, 2006 /

mi baj a sw szűréssel ? Hardware szinten is van rá megoldás valahol láttam egy pár ellenállásból meg egy kondiból aszem... majd keresem !
(#) speki válasza G-Lex hozzászólására (») Máj 28, 2006 /

szeretném megkérdezni hogy a pic 16f73 hoz ért valaki
(#) Norberto válasza speki hozzászólására (») Máj 28, 2006 /

Szerintem nem bonyolultabb, mint egy 16F628 vagy egy 16F877...
(#) speki válasza Norberto hozzászólására (») Máj 28, 2006 /

de milyen égetőt használjak hozzá
(#) Tomee válasza speki hozzászólására (») Máj 28, 2006 /

Azt amelyiket a többihez. pl. egy egyszerű JDM típusút.
(#) speki válasza Tomee hozzászólására (») Máj 28, 2006 /

ja ugy kellet volna kezdenem hogy még nem értek hozzá nem tudom mi az a jdm tipus most szeretném tanulgatni
(#) Tomee válasza speki hozzászólására (») Máj 28, 2006 /

Nézd meg
ezt
meg ezt is
akár ezt is.
De akár itt is szét nézhetsz.
Ha az oldal keresőjébe beirod, hogy pic akkor egy rakás találat közőtt válogathatsz.

De talán ide is benézhetsz.
(#) Adam1985 válasza Tomee hozzászólására (») Júl 10, 2006 /

Helló!

Az a kérdésem támadt, hogy a PIC16C745-öt lehet-e helyettesíteni mással, mert nem találom egyetlen boltban sem.

köszi
(#) mspike válasza Adam1985 hozzászólására (») Júl 11, 2006 /

16f745 -tel biztos...
(#) Adam1985 válasza mspike hozzászólására (») Júl 11, 2006 /

Köszi, az F betű egyébként mire utal?
(#) bbatka válasza Adam1985 hozzászólására (») Júl 11, 2006 /

Flash memória = többször írható míg a C-s csak egyszer.
(#) Báddzsó válasza Adam1985 hozzászólására (») Júl 11, 2006 /

nemtom mennyire értessz hozzá, de a pic csak akkor fog működni ha beprogramozod.
(#) mspike válasza Báddzsó hozzászólására (») Júl 11, 2006 /

Hello srácok, néhány PIC project egy FTP-n, gondoltam hasznos lesz... [link=ftp://ftp.epemag.wimborne.co.uk/pub/PICS]ftp://ftp.epemag.wimborne.co.uk/pub/PICS[/link]
(#) Frankye válasza mspike hozzászólására (») Júl 11, 2006 /

Egy kis segítséget kérnék!

Az MPLAB-ban, a Project menüben melyik nyelvi beállítást kell alkalmazni? Az alap a "Microchip C30 Toolsite", ed semmi lokáció nincs benne beállítva. (PIC16F877-hez szeretném alkalmazni.)

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) bbatka válasza mspike hozzászólására (») Júl 11, 2006 /

Tényleg jó anyag. Csakhát kapcsolásirajz nélkül elég nehéz kitalálni mi hogy müködik.
(#) MaSTeRFoXX válasza mspike hozzászólására (») Júl 11, 2006 /

Teszik.
Nincsnek fenn valahol az újság számai?
Mert már többször láttam cikkeket belőle. Annyit már kiderítettem hogy az Everyday Practical Electronics Magazine-ból valóak
(#) mspike válasza Frankye hozzászólására (») Júl 11, 2006 /

PASM aszem, de emailbe megírtam neked. MPASM lesz... inkább... C30-at telepíteni kell előtte, de az ugyebár C fordító....
(#) Frankye válasza mspike hozzászólására (») Júl 12, 2006 /

Köszi, írtam választ is!
(#) gtk válasza mspike hozzászólására (») Júl 13, 2006 /

Sziasztok.

Itt van egy kerdesem hozzatok,kerlek valaki nezze mar meg,pliz.

Koszi.
(#) gtk válasza mspike hozzászólására (») Júl 19, 2006 /

Sziasztok!

1. kerdesem az lenne,hogy: szeretnek egy PIC 12C508 / 509 -et beegetni.Egetom az oshon fele van jelenleg.
HA megfeleloen bekotom a labakat,akkor azzal be lehet egetni?Es a progiban milyen tipusu IC -t allitsak be?

2. 16F84 -re van valami szoftveres megoldas rs232 soros adat fogadasra?
3. 16F628 / 29 re hol talalok peldat soros adatkezelesre?
az adatlapaban nem talaltam.

Koszi!
(#) potyo válasza gtk hozzászólására (») Júl 19, 2006 /

1. Az Oshon progival nem tudod a 12F508/509-et égetni, mert ezek 12bites programutasításokkal rendelkeznek szemben az oshon által támogatott picek 14bites utasításaival. Viszont van itt egy program, ami némi módosítással az égetőn támogatja a 12F508/509-et. A 7406 chipet kell kicserélni benne 7407 típusúra. Link Viszont azt nem tudom, hogy a 12F508 kompatibilis-e a 12C508-al. Egyébként miért akarsz C jelzésűt?

2. Nézz szét a Microchip honlapján az Application Note-ok között, mintha láttam volna szoftveres RS232-re megoldást.
(#) gtk válasza potyo hozzászólására (») Júl 19, 2006 /

Koszi!
EN 7407 -el csinaltam
Jo az F jelzesu is csak legyen kompatibilis,mert kesz hex fileom van,azt kellene beegetni.UIR.
(#) Gory válasza gtk hozzászólására (») Júl 19, 2006 /

Helló!
A C és az F jelzésűek közt annyi a különbség, hogy a C jelűt egyszer tudod csak égetni és utána örökre az a progi marad benne, míg az F jelűt bármennyiszer programozhatod. Amúgy ha UIR-t csinálsz, akkor EZ ITT a legegyszerűbb. Én építettem belőle többet is és működik hibátlanul. Belefér az egész egy soros csatlakozó házába és messziről érzékel, még falról visszaverődött jelet is.
(#) Norberto válasza Gory hozzászólására (») Júl 19, 2006 /

Olvasd el ezen topik első oldalának utolsó hsz-ét!
(#) gtk válasza Norberto hozzászólására (») Júl 19, 2006 /

Koszi Gory.
Ezt ismerem,de nekem nem PC-hez kell UR ,hanem kulso hangeroszabalyzohoz,meg mashoz.

Norberto:
Akkor most melyik igaz?
(#) gtk válasza Gory hozzászólására (») Júl 19, 2006 /

Lenne meg egy kerdesem:

Van egy PIC 12F508 amibol RS232 jel jon,meg egy MCP420(10),meg egy PIC 16F628.

Az MCP420 -nak SPI -n lehet parancsokat kuldeni.
Hogy lehet egyszerre kezelni a 12F PIC -et,meg az MCP-t?(12F bol jonne RS232 soros adat,-ezt kellene fogadni,ketiranyu komunikacio kell azt hiszem,mert kuldeni is kell neki valamit-,aztan az MCP420-nak kellene adatokat kuldeni)
USART a megoldas?(tudom hogy USART lehet hasznalni soros komunikaciora,de az SPI-vel is ossze lehet kotni?es egyszerre 2 eszkozt?)

Kerem valaki fejtse ki ezt nekem.

Koszi.
(#) Lucifer válasza gtk hozzászólására (») Aug 1, 2006 /

Sziasztok!
Lenne megint egy kérdésem:
Van egy 16F877A I/P-s PIC-em.
Ilyen.
Mit jelent az I/P a nevében. Nem lehet csak max. 4Mhz-s kvarccal hajtani? A 4 MHZ-s kvarc mellé mekkora kondik kellenek? Valahol itt olvasam, hogy az MCLR-e kell valami t építeni, hogy ne szedjen fel zavart. Tudom biztosan benne van az adatlapjában, de nem találtam meg.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Következő: »»   4 / 1319
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem