Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Golyós szelep van ezekben. Szedd szét, takarítsd meg.
Hello,
Nos én leülnék a szomszédommal egy sör melletti beszélgetésre. Lehet hogy egy ártatlan félreértés az egész. Te sem vagy rá nyitott úgy látom,pedig egyszerűbb lenne. Egy jó szomszéd kincs,rossz szomszéd török átok. TJ
Az enyémmel ülj le beszélgetni, s neked is elmenne az ilyen ötletektől a kedved...
A hülyéknek is szoktam esélyt adni,nem rögtön gyerekes játékokkal mérgezni (kölcsönösen ) az életet.Szép szó,aztán ha nem megy erélyesebben,aztán birtokvédelmi eljárás.
Amikor a rendőr mondja, hogy megvárják, míg vér folyik... Mindegy, neked ne legyen ilyenhez balszerencséd.
Kiderült, hogy mit volt a csomagban és miért ment neked?
Sziasztok.
Milyen "csodaragasztó" ez amivel a fickó a videón dolgozik? Valami Loktite féle lehet?Bővebben: Link
Mivel kb. semmit nem mutat a ragasztóból, így csak tippelni lehet... Tippre vagy sima PVC ragasztó (de ugye se kötési időt, semmit nem lehet látni a videóból!), vagy aktivátoros cianoakrilát ragasztó.
A nyomokból ítélve valamilyen pillanatragasztó. Az alapelve ugyanaz mindegyiknek, csak egyikben-másikban van némi segédanyag, amitől sűrűbbé tehető.
Ha ezt az unokám meglátja, kezdhetem gyűjteni a PVC lefolyó csöveket.
Vinilfix gondolom. Én is használtam, tényleg gyors és erős, mivel a pvc anyagot folyatja, oldja meg. Nálam 7,2km cső lett ragasztva a mennyezetbe a beton leöntése előtt, mert nem akartam gégecsövet látni se. Így MÜV2 16-os egyenesfalú csövek lettek véve, lánggal mindegyik feltágítva és mint a bambusz...
Én csak az egyik végét szoktam tágítani, mert úgy könnyebb összedugni.
Jó estét! Nem tudom az urak hogy vannak ezzel, de engem nagyon megviselt és vigasztalhatatlan vagyok. Egy csodálatos állat, egy fokozottan védett szürkefarkas, Svájcból közel 2000 km-t vándorolva, ősi ösztöneit követve, hogy társat találjon, átkelt az Alpokon, járt 3.500 m magasságban, átúszott több folyót, köztük a Dunát, elérte a Hernád folyót és itt egy ,nem tudom minek nevezzem puskás szörnyeteg értelmetlenül meggyilkolta, majd a testét a folyóba dobta. Igyekszem megérteni, de teljességgel képtelen vagyok rá. Mindenkinek jó éjszakát…..aludj te is békésen, bátor vándor
Értelek én, nagyon is.
Csak a másik oldalt is értem. Nem, nincs szüksége mindenkinek arra, hogy az egyszer elkergetett ellenség újra itt vadásszon. Az csak annak szép, aki tv-n, internetes videón nézi. Szóval minden élőlényt szeretek én is élni látni,-de néha csak elgondolkodom azon, hogy a medve/farkas/kullancs élete vajon fontosabb-e, mint az enyém? Én még csak kullancsot, legyet öltem. (Nem is szeretnék ölni semmit, plánehogy senkit) De ha helyettem megöli valaki azt, aki (valószínűsíthetően) az én torkomra támad... hát, nem is tudom mindenképp kárhoztatni. Farkasról beszéltem, nem félreérteni. A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2023
Szomorú eset.
Jó! De a vándorló farkast figyelték.
A vadon élő szürkefarkas, fél az embertől, soha nem támadja meg,nem tekinti prédának, menekül,ha ember ér a közelébe. A medve egészen másként viselkedik a természetben és ez is így van jól, ezt hordozza a génjeiben
Aha. Hánnyal találkoztál?
Mondtam, hogy megértem a szomorúságod, nem azzal vitatkozom. De vannak ellenséges állatok, mikről akkor állítják, hogy nem ellenségek, amikor (számunkra) nem láthatóak. Léteznek olyan élőlények, amelyek (egyesével) félnek is, sőt némi tisztelettel viselkednek. Tömegben támadnak. A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2023
Semmit se.
Igaz azt nem tudom, hogy járt-e lakott területen a farkas, illetve más haszonállatokat is zsákmányolt-e esetleg. Ha jól tudom, akkor a farkas csak falkában támad. Most nem hiszem, hogy ez történt. De hinni, más, mint tudni.
Valamit csak evett -tehát zsákmányolt (ha már így fogalmaztál).
Lakott területen senki sem lő (izé, a bűnözők igen ). Épp az a lényeg: a lakott területen kívül lőnek rájuk. Nekem két vizslám tűnt el. Figyeltem? Persze. Hagytam csavarogni őket? Igen, így esett. Biztosan lelőtték a vadászok -ez a dolguk (mert feltételezhető, hogy károsítja a vadállományt). Én nem hibáztatom őket. Tudod, én rohadtul nem foglalkoztam ezzel a dologgal, csak tudom: a hivatásos vadásznak dolga is ez, hogy a vadászattal gyanúsítható kutyát lelője. Mégha szürke is. De ha nem hivatásos is volt, én azt sem ítélem el. Főleg, ha TUDTA is, hogy farkas. Meg kívánta előzni azt, amit mind tudunk (te is írtad) Idézet: „falkában támad” úgy nem lesz falka, ha nem hagyják. A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2023
A farkas fokozottan védett faj itt nálunk. Ha zsákmányol, ha nem.
Majd kiderítik mi történt, én sem hibáztok senkit. Ami történt megtörtént, visszacsinálni nem lehet. De az biztos, hogy különösen ezt a farkast, szerintem, sokan sajnálják.
Komolyabban foglalkoztat az adolog, amire most figyeltem fel.
Az én órám szerint 1 óra lesz egy perc múlva. A fórum szerint 0 óra 59 van A telefonom szerint 12 óra 59. Ez miért.
Jó, azt nem kell elmondani, hogy mind ugyanaz, azt azért tudom
Azt, hogy az egyik miér 0.59-et mond, miközben a másik 12.59-et, na annak a miértje... Hogy mitől alakulhatott ki, hogy az egyik 12-től mér (éjfél otán is), a másik 0-tól. Ha van valakinek kedve, elmondhatná. Reggel elolvasom.
Gondolom, a telefonod órája 12 órás üzemmódban van. Valahol biztosan át lehet 24 órásra állítani (talán a területi beállításoknál), és akkor egyforma lesz a kijelzés.
szerk.: Ilyen esetben jelölve van AM/PM rövidítésekkel, hogy délelőtt, vagy délutánként értendő... A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2023
Az igaz, 12 órás üzemmódban van -én jobb szeretem úgy.
No, majd próbára átállítom valamelyik éjfél közelében (de utána visszaállítom, mert du 6-kor hat óra legyen már ). (Egyébként: már a próba előtt is elhiszem, hogy úgy lehet, ahogyan mondod) Ui: igen, a háttér órája valóban jelzi is, hogy délelőtt, vagy délután. Csak itt fent baloldalt nem. A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2023
Ahogy gondolod. Nekem a kezdetektől egyértelmű volt a 24 órás beállítás - amióta digitális óra, meg számítógép létezik. Az szintén, hogy a telefonszámokat +36 előtaggal mentem - bár mióta mobilom van ('95), nem roamingoltam, és a lábamat sem tettem ki az országból. De azért mégis...
Amitóta rádiózok, egyértelmű az UTC / Zulu / Greenwich időzóna használata minden készüléken, ahol lehet
|
Bejelentkezés
Hirdetés |