Fórum témák
» Több friss téma |
Nem konkrét alkatrész, hanem általánosabb kérdés: van Budapesten a Conradon kívül olyan elektronikai alkatrészeket árusító bolt, ami szombaton/hétvégén is nyitva van? Falnak megyek már, hogy ha péntek este derül ki, hogy nincs valamiből megfelelő értékű alkatrész, akkor arra hétvégére már cseszhetem az egész projektet (és utána is rohanhatok át a városon).
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2023
Sajnos ezek a lehetöségek már sok kötnyezö országbsn megszüntek.
Pl Ausztriában a Conrad bezárta az egész kiskereskedelmi hálozatát ( Megastoreokat) és csak 1 maradt Linzben. A kisebb boltok meg már szinte mind eltüntek a nagyobb városokbol. Sok helyen van gyors csomagküldö szolgálat, de bolt, ahol kézbe veheted a cuccot már nincs.
Lehet félreérthetően fogalmaztam, én budapesten keresek boltot, mert az általam ismertek közül (szerencsére van néhány) egyedül a Conrad van nyitva hétvégén. Ott viszont gyakran nincs a boltban készleten, amit keresek
Szerintem nem fogsz találni. A Conrad-nak is örülni kell, hogy van hétvégén, és őket se az alkatrészbiznisz tartja el.
Ha ott nincs, akkor annyit lehet tenni, hogy itt valamelyik topic-ban rákérdezel, hogy valaki nem adna-e kölcsön/el X alkatrészt hirtelen Budapesten, lehet valamelyik fórumtárstól tudsz beszerezni. (Pár éve max232-vel segítettem ki egy fórumtársat hétvégén, szóval 1 péda biztosan volt már rá.)
Szerintem nem fogsz ilyet találni. Régen, zárt, tömött sorokban álltak a vevők az alkatrész boltok előtt. A covid mindent megváltoztatott. Már hétköznap is csak elvétve vannak vásárlók az alkatrészboltokban. Szinte minden áthelyeződött az on-line térbe. Talán már hétköznap sem nagyon éri meg nyitva tartani, szombaton pedig tutti nem rentábilis.
Sziasztok!
Javításra hoztak egy Panasonic TX-50DS630E TV készüléket, aminek háttérvilágítás problémája van. A képeken szereplő háttérvilágítása van a TV-nek. Ez idáig még nem találkoztam evvel a megoldással. Valakinek lenne ötlete, tippje vagy bármi a beszerezhetőséggel vagy esetleg a kiváltásával kapcsolatban? Minden segítséget előre is köszönök!
"Edge" a kódszó. Pl.: Bővebben: Link
Sziasztok!
Hol lehet kapni ilyen Videoton gombsapkát, isostat-hoz? 10-20db kellene.
kisebb kép még célra vezetőbb lett volna
Mondjuk ez szerintem nagy kár, én még egy-két ezer forintnyi cuccért is elmegyek inkább, minthogy neten rendelgessem. Addig jó is volt, amíg az Allee közelében dolgoztam, melóból hazafele kényelmesen be tudtam szaladni az Árwillba, Bakosfába, ha éppen kellett valami. Most viszont hétköznap elég rohanós bármiért elmenni. Ezért is fura egy kicsit, hogy senkinek nem éri meg akár valamelyik hétköznap helyett szombati nyitvatartást csinálni, mert azt várnám, hogy több vásárló munkahelye van a "munkanapon el tud szaladni 9-5h között" körön kívül, mint belül.
Tökéletesen igazad van.
Mi ebédidőben ugrottunk be gyakran oda: "Fabót?" "Ja." Igazán a cégnek sem volt probléma, mert ugyan "órásra" nyúlt az ebédidő, de közben kibeszéltünk minden szakmai és magánéleti kérdést...
Üdv!
Szüksegem lenne egy pár kapumozgató motorra, szerintetek hol erdemes nezni? Lehetőleg online, BP-re nem jutok el. Kicsi könnyű ketszárnyú kaput kellene mozgatnia. Jelenleg a felmeres fázisában tartok, akár vezerlő nelkül is erdekel, csak árerzekeny a dolog. Sorry, a win lenyelte az összes e' betűmet, de erdekes módon az É betűk viszont megvannak.. Ki erti ezt??
Megint a segítségeteket kérném:
Keresek 6.3V AC, 0.25A miniatűr izzót lehetőleg E10 menettel. Magyar oldalakon főleg DC kivitelt találok. (VU mérő világításhoz kell) Szintén lehetőleg magyar oldalról fúrószárat: 0.8, 1, 1.2 átmérőben és 80 mm körüli teljes hosszban. Ezekből is csak rövideket találok. Hálás köszönet előre is
Hááát, az E10 -es foglalat 1 cm -es, nem igazán miniatűr izzó. Az izzóban ellenállás huzal izzik, annak meg tök mindegy, hogy AC, vagy DC. VU mérő világításához meg majdnem mindegy az áramfelvétele.
Ha skálaizzót keresel biztos találsz, bár az 6,3 V/0,3 A, de nem hiszem, hogy számít a többlet áramfelvétel.
Sziasztok!
Olyan vezetéket, mint a multiméterek mérőzsinórja, lehet valahol méterre venni? Milyen kulcsszóra keressek? Köszönöm!
Ha nem spirálos kell, akkor nagyon hajlékony/extra flexible/dupla szigetelésű/mérővezeték/esetleg szilikon és hasonlók...
Akinek esetleg mérőzsinórnak kellene a "szigetelt mérővezeték", az jobban jár, ha vesz egy ilyet, és a vadonat új multimétert meg kidobja.
Szerintem,a multihoz adott mérővezeték is egy kategória a műszerrel...
Laposelemet mérésre még megfelel. Másra semmiképp. A linkelt mérővezeték viszont jó minőségű.
Kb olyan is. Nekem elfüstölt a kezemben. Azóta már rájöttem hogy nem érdemes gagyit venni.
48v 5A és egy csúnya égési sérülés lett a vége.
Hétpólusú tuchelt lehet valahol kapni, vagy egy nyolclábúból kell kivágnom a középsőt?
Sziasztok!
Szükségem lenne egy HJ 4050 ( 74HC4050 ) IC-re TSSOP tokozással. Azon a néhány helyen amit ismerek ( HQ, HE, Lomex, ) nem találtam ilyen tokban. Hol lehetne esetleg? köszi
Van-e a HEStore-nál olyan csavarhúzó szerűség műanyagból, amivel lehet trimmereket állítgatni?
Mi a kereső kifejezés hozzá?
Öregek tutira nem így hívják, de ha a boltban meg igen, akkor...
Nem az üzeletet akarom rontani, de szerintem reszelj magadnak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |