Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos távirányítós kapunyitó

Témaindító: wital, idő: Ápr 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   126 / 139
(#) SzilCsong válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

[code=c]1. Kapcsolja ki a vezérlés tápellátását, és várjon addig, míg az összes LED kialszik (ha szükséges,
távolítsa el az F1 biztosítékot)
2. Nyomja meg a P1 és a P2 gombokat a panelen és tartsa
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2023

na jól van feladom, most mivan, hogy nem lehet egy idézetet bemásolni????

Valamiért nem engedi bemásolni, szégyenszemre így mellékelem a leírást.
Nem mindig jön össze elsőre, próbálgatni kell.

Yohnsee: honnan van a *.bin? áttolhatnád nekem is? Ha jól emlékszem az mca-kba Pic van.

mca.png

(#) SzilCsong válasza yohnsee hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

Szia
Most az a kérdés, hogy a kódolással akarsz e foglalkozni, mert ha ezt is a pic-re bízod, akkor akár egy arduinos 433Hhz-s shield is jó.
Egyébként szép project, már én is gondolkoztam hasonlón, de pl egy poll230-al nem lehet konkurálni árba hova mennénk ez alá? Úgyhogy részemról, még gondolati síkon se. Da ha neked van rá vevőbázisod....
(#) yohnsee válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

A bin fájlt keserves kínszenvedéssel olvastam ki egy autóipari ecu programozóval (orange5). Fun fact: bizonyos motorola mcu-k olvashatók egy security kódot tartalmazó handshake után. Jól tudod, az újabb mca-k már microchip vezérlősek. Sajnos ahhoz a programhoz még nem tudtam hozzáférni
A Nice-os topikba belinkeltem a Google drive mappámat, amiben más hasznos bin fájlok is vannak ebben a témában
Este bemásolom ide is, most telóról vagyok.

Valami sommer-es panel PIC-jét próbáltam kiolvasni egyszer, hát jóhogy rajta volt a read protect nekem csak pic-hez van olvasóm

Néztem a megosztott drive-odat, van két tipus, ami szerintem a jövőbe hiánycikk lesz és érdemes lenne kiolvasni valahogy.
Az egyik a robo1000 (régi kivehető processzoros)
másik a shell75
Az utóbbi saját magát nyírja ki, ha a elko egy bizonyos érték alá csökken, tehát mindegyik forgalomba lévő, a schrödinger macskájával vetekedő létbe van.
A ro1000-ek, meg egyszerűen kikoptak, szerelési hiba folytán agyonvágták a processzort, mondjuk a gyártó is picit hunyó, ha 1mm távolságra teszi a 24V-ot az 5 v-tól.
(#) yohnsee válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

Akkor megtaláltad. Ettől függetlenül ide is belinkelem, hátha másnak is hasznára válik, kevesebbet kell keresni: Bővebben: Link
Shell75 = Spider (tudtommal), abból pedig van fent a mappában mentés.
Robo, Otto, Thor - ha emlékezetem nem csal, OTP (One Time Programmable) chip van bennük, kiolvasni esélytelen, vagyis nekem nincs sajnos felszerelésem hozzá.
A PIC-es vezérléseket mindig megpróbálom kiolvasni, hátha valamilyen ellenőrzésen átcsúszik 1-2 példány Read Protect nélkül, máskülönben azt is esélytelen kivallatni.
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

Köszi,de ezen már túl vagyok. De holnap megpróbálom még egyszer.
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Jún 18, 2023 /

Biztos jól csináltad? Ki kell aludnia az összes lednek egy pillanatra, nehéz eltalálni, a leírásba 3 másodpercet ír, lehet, hogy több egy picit, közvetlen menetidő betanítással kell kezdenie, ha nem így van, akkor nem sikerült a reset
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 18, 2023 /

Ja igen, sikerült resetelni, most már működik. Rájöttem hogy azért nem sikerült elsőre, mert az egyik gomb nem mindig érintkezett. Miután kicseréltem, így már jó lett. Most egy másik ugyan ilyen vezérléssel küzdök, annak valami komolyabb baja van, de nem adom fel.
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Jún 19, 2023 /

Hát, van egy pár típushibája, nem ázott be?
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 19, 2023 /

De, bepárásodott.

Volt olyan, hogy a relé alatti vezetősáv volt szakadt, megette a vizecske, kívülről nem látszott, ezt egy multiméterrel könnyen ki tudod deríteni, a 3 relé + közösítve van, a többi pedig egy ULN2004 lábaira.
Bent nem lehet pára !!! Van, hogy rosszul rakják föl a doboz tömítést, egyébként a Nice dobozok viszonylag jók.

A relék alatt lévő vezető sávokat már kijavítottam, egy volt szakadt. VIA- kat, vagyis egyenlőre csak azokat, amik a közelében vannak, átcsöngettem. A ledek minden állapot változást jeleznek, csak a motorok nem indulnak el.

Hülye kérdés: a relék jók? Mert ott is módosított a gyártó, nem volt jó neki az átlátszó Omron, be kellett tenni helyette a fekete ipari hulladék tianbo-t.

Jók. Behúznak, az érintkezők mindkét irányba kapcsolnak. A kis relé működik egyedül, a panel feszültség alá helyezésekor behúz.

Nem is kattan a relé? ULN ic megkapja a 24V-ot?

A nagy relék nem kattannak, az ULN-en majd délután méricskélek.
(#) SzilCsong hozzászólása Jún 20, 2023 /

Sziasztok
Ez a kapunyitó GSM modulhoz kellene sim kártyát feltöltenem nevekkel stb. sajnos a leírása nincs meg.
EV-GSM-2 felirat van rajta.
Találtam ezt: Bővebben: Link
Deeee nem vagyok biztos, hogy ez a leírása, valamikor csináltam, de már nem emlékszem.
Amire emlékszem: ClPista +36-al a telefonszám
és ha jól emlékszem a Bitset-et is be kell állítani, mert alapból valami elmebeteg bistabilra állította.
tehát ezt át kell állítani monostabilra

Valaki nem tudná nekem pontosan leírni, hogy kell, mert ha a neveknél is elcseszek 1 karaktert (30 db névről van szó) és a helyszínen derül ki akkor magamhoz nyúlok.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2023

EV-GSM-2.jpg

(#) pipi válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 20, 2023 /

Nem megoldás mobiltelóban feltolni a neveket a sim kártyára? Nyilván ugyanúgy kell tárolja
(#) mraulajos válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 21, 2023 /

Hali!
Ez nem jó?
(#) SzilCsong válasza pipi hozzászólására (») Jún 21, 2023 /

De, úgy akarom, de ha elkövetek valami alaki hibát, már nem fog működni.
(#) SzilCsong válasza mraulajos hozzászólására (») Jún 21, 2023 /

Ezt találtam én is, a bitset beállítás nem világos, hogy néz ki a valóságba, nem látok egy példát rá, mint írtam, nincs lehetőség próbálgatásra.
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 21, 2023 /

Ha beírod csak a saját számod, akkor tudod próbálni, nem?
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Jún 21, 2023 /

Sikerült szereznem egy gsm modult, így már tudom tesztelni és nincs sötétbe tapogatózás.
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Jún 21, 2023 /

Minden okés lett, egy pici gond van még.
Ha jól emlékszem,a 3. kicsengés után kellene kapcsolnia a relét és át kellene váltania foglaltba.
Nos, a hangposta kapcsol be, de ez így szívás, mert minden egyes telefonálásnál a szolgáltató lenyúl pár forintkát a hangposta használat miatt.
Tehát ezt ki kéne kapcsolni valahogy, Yettelnél ezt hogy lehet?
(#) SzilCsong válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 21, 2023 /

GSM kód
Minden átirányítás törlése:

##002#

ezt kipróbáltam, de ugyanúgy bekapcsol a hangposta.
(#) mraulajos válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 21, 2023 /

Na, ez viszont engem is érdekelne, mert pont így vagyok a saját kapummal. Milyen kártyád van? 70es?
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2023
(#) SzilCsong válasza mraulajos hozzászólására (») Jún 21, 2023 /

20-as, Yettel-es, szerintem itt egy szolgáltatásról való lemondás problemasztikáját feszegetjük.
A fogyasztóvédelem helyébe ezt úgy bírságolnám, hogy nem maradna a lábán.
Következő: »»   126 / 139
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem