Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Írtam egy nem túl publikus választ!
Idézet: „Itt ifjú tejfeles szájúak is vannak...” Nem is tudod, mennyire találó! Épp ezért nem publikus!
Direkt írtam. Csak hogy fokozzam.
Írhattam volna máshogy is
Majd mi kapunk a Fórum szabályzat XXVI. pontjára hivatkozva
szerk.:Érdekes lenne modi warnnal Vajon a figyelmeztettek között vagy az online modik között lenne?
Ez tetszik ilyet se lát minden nap az ember
Önbírálat.
Na de off vége. Ne legyetek már ilyen offolósok :alien:
Szevasztok!
Készítettem egy egyszerű nyák levilágítót egy régi scannerből. Gondoltam megmutatom nektek...Sajnos hogy hogyan teljesít,még nem tudom kipróbálni mert nem tudok még fóliára nyomtatni..de ez legalább már kész Üdv Kicsa
Jól néz ki,de próbálj meg Weidmüller sorkapcsokat szerezni a mostaniak helyett,mert ezek megfognak olvadni, a huzallábak igencsak forróak tudnak lenni már pár perc után is.
Idézet: „Nah de Viktor barátom! Itt ifjú tejfeles szájúak is vannak...” Azt elfelejtettem említeni, hogy zsaludeszkát szegeltem és mindíg elgörbült a szeg, ahelyett, hogy bement volna a fába... @Kicsa: Jó lesz, csak szerintem hamar elfog deformálódni a műanyag, alatta.
Sziasztok!
Hát erre nem is gondoltam. A búra 1 perc után is elég meleg de nem gonodltam volna hogy alatta a műanyag...áhhh...van bent egy ventillátor...bekapcsolás után megnézem mennyire keringeti ott a levegőt de most így már félek hogy nem lesz ez hosszú életű doboz. :s Hogy őszinte legyek,bele sem gondoltam csak hogy scannerből mások is csináltak és akkor biztos jó lesz nekem is. Igazság az hogy mostmár megtartanám mind a 2-t...gondolkozom valami megoldáson,mondjuk kivágni az alját és fém lemezzel helyettesíteni...esetleg... Üdv Kicsa
Mindenképpen kéne alá fémlemez, amit hőálló szilikonnal rögzíthetnél, hogy ne vigye tovább a meleget. Ventiből mégegyet rakhatnál a másik oldalra, szembe, hogy kvázi átszívja a levegőt és kifújja a meleget. Bár az üveglapod, hogy hogy bírja, még kétséges... Kép: Hivatkozás
Sziasztok!
Elkészültem (én is) az Attola86 féle forrasztóállomás 2 vel. 5 alapvető különbséget lehet észrevenni: - Doboz: ez sokkal nagyobb ( a trafó miatt is) - Trafó: ez a trafó még békebeli darab súlya 3-4 Kg lehet (utólag kiszámoltam a vaskeresztmetszetéből hogy 130W -os bírja a gyűrődéseket) - Hűtés: Kicsit eltúloztam a hűtését de nem szeretem ha valami nagyon meleg ígyhát vágtam neki ilye egyedi "bordákat". - Led foglalat: Apám esztergálta tegnap egy 2cm falvastagságú KPE csőből - Nyomógomb: Ezt is szintén apám esztergálta erre azért volt szükség mert az előlapom 8mm vastag és a nyomógomb szára nem érne ki (ez is KPE csőből van) Na elég a beszédből, beszéljenek inkább a képek... üdv!
Itt van egy jobb kép az elejéről.
Nem rosz! Ezt sem fogod lerántani a pákával az asztalról...
Az biztos, Köszönöm de a trafó nem is melegszik! 23C fokos szobában 4 óra üzem után 30C fokos a mag..
Meg az is a gond ezzel a megoldással, hogy az égő nagyon közel van a panelhoz, és nem tudja kellő képpen szórni a fényét. Középütt rengeteg fényt kap, az oldala felé haladva már alig. A megoldás lehet: vicsys féle UV LED-es levilágító, rakhatsz bele pici UV csöveket, vagy pedig zolee1209 megoldását is megépítheted, talán ez tűnik a legolcsóbbnak.
Sziasztok!
Örömmel jelentem be, hogy elkészült a labortápom. A készülék doboz egy (asztal méretű, MAGYAR) elektroncsöves sugárzásmérőből van, és árnyékolásként funkcionált (van mégegy ugyanilyen dobozom) A tápegység kettős, tehát a kisáramú rész 1A LM317-tel készült, a nagyáramú rész 3A-es és LM723-mal. Áramkorlát nincs benne. Végtranyóként egy bika 2SC5589 került bele. A feszmérőt egy kapcsolóval lehet átkapcsolni, hogy melyik felét mérje a tápnak Ennyi szöveg, helyett inkább mutatom a képeket Várom a véleményeket: Müszi
Az a MAGYAR GYÁRTMÁNY felirat nagyon ütős
Szerintem az "előlapot" egy kicsit elkapkodtad, de jó
Nincs lehetőségem mással föliratozni. Egyébként köszönöm.
Gondolom mondanom se kell, hogy a doboz alakítását Marcibácsi segítségével készítettem
tényleg előlapra figyelhettél volna no nem mintha én a TDA2030 as előlapommal olyan nagyot alkottam volna
Idézet: „Nincs lehetőségem mással föliratozni.” Satírozós fóliák Szerintem ezzel és 1 kis kézügyességgel, irigylésre méltó előlapokat gyárthatnál! Amúgy nem lenne rossz! Gratula!
Sziasztok.
Készülődik Attila86 által közölt spektrum analizátor II. Még a dobozolás hátra van de remélhetőleg azzal is megleszek jövő héten.
Nem vártam addig míg elkészül az ALU profil marása a QUAD 606-hoz, ma össze vezetékeztem (csipeszekkel), és kipróbáltam. Csak annyira, hogy megy-e, mert elkészítettem az induktivitásokat hozzá ma.
Elsőre pöcc-röff, ahogy kell. Ha akartok látni kábel erdőt, akkor nézzétek meg a képet is.
Üdv.!
Az a fekete lyukacsos lap a ledek elé honnan van? Vagy te csináltad? Ha igen, hogyan?
Gratulálok a munkádhoz! Viszont két észrevételem lenne. Az egyik az az előlapi kapcsoló, szerintem szebb lenne oda olyan, ami takarja a lemezt. (tudom, mindenki abból építkezik, amije van! :yes: ) , illetve a másik... Láttam, hogy a doboz oldalára van zománcozott rézhuzallal kötözve 2 szál vezeték. Annyira nem követtem végig, de szerintem azon hálózati feszültség van! Azt izibe lecserélném! Lehet kapni villanyszerelési boltokban olyan kis "tapaszt", melynek egyik oldala öntapadós ragasztóval ellátott műanyag és a másik oldalán van egy kis fülecske. Oda pedig gyorskötözővel (kábelkötegelő, ki, hogy hívja ) rögzíted a vezetéket! Olcsó és biztonságosabb is, de még véletlenül sem hasítod fel a kezedet a kiálló rézzel!
A lyukacsos lapot én csináltam. Kinyomtatattam Sprint layout a ledek helyét 5mm-es for ponttal jelöltem melyeknek a belső furat átmérője 1mm volt. A kinyomtatott lapot ráragasztottam kétoldalas ragasztóval egy darab nyákra és kifurkáltam 1es fúróval aztán 2esel 4esel és a végén 5.2 esel.
Jó játék volt . köbzoli: Köszi Biztos rámegy egykét nap a dobozolásra, és akkor még nem beszéltem a tápegységről. |
Bejelentkezés
Hirdetés |