Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Elvileg nem elektrós téma max a használata. Adott két walkie talkie ami nem egy típus csak nem tudjuk, hogy:
1, kompatibilis e egymással 2, ha igen hogyan kell használni?
Kompatibilisnek kéne lennie, mindkettő 446 MHz -es PMR.
Beállítod mindkettőn ugyanazt a csatornát, és nyomkodhatod. Arra ügyelj, hogy egyidőben csak az egyik adó működjön. Ha mindkét adó egyszerre megy senki nem hall semmit. Egy harmadik ezen a csatornán vétele zavaros lesz. Mielőtt használnád, ha azon a csatornán forgalmazás van amelyiket használni szeretnétek, várd meg a forgalmazás végét, vagy keressetek csendes csatornát. A többire úgyi rájöttök. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2023
Többek kérésére ideteszem a logarléc használat leírását.
Sziasztok!
Ismeri valaki az MVMnext nevű izé lelki világát ? A gondom az vele hogy nem tudok bejelentkezni sem a telóról sem a pc ről . Már mindent is kpróbáltam. Elfelejtett jelszó nem megy mert nem akarja elhinni hogy az email címem a felhasználó név. Új fiókot nem tudok regisztrálni mert arra meg azt írja hogy a fehasználó azonosító meg a fizetési azonosító már regisztrálva van. (volt elmü EMASZ ügyfél). Az ügyfélszolgálatot felhívni szinte képtelenség meg hogy milyen ügyfélszolgálatot. Elektronikus bejelentéseknél meg nem találok még a téma közelébe esőt sem. Pedig csak fizetni és óraállást fényképezni használtam, használnám ezentúl is. A hülye googl nem jegyezte meg a belépési adatokat.
Üdv!
Lenne egy teljesen elektronika mentes kérdésem. Tudna valaki választ adni arra, hogy egy pelletáló gép képes-e faipari forgácsból (gyalu és marógép forgács) pelletet készíteni? Fűrészporból tud, de a forgácsban nem vagyok biztos. Köszönöm.
Nem tudjuk, milyen pelletáló, de ha fűrészporra van méretezve minden része, akkor nagy valószínűséggel nem fogja bírni a forgácsot.
Még nincsen pelletáló. A terv egyenlőre az, hogy ha a pelletálási eljárás alkalmas a faforgács tömörítésére, akkor belekezdek egy ilyen gép elkészítésébe. Ha nem alkalmas rá, akkor hagyom.
Úgy tűnik, ha elég masszív a szerkezet, bírja: YouTube.
Ha a folyamatos alapanyag utánpótlás adott, akkor szerintem csinálj hozzá "célgépet".
Szintén YouTube-os tapasztalat szerint ezeket a mezőgazdasági maradékokat és magvakat könnyebb pelletálni, mint a fűrészport. De a tiszta faipari gyalugép forgácsáról nem tudok még mindig semmit.
Junius végefele még nem a MOL kezelte a fémhulladékátvételt (MÉH) de azóta eltelt egy kis idő. Járt valaki mostanában MÉH telepen , vagy tudtok valamit a jelenlegi helyzetről? Átveszik a fémet? Hol? Mennyi az új ár?
Annyit tudok, hogy még kivárni érdemes. Vitt be ugyan a nejem tűzhelyt (mert azt mondták: egyelőre csak a "tiszta" vasat tudják átvenni), rá is kérdezett a jövőben várhatóra újra: no, továbbra sem tudják, hogy mire jogosultak (lesznek) euekután.
A tűzhelyt elég nyomott lemezáron vették át, valami 20 -25 ft körül kg-onként, -ez kb a fele (vagy kevesebb) a réginek. Ha van hol tárolnod, várd ki a következő évet. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2023
Köszi! Ez nagyon gáz, de akkor szerintem is várni kell még.
Szomszédom vasazik de most nem szívesen foglalkozik vele az alacsony ár miatt.
Tapasztalattal rendelkezőket kérdezném: Fekete lézernyomtatót keresek apóséknak. Alkalomszerű nyomtatásra kell, és minél megbízhatóbb, minél egyszerűbben használható típus.
Elsőre az ember egész lényében tiltakozik ilyesmik ellen:
importtilalom De ha végiggondolja: -nem biztos, hogy kárt szenved az adott országban vásárló vásárló. Sőt. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2023
Üdv!
Mit lehet használni fenyődeszka beeresztéséhez lenolaj helyett? Lényeg hogy gyorsan száradjon és vegyszermentes legyen
HP-t csak az ellenségednek. Ebben a szegmensben Brother, Kyocera jó lehet, ennek a kettőnek viszonylag jó az értékelése: Brother HL-1222WE, Kyocera FS-1041.
Érdekes. India elég népes ország ahhoz, hogy
Idézet: „2020-ban ugyanígy a tévék importjára csapott le, mire a nagy gyártócégek őrülten invesztálni kezdtek a helyi tévégyártás fejlesztésébe”
Nekem a Samsung ML1210 és ML2010 nagyon bevált, rengeteget nyüstölöm mindkettőt, igaz ezt max. használtat tudsz venni, ha valaki eladja véletlen. Olcsó a toner hozzá és nyűhetetlen. Vettem én szép új HP-t is, de sürgősen túl adtam rajta. Még van egy Brother HL4570CDW . Ez szines és nagyon jó, viszont nem a 100 ezres kategória és drága a kellék nagyon hozzá.
Nálam ML2525 dolgozik évek óta, a nyákgyártást is ezzel csinálom.
A kérdésedre nem tudok konkrét választ, de a mi asztalosunk kifűtött egy két telet gyaluforgáccsal, ha érdekel megkérdem hogy csinálta, pelletet nyomkodott-e belőle vagy adagolta.
Nekem esélytelen az eltárolás. Az rengeteg hely, ahol gyakorlatilag "tízezer forintokat" tárolnék csak. De ha a pelletáló összenyomná, akkor azt megcsinálnám "tízezer forintokból", mert sok lom van a sarkokban, mibe bele lehet látni egy ilyen gépet.
Egy ismerősöm a kazánjához hozzászerkesztett egy csigahajtásos adagolót. A csigahajtás vége bemegy a gazán tűztérhez, asztalos üzemében keletkező bármi fahulladék a fűrészportól a forgácsig mehet bele. Csiga másik vége egy tartályban, amibe öntik a faforgácsot.
Ahhoz mondjuk combosabb nyomás kéne mint a papíroshoz, esetleg egy olajemelő vagy hasonló, de ez elég babra munka mire ebből több mázsa tüzelő lesz.
Egy pelletáló gép teljesen más elven működik, lásd pl. itt: Bővebben: Link.
Nálatok is lefagy a youtube? TV2 play hasít, RTL+ hasít, videa hasít, online rádió is tökéletes . Csak a youtube-nek ártott meg a tegnapi vihar?
Meg a mai vihar.
Először DirectOne nem volt. Aztán az antenne felől sem jött jel. A (mobil) internet is odalett úgy 10-15 percre. Először visszajött a DirectOne (az dél felől jön). Aztán az antennajel (az észek felől). Mér internet is van (annak a legközelebbi tornya dél-délkelet).
Még azon is gondolkodtam ,hogy leveszem a youtube felbontását 480p -re (úgy kevesebb adattal kell dolgozzon) de úgy se akarja, van ami elindul de pár perc múlva lefagy és nem indul úra, de van ami el se indul. (de egy csomó más weboldalon meg jól lehet stream-elni)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |