Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
En pedig arra gondoltam most: a youtube is jön valahonnan, ha ott is valami akadály van (akár vihar miatt is, akár más miatt), hát lehet így.
Sziasztok!
Egy nagyobb faluban/kisebb városban, ahol 22 kV-os hálózat van, de a település egy részén kábelhálózat van BHTR-ekkel, és egyéb tokozott trafókkal, ott 22 kV van a kábelen is, vagy azt letranszformálják 10 kV-ra?
Tudtommal 22kV.
Sziasztok
Szerintetek a 10-es üregcellás polikarbonát, hogy funkcionál hangszigetelőként? Amiket találtam info, az csak tömörre vonatkozik.
Úgy tudom csak egy kicsit jobb a szimpla üvegnél.
Trapéz lemez kapcsán kinek milyen tapasztalata van? A galvános kilyukad, foltosodik. A festettről meg láttam randát aminél lehámlott a festés.
Nekem a garázson van vagy 6 éve a festett verzió, de még nem rohadt sehol. A bitumenes hullámlemez viszont pikk-pakk lerohadt több ismerősnél is. Szerintem lényeges, hogy ne legyen rajta falevél réteg.
Amennyiben nem a papír változatot veszed akkor lehet jó is , sajnos a kupecok már 0,3mm nél vannak na azt ha felteszed aztán jön egy szép szellő ,meg is nézheted mi marad !
Min0,5mm ami elfogadható , nálam is van cserepes lemez a garázson ,mühelyeken több éve azokkal nincs gond pefig van lengyel ,illetve roman leme is de mind 0,5mm es
Sziasztok!
Nagyon komoly szakmai konzultációt szeretnék nyitni arról, hogy Ti milyen megoldást javasolnátok az alábbi megoldásra váró feladatomban: Le kellene már festeni nagyon a kissé avíttas terasz korlát léceimet, de mivel "jóvanazmégkibírjaegykicsit" halogatásomnak köszönhetően tényleg rosszul néz már ki. Kiindulási helyzetem körvonalaznám: Maga a fa elemek nem súlyosan rossz állapotú, használhatónak nevezném (a nagyon rosszak selejtezhetők, a padláson találtam újakat úgy kb 20 db-ot), 70mmx1000mmx18mm vastagok valami fenyő. E h h ez kissé hasonlít a formája viszont nincs az élein semmilyen elmunkálás, rádiusz. Lényegében csak a régi ódon festést szeretném eltávolítani, ami jobban megnézve több réteg lazúr lehet. Ti mivel csinálnátok a festék eltávolítást? Rendelkezésre álló szerszámok: kézi gyalu gép, kézi szalagcsiszló gép, sarokcsiszoló gumi tányéros esetleg lamellás korong. Egyéb ötletet szívesen fogadok... Úgy 120 db van összesen, ennek okán vakarom a fejem. Leszedve gyalugépen átengedve egyetlen asztalos sem vállalta. (Sejtem miért...) A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2023
Szerintem szalagcsiszoló az esélyesebb, mert a többi belerághat, gyalulással pedig vékonyodik.
+1 a lamellás korongra, és legalább el tudod használni a COVID-ból megmaradt maszkokat is.
Hőlégfúvó, spakli és nem vész az anyagból. Az összes szerszám elviszi, belekap stb. A nagyon szőröseket kissé megcsiszolni és festés.
Ezzel nagyon meg fogsz dolgozni, ha a teljes festéket leszeded. Én csak annyit csiszolgatnék, hogy ráfestve jó legyen. Durva helyre lamellás korong kis fordulaton, még gumi tányéros, vagy szalagcsiszoló.
+1 granpa javaslatára. Tapasztalatból mondom, én is így festettem újra fa ajtót, meg ablakokat. Ez a módszer bántja legkevésbé az anyagot, márpedig a fenyőt hamar elviszi a csiszológép. Hőlégfúvóval megmelegíted, s a takonyszerű régi festékanyagot le tudod tolni utána spaklival. Ezután kézben tartott csiszolópapírral átsimítod egyszer és már festheted is.
Nem korhű.
Benzin lámpa. Annó tartozékként adták a "Hoffer" traktorhoz, így minden háztartásban volt. Betolni/bebikázni hidegen nehéz.
Ezt csak akkor hisszük el, ha van róla fénykép és videó ahogyan begyújtod.
Köszönöm mindenkinek!
A hőlégfúvós módszert kipróbálom először... Meglátjuk mi lesz.. Ujjaimat már kiropogtattam, de a kedvem még nem jött meg teljesen .
Sziasztok! Ezt az oldalt ismeri e valaki vagy már van tapasztalata felőle? Én úgy gondolom, hogy túl szép, hogy igaz legyen és talán nem is az de jól festenek az árak.
Nem tudok semmit róla, de azt gondolnám, hogy az árak irreálisak. Ha van kedved kipróbálhatod egy terméken, és ha megkapod, a minősége is megfelelő jelezz vissza. Talán más is próbálkozik és lesz megfelelő tapasztalat.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2023
Itt egy bővebb írás arról, hogy egy kamu webshop hálózat tagja: AIMARK LTD Scam Stores – A Network of Fake Websites.
Sziasztok
Nem értek a videózáshoz, van két egyforma hosszú felvételem, .ts kiterjesztés, eltérő felbontással, és a nagyobb felbontásúnak alacsonyabb sokkal a bitsebessége, miért van ez? |
Bejelentkezés
Hirdetés |