Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3503 / 3598
(#) szs válasza Jonni hozzászólására (») Aug 5, 2023 /

En pedig arra gondoltam most: a youtube is jön valahonnan, ha ott is valami akadály van (akár vihar miatt is, akár más miatt), hát lehet így.
(#) zolika60 válasza Jonni hozzászólására (») Aug 5, 2023 /

Nálam semmi gond nincs vele.
(#) Villanymozdony hozzászólása Aug 5, 2023 /

Sziasztok!
Egy nagyobb faluban/kisebb városban, ahol 22 kV-os hálózat van, de a település egy részén kábelhálózat van BHTR-ekkel, és egyéb tokozott trafókkal, ott 22 kV van a kábelen is, vagy azt letranszformálják 10 kV-ra?
(#) elektroncso válasza Villanymozdony hozzászólására (») Aug 6, 2023 /

Tudtommal 22kV.
(#) SzilCsong hozzászólása Aug 7, 2023 /

Sziasztok
Szerintetek a 10-es üregcellás polikarbonát, hogy funkcionál hangszigetelőként?
Amiket találtam info, az csak tömörre vonatkozik.
(#) Gafly válasza SzilCsong hozzászólására (») Aug 7, 2023 /

Szerintem gyengén.
(#) Jonni válasza SzilCsong hozzászólására (») Aug 7, 2023 /

Úgy tudom csak egy kicsit jobb a szimpla üvegnél.
(#) jani1987 hozzászólása Aug 7, 2023 /

Trapéz lemez kapcsán kinek milyen tapasztalata van? A galvános kilyukad, foltosodik. A festettről meg láttam randát aminél lehámlott a festés.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 7, 2023 / 1

Alumíniumot meg ellopják.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 7, 2023 /

Mire használnád?
(#) tufatofu válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 7, 2023 /

Nekem a garázson van vagy 6 éve a festett verzió, de még nem rohadt sehol. A bitumenes hullámlemez viszont pikk-pakk lerohadt több ismerősnél is. Szerintem lényeges, hogy ne legyen rajta falevél réteg.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 8, 2023 /

Kerítés.
(#) CIROKL válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 8, 2023 /

Amennyiben nem a papír változatot veszed akkor lehet jó is , sajnos a kupecok már 0,3mm nél vannak na azt ha felteszed aztán jön egy szép szellő ,meg is nézheted mi marad !
Min0,5mm ami elfogadható , nálam is van cserepes lemez a garázson ,mühelyeken több éve azokkal nincs gond pefig van lengyel ,illetve roman leme is de mind 0,5mm es
(#) Gafly hozzászólása Aug 8, 2023 /

(#) adapter hozzászólása Aug 8, 2023 /

Sziasztok!
Nagyon komoly szakmai konzultációt szeretnék nyitni arról, hogy Ti milyen megoldást javasolnátok az alábbi megoldásra váró feladatomban:
Le kellene már festeni nagyon a kissé avíttas terasz korlát léceimet, de mivel "jóvanazmégkibírjaegykicsit" halogatásomnak köszönhetően tényleg rosszul néz már ki.
Kiindulási helyzetem körvonalaznám:
Maga a fa elemek nem súlyosan rossz állapotú, használhatónak nevezném (a nagyon rosszak selejtezhetők, a padláson találtam újakat úgy kb 20 db-ot), 70mmx1000mmx18mm vastagok valami fenyő. E h h ez kissé hasonlít a formája viszont nincs az élein semmilyen elmunkálás, rádiusz.
Lényegében csak a régi ódon festést szeretném eltávolítani, ami jobban megnézve több réteg lazúr lehet.
Ti mivel csinálnátok a festék eltávolítást?
Rendelkezésre álló szerszámok: kézi gyalu gép, kézi szalagcsiszló gép, sarokcsiszoló gumi tányéros esetleg lamellás korong.
Egyéb ötletet szívesen fogadok... Úgy 120 db van összesen, ennek okán vakarom a fejem.
Leszedve gyalugépen átengedve egyetlen asztalos sem vállalta. (Sejtem miért...)
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2023
(#) tufatofu válasza adapter hozzászólására (») Aug 8, 2023 / 1

Szerintem szalagcsiszoló az esélyesebb, mert a többi belerághat, gyalulással pedig vékonyodik.
(#) Gafly válasza adapter hozzászólására (») Aug 8, 2023 / 1

+1 a lamellás korongra, és legalább el tudod használni a COVID-ból megmaradt maszkokat is.
(#) granpa válasza adapter hozzászólására (») Aug 8, 2023 / 3

Hőlégfúvó, spakli és nem vész az anyagból. Az összes szerszám elviszi, belekap stb. A nagyon szőröseket kissé megcsiszolni és festés.
(#) nagym6 válasza adapter hozzászólására (») Aug 8, 2023 / 1

Ezzel nagyon meg fogsz dolgozni, ha a teljes festéket leszeded. Én csak annyit csiszolgatnék, hogy ráfestve jó legyen. Durva helyre lamellás korong kis fordulaton, még gumi tányéros, vagy szalagcsiszoló.
(#) Jonni válasza adapter hozzászólására (») Aug 9, 2023 / 1

Ha jóerőbe vagy egy ILYEN is jó lehet.
(#) bbb válasza granpa hozzászólására (») Aug 9, 2023 / 1

+1 granpa javaslatára. Tapasztalatból mondom, én is így festettem újra fa ajtót, meg ablakokat. Ez a módszer bántja legkevésbé az anyagot, márpedig a fenyőt hamar elviszi a csiszológép. Hőlégfúvóval megmelegíted, s a takonyszerű régi festékanyagot le tudod tolni utána spaklival. Ezután kézben tartott csiszolópapírral átsimítod egyszer és már festheted is.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Aug 9, 2023 /

Nem korhű.
Benzin lámpa.
Annó tartozékként adták a "Hoffer" traktorhoz, így minden háztartásban volt. Betolni/bebikázni hidegen nehéz.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Aug 9, 2023 /

Van még olyanom.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Aug 9, 2023 /

Ezt csak akkor hisszük el, ha van róla fénykép és videó ahogyan begyújtod.
(#) adapter válasza bbb hozzászólására (») Aug 9, 2023 /

Köszönöm mindenkinek!
A hőlégfúvós módszert kipróbálom először... Meglátjuk mi lesz..
Ujjaimat már kiropogtattam, de a kedvem még nem jött meg teljesen .
(#) VIM hozzászólása Aug 11, 2023 /

Sziasztok! Ezt az oldalt ismeri e valaki vagy már van tapasztalata felőle? Én úgy gondolom, hogy túl szép, hogy igaz legyen és talán nem is az de jól festenek az árak.
(#) zolika60 válasza VIM hozzászólására (») Aug 11, 2023 /

Nem tudok semmit róla, de azt gondolnám, hogy az árak irreálisak. Ha van kedved kipróbálhatod egy terméken, és ha megkapod, a minősége is megfelelő jelezz vissza. Talán más is próbálkozik és lesz megfelelő tapasztalat.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2023
(#) Bakman válasza VIM hozzászólására (») Aug 11, 2023 /

Itt egy bővebb írás arról, hogy egy kamu webshop hálózat tagja: AIMARK LTD Scam Stores – A Network of Fake Websites.
(#) Tomi20 hozzászólása Aug 11, 2023 /

Sziasztok

Nem értek a videózáshoz, van két egyforma hosszú felvételem, .ts kiterjesztés, eltérő felbontással, és a nagyobb felbontásúnak alacsonyabb sokkal a bitsebessége, miért van ez?
(#) bbb válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 12, 2023 /

Mert így állították be a tömörítést. Ahova sikerült húzni a csúszkát, abba a tartományba fog tömöríteni a program.
Következő: »»   3503 / 3598
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem