Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   559 / 563
(#) VIM válasza Phile80 hozzászólására (») Szept 17, 2023 /
 
Pedig úgy tetszett ez a két potméteres darab .... .... nem hagyjátok, hogy kipróbáljam. Köszönet érte.
(#) VIM válasza dara hozzászólására (») Szept 17, 2023 /
 
Én mindent elhiszek .... de szerintem EZ is ott készül " People's Republic of China, azaz Kína". ...de legalább tudom, hogy nem hamisítvány mert ott készül.
(#) Régi motoros válasza dara hozzászólására (») Szept 17, 2023 /
 
Idézet:
„...itt értelmetlen parasztvakítás.”

Nézte ezt valaki már szkóppal? Kíváncsi volnék, hogy akkor mégis mit állít az a poti?
Ennyi erővel mindegy volna, ha be sem kötik, sőt még a potit is kihagyják, csak tesznek oda egy semmit tekerő állpotit.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2023
(#) mpisti válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 17, 2023 /
 
Az ARC FORCE íverő szabályozást jelent, rutilos elektródánál nincs is igazán jelentősége. Cellulózos bevonatú elektródánál annál inkább, de azt ezekkel a gépekkel nem lehet elhegeszteni. A lényege,hogy az ív dinamikáját lehet vele állítani. Szkóppal felesleges keresni a változást,mert ez az áramköri rész csak a cseppátmeneteknél avatkozik be,ezt viszont hobbi eszközökkel nehézkes vizsgálni.
(#) dobo válasza dobo hozzászólására (») Szept 17, 2023 /
 
Ma beforrasztottam a 3525 foglalatát és rendberaktam a környezetét.
A Gate trafót is rendberaktam a kivezetésekre ráforrasztottam a huzalokat és újra belakkoztam.
Most szárad egy kicsit és estére berakom a helyére.
Egy próbára bevezetékeltem a helyére a primert és a szkópon nem változott a jel ami az IC kimenetén mérhető kb 12 volt és szép a jel nem torz.
(#) dobo válasza mpisti hozzászólására (») Szept 17, 2023 /
 
Az általam tekert gate trafóra ujra rámértem és meglepődve tapasztaltam hogy a tegnapi méréshez képest jelentősen változott az induktivítás mértéke.
Gondolom hogy egész este száradt és hogy egy kötegelővel össze volt huzatva amennyire csak lehetett a felületek közül kifolyt a lakk így közelebb kerültek egymáshoz.
Sebaj szerintem jó lesz mert az eredetivel a meghajtó fet sütött rendesen meg a jel is torz volt.
Ez már most így maradt ha újat csinálnék valamiért akkor 25 menetet használnék bőven elég volna az is.
(#) dobo válasza dobo hozzászólására (») Szept 17, 2023 /
 
Ugy néz ki siker van!
A trafót beforrasztottam a helyére és rámértem a Gate-Emitter jelre.
Nem tudtam eldönteni mi a jó de a jel szép és stabil volt a zéneren mérve.
Beraktam két fetet ami ithol volt 17N80C3 ez elvileg 800V 17A tesztnek jó.
A kimeneten pár percig volt 48 volt.
Majd le esett 12 voltra. Az izzó világított a bemeneten.
Valami zárlatos lett.
Két MUR 860 dióda helyett volt berakva valami tv-ből bontott de gyengébb. Ezek mentek tönkre . Kicseréltem őket és okés lett a gép. A kimeneten 54 volt lett és nem melegedett semmi.
A végén direktbe bedugtam a hálózati konektorba és minden okés a kimeneti feszültség 68 volt.
Terhelni nem mertem mert a fet eléggé kis terhelhetőségű. Ez egy félhidas gép ahogy én gondolom egyszerre kell kapcsolnia az alsó és a felső sor fetnek. Ezért a vezérlésnek is fázisban kell lennie. Kérem ezt erősítse meg valaki. Csináltam pár képet a hibás trafóról és az általam tekercseltről. Elvileg jó mert a 18 voltos zéner korlátozza a maximális Gate feszültséget.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2023
(#) erbe válasza VIM hozzászólására (») Szept 17, 2023 /
 
Nekem van (volt?) egy lengyel gyártású, francia GISMI-vel egyező belsejű 80A-es inverterem. Kimúlt egy szekunder diódája. Onnantól kezdve javíthatatlan. Ha felhevíteném arra a hőfokra, hogy le tudjam venni az SMD diódát a hűtött panelről, lepotyog minden kisebb SMD alkatrész.
Ehhez képest a kínaiak nagy részében bármi (viszonylag) egyszerűen cserélhető. De a legnagyobb gondot nem az alkatrész meghibásodás okozza, hanem a trehányság.
(#) hg6dab válasza Skori hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
Idézet:
„Amúgy szerintem már a Hetra is kínai”
Biztosan az, én leveleztem velük, kínában gyártatják, de ők tervezték és javítóanyaguk is van. Szerintem korrekt ár/érték arányban kaphatók.
(#) Phile80 válasza hg6dab hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
Hazugság, hogy ők tervezték. 1. Már nincs műszaki ember a cégnél. 2. Nem tudnának ilyen áron gyártatni. A összes olcsó hegesztőgép kínában összesen 3 gyárban készül és ott is tervezik őket. Nem kivétel a Hetra sem, az is a 3 gyár valamelyikében készül. Tehát a gyáraknak vannak tervezett készülékei és a kínai nagykereskedő vevők kiválasztják a nekik megfelelőt. Ezektől a nagykereskedőktől veszik meg a Magyar és más országok forgalmazó cégei a készülékeket. Ezeket a cégeket úgy kell elképzelni sokszor a egy 4m2-es iroda, ahol dolgozik két ember, akik soha nem látják a gépeket, csak a megrendeléseket intézik. A legjobb esetben is olyan, hogy megveszik a hegesztőgép kitet és a saját embereik összeszerelik őket egy rakátárban.
Ezek a cégek megveszik a 3 nagy gyártó valamelyikétől gépeket, amiket bármilyen színre lefestenek neked és bármit ráírnak, ha veszel 500-1000db-ot. Ezért van az, hogy piacra kerülhetnek egyfázisú 300A-es hegesztőgépek és emiatt fordulhat elő az, hogy ugyanazt a belsőt találod több különböző készülékben, pedig más neve és a színe. Az már egy másik lapra tartozik, hogy miért engedik ezeket a gépeket forgalomba hozni...vevő megtévesztése stb...
Azért ilyen olcsó az ára ezeknek a gépeknek, mert milliós mennyiségekben gyártják őket és nagy mennyiségben veszik az alakatrészeket olcsón, ezzel lent tudják tartani az árakat. Ezzel semmilyen gyártó nem tud árban versenyre kelni, mert senki nem tud ilyen mennyiségű alkatrészt venni.
A nagy nevű hegesztőgép gyártók kivételek, mert nekik vannak saját gyáraik, amiket az olcsó munkaerő miatt telepítettek oda. Saját maguk által tervezett készülékeket gyártanak, saját minőségi normáik szerint. A magasabb minőségi szint és a kevesebb
gyártási mennyiség miatt magasabbak az áraik, hiába kínában készült.
(#) hg6dab válasza Phile80 hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
Ők állították ezt, nem én találam ki. De mindegy is, a lényeget tekintve igazad van. Én inkább a szervizelhetőség miatt tettem ide. A mellékletben lévő készüléket nem ismered estleg? Ehhez nem találtam rajzot, bár így is fel tudtam éleszteni külső tápokkal, mert csak a segédtáp hibás, az viszont pluszmínuszos, nem lesz egyszerű pótolni. A készülékben nem fér el semmi, magamnak megoldottam volna már külső táppal, de nem az enyém, szívességből javítom barátnak.
(#) Phile80 válasza hg6dab hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
Javítottam már ilyet, de csak egyszerű hibája volt. A szervizben az baj ezekkel, hogy a gép javításának a munkadíja több, mint egy új készülék, mert akár egy napig, vagy napokig is tarthat rajz nélkül megjavítani. Saját szervizében ismerik biztosan, tudják azonnal mit kell csinálni és gyorsan tudják javítani, vagy panelt cserélni. 20-25USD egy ilyen komplett panel.
(#) hg6dab válasza Phile80 hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
2 darab monitortáppal próbáltam, 2 pálcát el is hegesztettem vele, csakhát...
1; Így adjam más kezébe?
2; A 24V-os ventillátornak mennyi lehet a légszállítási teljesítmény csökkenése?
A plusszos oldalra mindenképpen 24V-os kéne szerintem, még az is lenne, de le is kéne valahogy burkolni a tápokat.
(#) Inhouse válasza erbe hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
Esetleg mechanikusan leműteni és kivezetni?
(#) dobo válasza hg6dab hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
Szia.
Hétvégén kezdek egy hasonló gépbe. Azt visszarajzolhatom mert annak a segédtápja elszált és foglalkozós nagyon.
Ami biztos hogy +-15 voltról meg. Ha addig nem sürgős akkor összehasonlítjuk a kettőt.
(#) hg6dab válasza dobo hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
Igen, +-15V-os a vezérlése, +24V a ventillátorhoz és lágyindító reléhez kell. Szívesen veszek minden információt, bár már tudom mire lenne szükség. Hasonló rajzot - hol máshol mint orosz oldalon találtam, annyi a különbség, hogy ebben a készülékben leegyszerűsítve volt több minden a táprészben is, meg az IGBT környezetében is kevesebb volt az alkatrész, valamint a vezérlő panel is más, de nagy a hasonlóság.
(#) dobo válasza hg6dab hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
Az biztos hogy az én gépemben 4n90c fetet hajt meg egy 3843B PWM vezérlő.
Ez az egész rész 320 voltot kap amit egy kicsike trafóval (E25 200:12:22:22)
letranszformál 2x15 voltra eddig jutottam egyenlőre. A Fet kiprcant ls szerintem a trafónak is annyi mert mintha kifojt volna belőle valami sárga anyag mintha a sárga szigetelő szalag olvadt volna meg benne.
Bővebben talán már holnap este tudok mondani.
(#) Adumble hozzászólása Szept 28, 2023 /
 
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni az alábbiakban.
Van egy T.I.P. Xenta Compact 100 inverteres hegesztőgépem, ami bekapcsolva lecsapja a FI relét, amint a testkábellel megérintem a kertben a földből kiálló vasszerkezetet, ami tulajdonképpen a hegesztendő munkadarab. (Illetve, amikor a testkábel már rá van csatlakoztatva, és utána a hegesztőtrafó bekapcsolásának pillanatában.)

Viszont, ha egy földtől elszigetelt asztalon lévő munkadarabokat hegesztek, akkor minden további nélkül működik.

A jelenség alapján ez egy házilag javítható hiba? Vagy vigyem szervízbe? Vagy kuka?

Előre is köszönöm a választ.
Adumble
(#) pipi válasza Adumble hozzászólására (») Szept 28, 2023 /
 
Valószínűleg valami átvezetés van benne a föld felé. Mindenépp szakszerű beavatkozást igényel. Szerintem szervíz... Ideiglenesen megpróbálhatod mi történik, ha fordítva dugod a konnektorba... vagy az órához minél közelebbi konnektorba. De az is lehet valahol a védőföld el van kötve, és csak a nagyobb áramú terhelésnél folyik el akkora áram hogy leoldjon a fi relé. Azt is megpróbálhatod mi van ha a szomszédból kérsz próbára áramot... Persze mindent megfelelő elővigyázatossággal...
(#) VIM válasza Adumble hozzászólására (») Szept 28, 2023 /
 
Szia!Ezzel nem akarlak elszomorítani de jobb ha tudsz róla, még nem késő.
(#) lonewolf hozzászólása Okt 4, 2023 /
 
Straus ST/WD-3521VA. Üdv kollégák mesterek! Nagyon elakadtam a fenti inverterrel, segítségre van szükségem. 2 drb. IGBT-t cseréltem benne, HGTG30N60A4-et raktam bele. Segédtáp 15 és 24V-ot produkál, kimenőfeszültség 81v, a hővédelem a diódákon van NO kontakt, csatlakozóval lehúzva is kellene működjön. Az első pálca érintésnél felgyúl a hővédelem led és annyi. Ujranindításnál megint minden ok, ugyanott vagyok... Létezik, hogy a meghajtó SG3525AN lenne a hunyó? Köszönöm a tippeket. További kellemes 7et minden fórúmozónak!
(#) gyurci válasza lonewolf hozzászólására (») Okt 4, 2023 /
 
Szia feltételezem hogy a lágy indító RELÉ nem zár ott keresd a hibát
(#) dobo válasza lonewolf hozzászólására (») Okt 5, 2023 /
 
Szia . Más nem ment tönkre benne? Ellenállás és a diódahíd túlélte?
(#) lonewolf válasza gyurci hozzászólására (») Okt 5, 2023 /
 
Megnézem. Köszi.
(#) lonewolf válasza dobo hozzászólására (») Okt 5, 2023 /
 
Csak a 2 drb. IGBT-t cseréltem.
(#) Feki hozzászólása Okt 6, 2023 / 1
 
Sziasztok! A napokban kínlódtam egy Defort DWI-180S hegesztőinverterrel. Láttam itt a csoportban ,hogy nincs hozzá rajz. Addig addig túrtam míg ruszki barátainknál találtam rajzot. Feltöltöttem a tárhelyemre és most közkincsé tétetik. Remélem hasznos lesz még valaki számára.

Defort DWI-180S

Üdv. Dávid
(#) mpisti válasza Feki hozzászólására (») Okt 6, 2023 /
 
Szia!
Sajnos nekem nem sikerül letölteni,pedig többféleképpen próbáltam.
(#) Kinka István válasza mpisti hozzászólására (») Okt 6, 2023 /
 
Szia!
Nekem Win.XP-m van, simán letöltöttem. A defort oldalon mindkét linket megnyitod, azokon a kék "Download" gombbal indul a rar kiterjesztésű fájl letöltése.
(#) Skori válasza mpisti hozzászólására (») Okt 6, 2023 /
 
Letöltöttem, kicsomagoltam mindkét a RAR-t, és egybe csomagoltam .7z-vel, majd feltettem ide:
Bővebben: Link
A rar tömörítő egy ideje nem ajánlott, az évek óta meglevő, és nem túl rég megtalált hátsó ajtó miatt. A kicsomagoláshoz sem RAR-t használtam (már rég töröltem a PC-ről), mert a 7z ki tudja bontani a rar fájlokat is.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2023
(#) JZoli válasza Skori hozzászólására (») Okt 7, 2023 /
 
Nekem sikerült letölteni az "eredetit" is, mindkettőt, de pont a rajzokra ismeretlen formátumot ír. A leírások rendben vannak, de engem inkább a rajz része érdekelt vonas. Tudja esetleg valaki, hogy azokat mivel lehetne megnyitni?A mit Te tettél fel az meg egy villanáson kívül nem történik semmi. Lehet, hogy a vírusírtó gátolja? De azt meg ki szokta írni.
Következő: »»   559 / 563
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem