Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Nekem még az nem teljesen egyértelmű, hogy te láttad-e ezt égni, vagy csak ebből a torzóból kiindulva nyomozol? Te, aki a racionalitás megbecsült harcosa vagy, most elveszni látszol...
Csillapító tagoknál használnak indukció mentes elleállást, π, és T elrendezésben. Széles sávban, és magas frekvenciáknál egy megfelelően kialakított csőben (üregben) elhelyezve, mintegy koax kivitelben.
Ha mégis viharüveg, akkor amit látsz valamilyen túltelített folyadék lesz, ami teljesen kikristályosodott, és halmaz állapot változás közben képes volt az alakját úgy változtatni hogy felfutott az üveg oldalára (mint folyadékoknál a felületi feszültség jelensége)
vihar üveg túltelített oldat túltelített oldat
Összekevertem.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2023
Hi-hi!
Nekem is van potméterem. Csak nem ilyen precíz. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2023
Sokáig ilyenek voltak az oszcilloszkopokban.
Én még nagyon régen villogóhoz csináltam kísérletezni. KT-2212-1 fokozatkapcsoló. 10 db 100 Ω-os ellenállás.
Söt voltak olyan több emeletes yaxley (vagy minek hivták) kapcsolok, ahol szinte minden a kapcsolo forrasztopontjaira volt szerelve, es csak a drotok mentek onnan a csövek foglalataira.
Az bármivel elöfordul, föleg a mai modern idökben. Van egy 50 éves (de alig használt Tek szkopom a mai napig nincs kontaktus hiba rajta. Egy 20 évvel fiatalabbat meg le kellett selejtezni, mert egyszerüen még a mérőzsinor mozgatása is eltüntette a képet a képernyőn. Egy kollégám vagy 5x nekifogott mindenféle szerekkel tisztitani eredménytelenül. Mind a két müszer ugyanabban a környezetben volt az egész pályafutásuk során. A selejtezés után a rossz a muzeumba került a jo meg nálam hentereg, már régen használatlanul (van kisebb, modernebb).
Az is lehet hogy volt neki egy talpa és abban volt valami világítás, amire rátéve úgy nézett ki mintha égne. Főleg ha a fény még modulálták is mint az elektromos mécsesekben.
Bár az sem kizárt hogy különféle színekben pompázott, mint valami karácsonyfa dísz.
Az idei egyik Nobel-díjas tudós protréja: Krausz Ferenc - Attoszekundum fizika. [10-18]
Itt pedig egy lényegretörő magyarázat, hogyan lehet ilyen rövid impulzusokat előllítani (interferencia az alapja, ha jól értem): ASPIRE - Attosecond Pulse Generation.
Sőt, ha megoldanák, hogy a sínek ne párhuzamosak legyenek, hanem széttartóak, akkor nem is kellene mozdony, mert a kocsik maguktól haladnának előre!
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2023
Erről jut eszembe egy vicc, amivel állítólag a hollandok ugratják a (hülye) belgákat.
Belga brigádvezető mutatja a csapatának, hogy a távolban összeérnek a sínek, menjenek és kalapálják szét őket. Elindul pár fickó, de sehogy sem jutnak el a célig. Az egyik hátrafordul és elkezd anyázni: B+, hát túljöttünk, hogy nem vette észre senki?
Kimentem előttünk megnéztem, nálunk előre és hátra is összeérnek a sínek. De vonat nincs közöttük. Hogy kerül ide amikor jön. Mi pont a legszélesebb helyen lakunk, előttünk tud menni.
Hát igen a minap a szomszédasszony kérdezte, hogy hogyan lehet az utánfutot az auto elejére akasztani, mert hátul nincs hova.
A szép nagy tengeri motorcsonakot akarták elhuzni, mert utban volt. A férje meg nem volt otthon.
Gondolom először indította a propellert, de nem ment előbbre.
Valahol a Körösön egy kishajó-kikötőben láttam olyan (amúgy mezőgazdasági gépnek vizsgáztatott) pickupot, aminek az elején volt vonóhorog. Gondolom a hajókat azzal tették vízre
Gyakorlatilag minden kocsi tartozéka egy horog, de természetesen nem arra, hogy azzal egy utánfutot huzzanak.
Nyilván vannak autok amikkel ilyen hajokat a vizre engednek, és azokon lehet elöl is valami akaszto szerkezet, de sokkal gyakoribb a csörlö, mert a hajot valahogyan ki is kell huzni a vizböl.
Egy ujabb szomoru érdekesség. Egy tölünk nyugatra fekvö müszaki szakiskolában tavaly hackerek ( nem tudni pontosan) behatoltak a központi szerverbe és leállitották az egész iskolát - állitolag valamilyen virussal) a rendszert a mai napig nem tudták teljesen rendbe rakni. A hálozaton több mint 6000 számitogép volt ( csak a diákoknak vagy 3000) és nagyon idöigényes volt az egyes gépek ellenörzése ill a virus/vagy hiba felderitése. Igy januárban egy uj szerver lett üzembe helyezve és dinamikus biztonsági rendszert vezettek be. Az iskola minden tanárnak uj laptopot szerzett be és akárcsak egy bankkontohoz itt is egy fix PINkoddal plusz telefonos megerösitéssel lehet csak bejutni.
Szerencsére a telefonos kod egy két napig érvényes, igy csak véletlenszerüen vagy hosszabb szünet után kell ujabb kodot kérni. Sajnos a mai napig nincs elég uj laptop, és a diákok gépei sincsenek még certifikálva az uj rendszerhez. Igy most megint USB memoriával kommunikálnak egymás között illetve a nyilvános felhök valamelyikével.
Nézzük a jó oldalát: itt nincs ilyen probléma, mert rendszer sincs amit szét lehetne hackelni.
Az ügyfélkapu pedig elég "jól" sikerült, csak meg ne fogja a készítőit az átok...
Az összes ismerősöm kedvence a jelszó amit évente meg kell változtatni és még csak nem is hasonlíthat az előzőre sem. Ehhez képest évente csak egyszer használják: amikor megváltoztatják.
Erről vannak még egyéb információid is? Tuti kívülről törhettek be? Érdekes jelenség az biztos.
Sajnos nincs és elég asztal alatt kezelik a dolgot. A barátom tanár ott, de ö sem tud többet ( vagy megtiltották nekik, hogy erröl beszéljenek).
Valoszinüleg nagyon szégyellik (takargatják) a dolgot, s föleg azt, hogy már egy éve nem müködik egy ilyen intézményben a hálozat. Egy szerkezet beüzemelésében vagyok egy kicsit érdekelt, de már egy éve áll a dolog
Találtam egy érdekes sémát a neten. Egyesek szerint kulcs az fúziós reaktorhoz, ott a portán a belépő azonosító, vagy a frigyláda leírása, illetve Nagy Sándor titkos dezigtegrátorának vázlata, még nem sikerült kideríteni. Szerintem van a rajzon egy kisebb hiba, de nem vagyok benne biztos, talán... Után építése veszélyes lehet, először tegyük szimulátorba, majd indítás után egy hétig ne menjünk haza, biztos, ami biztos.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |