Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   287 / 293
(#) VIM válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 1, 2023 /
 
Ha jól emlékszem mint ha az órajelhez tartozók lennének, nem tudom de fontos, hogy ezek az ellenállások (732Ω és 5.3 .. kΩ).
(#) Leraz válasza vision61 hozzászólására (») Nov 1, 2023 /
 
Nálam a panel alján van az a csatlakozó. Úgy eltalálni, hogy még a két hőfok szabályzó és a bekapcsoló is stimmeljen nem sikerül mindig egyből.
(#) Régi motoros válasza VIM hozzászólására (») Nov 1, 2023 / 1
 
Nyilván az érték a fontos.
Zöld Narancs Kék Barna Barna 5.36kΩ és
Lila Szürke Lila Fekete Barna 787Ω, ha jól látom.
Nem véletlenül ötkarikás, 1% tűrésűek mivel barna az utolsó.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2023
(#) SzilCsong hozzászólása Nov 4, 2023 /
 
Sziasztok

Westel kazán táprésze nem éledt //hagc03-bx01 panel
Tápvezérlő IC kondija volt rossz, 4,7µF 100V (csak néhány nanoF volt meg)
Iléyen paraméterű kondim nincs és idő se nagyon van rendelgetni, 4,7µF 50V-osat tettem be, amivel már dolgozik a táp.
1. Mi indokolja a 100V-os tűréshatárt, holott csak 24V körül kap (megmértem)
2. Mitől megy tönkre ilyen gyorsan, pár év alatt, pedig semmi hőnek nincs kitéve?
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2023
(#) SzilCsong válasza SzilCsong hozzászólására (») Nov 4, 2023 /
 
Ezen az oldalon a képekre keresve, ugyanaz a vezérlő, nyilván más kazánokba is ezt rakják.
Bővebben: Link
Ugyanaz a hibajelenség, kijelző semmi életjel, ventilátor megy egyfolytába
(#) mugab válasza SzilCsong hozzászólására (») Nov 4, 2023 / 1
 
1. impulzus üzem
2. nagyobb frekvencia
(#) SzilCsong válasza mugab hozzászólására (») Nov 4, 2023 /
 
Tehát mégiscsak indokolt lenne a 100V. Jó, akkor bontás valahonnan, ha nagyobb kapacitású, az gond tud lenni?
(#) mugab válasza SzilCsong hozzászólására (») Nov 4, 2023 /
 
Az nyilván a kapcsolástól függ, de szűrőként szerintem akár a kétszerest is simán elbírhat.
(#) Miska 45 hozzászólása Nov 9, 2023 /
 
Szevasztok. A Star Master kazán paramétereit szeretném újra beállitani, de nem megy. Ugyanis amikor 10 mp-ig nyomom az R gombot, megjelenik a kijelzőn az A00 Ezt lehet pörgetni a melegviz szimbólum +/- gombjaival, illetve beállitani a kivánt paraméterre. A baj itt kezdődik, mert nem tudom a megjelent értékeket változtatni a fütés szimbolum +/- gombjaival. Miért? Köszi a válaszokat.
(#) VIM válasza Miska 45 hozzászólására (») Nov 9, 2023 /
 
Szia! Szerintem nem jó helyen vagy ha paramétert kell állítani, mert az a 20. oldalon van amihez egészen más gombkombinációt kell alkalmazni.
(#) Miska 45 válasza VIM hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Szevasz VIM. Már néhányszor kisegitettél a jó tanácsaiddal akkor kérlek mond, hogy mi a megfelelő kombináció. Köszi.
(#) Miska 45 válasza Miska 45 hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Bocsi, Folytatnám, a pontositás kedvéért, a magyar forditás 72,oldalán, a lap felső részén van az amit kérek. A02 paramétere 79% amit 100% ra kellene beállitani. Igy már teljes a válaszom. Köszi.
(#) VIM válasza Miska 45 hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Megtennéd, hogy feltöltöd azt a pdf fájlt amiben ezeket olvasod? Az "A00-A07"-ig a pillanatnyi paramétereket lehet kiolvasni nem állítani bármit is. Az F01-F41-ig vannak a paraméterek állítási lehetőségei de a gyári értékek azok nagyon rendben vannak, mert maximumra vannak véve a teljesítmények mindkét üzemmódnál csak a HMV hőmérséklet van 60°C-ra véve.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2023
(#) Miska 45 válasza VIM hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Star Mater gázkazán gépkönyv 72 oldal.Abban igazságod van, hogy az F00 -s paramétereket lehet állitani, azok rendben is vannak. STOP, de a A02-79% -on áll,-modulációs szint gyári érték 100%- azt hogyan lehetne feltornázni a gyári 100% ra. Indok: Lehet, hogy az alacsonyabb szintü moduláció miatt kapcsol le a kazán a beállitott vizhőfokon-60 fok- és némi utókeringetés utá-45 fok- indul újra, nem pedig akkor kapcsol ki amikor a szobatermosztát kéri. Gondolom én.
(#) VIM válasza Miska 45 hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Azt kell megértened, hogy amit az "A" menüben le lehet kérdezni az a pillanatnyi érték és az lehet éppen az a 79% ami majd később el fogja érni a maximumot de állítani ebben a menüben nincs lehetőség. Ne tekergess és állítgass el semmit mert nem ilyen jellegű lehet a probléma. Egy éve beszélgettünk erről innentől kezdve és ötleteltem ezzel kapcsolatban. A gázszelepet kellene valami hozzáértőnek beállítani műszerrel a használati utasításában megadott értékekre és ezután tovább kutakodni, hogy miért modulál le ha még ezután is lemodulál a gázszelep. Ahová szakember kell oda nem elég a "saccperkábé" beállítás. Keress valakit aki utána néz ennek a gázszelep állításnak vagy még egyszer olvasd át a beszélgetéseket ebben a témában és próbáld kideríteni, hogy mi jöhet még szóba amit nem néztél meg. Az NTC, motoros szelep belseje, szivattyú kondenzátora, rekuperátor csőspirálja ... nem tudom. Tehát nem az a "baj", hogy lemodulál hanem, hogy ezt miért teszi a gázszelep ami pedig a fűtési NTC-től kapott vezérlőbe bejutó információtól függ.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2023
(#) xbomb hozzászólása Nov 10, 2023 /
 
Sziasztok.
Adott egy Westen Star Master 240 kazán. E03 hibával.
Kémény tiszta. Levegő nyomáskapcsoló fekete csövét megfújom kattan a preosztát indul a kazán és gyújtja a gázt. Tökéletesen felmelegszik 60C-ra , a szobában a termosztát eléri a kívánt hőfokot a kazán lekapcsol. A probléma ez után jön termosztát kapcsol a kazán pedig ismételten E03-as hibára áll. Rendeltem egy Levegő nyomáskapcsolót , sajnos a gyárit már nem rendelhető. Adtak helyette egy másikat amivel helyettesíteni lehet. Bekötöttem és ugyan úgy fent áll a hiba a kazán nem akar begyulladni. Megint megfúj a fekete cső ami a levegő nyomáskapcsolóra van kapcsolva és ismét tökéletesen működik a következő termosztát kapcsolásig, ott megint e03 hiba. Esetleg valami ötlet rá ? Előre is köszönöm.
(#) xbomb válasza xbomb hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Elnézést de az előzőt nem engedte már módosítani

Sziasztok.
Adott egy Westen Star Master 240 kazán. E03 hibával.
Kémény tiszta. Kazán bekapcsol, levegő nyomáskapcsoló fekete csövét óvatosan megszívom kattan a preosztát indul a kazán és gyújtja a gázt. Elkezdem összerakni , az égéstérre rákerül a hővédő, eltelik pár másodperc és a gáz elalszik. Olyan mintha kellene neki a levegő. Jön az E03-as hiba.
Ha felcserélem a hőcserélőn a levegő átlátszó és az égéstérből jövő fekete csövet , megfújom a feketét , tökéletesen elindul. Összerakom most már nem kapcsol le. Tökéletesen elkezd melegedni , a szobában a termosztát eléri a kívánt hőfokot a kazán lekapcsol. A probléma ez után jön ,termosztát kapcsol , de a kazán nem indul és ismételten E03-as hibára áll. Rendeltem egy Levegő nyomáskapcsolót , sajnos a gyárit már nem rendelhető. Adtak helyette egy másikat amivel helyettesíteni lehet. Bekötöttem és ugyan úgy fent áll a hiba a kazán nem akar begyulladni.
(#) Gafly válasza xbomb hozzászólására (») Nov 11, 2023 /
 
Mi a fenének tetted fel két helyre is ugyanazt a kérdést?
(#) VIM válasza xbomb hozzászólására (») Nov 11, 2023 / 1
 
Szia! A ventilátor lapátjait lehetne megtisztítani ill. a motor csapágya lehet kenetlen ha az csúszócsapágyas. A wd40 vagy kúszó olaj az csak átmeneti eredményt hozhat ha a ventilátor motortengelyt a csapágyaknál megkened és javulást hoz.
(#) Miska 45 válasza VIM hozzászólására (») Nov 11, 2023 /
 
Köszönöm a választ. Egyértelmű. további teendőm nincsen. Majd keresek egy jó szakembert, aki betudja állitani lángmodulációt. A kazán egyébként tökéletesen müködik. Köszönöm még egyszer.
(#) xbomb válasza Gafly hozzászólására (») Nov 11, 2023 /
 
Azért mert az oldalon nem lehet kérdést törölni és módosítani is csak 2 percig. Két topokban olvastam felváltva és azt hittem nem küldtem el , közbe meg a vezérlő hiba főrumjában írtam meg elsőre a kazánom fórumja helyett.
(#) VIM válasza Miska 45 hozzászólására (») Nov 11, 2023 /
 
Térjünk ide vissza. Ha nem próbáltad volna még azt, hogy leveszed a szelepmozgató motorját a helyéről (ha le tudod venni egyszerűen) akkor a fűtési körnek tömörnek kellene lennie, nem tud a hibásan elfordult mechanika nyomást gyakorolni rá, így a feltehetően hibás áramlásból adódó probléma ki lenne szűrve ha ekkor nem modulálna le minduntalan a kazán a szobatermosztát beavatkozása nélkül. Ha ez volna a váltó motorjának a hibája azt majd utólag megbeszéljük, hogy mi a teendő vele, mert, hogy egyszerű hibája van de nem egyszerű szétszedni. Westen Star Master használatija. Fűtési NTC-je.
(#) Meme hozzászólása Nov 13, 2023 /
 
Sziasztok! Tudatlanság miatt sajnos rosszul lett bedugva a fázisérzékeny kazán dugója. Emiatt a kazán már nem működik megfelelően, valószínű a szivattyúval lett gond. A dugalj közben be lett dugva a jó állásban. A szerelő rá fog jönni hogy fordítva volt bedugva?
(#) proli007 válasza Meme hozzászólására (») Nov 13, 2023 / 1
 
Hello! A szivattyú nem megy tönkre a fordított dugótól. Csak az ionizációs lángőr nem érzékeli a lángot és letiltja a kazán működését.
(#) Meme válasza proli007 hozzászólására (») Nov 13, 2023 /
 
Ez egész jó hír. Működik a kazán, de nagyon minimálisan melegít, nem forrositja fel a radiátorokat, illetve ha elérte a termosztáton beállított hőmérsékletet akkor a termosztát lekapcsol, de a kazán nem.
(#) VIM válasza Meme hozzászólására (») Nov 13, 2023 /
 
Szia! Jó lenne ha ismernék a segítő szándékúaknak a kazán típusát.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2023
(#) cickany67 hozzászólása Nov 13, 2023 /
 
Sziasztok.
Segitség vagy ötlet kellene. c24-es cirkón nem lehet álítani a főláng nagyságát.
Kapilláris csövek kipucolva.Vizarmatúrába gumimembrán és tányér kicserélve.
Igaz használt de 3db szivattyú kondival együtt kipróbálva.Gáz szelep kicserélve(szétszedve kitakarítva tengely bezsírozva).
Szivatyúnak adtam külön áramot az elektronikát kikerülve.
Mindegyik szivatyú 3-állású kapcsolos de csak úgy ég 3-ik állásba mintha a 2-ik állásba lenne 1-1,5cm-es láng feljebb nem lehet álítani.
Ami érdekes hogy induláskor majdnem eltűnik az örláng mintha kevés lenne a gáz.
A vezérlő panelt nem cseréltem csak. A radiátorok mindenhol melegek.
Köszönöm
(#) Gafly válasza cickany67 hozzászólására (») Nov 13, 2023 /
 
Jobb oldali gomb alatt van egy koaxiális tekerő, amit például vízpumpa fogóval lehet tekerni.
(#) cickany67 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 13, 2023 /
 
Nekem két gomb van a kazán burkolaton egyik az örláng begyujtó és láng magasság álító ajobb oldali másik egy kapcsolót nyom meg amivel a készüléket kikapcsolom.
Ez egy 25 éves körüli c24.

De ha az örláng begyujtón lévö álításra gondolsz hiába tekerem ki nem lessz nagyobb.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2023
(#) Meme válasza VIM hozzászólására (») Nov 13, 2023 /
 
Viessmann 100w
Következő: »»   287 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem