Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Semmi GND vagy hasonló nincs, nem tudom ezt honnan vetted.
A piros a top oldal a kék a bottom oldal. Az alkatrész igy működik https://mega.nz/file/ujowEYoA#onVUBW3556WuJ_1eP5FLxwsopdooGTddlBh3mm0Izss vagy https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2595183.html#2595183 Nem tudok többet hozzátenni csak magamat ismétlem.
Sajnos a 7-esben sem tökéletes ( pedig ott eddig minden müködött).
A jobb felsö sarok lábra nincs a rajzon semmi összekötés, igy manuálisan sem tudok oda rajzolni. ( jobb felsö sarok a vastag kék rövid vonal. A két közepsö lábra manuálisan rajzoltam, az müködött. Na mindegy, egyelöre jo lesz igy is. A 9-sel meg valami balhé van, mert a 7-sen a raszter látszik a NYÁK lapon. Nem tudom, hogy W10-re fel lehet-e telepiteni a eagle 7.7-st. Kösz szépen mindenkinek a segitséget. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2024
Idézet: „Na mindegy, egyelöre jo lesz igy is. A 9-sel meg valami balhé van, mert a 7-sen a raszter látszik a NYÁK lapon.”
Erre a képre reagálva írtam ...
A rasztert lehet ki be kapcsolni és ha túl kicsi az érték amire be van állítva eltűnik . nálam a 9.6 ban semmi probléma nincs .
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2024
Ja, aha... ezzel nem tudom mi volt a terv.
Az mind be van kapcsolva, csak a NYÁK lap fekete részén nem látszik, kivül igen.
A 7-sen egy képpel lejjebb minden OK. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2024
Már a másik Eaglevel (8-sal) is ilxen gondok voltak. A rasztert ki/ be lehet kapcsolni, de a NYÁK felületen nem látni, kivüle igen.
A 9.6.2 nél nincs ilyen , tökéletese a raszter (még win10 alatt is )
Nem tudom megoldódott-e közben a probléma, de javaslom tedd fel ide azt az alkatrészt amit rajzoltál.
Ettől függetlenül, ha egy alkatrésznek több lába is azonos potenciálon van, akkor azt kétféleképpen is lehet definiálni. A felhasználó dönti el hogy a panelen is kötelezően össze kell-e kötni őket, vagy csak a közös pontok közül elég akármelyiket bekötni. Például ha egy foglalatnak a fém tokozása több "lábon" is lekötődik a panelre. Nálam a 9.6. valamilyen verzió jól működik. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2024
Ne folytassuk, tudom az alakatrész tulajdonságait, igy fogom használni. Az eagle 7 a W7- ben jol müködik a 9-s a W10-ben sajnos nem.
Idézet: Fel lehet, 11 alatt is működik. „Nem tudom, hogy W10-re fel lehet-e telepiteni a eagle 7.7-st.”
Kösz, majd akkor megprobálom, mert igy 2 gépen kell dolgoznom.
Itt nem csak a te problémádról van szó, hanem a mi okosodásunkról is. Ehhez kell azt alkatrészed, mert akkor felszínre kerülhet az a sajátosság ami most gondot okozott.
W10 alatt hibátlanul ment nálam a 9.6.valami. És miután frissítettem W11-re, nem változott semmi. (Szerintem nem számít, de nálam az operációs rendszer legális.) Idézet: De, ez sokat számít. A különböző aktivátorok meg himi-humi vackok kiszámíthatatlanná teszik. „Szerintem nem számít, de nálam az operációs rendszer legális.”
Az alkatrész meg van oldva, köszönet Niedzela kollégának. Most már ugy müködik az eagle 7-ben ahogy kell.
Itt látható, hogy már nem köti össze a két két lábat, valamit a manuálisan huzott vonalak is a padekböl indulnak ki. (egy kicsit az autoroutertöl eltérö pontból, de ezt régen is csinálta. (igen kicsi a különbség, de van,
Nálam is teljesen legális a W10, ennek ellenére elég sok baj van vele. A Nejem laptopján is az egy más márka, és korábbi W10-s van rajta.
Abból, hogy nálad most működik, még mindig nem tudjuk mi okozta a kezdeti problémát. De ez valójában nem is szükséges.
Niedziela hozzáértése és türelme kimagasló. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az én esetem, aki a nulláról indulva, szinte kizárólag az Ő tanácsaira támaszkodva kezdtem ismerkedni az Eagle-vel. Itt is köszönöm neki a sok-sok segítséget (gondolom nem voltam könnyű eset). Mára már képes vagyok önállóan lerajzolni egy egyszerű kis panelt.
Az alkatrész rajza nem volt optimális. Egy 6 lábu nyomogombrol volt szo, aminek csak 4 lába aktiv a maradék kettö-kettö belül párhuzamosa van kötve azaz duplázva van. Azaz az alkatrész 4 sarkán levö kontaktusok mindkét oldalon függölegesen össze vannak kötve.
Az eredeti rajzon azonban ez a belsö összekötés talán hiányzott, igy a két láb igy volt kezelve, Ez elég sok gondot okoz mert elveszi a helyet. Lásd itt. Talán majd a tölem tapasztaltabb kollégák többet tudnak mondani. Idézet: „Nem fordulhat elő hogy ezt az alkatrészt user rajzolta és nem tökéletes a kivitelezés ? Mint írtam csak találgatni lehet ha a tervet mnem tudjuk a programban megnézni ..”
Szerintem a tervezöje már nagyon jol megvizsgálta. ( én nem tudok alkatreszt tervezni, ezért megkértem a kollégát erre .
A tervezési hiba ki lett javitva (kiegészitve) , a eagle 9, a W10-en meg még beteg. Leginkább az raszter zavar. Akárhányszor ki be kapcsolom, a NYAK felületen nem jelenik meg, de ott van, mert az alkatrészt megfogja, de láthattad a kézzel rajzolt vonalakkal már gond van. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2024
Azért érdekes a dolog. Immár Eagle 7.7-ben rajzolva az egész NYÁK.
Itt a rajz idevágo részlete, 8 egyforma kapcsolo, egyforman bekötve. a NYÀKon viszont csak az elsö (B1) kapcsolon vannak átkötve a kontaktusok, a többin nem.
Ha nem jelenik meg a raszter, akkor érdemes a színeket is megnézni, mert lehet hogy olyan árnyalatra van állítva, ami egybeolvad a háttérrel.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2024
Akkor kaphatsz racionális megoldást a problémádra, ha felteszed ide a forrásfájlokat. Ennek hiányában ez értelmetlen. (Ha esetleg olyan a produkció amit nem lehet nyilvánossá tenni akkor küld el privátban valakinek, akiben megbízol, és majd ő megmondja mi okozza a zavart. Nekem Niedziela eddig még mindig megoldotta az érthetetlennek tűnő bajaimat.)
Minden fekete a NYÁK területe is meg az azonkivüli terület is. A raszter meg mindenütt fehér.
Megosztok veled egy videot, a közös kivezetéses alkatrészek használata eagle-ben cimmel.
Remélhetőleg ez a kis bemutató segít megérteni az alkatrész működését.
Ha valóban így van beállítva (szinte lehetetlen), akkor az a felület iszonyatosan zavaró. A raszter és a háttér között egészen apró árnyalatnyi eltérést szokás beállítani.
Bocs nagyon félreertettél.
Egyáltalán nem ez a gond, hanem az, hogy miért köti át az elsö nyomogombon az azonos potenciálon levö lábakat, a többin meg nem? De mindegy hagyjuk, mert kétlem, hogy megtaláljuk a megoldást. Idézet: „miért köti át az elsö nyomogombon az azonos potenciálon levö lábakat, a többin meg nem?” Azért lehet, mert először olyan alkatrészt kaptál ahol a közös pontokból tetszőleges köthető be, amikor pedig nem értetted a működését, kaptál egy olyant ahol kérdés nélkül minden kivezetésen ott a légvonal. Most lehet keverve használod a kettőt, ezért van az elsőn mind, a többin pedig nem. A 9-es verzió és a 7-es verzió közt sincs olyan különbség amiket feltételezel. A library kezekés, az alkatész megjelenités, raszter....stb mind ugyan az, ugyan úgy működik. Ha segitséget kapsz szó, kép, video formában azt nézd meg, gondold át, értsd meg. Amig a program használatát nem sajátítod el, nehéz lesz a rajzolás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |