Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Nem!Azt írtad hogy minden funkció működik rajta.Ha az áramváltó eddig sem volt benne,akkor az áramszabályzás működését hogy próbáltad?És még milyen funkciók?
Leragadas vedelem, alacsony fesz, hövedelem, az UC IC környezete, csak ezt a gepet kb 2 eve keztem el, de abba maradt. Most vettem elö kb 2 hete es csak probalok lelket verni bele.
A lenyeg a lenyeg mitöl bug, ez itt a kerdes?
Na szóval semmit.Ezeknélkül kell működnie a gépnek ezk csak akkor kellenek ha hegeszt.Akkor csökkentett táppal kb40-50 váltó a betápra,segédtáp külön 12V,a kimenetet megterhelni 200-400W al,az áramszabályzó poti tekergetésével szabályozni kell a kimeneti áramot.Ez még men minden,szkóppal rá kell mérni a 3 lábra az áram iránya miatt.Balról jobbra emelkedő ábrát kell látni a szkópon akkor megfelelő irány .Ellentétes ábránál nem működik a gép csak szikrázik,vagy durran.Javaslom ezek mielöbbi elvégzését.Ha egy rajzot is raknál fel még jobb volna.A zúgás lehet a főáramkörben igbt környéke valamelyik dióda hibája is.Próbánál kijött volna,pukk.
Eléggé régóta javítgatok invertereket de olyant,hogy egy kapcsolóüzemű trafó búg, még nem hallottam. Olyant igen hogy sípol, sziszegő hangot hallat, de búgó hanggal még nem találkoztam.
Szerintem mindegy, hogy milyen hangot ad ki, egy a lenyeg hogy hangja van.
Nagyon nem mindegy,mert ha hangja van akkor ott valami nem stimmel. Ezek a gépek mind 20-100 kHz közötti frekvencián mennek, az ember pedig 15-16 kHz-ig hallja meg a hangot.
Szoval semmit, de itt van a ket panel amit megepitettem. Annyit, hogy a fö tap egybe van a vezerlessel es a bal oldali van kesz. Az IGBT panel az meg a 18V.-os diodak helyett 13V.os diodak vannak.
Tudom, hogy valami nem stimmel, hisz hangja van a fötrafonak. Akkor csal a szkopom ami 38KHz.-t mutat? Rakötöm ujra es keszitek rola egy fenykepet.
Az igbt g jéről is kellene égy két kép főtáp nélkül.Nyugodtan rakd vissza a 18V zenereket és arrol is kell kép meg a mostani állapotról is.Meg berakhatnád a rajzot is ne kelljen már keresgélni.
Itt egy video a panelokrol.
https://www.youtube.com/channel/UCHwGvVtKzpj45UnguyDM9rg
A szkop jelek az IGBT G labarol. Itt azert jo nagy elteres van, de mitöl.
Na meg is van a zugás oka.Forraszd ki a gét tekercseket és mérj rajtuk jelet hogy egyformák e,hasonlitsd össze a két meghajtó oldalt méréssel valahol kibukik a hiba.
Szia! Kapcsolási rajza van ennek a felépítménynek?
Szerintem, meres nelkül tudom, hogy a Gate trafot ujra kell tekernem. Azert megmerem majd. A forumon nagyon sokszor volt rola szo, hogy nagyon oda kell a tekercselesre. Pedig en is figyeltem, 4x25 menet egyiranyba es szorosan egymas melle, tekercseket egymastol szigetelni.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2024
Vagy a gate trafo utáni tranyo ami meghajtja az IGBT gate -t,ha van ilyen neked.Engem is megvezetett nem a gate trafó volt a hibás.
Nincs benne tranzisztor, a Gate trafo közvetlen hajtja az IGBT.-ket. Mindegy megmerem a trafot es majd latom, hogy hol is a problema.
Hát az az irf110 vagy melyik akkor micsoda?Az a optó formájú.Meg a körülötte levő alkatrészek?
Nem tisztem, de hozzászólok..
Az áramváltó vezetékelése sem a legfrappánsabb- átfűzve a többin...
Kicsit szet bontottam es ramertem szkoppal a G labakra fenykep mellekelve.
Ha nem adsz több információt szerinted hogy segítsünk. Mindent úgy kell kihúzni jelölés.
Ez a rajza: Bővebben: Link
Szetszedesen azt ertem, hogy lekötöttem a fötrafot es igy utanna mindent, ekkor tettem ra a szkopot az IGBT G labara es e fenti kepet adta.
Szerintem szetszedem a fötrafot es atnezem, nem-e ott van esetleg szigeteles problema.
Annak semmi baja. Mérd ki az igbt ket a diódákat ha ezek jók a gét trafó után lévő alkatrészeket is. Rakj bele 18 v zenereket.
A rajz es szkop jel alapján, megis csak az igbt mehajtó fet vagy és 4R7 ,100R, vagy 200 R lessza hunyó.
Sziasztok!
Adott egy Fronius Transpocket 2000 inverteres heggesztő. A gazdája hallott egy pukkanást és azóta nem működik. Leszedtem a burkolatot és egy tranzisztor szemmel láthatóan halott. Segítséget szeretnék kérni az alkatrész beazonosításában és beszerzésében. Talán egy kapcsolási rajz sem ártana. Üdv; Márk
Nem vagyok jártas a témában, korábban még hasonlót sem javítottam, csak a nyakamba varrták... Szerintetek ha cserélem 2SK1365 FET et akkor életre kel vagy vitt magával mást is? Javítható egyáltalán vagy az egész NYÁK ot kell cserélni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |