Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
A board support az nem a könyvtárak között szerepel.
Nincs olyan, ami többet támogat. A család egymáshoz közeli rokanaira szoktak készíteni egy-egy board/mcu support csomagot.
Ezzel nem lettem közelebb!!
Szerintem nagyjából mindegy, hogy minek hívom azokat a xyz.json fájlokat tartalmazó "forrásokat" ahonnan az adott procicsalád jellemzőit veszi!! De akkor legyen a neve csomag!! Na, olyan kellene!!
Konkrétan melyik mikrokontrollerhez?
Használok a Tinykből 45,85, 2313A stb, Megákból 8, 64, 128...
A leállítás időzítője is a feltételben van, ha a talajnedvessegErtek1 500 alá megy, akkor nem tud leállni. A leállás csak időfüggő, tehát a többi feltételből ki kell venni.
Miért zavar téged, hogy mindegyikhez külön board supportot kell telepíteni? Elvileg mindnek ugyanaz az API-ja, különben nem lennének Arduino kompatibilisek.
Idézet: „Miért zavar téged, hogy mindegyikhez külön board supportot kell telepíteni?” Ez kevésbé zavar, az viszont kifejezetten, hogy ***ul jelent meg a board választóban!! Mindenféle katyvaz szöveggel.. Káromkodás nélkül is értjük! A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2024
Moderátor által szerkesztve
JSY MK 194T-hez hasonló lenne jó,de lehet egy csatornás is.
Megcsináltam a változtatásokat a javaslataid alapján, de nem segített sajnos. Azt honnan tudom kideríteni hogy nem a kóddal van-e gond esetleg? Meg lehet azt nézni valahogy, hogy mitől fagy ki vagy ilyesmi?
Valami konkrét típust tudnál esetleg javasolni ami képes ellátni a feladatot (3 fázison fázishasítás vezérlése, ehhez egy digitális bemeneten nullátmenet figyelés, 3 analóg bemenet potiknak és 2 digitális bemenet kapcsolóknak, 1 pwm kimenet és további legalább 3 digitális kimenet.) Nem vagyok otthon egyáltalán plc téren, de nyitott vagyok az új dolgokra.
Lehet áramkörileg nem drágább megoldani a két irányú mérést, így még a felhasználónak is egyszerűbb használni, mint a befűzési irányokkal bajlódni. Esetleg úgy két irányú, hogy az egyik érzékelő egyik, a másik meg másik irányt méri....( a papír mindent elvisel...)
Oszcilloszkóppal tápfeszültség és/vagy I/O portok figyelése.
Gondolkodom ezen is,egy másik kollégával már beszéltünk erről,nekem 3 fázisra ebből 6 db kellene.
Visszatértem erre amit ajánlottál,a JSY MK 194T kétcsatornásnál nem látom át lehet-e állítani az eszköz címét,úgy tűnik mintha fix lenne.Amit Te használsz van lehetőség elérési cím változtatásra,több eszköz esetén.Még nem használtam rs kommunikációt,egyenlőre nem ismerem,a pzem-004t-hez szükséges TTL/RS485 átalakító,vagy elég tx-ket diódákkal elválasztani?
RS485 áramhurkos ... nincs diodazas , 1 sodrott érpár van minden eszköz között, akár 1200 méterre is kihúzhatod a nyomvonalat.
Lezáró 120 ohm körüli ellenállások kellenek A B kapcsokra.
Mint említettem ilyent még nem használtam,egyenlőre az eszközöket szerzem be.Három db JSY szenzort figyelnék és egy Megát használnék masterként.Mindegyik rx/tx -en kommunikál,tehát mindhez kell TTL/RS485 konverter(4db)?A szenzorok címét mi biztosítja,mert mindegyiknek ugyanaz a fix címe van,talán a konverterben?A szenzorok leginkább olvasva vannak,csak az energia regisztereiket lehet nullázni,ez biztosítva van?Bocs ha hülyeséget kérdezek,de mindenképpen előtte megtanulom.
Szerintem a 3-as pontban, table 1 az ID...
A teszt szoftverben JSY-MK-194T.exe meg szerintem a baud rate felett van a cím, gondolom ezt is kiírja a modulba A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2024
Ha meg akarod ismerni a MODBUS-t, akkor legegyszerűbb letölteni PC-re a Schneider saját modbus teszterét - ráadásul az ingyenes is. Ez egy PC-s master, az eszközeid lesznek a slave-k. Ha már érted, akkor egy Hterm szoftverrel tudod emulálni a master működését, amit utána implementálni kell az arduinohoz. Ráadásul nagyon sok arduino lib van, amihez példákat is találsz.
Ezt én is néztem,de sokszor az ember néz és nem lát,köszi.Ezek szerint az eszköz címeket átírva sima TTL kommunikációt lehetne csinálni egy master és 3 slave között,nem kellene RS485?Nekem így a távolság kisebb mint 1 m.
Simán rá tudod kötni az Arduino soros portjára vagy az ESP32 soros portjaira. 3,3V-on is megy, mivel Optocsatolók vannak benne. Nem kell hozzá semmilyen átalakító.
Itt az Arduino lib: Bővebben: Link Ha a v3.0-ás verziót rendeled, az a legújabb, méri a frekvenciát és CosFi-t is. Én nem használom a címeket. Nálam egy eszköz egy soros port. (2 GPIO) mert volt még elég szabad láb az ESP32-n. Akár 12 soros portos eszközt is rá lehet kötni egy ESP32-re. (amennyi szabad GPIO van)
Ha már úgyis rajta van a JSY-on az RS485 egyszerűbb azt használni, mint lemókolni az rs485 drivert a nyákról, és valahogy összehozni az x db TTL TX madzagot elektronikusan...
Igaz az esp-hez kell egy RS485 modulka (vagy IC) apróért... Még én is csak agyalok, mert a JSY modul negyedúton van felém Nekem elég 1 db belőle... A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2024
Nekem úgy tűnik az 1 fázisú kétcsatornáson csak TTL ,a 3 fázisún van TTL és RS485 is.A 3 fázisúról nem találtam adatlapot, libet sem és nem vagyok biztos benne,hogy kétirányú.A 3 fázisú pici panelra bemegy a 3x400 V,ezt nagyon nem szeretem,az 1 fázisún sokkal korrektebb a kialakítása.
Egyébként mindenkinek köszönöm, sokat segítettetek. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2024
Köszi. Miután elküldtem a választ, el is bizonytalanodtam, van rs485, vagy csak TTL. Már én is úgy látom a megrendelt 2 csatornáson csak ttl van. Akkor én mókolok rá rs485-öt a kb 30m madzagom miatt.
A 194-es adatlapban ezt láttam: The instrument provides a serial asynchronous half-duplex RS485 communication interface, adopts the standard MODBUS-RTU protocol, and various data information can be transmitted on the communication line. Ugyanabban a doksiban meg ez is: Interface type: 1 TTL communication interface, compatible with 5V/3.3V;
A két csatornást melyiken rendelted,én csak az Alin láttam?
OK csak ne feledkezz meg a 120Ohmos buszkábelről és a végek szabályszerű lezárásáról. Sok szivatástól meg tudod védeni magad.
itt láttam legolcsóbban
https://vi.aliexpress.com/item/1005005390626087.html
Igen, érdekes amit írsz, mert valóban az RS-485 nem tartalmaz, csak fizikai layert. A protokoll már rajtad áll. Mi céges szinten MODBUS RTU-t használunk, mert más slave eszközök erre készülnek zömében. Páratartalom és hőmérsékletmérők, CO érzékelők, fényérzékelők, termosztátok, szélmérők. Én azért szeretem nagyon, mert ezek a kész szenzorok kalibráltak,hitelesítettek, azaz mindig pontos, hiteles adatokat kapok. Igaz ezek drágábbak, nem annyira hobbi - bár már ez is csak félig igaz, mert fillérekért adnak már modbus RTU képes pici paneleket. AD átalakító stb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |