Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ilyesmire nem emlékszem, pedig 35 éve esz itt engem a fene!
![]() Persze ettől függetlenül megtörténhetett, sokáig nem voltam a technológia közelében.
Hello! Olyan volt, hogy a NAÜ-s beejtette a szemüvegét az átrakómedencébe..
![]()
Kérjük, maradjatok a téma eredeti címénél, ne menjen el a beszélgetés a sztorizgatás irányába!
Az Off-ban válaszoltam Neked is és Proli kollégának is!
Üdv!
Elkészült végre az óra az "eredeti" tervtől eltérően másodperc mutatóval és fél másodperc lépéssel. Gondjaim voltak az inga nagy kilengésével és az ebből adódó lendülettel ami sokszor túltolta a másodperc kereket . Ezért a dupla kilincsmű és a túllengés elleni mechanika. Az elektronika "agyáért " köszönet icserny fórumtársnak. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2024
Külön tetszik, ahogyan lépeget a dupla kilincsmű!
![]()
Szuperül néz ki, bár nekem kissé gyorsnak tűnik. Elfért volna még egy állítható centifugál regulátor. De ez csak magánvélemény.
Önszabályozó elektronikája van . 24 órán belül másodperc pontos,a rádió-vezérelt órához nézem(állítani nem tudom a pontosságát a program és a kvarc a "felelős"). A mechanikához nem találtam jobb megoldást. Ez már így marad.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2024
Nem azt mondtam, hogy rossz, csak a videó alapján gyorsnak tűnt a mutató.
Írta is, hogy fél másodpercenként lép, azért tűnhet gyorsnak...
Miből van? 3D nyomtatott műanyag vagy lézerrel vágott falemez?
Rétegelt nyírfalemez 3 és 5 mm lézerrel vágott
Hello! Nagyapám, többek között órás is volt. Megőriztem Tőle emlékbe 10db. Állóóra sétálót (ingát). Ezek szép, névre szóló monogramos egyei gyártásúak voltak.
Hasonló tervem volt vele, hogy felteszem a falra, az elektronikát bevakolom a falba és a "semmiben fognak járni". De sajnos meghiúsult mert "elvésztek a hosszú harc alatt". De ez nagyon tetszik, gratulálok!
A kopás nem fogja rongálni a kerékfogakat? A rétegelt lemez puha anyag.
Nagyon szép megvalósítás!
Terv forrása publikus?
Biztosan kopik mint minden mozgó-súrlódó alkatrész de "könnyű" a járása, nincs rugó vagy súly ami összefeszítené a fogaskerekeket.
A vágási tervet elküldhetem ( g-kód vagy LightBurn fájl-ként) de az összeszerelés apróbb alkatrészek, távtartók, csapágyak, tengelyek, elektronika nincs benne. Természetesen "minden" megvan csak nincs "becsomagolva" egy mappába.
Ha megoldható a "becsomagolás" és nem gond engem is érdekelne. Nagyon tetszik ez a kivitel!
Itt mi az elektronika? Az ingát rángatja egy elektromágnes? Köszi.
Itt olvashatsz az elektronikáról:
https://www.instructables.com/A-wood-gear-clock-with-a-unique-drive...anism/
Engem is érdekel a dokumentáció. Köszi.
Elkészült, burkolat ,festés, összeszerelés.
Nagyon szuper lett. De az USB csati!!!!
![]()
Sziasztok,
Egy kis Hiraga . . . vagyis kettő ![]()
Igen, USB C. Sima 2A es teleföntöltős.
Nagyon érdekes és látványos készülék. Sajnos nem követtem az előzményeket. Pontosan mi is ez? Egy időgép vezérlése?
Ez a "Vissza a jövőbe" filmből van
![]()
Készülődés, igen.
Korrektnek láttam ezt a nyákot - kit/ebay - és elkezdtem az alkatrészekkel benépesíteni. A képeken látszanak az alkotók típusai. A két előcső tápját külön trafó és lebegőtápos stabilizátor adja, az anódokat diódákkal csatolásmentesítéssel gondoltam megoldani. Ilyen megoldást régi előerősítőben is láttam, egyik oldal puffere ugyan nem tud besegíteni a másik oldalnak, de az adott puffer csak a saját végcsöveinek a táplálását végezheti. A holmi 2 x 10W-ot képes produkálni a 6P6Sz végcsövekkel. Anódfesz 300V, az előcsövek stab tápja szintén 300V lesz. Diódák a hídban HFA08..., csatolásmentesítők 2x BYD33J, párhuzamos 8,2nF, szűrőelkók 2x470 uF, 0.11 esr, 680nF- 10nF a két oldalnak külön. Kimenők még csak papíron.
Jani barátommal terveztünk egy "kaqkkos" órát Még csak kisérletező panelon megy de már készül a nyákterv .
Keress valami jobb hangot, mert ez olyan, mint ha egy sípolós játékot nyomogatna valaki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |