Fórum témák
» Több friss téma |
Aha szoval nem artana 1 2 regiszter tartalmat is megnezni ...
Idézet: „ LW Bands LW2 Frequency range may register by MW2_LOW_CHAN <10: 0> with M W2_CHAN_NUM <11: 0> Set LW Bands LW2 Frequency range may register by MW2_LOW_CHAN <10: 0> with M W2_CHAN_NUM <11: 0> Set LW Bands LW2 Frequency range may register by MW2_LOW_CHAN <10: 0> with M W2_CHAN_NUM <11: 0> Set LW Bands LW2 Frequency range may register by MW2_LOW_CHAN <10: 0> with M W2_CHAN_NUM <11: 0> Set LW Bands LW2 Frequency range may register by MW2_LOW_CHAN <10: 0> with M W2_CHAN_NUM <11: 0> Set LW Bands LW2 Frequency range may register by MW2_LOW_CHAN <10: 0> with M W2_CHAN_NUM <11: 0> Set LW Bands LW2 Frequency range may register by MW2_LOW_CHAN <10: 0> with M W2_CHAN_NUM <11: 0> Set LW Bands LW2 Frequency range may register by MW2_LOW_CHAN <10: 0> with M W2_CHAN_NUM <11: 0> Set up, at the same time LW2 Stepping through channels separate registers MW2_SPACE <1: 0> To set 1KHz , 9KHz or 10KHz . up, at the same time LW2 Stepping through channels separate registers MW2_SPACE <1: 0> To set 1KHz , 9KHz or 10KHz . up, at the same time LW2 Stepping through channels separate registers MW2_SPACE <1: 0> To set 1KHz , 9KHz or 10KHz . up, at the same time LW2 Stepping through channels separate registers MW2_SPACE <1: 0> To set 1KHz , 9KHz or 10KHz . up, at the same time LW2 Stepping through channels separate registers MW2_SPACE <1: 0> To set 1KHz , 9KHz or 10KHz . up, at the same time LW2 Stepping through channels separate registers MW2_SPACE <1: 0> To set 1KHz , 9KHz or 10KHz . up, at the same time LW2 Stepping through channels separate registers MW2_SPACE <1: 0> To set 1KHz , 9KHz or 10KHz . up, at the same time LW2 Stepping through channels separate registers MW2_SPACE <1: 0> To set 1KHz , 9KHz or 10KHz . up, at the same time LW2 Stepping through channels separate registers MW2_SPACE <1: 0> To set 1KHz , 9KHz or 10KHz . up, at the same time LW2 Stepping through channels separate registers MW2_SPACE <1: 0> To set 1KHz , 9KHz or 10KHz . up, at the same time LW2 Stepping through channels separate registers MW2_SPACE <1: 0> To set 1KHz , 9KHz or 10KHz . Note that when the MW2_LOW _CHAN <10: 0> with MW2_CHAN_NUM <11: 0> Configured to LW When the wavelength Note that when the MW2_LOW _CHAN <10: 0> with MW2_CHAN_NUM <11: 0> Configured to LW When the wavelength Note that when the MW2_LOW _CHAN <10: 0> with MW2_CHAN_NUM <11: 0> Configured to LW When the wavelength Note that when the MW2_LOW _CHAN <10: 0> with MW2_CHAN_NUM <11: 0> Configured to LW When the wavelength Note that when the MW2_LOW _CHAN <10: 0> with MW2_CHAN_NUM <11: 0> Configured to LW When the wavelength Note that when the MW2_LOW _CHAN <10: 0> with MW2_CHAN_NUM <11: 0> Configured to LW When the wavelength Note that when the MW2_LOW _CHAN <10: 0> with MW2_CHAN_NUM <11: 0> Configured to LW When the wavelength range, must be avoided MW2 Band.range, ” Idézet: Mondjuk hosszú magas antennát készíteni, és annak jelét kapcsolni a bemenetre, a ferrit rúd tekercsére csatolni. „Mit tudok ilyenkor tenni?”
nH?? Remélem csak elírás volt...
198kHz csak erősen korlátozott távolságig használható, főleg manapság, amikor tele van a hosszú hullám mindenféle zavarokkal amiket a kapcsolóüzemű tápok generálnak... Hol van ez az adó helyileg? Ha angliai, akkor szerintem felejtős ferritantennával fogni..., talán jó hosszú huzalantennával + sávszűrővel van rá jó esély...
A rádió IC auto hangol az antennához, legalábbis az adatlap szerint, ha jól értem: "...and automatically tuning an antenna, no manual adjustment of frequency within the range...". A regiszterekkel csak külső EEPROM használata esetén kell bajlódni. Nekem az a kapcsolás van ami az adatlapban, csak FM/MW azaz mostmár FM/LW.
@pucuka, hogyan érted a csatolást? Kondenzátoron keresztül vagy közvetlenül AMINP oldalára a tekercsnek? Ha kondenzátoron keresztül, akkor mekkora legyen? @sdrlab, igen elírtam mH akart lenni. Az adó angliai, a wiki oldalon azt írták, hogy még Olaszországban is lehet fogni, én kb. 1600Km-re vagyok légvonalban, ha azt áthúzom Olaszországra, akkor a csizma feléig leér, ezért reméltem, hogy nekem is sikerül fogni. Ki fogok húzni egy hosszú drótot próbának, de így már nem igazán lesz mobil a rádió, ami az eredeti cél akart lenni.
Egy "L" típusú LW (hosszú drót) antennát egy párszáz pF kerámia kondival csatolhatod a ferriten levő antenna tekercs melegpontjára. Ez elegendően laza csatolást ad ahhoz, hogy ne nagyon hangolja el a bemeneti kört. (föld sehova)
Ha hosszú drót típusú "dobó" antennát használsz, még a mobilitást sem kell nélkülöznöd. Ez egy olyan antennafajta, ami igen hajlékony, kellően hosszú vezetékből, és a végén pici súlyból áll, amit ha feldobsz egy magasabb fa ágára, viszonylag jó vételt érhetsz el. Annak azonban járj utánna, hogy egyáltalán működik-e az az adó.
Nincs meleg pont. Szimmetrikus bemenet van. Induktív csatolás lehetséges.
Nincs rezgőkör sem. Teljesen számjegyes. Közeli WEBSDR-ről hallhattam minap, még működik. Idézet: „Közeli WEBSDR-ről hallhattam minap, még működik. ” Ez jó hír, érdemes kutakodni. Az lehet, hogy nincs rezgőkör, de ferriten tekercs az van. Ennek egyik végére lenne érdemes az antennát rákötni. Gondolom.
Napok óta nem sugároz a lakihegyi adó, lekapcsolták? Csak Németországból a két adót látom csak sugározni...
Leraz fórumtárs a "Hálózati feszültség" topikban kapott infót a Lakihegyi toronyról, márminthogy festik, és ezért adásszünetek lehetnek. (kapcsoló órák vezérlése)
Ez a kimaradás miért nem okoz gondot?
Ennek én nem vagyok tudója. Valaki hálózatos szaki kéne, aki tudhatja.
Mióta működik a vevőm, azt látom. hogy napközben ritkán működik, de este (~ éjfél) mennek az üzenetek a 10 másodpercenként küldött időadatok között.
Sikerült akkor az órát elkészíteni?
Ez nem óra (vagyis annak egy része), hanem egy vevő. Soros porton küldi a dekódolt időt és egyéb üzeneteket. Békéscsabai találkozóra elvittem. A dekódolás volt érdekes, szerintem egy kicsit más mint ami a "digitelekto.hu"-n van...
Én láttam, tényleg elhozta, nem óra, nemgyuri, csak vevő.
Kinyomtatva pár oldal volt a hexa kód, megmagyarázva legalább negyed óra.
Igen most van adás, úgy sikerült még elkészíteni az órát hogy jel nélkül sokat késik.
Miben írtad a programodat? Az eltérésből egész jól ki lehet számolni a szükséges osztást, korrigálható!
Arduino, de újra felrakom a legújabb verziót ha érdekel
PIC assambly-ben szoktam programozni. Abban a finomítások "bűvészkedések" sima ügyek.
Dekódolás Nálad milyen?
A te rádiódhoz ez a dekóder lenne jó, Atmega328P 8Mhz kristály, bootloader a programsor elején, meg 2x16 LCD I2C panellel.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2024
Látom, Te is byte-okra bontva értelmezted. Ez így logikus, csak a másodperc lóg ki a sorból! Ezt furcsállottam.
A sárga jelzésű serleges RF tekercsek LW-re (IF - 465 kHz) vannak, a pirosak pedig AM-re? Jól tudom? Vagy bármi bármi lehet?
Ha benne van a kondi akkor azt a reszet mint rezgokor gerjeszted egy franklin oszcival es kiderul hol szerer menni ... ha meg mukodo eszkozben van akkor elrendezes , reszben elvi rajz visszafejtes segithet .
Lemértem. Csak egy egyszerű ábrát rajzoltam is. Az elágazott tekercsnél 485 kHz-t mértem. Az elágazott tekercsnél, a közös kivezetésnél 102 kHz-t?. A másik tekercs pedog 0 kHz.
Még nincs semmibe, csak találtam valamit, abba lesz majd... Nem sokára leírom mibe kell. A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2024
O kHz az a kicsatolo tekercse volt.Kondi nelkul.
Vasmag tekeressel hangolhattal volna vmit le s fel ebbol sejhetobb merre lehet hasznalni kf ertekileg. Altalaban a megcsapolas illesztest segiti/rontja . A 2 szelsore rakjak a kondit. Jaaa ize ... neked van ugyesebb cuccod is merni ... nem kell franklint faragni ... de az is beszedes lehet ha abba epited bele . A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2024
Van Franklin oszcillátorom.
Megmértem egy másik sárga színkódú kondis RF tekercset is. Úgy néz ki, hogy a sárga lesz a 465 kHz-es tekercs. Ott már 473 kHz-et mértem. Ennek a típusa, Lik Hang tekercs. Lehet csal egy kicsit, az oszcillátor, de egyelőre nincs más. A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |