Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1679 / 1679
(#) btamas81 válasza Panhard hozzászólására (») Jún 25, 2024 /
 
Szerintem neki nem syno Nas van. Ha megnézed a linkjét valami HP gép. Magyarul épített.
(#) Panhard válasza btamas81 hozzászólására (») Jún 25, 2024 /
 
Az mondjuk igaz. Akkor attól függetlenül a Synology NAS is kevés mindenre...
(#) Skori válasza Panhard hozzászólására (») Jún 25, 2024 / 1
 
A J1900 valóban nem egy erős processzor, cserébe az egész NAS elvan 8...10W fogyasztással. Ugyanakkor pl. az SMB fájlmegosztás nekem problémamentes, simán (számottevő processzor terhelés nélkül) kiszolgálja az itthoni gigabites hálózatot, maximális sebességgel, sőt akár a torrent is gigabit körüli sebességgel tud tölteni. Tehát cáfolnám, hogy kevés mindenre, az a megoldás amiről korábban a képet raktam be: működik. Apóséknál egyszerre 10db *.mkv fájlt indítottam róla, vegyesen 720p és 1080p felbontásúakat, és akadás nélkül ment mindegyik egyszerre - az emby-vel meg egyetlen fájl lejátszása is problémás volt.

Az i5-6500 egy atomerőmű ehhez a celeronhoz képest, persze hogy azzal jól megy. a celeronhoz képest kb. 5x akkora a számítási teljesítménye (és cserébe kb. 6,5x annyi áramot is fogyaszt).

Amúgy ez a kis NAS amit használok "épített NAS", vagy legalábbis nem gyári, és Xpenology fut rajta.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2024
(#) Skori válasza Panhard hozzászólására (») Jún 25, 2024 /
 
Azóta amúgy kicsit "csiszoltam" még a dolgon. Aki szeretné kipróbálni, magánban kérhet név/jelszó párost. Nyilván nem olyan szép mint egy gyári megoldás, pl. egy emby, vagy egy plex, de gond nélkül megy ezen a kis NAS-on.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2024

filmek_.png
    
(#) Moderátor hozzászólása Jún 26, 2024
 
Kérjük, hogy a továbbiakat a megfelelő szak-témában beszéljétek meg! Ez a téma a bemutatásról szól.
Köszönjük.
(#) teddysnow hozzászólása Júl 6, 2024 / 9
 
Sziasztok,
készítettem egy EMI szűrős elosztót a hifihez. Ez egy rack szekrénybe szerelhető 7-es elosztó. A rack füleket levágtam, kihúztam a végén a dugaljakat és a kapcsolót egyben. A 7-es dugalj 2+2+3, szétszedhető, variálhatók. Nekem csak 3 darabra van szükségem, 1 tartalék. Elsiettem, mert IEC aljzatot szereltem rá, így pár centivel hosszabb lett a bruttó hossza. Azért számít, mert nálam keresztben áll a polcon. Ezért is van a kapcsoló a másik végén, nem a kábeles oldalán. Két EMI szűrő van benne, meg egy feszültség és áram "mérő". Feszültségből 2 Volttal többet, áramból 0.2-vel kevesebbet mutat. Látványelemnek szántam, de érdekes látni, hogy 230-240 mikor, hogy előfordul.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2024
(#) mek-elek válasza teddysnow hozzászólására (») Vas, 15:34 /
 
Szép, szép, de mik vele a tapasztalataid?
(#) teddysnow válasza mek-elek hozzászólására (») Vas, 17:46 / 1
 
Nincs még tapasztalat, Ge Lee-nek küldtem egy albumot, azt hallgattam meg. Abban a zongora nem előttem szólt, hanem mellettem, körülöttem. Ez nem tűnt fel idáig, lehet eddig is ilyen volt, de most "kidobta". Hozzá kell szoknom, majd visszacserélni a hagyományosra, majd akkor derül ki.

Pár hete vettem észre, hogy időnként a hifi-ben valami sípol. Telefonra tippeltem, mert csak azzal sípol, nem foglalkoztam vele. Telefon Jack aljzatán keresztül szoktam netrádiót hallgatni. Akkor sípol, amikor a le/fel csatlakozása közben szabadon marad a kábel és elfelejtem levenni a hangerőt. Kiderült, hogy a klíma, ha megy, 4600Hz-en "szór". Ráadásul a másik szobából. Gondolom az inverteres motorja sípol, a mosógép csak pattog, az is inverteres. Úgy hogy próbálkozom zajtalanítani.
(#) tothbela válasza teddysnow hozzászólására (») Hé, 18:34 / 1
 
Nekem is vannak (voltak) bajok netrádió, meg zenelejátszás ízével. A lényeg, hogy tabletről szól a hanganyag, de első perctől sem a füles kimeneten. Annak ugyanis a gnd-je nem a GND, meg nem is szól rendesen. Otg kábel, usb dac, optikai kábel, toslink/rca adapter. Így nincs galvanikus kapcsolat, nincs cincergés.
Elfogadom hogy az optikai kábel nem a legjobb, de netrádióhoz tökéletes, a sok-sok lemez anyag meg így is elég jól szól. Ráadásul egy fillérbe sem került, mert minden volt a fiókban.
(#) teddysnow válasza tothbela hozzászólására (») Kedd, 8:30 /
 
Igen, telefonról netrádiót hallgatni egyszerű, de katasztrófa kategória. Nálam pl. DC van a kimeneteken, így óvatosan kell tekergetni a hangerőt. Bluetooth -t hagyjuk zenehallgatásra, a te módszered talán idáig a legjobb.
(#) tothbela válasza teddysnow hozzászólására (») Kedd, 12:10 /
 
Az összes itthon lévő táblagép és telefon is hasonló gondokkal küzd. A füleskimenet nagy százalékban nem tartalmaz kicsatoló kondenzátort, mert azok nagyok lennének és nem férne el a lapos házban. Helyette felemelik a kimenet gnd pontját féltápfeszre, így nem kell kicsatoló kondi.

Talán tehetnél a kimenetre csatolókondit. 2 darab 10µF elfér egy zsugorcső alatt is.
Következő: »»   1679 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem