Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszönöm az infót. Van nekem is egy ilyen halogén izzós lámpám a cégnél. Az is két fényerőt kapcsol, Még nem néztem bele, de korábban azt feltételeztem, hogy a szekundert kapcsolja.
Mondjuk logikus a primer kapcsolása, mert így kis áramot kapcsol, nem lesz akkora ív, szikra, mint ha a szekundert kapcsolná. Mindig tanul az ember. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2024
Szia. Vettem egy rakat trafót jelentéktelen összegért ez is benne volt, viszont erre pont azt mondták, hogy zárlatos de ki szeretném próbálni. Multiméterrel rámértem a tekercsekre mindenhol volt ellenállás érték, szakadás nem. Ezért kérdeztem a primer oldali izzó berakását.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2024
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha van egy 60 w- os tölcsérhangszóró, melynek az adatlapja szerint 100 voltos feszültég kell a meghajtásához, akkor ezt hogyan tehetném meg a legegyszerűbben ? Egy egyedi sziréna hangot szeretnék megszólaltani rajta. Kínából nagyon sok erősítő modul rendelhető fillérekért, de azoknak nyilván nem ilyen nagy feszültégű a kimenete. 6-12 voltos feszültségről működtetném. Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2024
Köszönöm! Ehhez a teljesítményhez egy egyszerű "puskás" trafó is elég lehet?
Igen, de ha tölcséres csodát még nem vetted meg, azt is adok.
Köszönöm szépen, de egy barátomnak segítek, és már meg is vette.
Hello! Ha szét lehet szedni, akkor lehet kidobod belőle a trafót és célba is értél. (Mert feltételezhetően van benne..)
Gondolom nem állandó üzem, így kis szerencsével nem fog leégni túlterhelés miatt.
Proli007-nek igen nagy valószínűséggel igaza van. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2024
Tegyél elé egy 315mA-es biztosítékot. A trafó nyugalmi árama nem fogja kioldani, ha jó a trafó. Ha rövid időn belül melegszik, akkor valószínűleg menetzárlat van valahol. Ha a bizti leold, akkor tutira zárlatos.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2024
Adott egy 77x75mm-es hűtő borda. Van valamilyen táblázat arra mi mennyi teljesítményhez ideális?
Vannak rá módszerek.
Ami a képeden van, legyen mondjuk 10 W.
Hello! Hasonlítsd össze a méreteit azzal, ami a He-n kapható és megtudod hány K/W-os.
Sziasztok!
Egy ipari gepnek ami leginkabb fűt es vannak nemi motorok is az ossz fogyasztasa 38kW. 3 fazisu a gep. A kerdes az, hogy hanyas vezetekkel kell bekotni es hany amperes kismegszakito kell neki? Vezetek hossz kb 40 meter. Kiszamolna egy hozza erto? Koszonom. A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2024
Nem tudja valaki, hogy ehhez a fűtőbetéthez milyen foglalat használható? Az a gondom, hogy a betét vége olyan, mint az r7s foglalat, vagyis annak pont az inverze kéne nekem.
Somogyi Elektronic FK 23 (és társai)? Kérdezd meg tőlük, hátha adnak. Kicsi a valószínűsége de néha érhetik meglepetések az embert.
Szia,
Infraszauna fűtőszál foglalatot nézd meg. Például: Wellisparts.com
Bocsánat.
Most látom, hogy Neked a fordítottja kellene.
Igen, az. Írtam nekik, kíváncsi vagyok, mit mondanak.
Én is kíváncsi vagyok, válasszal várjuk vissza.
Szerda délután írtam nekik, jött azonnal egy automatikus válasz, hogy majd keresnek, de azóta semmi.
A mikróban hogy kell kicserélni a nagyfeszültségű biztosítékot? Próbáltam kiszedni a tokból de széttört a biztosíték, és utána se jött le róla a fémkupak.
Ha menet közben kimegy az a biztosíték, az elronthatja a magnetront? Mitől romlik el? Mi lesz vele mikor rossz?
Idézet: „Mi lesz vele mikor rossz?” Akkor nem lesz jó.
Hello! A magnetron általában attól romlik el, hogy nincs ami a mikrohullám energiűját elnyeli. Így az visszaverődik a magnetron felé. Hatására a cső átüt, és a katódból egy fém csúcs nő ki. Ekkor már nem bírja a csökkenő távolság miatt a nagyfeszültséget és rendre átüt. A bizti kimegy, a gép meg anyagi megfontolásból a szelektív kukába.
Amúgy így nez ki belül. Meglehetősen robusztus szerkezet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |