Fórum témák
» Több friss téma |
Szia. Nem tudom aktuális meg a problémád!? Ha jól látom a 2. képen néhány kondi fel van púposodva. A napokban találkoztam egy noname dvd lejátszóval, hasonló tünetei voltak . Három kondit cseréltem benne, azóta működik.
Sziasztok!
Van nekem egy Pioneer VSX-417 házimozi erősítőm, és 2db épített kétutas Visaton hangfalam. A hangfalakban a magas és mély hangszórók 8 Ohm-osak. Az erősítő 6-16 Ohm-os hangszórókat tud kezelni, de a 8 Ohm a gyárilag javasolt hozzá. Hogyan tudom bekötni front hangszóróknak a két hangfalat? Kipróbáltam a magas és mély hangszórókat sorba kötve rádugni, de szörnyen szól így. Egy darabig párhuzamosan voltak kötve, úgy nagyon szépen szólt, de nem bírja az erősítő, mert így csak 4 Ohm az impedanciája.
Szia!
Hangváltót kell tenni az erősítő és a hangszórók közé.
Köszi! Milyet érdemes, milyen adatokra kell figyelni? Illetve lehetséges hogy van a hangfalban hangváltó? Ha igen, hogy tudnám ezt kideríteni?
Úgy tudod kideríteni, hogy ha gyári a doboz, és több (magas, mély, közép) hangszórót tartalmaz, akkor biztosan van benne. Házi kreálmányokhoz meg lehet kapni kész hangváltókat, amiknél az impedanciára és a teljesítményre kell figyelni.
Nemtudom ez változtat-e valamin, befotóztam hogy vannak bekötve a hangszórók. Az alsó csatlakozó kábelei mennek a Visaton GF200 hangszóróhoz, közte azzal a tekerccsel, a felső csatlakozó kábelei pedig a Visaton DSM 25 R-hez
Ez a felállás egy egyszerű hangváltónak felel meg, nem tudom, hogy ez gyári vagy valamilyen házibarkács.
Ha jól tudom ezek épített hangfalak, szóval gondolom nem gyári megoldás. Viszont ezesetben ha jól értem nem kell hangváltót beszereljek? Hogy tudom így rákötni az erősítőre, hogy az jó legyen?
Ez valahogy úgy lehetett, hogy az egyik csatlakozó egy magas erősítőre csatlakozott, a másik meg egy mélyre. Közösítd össze a két bemenetet és kapcsold erősítőre.
Ebben az esetben megmarad a 8 Ohm-os impedancia ha párhuzamosan kötöm őket? Nem csak 4 Ohm lesz? Vagy ezt a hangváltó megoldja hogy ne csökkenjen az impedancia?
Megoldja a hangváltó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |