Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   14 / 1148
(#) Norberto válasza punkkazy hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Az ilyen jellegű hibát nem nagyon lehet helyrehozni sajnos. Új winchester a megoldás, feltéve, ha már 100%-osan lehet tudni, hogy ez okozza a bajt.
(#) punkkazy válasza Norberto hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Hát ha a másik vinyón másolok tetemes GB-ot akkor nem fagy, de ha az elméletileg hibáson akkor meg néhány száz MB után kész.
(#) oldman válasza punkkazy hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Van egy program- Hard disk sentinel, elég jól megjósolja a HDD végét. És üzem közben is folyamatosan fwelügyeli a lemezeket. Próbáld megnézni vele a régit, bár több mint valószínű hogy csere lesz a vége.
Bővebben itt: Link
(#) AMD hozzászólása Aug 11, 2008 /

Hol a bibi?
(#) Madárpók válasza AMD hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Később sem jelentek meg az adatok? Mert ez úgy néz ki mintha nem ismerné fel a vinyót Nekem is egy maxtorom van, kb 4-8 éves lehet, 60GB és a száma is majdnem ugyanaz mint a tiedé csak a 8as helyett nekem egy 6os van, és tökéletesen kijelzi az adatokat. Viszont a hátralévő élettartamra már közel egy éve 131 napot ír...
(#) AMD válasza Madárpók hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Azóta már újra is indítottam a gépet de még mindíg nem ismeri fel.
(#) oldman válasza AMD hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

A bios bekapcsolt SMART funkció (ha van) mit jelez induláskor? Előfordulhat hogy az IDE SATA meghajtó nem támogatja a lemez SMART értékek olvasását .Mobil racka szerelt USB lemezt sem lát az előbbi okból, vagy a lemez butult el. Nekem táphiba után többet nem lehetett kiovasni -de szerencsére még müködik
(#) AMD válasza oldman hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Pri Master Hard Disk:S.M.A.R.T. Command Failed
(#) punkkazy hozzászólása Aug 11, 2008 /

Akkor most nem értem....
Letöltöttem a progit amit adtál, tetszik. A régi HD-m (MAXTOR 120GB) 100%-os kondícióval fut. Elméletileg ez a hiábás.
A másik ami az újabb (SAMSUNG 80GB) 89%-os kodíciójú, ezzel nem fagyott.
Akkor mi lehet a baj?
(#) Madárpók válasza punkkazy hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Nem minden esetben ad jó eredményt a prg sajnos. Nyomj egy chkdsk /f /r -t ha valami baja van akkor ezzel kiderül, nekem egyszer régen egy game az utolsó pályán mindig kifagyott, egyszer futtatom, nicsak egy hiba volt pont ott ahol annak a mapnak a fájlja volt, na mondom már tudom mért fagyott ki mindig. De lehet szoftveres hiba is, nekem régebben azt csinálta hogy ha az asztalra jobb gombbal kattintottam kékhalál. Aztán egyszer csak magától megjavult. Hogy mitől az rejtély. De javaslom a vinyó adatkábel cseréjét, ha belül szétment az is okozhat ilyet, ellenőrizd az összes csatlakozót nem e lazult ki valamelyik, és portalaníts, mert a lerakódó por túlmelegedést okozhat.
Hőmérsékleteket ellenőrizheted ezzel.
A fagyásokat okozhatja memória hiba is, memtest86-tal ellenőrizheted a működését. Ha hibát talál vagy rossz a memória vagy esetleg kontakthibás.
Vírus is okozhat fagyásokat, gondolom van valami vírusírtód, frissítsd, tegyél fel egy spybot s&d-t, azt is frissítsd, majd csökkentett módban csinálj teljes keresést. Ha a hardverhibát kizártad akkor csinálj egy normális reinstallt, ments le minden fontos adatot és formázd is le, ne csak újra felrakd a wint, így biztosan eltűnik minden szoftveres gebasz ami esetleg fennál.
Hirtelen ennyi.
(#) punkkazy válasza Madárpók hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

A chkdsk-t mindjárt próbálom.
Reinstall megvolt formázással és újra partícionálással.
Portalanítás rendben, memória újra cserélve, IDE cserélve. Amit tudtam cseréltem és átnéztem. De nem jutok előrébb. Vírusirtó pedig folyton frissítve van.
(#) punkkazy válasza Madárpók hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Itt nagyobb gáz van mint gondoltam
Chkdsk lefutott a C-n, de D-n fagy a gép. Szal mi lehet? Pedig rendszerindítás előtt futtattam...
(#) oldman válasza AMD hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Ha működik egyébként akkor jo, ha rosszalkodik > kuka. Ezt játsza a gutaütött HDD-m is de müködik. Ha másik meghajtó SMART adatait sem olvassa, lehet hogy a vezérlő nem támogatja. Bővebben olvashatsz a cég honlapján. Link a #262531 ben!
(#) Madárpók válasza punkkazy hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Próbáld meg telepítő cd-ről, helyreállító konzolból futtatni.
Ha úgy is lefagy...akkor szerintem vinyó kuka, de legyen akármilyen hibás a vinyó szerintem nem kellne kifagynia tőlle a chkdsknak :no:
(#) punkkazy válasza Madárpók hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

sztem se kéne, de lefagy. Lehet hogy egy perifériás kártya tesz be, vagy a videó kártya? Most vírust ellenőrzök, de aztán helyreállító konzolból futtatom a chkdsk-t, de attól tartok ott is le fog fagyni.
(#) punkkazy válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Ennek több oka van hogy nem lehet: pl. csak az új ram van bent.
Szóval ez nem zavar. Víruskeresés közben is fagyott, nemtom mi lehet. Majd felrakom a windowst a másik HD és meglátjuk.
(#) Madárpók válasza punkkazy hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Nem tudom, talán valami hibás alaplapi driver okozza?
Bármilyen erőteljes lemezművelettől fagy, ram új, win újra lett téve...nem került valami porcica a memória/ vinyó érintkezőibe?
(#) punkkazy válasza Madárpók hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Hát nem hiszem, de a biztonság kedvéért kifújom kompresszorral. De nem hiszem, hogy ez volna a baj.
(#) punkkazy válasza Madárpók hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Amit lehetett az portalanítottam. Procit, memóriát, tápot, vinyókat, DVD olvasót kivettem és kifújtam kompresszorra.
Az jutott eszembe, hogy lehet kicsi a tápom. 350W-os, a gépben van az 1.47 GHz-es proci, az Epox alaplap, TV-tuner kártya, GeForce4 MX440-es vidikártya, egy 10Mbit/sec hálózati kártya, most 2 vinyó (egyébként egy), meg egy DVD író. Szal nem tudom ehhez elég-e a 350W...
(#) punkkazy hozzászólása Aug 13, 2008 /

Ezt most nem értem....
Átmásoltam az új vinyómról az összes south park filmemet (8.09 GB). És nem fagyott le ! Szóval ez a portalanítás rendbe hozta... a procin volt egy jó adag kosz, meg új hővezető zsírt kapott. Ennyi.
Ha esetleg újra rendetlenkedne majd jelentkezem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
(#) punkkazy hozzászólása Aug 13, 2008 /

Megint én....
Nem javult meg. A másolás után töredezettségmentesíteni akartam a kötetet, de lefagyott 2%nál . Szal nem oldódott meg a gond....
(#) DB Thündér válasza Dudus hozzászólására (») Aug 14, 2008 /

nekem a gépemnek az a hibája hogy mikor bekapcsolom egy csomószor ujraindul mire bekapcsol miért van ez?
(#) punkkazy válasza DB Thündér hozzászólására (») Aug 14, 2008 /

Üdv!
Nekem ezt akkor csinálja ha rossz az oprendszer. Szóval újrarakod és működik.
(#) DB Thündér válasza punkkazy hozzászólására (») Aug 14, 2008 /

lehet mert én is most raktam fel egy ujjat de eddig nem volt vele semmi gondom windows XP winter Edition ezt raktam fel! Akk lehet felrakok a Blade Editiont mert annál ezt nem csinálta csak akkor most megint minden kimentegetni meg stb..... :S csak ennél a Baldnél az a gond hpgy nem tom a gépet úgy szétvenni hogy bejelentkezéskor kérjen jelszavat pedig be van neki állítva de mágis automatik bejelentkezik
(#) tams válasza DB Thündér hozzászólására (») Aug 14, 2008 /

miért nem raksz sima xp profot?
Az ilyet nem csinál, főleg ha a frissítéseket fölrakod.
(#) gibdj hozzászólása Aug 17, 2008 /

Sziasztok!
Tegnap bekapcsolva hagytam a gépet, és elmentem boltba. Mikor visszamentem láttam hogy lefagyott...nyomtam a resetet, aztán sehol semmi, nem indult a gép, csak a ventik forogtak.....Ezután kikapcsoltam a gépet, majd újra be. Ugyanaz volt csak a ventik indultak, a vinyó meg az optikai meghajtók hangokat adtak (normálisan), a monitoron narancssárga a led, nincs semmi kép. Megnéztem egyedül az alaplapi ventillátor nem forog, mással nincs baj...a vinyó visszajelzője folyamatosan világít, még ha lehúzom a vinyót akkor is!! A billentyűzet ledjei se mukkannak meg, padig indításkor villan egyet mindíg......mikor bekapcsolom a gépet, akkor még a szokásos pittyegés sincs.......olyan mintha csak megkapná az áramot a gép és nem csinálna semmit.......Kipucoltam a gépet, kiszedtem-visszaraktam mindent, de még mindig ugyan az! Valakinek valami ötlet? Köszi!

(Ja a táp az viszonylag új és nem rossz, azzal nincs baj)

(#) punkkazy válasza gibdj hozzászólására (») Aug 17, 2008 /

A táp tuti minden feszt ad? Mérd le őket! Én az alaplapra gyanakszom. De mondjuk vedd ki a memóriát és úgy kapcsold be a gépet. Ha pittyeg, hogy nincs memó, akkor valszeg az alaplap jó. Vagy a vidikártyád veszed ki.
(#) gibdj válasza punkkazy hozzászólására (») Aug 17, 2008 /

Na kivettem a videókarit először, utánna a memót, és egyiknél se sípolt....A táp feszt hogy mérjem le?
(#) Norberto válasza gibdj hozzászólására (») Aug 17, 2008 /

Mondjuk esetleg egy multiméterrel?

Oszcilloszkóp is jó akár...
(#) gibdj válasza Norberto hozzászólására (») Aug 17, 2008 /

Hm...ha lenne lemérném De vagy 1 hónapja adta fel a régi táp, ezért vettem egy újjat. Szerintem az tuti jól működik, direkt sokkal nagyobb w-sat vettem, mint a gép szükséglete. Mondjuk nem mostani a pc-m, lehet hogy tényleg az alaplap fáradt el. Régebben volt olyan gond is, hogy induláskor pittyegett az "alaplap", és csak akkor javult ha a memóriát kivettem, visszatettem. De ha a memóriával lenne baj, akkor pittyegne most is az alaplap.... Szervízbe meg nem nagyon szeretném vinni, mert busszal kicsit sokáig tartana, a többi hátrányról nem is beszélve.
Következő: »»   14 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem