Elég furcsa. A híd bemenetén folyamatosan megvan a 230 V?
Nincs meg a 230V! A műszer pár voltot mutat, ezért rácsíptettem az izzót. Bekapcsolásnál felvillan, majd a relé behúz, és csipog egyet!
Megvan a következő feladatod.
Kideríteni, hova tűnik a relé feszültsége.
Bár eddig még nem láttam indukciós főzőlapban relét.
A ventilátorral együtt kapcsolódik a relé.
Szerintem ez relé!
A bekapcsolásnál a ventilátor csak megrándul, és a relé kattan.
A hozzászólás módosítva: Sze, 21:39
Láttam, hogy relé. Le is követtem, hogy együtt működik a ventilátorral. Úgy láttam, hogy a 882-es (vagy B82-es) számmal jelölt tranzisztort az MCU működteti, tehát ezt is kerülő úton kell aktiválni a próbához. Alatta R3.. 1 kOhmos ellenállás bázis felőli végére kötsz egy ugyanekkora ellenállást, majd ezt fixen ráforrasztod az 5 V-ra valahol. Ekkor folyamatosan mennek a ventilátorok és lehet próbálni az IGBT-t.
Készítettem egy kis bemutató videót (elsőt életemben). Nem kell aggódni, leválasztó trafóval készült.
IGBT próba
Köszönöm a videót! Mivel nekem nincs leválasztó trafóm ezért krokodilcsipeszes kábelekkel készítem elő a próbát! Én nem érintgetem így, hanem külső kapcsolóval aktiválom a lapot.
Még egy próbát tettem. Az izzót vissza csíptettem a dióda 230V os bemenetére. Bekacsoláskor felvillan relé behóz és csipog egyet. Majd a lapon bekapcsolom, és elindítom a főzés funkciót. Ekkor a relé visszaadja a 230V ot és világít az izzó, és forog a ventilátor, kb fél percig, majd csipog egyet az izzó elalszik, majd ujra bekapcsol és világít! Tovább nem próbáltam!
A hozzászólás módosítva: 11:22