Fórum témák
» Több friss téma |
Amit én láttam, az hosszába fel volt hasítva 1-2mm szélességben.
Amit mondasz, kipróbálom, egy tekercsre húzok egy csövet. Szerintem drasztikusan megnő az áramfogyasztás( nagyon durva rövidre zárt menetnek gondolom), de lehet rosszul... Amúgy meg ha semminek a helyzete nem változott, elektromosan előtte és utána is jó volt ( vagyis ez sem változott), akkor eredetileg is rossz volt. A hozzászólás módosítva: Hé, 18:36
Azon gondolkodom, hogy ezen a frekvencián mennyit számíthat ez?
Esetleg egy felmágnesezett valamit ha fordítva gerjesztenek, ( a tekercs két végét felcserélték) az sem egészséges. ( bár ez a feltételezés az elektromosan nem jó határát súrolja.)
Egy szoruló harangot könnyen mozgathatóvá tettek, egy idő alapú vezérlés is kétségbe eshet. Mindig rosszkor akar húzni.
100Hz azért olyan könnyen nem ugrik át 1-2mm-t
Bár lehet valamit rosszul gondolok, mert a tekercs közepe szinte biztosan tömör vas.
Ritkán járok harangok közelében, mert sok a galamb izé, és kezd a tériszunyom is kifejlődni...
Nincs jelentősége a felhasításnak, valaki kitalálta, hogy kell, aztán egymást másolták a villamosítók - először még én is, aztán gondolkodtam. DC-ről van szó. ha lüktető is, de DC...
De nyertél egy félórás világkörüli utat, ez a megfejtés: Idézet: „Esetleg egy felmágnesezett valamit ha fordítva gerjesztenek” A kérdést telefonba mondták el, kérdéseim között: Milyen anyagból van a vasmag, lágyvas, vagy esetleg acél? Igen, acél, az volt gondolom kéznél. Tehát egy mágnestekercs és lett egy állandó mágnesünk egy idő után. Ha belegondolunk, hasznos is, mert egy erős mágnestekercs behúz egy mágnest magába, kölcsönös a vonzalom. . Amennyiben az áramirányt megfordítjuk a tekercsben, akkor azonos polaritások hatnak egymásra, a tekercs győz ugyan de a felmágnesezett vasmag ellenhatása miatt harmatgyenge lesz és melegedni is fog. Ez történt, gratulálok a megfejtéshez! A viszonylag lágyabb, közönséges vasmag felhasználásának az ára, megmunkálhatósága nyújtotta előnyök. De, ha öledbe esik egy Weimar kotrógép még zsírba csomagolt kardántengelye a MÉH-ből, akkor abból csinálja az ember a vasmagját. Azt tudom, egy 16q harangot huzigált aztán, de az sok évvel ezelőtt volt... |
Bejelentkezés
Hirdetés |