Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések

Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   135 / 135
(#) Bakman válasza zoolio hozzászólására (») Dec 27, 2024 /

Lehetséges a forrasztási probléma is de tényleg csak tippelgetni lehet.

Megeshet, hogy víz (pára) került a panelre és attól zavarodott meg.
(#) Laci66 hozzászólása Jan 2, 2025 /

Aqvastic (Hajdu)

Sziasztok!
Aqvastic (Hajdu) bojler 80 literes nem fűt, kapcsirajz (service manual) kéne hozzá.
Régebbi Hajdúkkal már volt dolgom 120,ill. 200 literessel azoknál egyértelműen megtalálható volt a biztonsági hőrelé. Ez viszont műanyag burkolatos és nem tudom hogy kéne levarázsolni hogy ne tegyek kárt benne...
(Bár nem tudom miért is törjem magam miatta mikor apám (85év a hozzá tartozó szenilitással) rámparancsolt hogy "azonnal kapcsoljam vissza és nyissam rá a vizet", holott az azonos melegvízcsövön levő gázbojler kb.70Cfokos vizét a "dögön" átfolyó víz lehűti így az egész lakásban csak langyosvíz van.)
Most legyek jó fiú vagy hagyjam hogy a "vén pöcs" szivassa az egész családot...? (A ház az övé.)
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2025
(#) Bakman válasza Laci66 hozzászólására (») Jan 2, 2025 / 1

Nem ilyen az alja: Bővebben: Link ? A felvételen látszik a három csavar.
(#) uniman válasza Laci66 hozzászólására (») Jan 2, 2025 / 1

AQUASTIC !!! Meg van típusazonosító száma is...
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2025
(#) SALáta válasza Laci66 hozzászólására (») Jan 3, 2025 / 1

Egy kis piros pöcök van a hőfokszabályzó részén. Azt kell vissza nyomni. Tele van vízkővel, azért "vágja le" sajnos csinálni fogja. Véleményem szerint ez ipari hulladék. Nem játszok ezzel, cserélek mindent. Fűtőszál/kombi hőfokszabályzó/esetenként anód és a tömítés mindig, illetve a törött műanyag hőfokszabályzó tartó. A hajdúról nagyon rossz véleménnyel vagyok. Igazi őskövület cég, csak a "régi" kereskedőiknek szállítanak. Ott a szaktudás üzletenként a mélység és a magasság közt.... Van ahol elég egy típust mondani és kedvesek, van ahová "vidd be az alkatrészt mert azt se tudjuk merre van előre, amúgy is a buszt várom" . Mindez nálunk egy településen és egy kilométeren belül. A harmadik boltba nem szállítanak pótalkatrészt mert "kell a régi ügyfeleknek".

A debreceni kisboltban mindent is adtak, az igazi szuper élmény volt.

Egy kép sokat segített volna. Gondolom a "szűkebb" típus. Állítólag "élvezet" szerelni.
(#) Laci66 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 3, 2025 /

Kösz!
Ez lesz az.
(#) Laci66 válasza uniman hozzászólására (») Jan 3, 2025 /

Neked is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2025
(#) Laci66 válasza SALáta hozzászólására (») Jan 3, 2025 /

Szia!
Kösz az infót!
Közben kiderűlt hogy fűt a szerencsétlen (tegnap bekapcsolt kb. 20 percre), de csak alig langyos vizet adott. Valószínűleg a melegvíz csöve porladt szét benne alul a tövénél ezért nem jön ki belőle a melegvíz. Volt már ilyen eset nálunk egy gázbojlerrel fütyi műanyag cső szószerint elporladt.
Szóval nem fogom megúszni a belezést... Ja, és még csak 4 éves!
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2025
(#) tom55 hozzászólása Jan 7, 2025 /

hajdu 1800

Sziasztok!
Hajdú 1800w bojler fűtőszálnál van a gyári fekete tömítés és van szintelen szilikon. melyik a jobb? Mintha a szintelen elég gyenge lenne, 1 év után eldeformálódik, csöpög is. (fedlap csillagtömítés az bírja abból nem kaptam feketét).
A gyári jobb? Van ezzel valakinek tapasztalata?
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2025
(#) Tomi111 válasza tom55 hozzászólására (») Jan 7, 2025 / 1

Szia!

Szerintem a kétféle tömítés nem egy méretű. Nem felcserélhető. A fekete lyuktávolsága kisebb ( ez általában jár a fűtőtesthez), a szilikon tömítés nagyobb lyuktávolságú és külön kell megvenni. Más-más Hajdú bojlerbe való. Nekem nem volt gondom a szilikonnal sosem. Jól tetted fel? Egyik oldala lapos, a másik kissé kúpos a lyukaknál. A kúpos oldala kell a fűtőtest felé, a lapos az alaplapra. És nem kell megtépni teljesen, csak érzéssel. ( megtéphető annyira is, hogy meghajlik a fűtőtest lapja) Ha csöppen később, akkor is húzni lehet rajta kicsit még.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2025
(#) tom55 válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 7, 2025 /

Köszi a választ.
Van a szilikonosból is 2 fajta. Most fekete lesz rajta, vettem fűtőbetétet rajta volt a fekete. Most töltöm fel, megnézem folyat e valahol ha nem visszarakom az elektronikát.
Következő: »»   135 / 135
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem