Fórum témák
» Több friss téma |
Egy próbát megérne. Vedd kisebbre és kiderül, hogy okoz-e változást. Amikor bizonyos oldalak nem jönnek be, vagy csak nagyon-nagyon lassan, ugyanakkor más protokollok jól működnek (UDP, vagy ICMP: ping) az szokott MTU problémára (is) utalni. De ahogyan írták DNS is lehet, bár a mai oprendszerek mindegyikében van DNS cache, így annak stabil folyamatos lassulást nem kéne okoznia. Az is lehet, hogy IP vagy MAC ütközés van az otthoni hálózatodban, vagy van olyan eszközöd ami "szabotálja" a hálózat rendes működését (vírus, hardver, vagy szoftverhiba miatt), pl. elárasztja IP csomagokkal a routert. Esetleg egy hibás kapcsolóüzemű táp (vlalahol a lakásban) "megszór" mindent, vagy legalábbis a LAN-t...
Ja igen, ha nem használod az IPv6-ot akkor próbáld kikapcsolni, sok eszközben nem túl jól sikerült amegvalósítása. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2025
Többieknek is:
IPv6-ot pont nem tudom tiltani a router beállításokban érdekes módon, csak az IPv4-et lehet tiltani ill. engedélyezni. ![]() ...És ha esetleg vennék egy épkézláb wifi routert és a szolgáltatónál kérném a Bridge módot az segítene?
"IPv6-ot pont nem tudom tiltani"
Magyarán bárki bármikor bárhonnan bármilyen szándékkal el tudja érni a géped..
Segíthet, de egyáltalán nem biztos. Érdemes lenne a szolgáltatódat kihívni, hogy nézze meg mi a csuda van. Az IPv6 tiltása meg úgy megy, hogy betelefonálsz nekik és kéred, hogy állítsák át. Voda hálózattal már ezt megjátszottam tavaly, érdekes beszélgetés volt az ügyfélszolissal. Kedvencem az volt, amikor azt mondta hívjak informatikust, ha nem tudom beállítani
![]() A fejlesztői módban történt hálózatvizsgálatot ne hagyd ki! Azt is érdemes az orruk alá dörgölni.
Nálam a Diginél megoldotta a sebesség problémákat a bridge mode. De ez szolgáltató és eszközfüggő is, nálam a kici occó kínai (talán Huawei, nem emlékszem) ONT egyszerűen nem bírta a gigabitet, míg a D-Link routerem nevetve megbirkózik vele.
Amennyiben a teszt során tényleg minden más LAN kábel és Wifi eszköz le volt csatlakoztatva a routerről (pont a héten találkoztam azzal a problémával, hogy egy rossz LAN adapter kinyírta egy kis iroda belső hálózatát) akkor az én javaslatom is megegyezik bbb-jével, még egy próbát kell tenni az ügyfélszolgálattal. Az eddig elvégzett tesztek nem voltak fölöslegesek, segíthet abban, hogy eljussál egy kompetensebb ügyfélszolgálatoshoz (kb. level 3 szinttől)
Kulcsmondatok a bejelentéshez: Több, mint 2 percre áramtalanítottad a modemüket. LAN kábellel csatlakozva a modemükhöz a probléma továbbra is fennállt, miközben más eszköz nem kapcsolódott ahhoz. Véleményként megfogalmazva én jelezném a szokatlanul hosszú ping válaszidőket is. (A saját tapasztalataim/emlékeim szerint az.)
Többieknek is..:
Köszönöm hogy kínlódtatok velem. (a tippeket is köszönöm, aszerint járok el....) Tehát ma felhívom az ÜFSZ-t, kikapcsoltatom az IPv6-ot. Ha nem javulna meg következő lépésben másik router beiktatása a terv. Meglátjuk. Ha úgy adódik beírom mire jutottunk...
Biztos hogy ehhez ügyfélszolgálat kell???
Szinte mindent beállíthatsz magadnak is.
Részleteznéd ha megkérlek ? Nemigen tudom hogyan kellene.
(Már kerestem a guglin "howto" videokat de azok kivétel nélkül olyan beállításokat feszegetnek amelyek nálam nem léteznek, vagy csak simán nem találom....)
Amikor a szolgáltatói eszközről van szó, akkor nem olyan egyszerű, mint gondolod. Példának okáért az IPv6 állítgatását sok esetben szolgáltatói oldalról kell megtenni és onnantól kerülnek elő egyáltalán menüpontok, amiket addig nem is láthattál.
Memória problémaSziasztokBővíteném a memóriát a fő gépemben, de folyamatosan problémám van vele. Vettem kit-be 2x 16GB memóriát (összesen 32GB) Kingston Fury Renegade 3200 MHz (KFC432C16RB12K2/32). Nem akar működni rendesen 3200 MHz-en (Memtest 86 hibákat hoz Link), Bios-ban rendesen be van állítva, csak 3000 MHz-en működik hiba nélkül (Link). Ez már a második kit-em ez előzőt visszaküldtem hogy hibás, tesztelték náluk sem működött, most a második csere kit is ugyanúgy hibás. XMP profillal is ezt csinálja. Az előző 2x8GB (HyperX Predator HX432C16PB3/8) memória tökéletesen működik 3200 MHz-en így az alaplap hibát kizárnám. (Memtest 86 szerint nincs hiba. Link) Kérjek más márkát, vagy mi lehet a gond? A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2025
Alaplap + proci típusa?
Szia! Használd 3 GHz-en, az a 200 MHz nem sokat lendít az összteljesítményen. Valószínű, hogy az alaplapod nem kompatibilis ennek a memóriának a 3200 MHz-es memóriasebességével. Ez van, ehhez mérten kell cselekedni.
Elfelejtettem beírni hogy alaplap bios frissítve legfrissebbe és a memória kompatibilitási listában szerepel a ram modulom, ezért választottam azt.
Alaplap: Asus Tuf Gaming X570 Plus Processzor: AMD Ryzen 9 5900X VGA: Nvidia GeForce RTX 4070 Ti Super M2 SSD nincs, csak SATA SSD, meg merevlemez.
Ha ugyanilyen volt a korábban visszaküldött kit, és szerintük sem volt jó, akkor elképzelhető, hogy
valamilyen gyenge szériát kaptak, és abból mind ilyen lesz. Rengeteg jó márka van, kérj helyette más fajtát.
Igen ugyanilyen volt, külső készletről érkezett hozzájuk nem volt készletükön, és már 2 hónapja tart a memória fejlesztés.
Az előző kit-nél amúgy 48 hiba volt, most meg 547. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2025
Akkor egyértelműen cseréld másikra, G.Skill, Corsair, Patriot hasonlóan jó gyártók, mint a Kingston.
Nekem is Kingston van, 2x16GB DDR4 Beast, és semmi gondom nincs vele. Asus-rog-strix-b550-f-gaming alaplapon. De az M2 SSD-t érdemes beletenni, főleg ha játszol is, mert 5 - 6 szor gyorsabb, mint a hagyományos SSD. Sokat számít a betöltésnél, ha azon van a játék mappája is. Egy 512GB kétfelé particionálva, 120-140 a rendszernek, a többin meg a játék, meg egyebek.
Érdekelne, hogy mi alapján választottad ezt a típust.
Sem az ASUS oldalán nem láttam a QVL-ben, sem pedig a Kingston oldalán. Utóbbin egy rakás típus szerepel. Kingston.com + amennyiben történt a BIOS-ban tuningolás korábban akkor töltsed be a default settings-et. (25 éve nem használok más márkájú RAM-ot. Be kell vallanom, hogy tavaly megtaláltam az első hibás példányt a több száz darabból) A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2025
Szerepel a támogatási listán.
Csak te nem ezt a típust írtad...
Bios lefrissítve?
Bocs nem vettem észre egy C-vel elírtam.
A BIOS a legfrissebb. Bios-ban mindent vissza állítottam Asus optimális, csak a docp-be beállítottam a 3200MHz-t és már 9%-nál hibát ír Mi lopja a helyet a HDD-n ???Sokadszorra futok bele abba a problémába, hogy elfogy a hely a C meghajtómról.Lehetséges lenne hogy a tudtom és beleegyezésem nélkül más is használja a gépemet (FELHŐ)? Most hogy mindent (letöltések,képek,dokumentumok,videók,zenék) áttettem D-re csak 9,57Gb szabad hely van. A gép szerint így is 52Gb-foglalok le 80Gb-ből (felhasználók). Kénytelen vagyok ráereszteni a "radírpókot" és újratelepíteni a gépet, de félek hogy a Win 7 esetleg nem fog esetleg már rendesen működni a régi telepítő lemezzel. Remélem még talál majd frissítést a NET-ezéshez, stb. Mielőtt azt tanácsolnátok hogy tiltsam le az update-t, automatikus töredezettség mentesítést, fieindexelést, visszaállítást, --- le vannak.
Ezeket végezd el:
1. Windows > Lemezkarbantartó 2. CCleaner futtatása (jól odafigyelni, mit engedsz, inkább hagyni az alapbeállítást) 3. WinSxS méret csökkentése. Egy szövegfájl ablakba bemásolni ezt, és a txt kiterjesztést cmd -re változtatni. Rendszergazdaként futtatni: Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase Dism.exe /online /Cleanup-Image /SPSuperseded echo: echo Press any key to exit. pause >nul exit /b
Indíts el egy tcmd-t és nézd végig vele egyenként a könyvtárak méretét, amelyik gyanúsan nagy ott kell keresgélni. Pl. nálam w7 esetén volt olyan, hogy a temp könyvtár amit elvileg automatikusan üríteni kéne neki több GB méretűre volt hízva és még 4-5 évvel korábbi tartalmak is voltak benne.
De egy ismerősömnél olyan is megtörtént, hogy hárman használták közösen a gépet, és az egyik családtag oda rejtett el bizonyos fájlokat, gondolván hogy ott senki nem veszi észre. Nem is vették volna észre, csak egyszer ok nélkül kevés lett a hely a C meghajtón. ![]()
Futtasd a lemezkarbantartót a C: partícióra, majd ott válaszd a rendszerfileok törlése opciót.
Újra molyol egy kicsit, és a feljövő ablakban az összes kockát pipáld be, majd törlés. Rákérdez, hogy nem fogsz tudni visszaállni korábbi verzióra, de engedd el. A windows mindig megőrzi a frissítések során a korábbi verziók filejait, hogy ha szól az asszony, hogy de ronda az új, akkor vissza tudd állítani. És ez sok helyet foglal. Egy határozott férj viszont le tudja zárni a múltat. ![]()
De csak azért mert egyszerűbb új asszonyt szerezni mint egy friss oprendszert belakni, ugye?
![]()
Filekezelő(k) nem alkalmas(ak) az elfoglalt hely felmérésére!
Erre használd a TreeSize free programot.
Nem volnék meglepve, ha a Google Chrome böngészőt használnátok, aranyérmes volna a "Hogyan lopjuk sunyiban a háttértárat" versenyben. Nagyrészt ez kb igaz minden más böngészőre is, ha nincs korlátozva a Cache mappa mérete. De az alap usernél az 90%-ban nincs korlátozva.
Volt szerencsém nem egy olyan géphez, mely Chrome böngésző Cache mappája már 10GB körül járt. Én az alábbi két parancsfájllal szoktam takarítani. Az Opera és Firefox böngészők elérési újait egyedileg kell beállítani. Chrome Cache törlés azért nincs implementálva, mert sose használom.
A két mellékelt cmd helyett a "lemezkarbantartó" segédprogramot rendszergazdaként futtatva biztonságosabban törlöd ezeket a dolgokat, ahogy Suba53 is javasolta.
Feltettem egy ramdiszk programot ami dinamikus memória allokációra képes, így csak annyi memóriát foglal amennyi fájl van rajta. Erre kerül fel az összes TEMP könyvtár, és a böngész cache, söt a böngészö letöltéseinek is ez a default... 32Gb RAM esetén minden elfér, és leállításkor minden törlödik, ráadásul gyorsul is töle minden program ami használja ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |