Fórum témák
» Több friss téma |
EZ a szelep a 7963 végződésű az LPG gázhoz való a 7956 végződésű az metánhoz Bővebben: Link Az EAN számot tekintve EZ a jó szelep a készülékedhez.
![]()
Sikerült a propános szelepet belinkelnem.
![]()
Sikerült megjavítanom a szabályozót, tehát már nem keresek, nem rendelek ilyesmit.
Azonban még nem teljes az öröm, ui. úgy tűnik, hogy a szabályozó hiba csak egy véletlen mellék körülmény volt. Valami áramlást korlátozó dolog lehet, maradt a kazánban, ami valószínűleg az eredeti feltételezés szerinti "savazás miatti lerakódás", - ennek elhárítása (hőcserélő tisztítás) azonban későbbre marad. A hibajelenség: teljes teljesítménynél hamar felfut víz hőmérséklet és a kazán termikus védelemmel leáll. Az előzmények alapján nem sok más esélyes hiba lehetőség maradt, mint amit írtam.
Köszönöm a segítséget! Ez is tisztázódott.
Közben az előbbiekben leírtam a fejleményeket. A további probléma később lesz megoldva.
Mi volt a hiba a szabályzóban? A tekercs szakadt volt és meg lehetett forrasztani?
Idézet: Ez csak fűtésnél vagy mindkét esetben a HMV-nél is előfordul? Ha a fűtésnél a visszatérő cső hamar felmelegszik közvetlenül a szivattyú kimeneténél akkor részlegesen nyitva van a háromutú szelep ami miatt így a kis körön is áramoltatva van a víz ami miatt gyorsan emelkedik a hőmérséklet. Az is előfordulhat, hogy a szabályzó már nem tudja kezelni az NTC értékét, mert túl nagy a gáznyomás. Talán meg kellene próbálni beállítani a két végletet, a legkisebb és a legnagyobb teljesítményt a szabályzón. „teljes teljesítménynél hamar felfut víz hőmérséklet és a kazán termikus védelemmel leáll.” ![]()
- A tekercs gyári forrasztása részben a lakrétegre történt, ami most fokozatosan elengedett. A percegő induktivitás önindukciója okozta a mért extrém feszültség értékeket. Az a kis forrasztás kb. 90eFt-ot ért.
- Mint az elején írtam: - nincs HMV tartály és üzem, így nincs háromutas szelep és HMV-s működés. (Tönkrement és már nem kapható hozzá semmi. Villanybojler váltotta ki.) - Hálózati vízzel átmosva a kazánt, a víz áramlás semmi akadályt nem "jelzett", így gyanú a bypass szelepre terelődött. Nyert. A dolog elvben jó magyarázat lenne, mert: - valóban megnyitott, - tele volt kosszal és elgyöngült a rugó (talán a savazástól, ami lehetséges). - Ki lett iktatva, - és elképesztő, de még mindig akadályozza valami az áramlást!!?? - Lejjebb lett véve a teljesítmény (gáznyomás és modulációs poti) és még mindig ua. --> Hőcserélő ? Ami a hálózati víznek semmi, az a szivattyúnak sok (?), és/vagy vízkő lerakódás miatt lassul az áramlás? A hozzászólás módosítva: Vas, 20:06
Szia! Az egy egyszerű eset volt ( kevés a víznyomás és mit tegyek.) Erre elég egyszerű a válasz és a megoldás is de szóban forgó eset nem egyszerű és szerintem ha összetettebb hibát kérdezne az ember az AI-tól azt a választ adná, hogy keresse meg a márkaszerviz szakemberét.
![]()
Azt kellene megnézni, hogy a leoldáskor valóban annyi e a cső hőmérséklete amennyi a klixon leoldási értéke (107°C). Az tűnik fel, hogy az NTC előbb van a csövön mint a klixon és a szabályzás mégsem képes kezelni a hőmérséklet változását.
![]()
A hőcserélőben annyi szutyok volt, hogy csoda, hogy még átment valamennyi víz. A csökkentett nyomású hálózati víz még eléggé át tudott jutni rajta és kiakadt bypass szelepen átmosáskor, de a keringetőnek ez már túl sok volt.
Ki lett a hőcserélő savazva és mosva, - és kazán vidáman elindult. Reméljük ezzel vége! A modulátor hiba csak azért volt, hogy jól megtévesszen, - sikerült neki. A többi logikusan következett az előzményekből. Kb. 27 év koszát sikerült eltakarítani. Akkor épült ez a nemrég vásárolt ház. Köszönök minden segítséget, és remélem, hogy ez ügyben már nem kell itt többet diskurálnom!
Örülök, hogy sikerült a végére járnod és ezzel remélhetőleg hosszú időre zavarmentessé tenned a készülékedet.
![]() Quadriga T2 folymatosan ki-be kapcsolgatSziasztok!Van egy Quadriga T2 gázkazán egy 6 emeletes társasház földszinti lakásában. A ház kb. 20 éves lehet, a kazán gondolom nyilván vele egykorú. Fűtés közben, egy idő után a kazán elkezd ki-be kapcsolgatni. Ekkor a "füstgáz huzatkapcsoló hibajelzés" jelű sárga lámpa felvillan. Idén télen kezdte a jelenséget, de egyre rosszabbodik, egyre kevesebb működés után kapcsol ki, egyre gyakrabban. Mi lehet a gond? Mit nézzek meg rajta elsőnek? Mit kellhet kitisztítani? Lehet szenzorhiba? Nem vagyok gázszerelő, csak egyszerű, némi műszaki tanulmányokkal és érzékkel ellátott emberke. Köszi előre is, ha valaki tud tanácsot adni.
Szia! Egy konkrétabb típust írjál vagy ez egy Quadriga T2 23MFFI? Hány lakást szolgál ki?
![]()
Szia!
Hát feladod a leckét, mert adattáblát nem találtam rajta... Ez a neten talált kézikönyv viszont szerintem stimmel hozzá, az előlapja 100%-ban ugyanolyan: https://www.fokabt.hu/shop_ordered/19907/pic/quadriga/quadriga-t2-s...sS_yX5 Egy nagyobb (4 szobás ) lakást szolgál ki.
Szia! A ventilátor mellet lévő presszosztát (0.55mbáros, fehér vagy fekete tokozású) csövét vedd le és fújkáld ki belőle a port (ha van benne). Ha lehet a motor csapágyához juttass be egy kis kenőanyagot a lapátokról pedig keféld le a rárakodott szennyeződést, hogy jobban tudjon teljesíteni. A hőcserélő lamellái mikor voltak tisztítva? Nem ijesztgetni akarlak de a készülék az bitermikus hőcserélővel van szerelve és ha eddig még nem volt a belseje tisztítva (savazva) akkor az egy időzített és visszafordíthatatlan tönkremenetelt hordoz magában. Ez egy utángyártott darab az eredeti az kicsit többe kerül.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |