Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 72
(#) Dióda válasza pedrock hozzászólására (») Jún 4, 2006 /

Nekem is van egy ilyen betegségű hansol 710A-tipusú monitorom. Azon is remeg a kép de csak időszakosan csinálja.De van vele egy kicsit rosszab bajom is hogy nagyon sok a zöld szín, és hiába állítgatom valamivel jobb lessz de nem tökéletes.Ja és a zöldet nem engedi állítgatni az írja a menüjében hogy fixed.
Ha valaki javított már ilyet vagy van róla infója megoszthatná velem.
(#) Slope válasza Dióda hozzászólására (») Jún 4, 2006 /

A képcső nyakán lévő panelon találsz 3db potit (esetleg 6db-ot). Itt tudod beállítani menütől függetlenül az egyes színek intenzitását. Azért szigetelt nyelű csavarhúzóval piszkáld, mert kb. 170V ott is figyel.
(#) szabi83 válasza Slope hozzászólására (») Jún 4, 2006 /

nekem is van egy tökéletlen moncsim, az elején levő tekerővel már nem lehet beállítani a kép szélességét

tipus:
philips
4cm4270
(#) fgabi válasza PCB hozzászólására (») Jún 4, 2006 /

Szervizbe nem igazán szeretném vinni, mert egy elektronika cserét 30-40 ezren alul nem úsznék meg. Megtesztem amit tudok aztán meglátjuk. Köszönöm a válaszokat!
(#) Dióda válasza Slope hozzászólására (») Jún 4, 2006 /

Megkukkolom! Kösz a tippet.
(#) gtk válasza pedrock hozzászólására (») Jún 5, 2006 /

Szerintem fuggoleges elterites korul kell szetnezni,valamelyik kondi kiszaradhatott.
(#) chipo hozzászólása Dec 28, 2006 /

Sziasztok!
Van egy hibás Philips 170b4 LCD monitorom, és a következő a hibája: Bekapcsoláskor a kép teljessen fekete, a menü gombok megnyomására egy piros szegélyes téglalapon OSD- és valami kínai felirat jelenik meg ezen kívül semmi.
Ha nincs bedugva a gépbe a vga kábel, akkor egy kínai felirat mászkál a képernyőn ugyan olyan téglalap keretben. Olyan mintha a menü memóriatartalma szállt volna el, de nem tudom.
Nem tudjátok mi lehet a gond?
Köszi
(#) PCB válasza chipo hozzászólására (») Dec 29, 2006 /

Szia !

Ha a VGA kábel be van dugva, és a téglaalap mászkál, az nem jelenti egyszerre hogy rossz a monitor.

1, A monitor nem kap a PC-től VGA jelet, nincs szinkron

Próbálj egy másik monitort a PC-re, és ha az OK akkor a felbontást állítsd be 1024x768 60Hz

Lehet a mostani beállítás sok az LCD-nek

2, Nyomj egy "auto" -t

3, Ha van DVI csatlakozó a monitoron lehet onnan várja a VGA jelet.
Próbáld meg DVI-n keresztül is.

4, Ha a VGA nincs bedugva akkor a téglaalap üzemszerűen mászkál !

Üdv!

(#) chipo válasza PCB hozzászólására (») Dec 29, 2006 /

Helló!
Ezeken a próbákon sajnos már túl vagyok.
Valami dump tartalom hibát olvastam máshol. Találtam a benne lévő 24c16-os ic-be tartalmat, azt próbálom most beletölteni, csak ahhoz építenem kell egy pic égetőt....
(#) Dudus válasza chipo hozzászólására (») Dec 29, 2006 /

EEPROM íráshoz minek PIC égető ????
(#) PCB válasza chipo hozzászólására (») Dec 29, 2006 /

Szia !

Rossz nyomon jársz ha ezt látod.

Üdv!

(#) ndavid87 válasza chipo hozzászólására (») Dec 29, 2006 /

Másik monitorról próbáltad a gépet?
(#) wargapityu hozzászólása Jan 10, 2007 /

sziasztok nekem több monitorommal is proléma van nos az 1. van 1 régebbi típusú apple 17" moncsim és semmi különös baja nincs azon kívül hogy maxra húzva a fényerőt meg mindent amit csak lehet halvány még a windowshoz elég is lenne de 1 sötétebb vido vagy játék és katasztrófa nos én multivibrátoron kívül mást nem építettem szóval én a leg amatőrebbnél is amatőrebb vagyok de a kérdésem a következő hogy én otthon megtudnám-e csinálni kis segítséggel és hogy 1általán ez javítható-e nem-e képcső.
a másik monitorom 1 samsung syncmaster 973DF 17" -os és ez azt csinálja hogy 1x csak váratlanul ilyen narancssárga színű vonalakkal kezdi telecsíkozni a képernyőt teljesen váratlanul. pont 1 éves tehát nem garis és az lenne a kérdésem hogy ez mi lehet mert ez gondolom orvosolhatóbb betegség mint az előző monitorom mert ha megmozdítom vagy megütöm a monitort akkor helyrejön és eltűnik a jelenség valami ötletet tud mondani valaki?

elnézést elírtam 793DF a monitorom
(#) Sebi válasza wargapityu hozzászólására (») Jan 10, 2007 /

Az elsőnél azt javaslom, vedd le a hátlapot, és a sorkimenőn lévő alsó potit tekerd meg, úgy hogy a fény elegendő legyen a külső szabályzó középállásában.
A másodiknál át kell nézni a képcsőnyakon gubbasztó panelen az összes forrasztást. Ha biztonságosan tudsz forrasztani, nyugodtan átforraszhatod az egész panelt, biztos nem egy hiba van rajta, ha a hullámforrasztás nem jól sikerült.

köszönöm szépen a gyors választ meg fogom nézni!
(#) Slope válasza wargapityu hozzászólására (») Jan 10, 2007 /

ha a csíkok nem zaj jellegűek, akkor nézd meg a főpanelon a proci környékén lévő forrasztásokat is... lehet, hogy az OSD-n keresztül tolja be a csíkokat
(#) wargapityu válasza Slope hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

hát hogy zaj -e azt nem tudom de képet tudnék küldeni vagy rövid kis videót az a jelenség mindíg a képernyő jobb oldalából indul először még csak ha felnyitottam mongyuk 1 msn abalakot (üres volt az asztal) tehát csak az az ablak volt megnyitva és elkezdte csinálni akkor az ablak tetejénél húzta ki a csíkot remegve a képernyő jobb oldala felé kezdetben mondom ez csak 2 3 kis narancs csík volt de ez mostanra már egész képernyőre kiterjedő krix kraxot csinál szóval jah és ha megnyitom az osd menüt azt is ugyan úgy bezavarja tahát ez mindenen felül látszik szóval melyik megoldásban lelném meg a hiba okát? Slope-ban vagy Sebi jében? vagy ha már szétszedtem minden forrasztást nézzek át? jah van még 1 rossz moncsim na nekem csak azok vannak annak meg a jobb alsó sarka zöldes színű arra is van valami ötlete valakinek? vagy az már tényleg képcső? lemágnesezéssel nem jön helyre pedig olyasmi tünetnek néz ki
(#) X Sügi X válasza wargapityu hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

Ez lehet a videókártya hibája is, nekem ezt csinálta egy 9200 Se Radeon.. Ramhibás lett.. De záz oka lehet még, ez csak egy tipp. Próbáld ki másik videókártyával is! :yes:
(#) wargapityu hozzászólása Jan 11, 2007 /

neeem nem kari mert a moncsi mozgatására elmúlik!! és ez már a 2. karim és a 2. alaplapom jah azt majd elfelejtettem hogy ezt azóta csinálja mióta elszállt a gépbe 1 fx 5200-as ha van köze hozzá esetleg azóta 2 karim volt 1 5500-as az elkezdte ugyebár azután lapcsere is volt jah azt hozzá kell tenni hogy ez után arra fogtam hogy az alaplapom hibás ami később kiderült hogy NEM igaz de ezt akkor nem tudtam a szervízbe pedig azt mondták hogy a probléma továbbra is fenn áll és így kaptam az asus p4p800-x helyett a p4p800-se -t ami jó biznisz volt na lényeg a lényeg a jelenlegi 6600gt vel és az új lappal is csinálta ergó akkor döbbentem rá hogy jó volt a régi lapom ja írták a másik moncsimra hogy a sorkkimenőn állítsak a potin jójó de az melyik része a monitornak? mert amatőr vok köszi a választ
(#) X Sügi X válasza wargapityu hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

Akkor forrasztási hiba lesz, vagy száradó kondenzátor, ahogy a többiek is írták előttem. Sorkimenő trafó= nagy ferritmagos traf., amiből vastag vezeték megy ki a képcsőre csatlakozva.
(#) wargapityu hozzászólása Jan 11, 2007 /

köszön szépen az útbaigazítást már csak 1 kis energy-t kell összeszednem és szétkapni először az apple-t mert az használaton kívül van mongyuk igaz ezt a samsungot kéne megcsinálnom mert ezt csapkodom most is hogy lássam mit írok na majd beszámolok a végeredményről hogy új monitort kellett-e vennem vagy sem
(#) LadyJ hozzászólása Márc 11, 2007 / 1

Sziasztok!
Van egy FS 19"-C19-1A TFT monitorom és az alábbi hibát "produkálja" .Teljesen változó időpontokban, van, hogy egész nap tökéletesen megy, de van h 5 percenként villan egyet, mintha egy lámpa pislogna és elmegy a kép. Ha kikapcsolom és egy pár perc mulva újra vissza, akkor megint müxik. De most már ez időben 1 perc működés és utána egy óra mire visszajön, illetve ma már vissza sem jött. Ha bekapcs. a siemens logó megjelenik, a led narancs majd egy villanás, a led zöld, kép semmi, a menüje sem jön fel.Szerintetek monitor v. video kártya hiba. Jah és 2 éves a monitor.
Köszönettel Jutka
(#) huhuu hozzászólása Márc 11, 2007 /

Szerintem a háttérvilágítással van valami gond.
Lehet, hogy valami forrasztás nincs rendben és ahogy melegszik elszáll a világítás.
Igazából van rajta kép, de nem lehet látni semmit, mivel nincs átvilágítva.
Illetve nézd meg a következőt:
Mikor a windows indúl és néha egy két pillanatban nincs semmi a képernyőn(de üzemel a háttérvilágítás), akkor lehet látni, hogy másabb a képernyő, mint amikor teljesen ki van kapcsolva és nem megy a háttérvilágítás, jegyezd meg ezt a két állapotot!(ha még beindúl...)

aztán amikor eromlik és nincs semmi a képernyőn akkor, ha olyan mint ha ki lenne kapcsolva, akkor a tényleg a háttérvilágítással van gond, viszont ha nem olyan, hanem kicsit másabb, lehet látni, hogy megy a háttér vil. akkor máshol lesz a gond...

Ennyi jutott az eszembe, azért valaki szóljon még hozzá, mert lehet, hogy hülyeséget írok...
(#) Zoltan.ms válasza huhuu hozzászólására (») Márc 11, 2007 /

szerintem ha fujitsu embléma megjelenik és jól látható akkor a háttérvilágítás oké,
én először a windowsban a vga kártya beállításaival kezdeném-feltéve ha visszajön a kép, ha nem akkor próbáld meg csökkentett módban elindítani a gépet.
megnézném a felbontást a képfrissítést a színmélységet.
aztán keresnék kontakt hibát a csatlakozóknál a vga kártya-alaplap csatlakozásánál is!!!
aztán megpróbálnám másról pl némely dvd-n van d-sub15 csatlakozás vagy pl egy laptopról, ha ez sem segít akkor előkotornám a garancia papírokat ha jól tudom a siemensre 3 év gari van!
javítani ezeket mellesleg nem nagyon lehet...
(#) huhuu válasza Zoltan.ms hozzászólására (») Márc 11, 2007 /

ja igazad lehet, most hogy figyelmesebben elolvastam LadyJ hozzászólásának a végét már látom, hogy valóban valami olyasmi lehet.
(#) LadyJ hozzászólása Márc 12, 2007 /

Köszönöm a segítséget, megpróbálom végigjátszani amit írtatok. Kaptam kölcsön egy régi monitort, nem tft, egy ősrégi, ezzel van kép
(#) nz_zoli hozzászólása Márc 12, 2007 /

Hasonlót tapasztalok az én FS P20-2 -es 20,5" TFT monitorommal. 4-5 óra folyamatos használat után a háttérvilágitás villódzik, volt hogy elment. Állóhelyzetbe forgatva használom, esetleg így rosszabb a levegőkeringés és túlmelegedhet?
Kontakt spray-el befújtam a DVI csatlakozó mindkét végét, átmozgattam a video kártyát az alaplapon, mintha megszűnt volna egy rövid időre, de ezt biztosra nem állíthatom. Jelenleg is csinálja, csak nem volt időm letesztelni más videokártyával.

Érdekelne a fejlemény, enyém is 2 éves 3 év garival, kb 1 éves kora óta csinálja.
(#) LadyJ hozzászólása Márc 12, 2007 /

Zoli 2 hét múlva ideírom mi volt a hiba, mert végül maradt a szervíz, de csak Bp-én a Profi Szervízben vállalták én meg győri vagyok. Még egy két adalék a hibához: Kikapcsolás és visszakapcsolás után, ha visszajön a kép, minden úgy marad ahogy előtte, tehát ha szerkesztek, vagy weblap minden marad. Ez nem zárja ki a video kártyát, aztán még egy, amikor elmegy a kép, a monitor saját menüje sem jelenik meg. Eleinte nekem is csak naponta egyszer kétszer produkálta a hibát, de most már szinte csak percekig működött.
(#) Sebi válasza LadyJ hozzászólására (») Márc 12, 2007 /

Az én tippem is az, hogy a háttérvilágításnál van gond....
Bekapcsoláskor még - mivel látszik a logo - beindul, majd leáll. Ha a LED sárgáról zöldre vált és úgy marad, ez azt jelenti, hogy a szinkronjelek jönnek a kártyától, feltehetőleg az RGB is (kép), csak nem látszik.
Következő: »»   3 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem