Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Tegnap az egyik kereskedelmi TV műsorában is éppen erről volt szó (többek között), hogy egy héten belül dőlt meg a meleg- és a hidegrekord is. Néhány nap alatt kb. 30°C-t esett vissza a hőmérséklet!
(Szívbetegek, frontérzékenyek meg szenvednek...)
De azért néhány okos "megfizetett" tudós szerint ennek nincs köze a globális felmelegedéshez.
Hány éves is vagy ...?
Szerintem, még abban a korban lehetsz, amikor, még NE vágjon bele az ember könyvet írni a hosszú élet titkáról.
A kevésbé tájékozottak is tudhatják, hogy a globális felmelegedés egy kamu, ami az USA gazdasági érdekeinek megfelelően ferdíti el a tényeket.
Egyébként, az év minden napjára lehetne valamilyen rekordot kitalálni. Mi is ennek az értelme? Kapaszkodj meg, volt már hason az időjárás az én életemben is itt Magyarországon! …”de tényleg te csak azért írsz, hogy ellent mondj mindenkinek?” Vagy, pontatlanul fogalmaztál, vagy szándékosan állítasz valótlant! Vagy, én értettem félre valamit. Meredek azt állítani, hogy rajtam kívül mindenki elhiszi a globális felmelegedés és hasonló hablatyot. Jól értem, hogy mindeni egyformán gondolkodik, csak én lógok ki a sorból? Ha, ez egy olyan hely, hogy minden marhaság hallatán fel kell ugrani és hangos éljenzések között tapsolni kell, akkor elsaccoltam valamit.
Mindig is a nagyok erdekei szerint alakult minden. Errol szol az eu is. A globalis felmelegedes pedig szerintem teny a tv-ben nyomott lecsotol eltekintve.
Magad vetted észre, hogy kitört a globális felmelegedés, vagy hallottad a tévéből?
Idézet: „a döglött ló csak alszik” Ez nagyon jó!
Hogy, nem volt ilyen, az helyből BUTASÁG.
Node, ne menjünk bel! Pihenjünk. Elvégre, globális felmelegedés van!
Kezded kicsit túlzásba vinni az okoskodásodat, illetve azt az érzetet sem jó kelteni, hogy mindenki h*e körülötted és mindent csak te értesz meg.
Kicsit talán a fellengzős arcból vissza kéne venned. Mindent meg lehet beszélni értelmes emberi módon is itt a fórumon, nagyon sokaknak sikerült is eddig ez, egyelőre te most nem állsz túl fényesen... Egyszer olvastam egy nagyon frappáns idézetet: Idézet: „Az életkor és a rang nem elég indok arra, hogy valakinek igaza legyen.”
Latom a kornyezetemben a valtozast..Nem kell ehhez Tv.
"Latom a kornyezetemben a valtozast"
Egyébként, egyik négy év sem olyan volt, mint az előző négy volt. Az sem biztos, hogy hasonlítaniuk kellene egymásra. Szerintem a Föld, nem négyéves periódusokban „gondolkodik”. Kicsit távolabbról … A kutatások szerint, már több jégkorszak is volt Földünkön. Kiindulási alapnak ez is megteszi.
Traktoros:
Te mindent megkérdőjelezel, és mindenről közlöd is a véleményedet. Az alapvetően nem rossz, ha az ember gondolkodik is a dolgokon, mielőtt elfogadja. De szerintem nem kellene mindenről leírnod a véleményedet, ami nem tartozik az oldalhoz, én sem teszem. Nem vagy egyedül. Én sem hiszek a globális felmelegedésben, drasztikus tengerszintváltozásban. Ez a "nagyon" zöldek találták ki, hogy felhívják az emberiség figyelmét, hogy nagy gondok lesznek, ha továbbra is ekkora ütemen termeljük a szemetet, szennyezzük a környezetet. Vagy szerinted hülyeség az újrahasznosítás? Időváltozás: Itt az oldalon linkelte be valaki, hogy egy elképzelt bolygón (Föld példára) állandó képletek alapján alakuló időjárásnál egy ezred eltérés is hosszabb távon pont ellenkezőjét váltotta ki a szimultorban. Vagy szerinted normális dolog, hogy egyik vasárnap nálunk 40fokvolt, a másikon 10fok, és ez szinte két lépésben hűlt le. Vagy hogy télen virágoznak a fák, és nincs hó már 10éve nálunk, csak az utóbbi időben afrikában, ahol még soha nem volt? Ezek nemnormális változások, amit igen is az ember indított be. Elfogadom a Te véleményed, mint apám mondta: Mindenkinem joga van a saját téves véleményére. Ezzel nem azt mondom, hogy az enyém az egy és igaz, tévedhetetlen vélemény. Üdv. Tóbi
Felőlem …
Abból indultam ki, hogy ide természettudományos érdeklődésű emberek járnak …
„Te mindent megkérdőjelezel, és mindenről közlöd is a véleményedet.”
Nem feltétlenül rosszindulatból teszem. Fogjuk fel egyszerűen vitaindítónak. Persze, ha nincsen rá fogadókészség, ugorjuk át. „felhívják az emberiség figyelmét, hogy nagy gondok lesznek” Akik okozzák és akik tehetnének valamit ellene, azok az üzleti érdekeiket tartják szem előtt. Az egész zöldes erőlködés egy szemfényvesztés. „Vagy szerinted normális dolog, hogy egyik vasárnap nálunk 40fokvolt, a másikon 10fok, és ez szinte két lépésben hűlt le.” Attól, hogy nekem nem tetszik, attól, még lehet normális. Én, 22 celziuszban érzem jól magam. Ettől, nem biztos, hogy természetellenes az ettől eltérő hőmérséklet. Az előző jégkorszakok emlegetésével arra próbáltam célozni, hogy a természet, nem biztos, hogy az emberhez próbál alkalmazkodni. Szóval, TERMÉSZTES lehet a nekünk szélsőségesnek látszó hőingadozás. Nagyon beképzelt az, aki úgy érzi, hogy ami neki nem szimpi, az nem természetes. Nekem, személy szerint a halál sem igazán kedves. Ettől, természetes.
Ok, lehet hogy igazad van.
De szerinted a sok szen monnoxid, dioxid meg egyeb kibocsajtasnak semmi karos hatasa nem volt a fold legkorere nezve? Es nem a sok szendioxid az egyik fontos felelos az uveghaz hatasert?
„De szerinted a sok szen monnoxid, dioxid meg egyeb kibocsajtasnak semmi karos hatasa nem volt a fold legkorere nezve?”
Semmi hasonlóra nem gondoltam! Az USA-nak akkor lett „fontos” a dolog, amikor elegendően fejlett lett ahhoz, hogy mérsékelni tudja káros anyag kibocsátását. A célja, hogy a nálánál fejletlenebbek, akiknek nem az a legfőbb gondjuk, hogy leszorítsák a mérgező anyagok termelését, nehezebb helyzetbe hozza. Az egész porhintés azért van, hogy legyen téma a médiában. Ugyanis a fejletlenebbek, ezen túl is annyi ként, meg akármit engednek a szabadba, amennyit a technológiájuk „megenged”. Hogy, hogyan tudna a szénmonoxid, ami a levegőnél „alig könnyebb” lyukat ütni az ózonrétegen akárhány kilométer magasságban, azon érdemes lenne eltétovázni. Szóval, van ebben a sztoriban lyuk bőven.
Abban egyetertek hogy ezt is egyesek jol kihasznaljak es ezt ujra a gyengebbek szenvedik meg, de ennek ellenere nagyon valos alapja is van a dolognak.
Adja a jó isten, hogy én (mi) tévedjünk, és neked legyen igazad! Az biztos, hogy a 70-80-as évekbe (Mikor még COCOM listán voltunk. És akkor még Amerika érdeke valamiért úgy kívánta, hogy normális legyen az időjárás.) nem voltak ilyen szélsőségek. Ez személyes tapasztalat, amit a bőrömön éreztem. A jegesmacik kihalása, nem értem hogyan szolgálja Amerika érdekeit. De tényleg legyen neked igazad, meggyőzni úgysem fogjuk egymást.
Idézet: Mondta a fizika nagy tudora, Pascal„Dőreség lenne azt hinnünk, hogy a régi eszmék híveit igazunkról meg tudjuk győzni. Meg kell várni, amíg szép lassan kihalnak.”
„nagyon valos alapja is van a dolognak.”
Például?
„ Dőreség lenne azt hinnünk, hogy a régi eszmék híveit igazunkról meg tudjuk győzni. Meg kell várni, amíg szép lassan kihalnak.”
Mindek előtt erre a barátságos idézetre reagálnék. A régi, még nem biztos, hogy idejétmúlt! A fenti idézet rávilágított a szüleid iránti tisztelet és megbecsülés kérdésére. Csak úgy, Pascal nélkül mondom ezt neked. Legyen ez az ő problémájuk! „(Mikor még COCOM listán voltunk. És akkor még Amerika érdeke valamiért úgy kívánta, hogy normális legyen az időjárás.)” Önálló véleményed, az nem sok van! Vagy, annak idején az „amcsik” bió és öko atom és hidrogénbombákat hajigáltak, puszta emberbaráti szeretetből? Nem tudom, hogy sikerült-e átvergődni az általános iskola buktatóin, de a szövegértéssel vannak gondjaid. Mert ugye, egyfelől ott a környezetszennyezés, másfelől, ott van ennek a külvilág felé való kommunikálása. Nálad, ez a két dolog, mintha összecsúszott volna. A környezetszennyezés és annak a környezetre gyakorolt hatása nem igazán egyezik meg a valós helyzettel. Vajon, mit mondhat Pascal az ok ás okozat kérdéséről? Lehet, hogy ez örök titok marad számunkra? Idézet: „..."Az USA-nak akkor lett „fontos” a dolog, amikor elegendően fejlett lett ahhoz, hogy mérsékelni tudja káros anyag kibocsátását. A célja, hogy a nálánál fejletlenebbek, akiknek nem az a legfőbb gondjuk, hogy leszorítsák a mérgező anyagok termelését, nehezebb helyzetbe hozza..."” http://www.klimanet.org/kyotoi-egyezmeny: "...2006. Decemberéig 169 állam csatlakozott az egyezményhez, amelyek összességében a világ széndioxid-kibocsátásának 61.6 százalékáért felelősek. A viszonylag alacsony arány azért lehetséges, mert a világ legnagyobb légszennyező állama, az Egyesült Államok, valamint a szintén nagy szennyező, Ausztrália nem csatlakozott az egyezményhez..." Na, most akkor mennyire fontos a légszennyezés a jenkiknek????
A magas szendioxid kibocsajtasnak koszonheto az uveghaz hatas, Az ozon kerdese az mas tal teszta.
Az usaval hiaba vitatkozol, ugyis regota ugy volt es a jovoben is ugy lesz ahogy ok akarjak. Jelentos valtozasokra egyelore nem szamithatunk e tekintetben. Viszont tevedes azt mondani hogy az egesz globalis felmelegedes csupan kitalacio es erdek. Idézet: „Önálló véleményed, az nem sok van!” Idézet: „Nem tudom, hogy sikerült-e átvergődni az általános iskola buktatóin” Idézet: „„Te mindent megkérdőjelezel, és mindenről közlöd is a véleményedet.” Nem feltétlenül rosszindulatból teszem. Fogjuk fel egyszerűen vitaindítónak.” Hát traktoros nem leszel itt nagyon népszerű. Már indulnak a panasz hadjáratok. Én eddig a kötöszködésen kívül nem sok elektronikai témába vágó hozzászólásod olvastam. Kezdve azzal, hogy felháborodtál a kötelező súgó elolvasásán és közölted hogy ez az egész egy "idióta oldal". Jó úton haladsz afelé, hogy rendkívül gyorsan, mindenki az ellenséged legyen. Ez nem index fórum, ez nem proghu. Itt nem nyerő a vitázás, gyűlölködés, lehülyézés.
Bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy a fontos, nálam idézőjelbe került.
Ezzel próbáltam jelezni, hogy nem fontos, csak a kommunikációjuk ez irányú. Onnan indult a dolog, hogy egyik fórumtársunk kiemelt jelentőséget tulajdonított a környezetszennyezésnek és elfogadta, hogy okozati összefüggésben áll az úgynevezett globális felmelegedéssel. Erre, felvettem, hogy a média kavarása az egész. Véleményem szerint, pedig a létező környezet szennyezésnek köze nincsen a globális felmelegedéshez. Pontosabban, NINCSEN globális felmelegedés. Pusztán, egy álprobléma, amivel sokan jól elvannak. Páran, pedig marha jól megélnek a dologból. A személyes tapasztalatot, pedig arra hoztam fel, hogy életem folyamán többször előfordultak az ÁTLAGOSHOZ képest szélsőségesnek mondható időjárási viszonyok. Szóval a meleg, meg hidegrekord kérdése, csak szenzációhajhászás, aminek köze nincsen semmihez. Csak úgy, önmagában, mint semmi, amit jól eladtak.
„Én eddig a kötöszködésen kívül nem sok elektronikai témába vágó hozzászólásod olvastam.”
Ha, Te kötözködésnek látod .. Nem gondolnám, hogy az oldalt neveztem volna idiótának. Éppen ezért az idézőjelet nem tartom helyénvalónak. Bár a Te döntésed. Azt az úszó valamit, pedig tényleg feleslegesnek tartom. Egyszerűen, nem akart eltűnni. „Itt nem nyerő a vitázás, gyűlölködés, lehülyézés.” Valami össznépi paranoia ott is gyűlölködést vélni, ahol nincsen? Hülyézni, viszont, véletlenül sem hülyéztem. A butaságot, viszont, tényleg butaságnak neveztem. Ha ez bűn. Elektronikával kapcsolatban, tényleg nem sok hozzászólásom volt. MÉG, nem állok olyan szinten a témában, hogy hozzászólhassak. Úgy értelmeztem, hogy ez a topic, egy amolyan, akármiről beszélgetős oldal. Nem szakmai kérdések megvitatásakor jöttem elő a dolgaimmal, hanem, reagáltam egy hozzászólásra, amit ugy láttam, hogy témája lehet egy kötetlen beszélgetésnek. Sajnálom, ha tévedtem.
Az USA-val egyáltalán nem szándékoztam vitatkozni.
Ez esetben is csak azt lehet mondani, hogy álláspontjaink nem közeledtek. Szerintem, ennyi és nem több. Megpróbáltam kifejteni, hogy a média rabjai, nagyon félretájékoztathatóak. Támaszkodjunk az ilyen egyszerű kérdésekben saját tapasztalatainkra és természettudományos ismereteinkre. Ha, jól értettem, nem túl népszerű az efféle gondolkodás. Tudomásul vettem. Idézet: Én ezt tettem. Minden másra reagáltál is a hsz.-ban, kivéve erre. Tudod hasonlít a stílusod egy régi fórumtársunkra, aki a fake tranyók nem létezéséről próbált meggyőzni bennünket. „Támaszkodjunk az ilyen egyszerű kérdésekben saját tapasztalatainkra”
"A jegesmacik kihalása, nem értem hogyan szolgálja Amerika érdekeit."
Erre gondoltál?
Nagyon is jól tudok, kik irányítsák a világot, és hogy azok hogy állnak hozzá.
Nagyon lerágott csont már számomra ezek a világkatasztrófák. Mindkét oldalt ismerem, kellett ebből munkát is csinálnom zöld szemmel, viszont 20-30oldalnyi word anyagot találtam az ellenkezőjéről is több kevesebb realitással. Valamit ne felejts el. Ma az ember a Földön élő legfejlettebb állat. Igen, az ember is csak egy állat. És az elmúlt időkben, bármilyen nagy változás volt, mindig a legfejlettebb tett rá. "„Te mindent megkérdőjelezel, és mindenről közlöd is a véleményedet.” Nem feltétlenül rosszindulatból teszem. Fogjuk fel egyszerűen vitaindítónak." Nem is mondtam, hogy rosszindulatból teszed. Ma még nagyon kevésen vannak azok akik mindent átlátnak, akik meg nem, azokat nem lehet sehogyse meggyőzni. Sőt mint írtam, jó ha az ember saját maga is átgondol bizonyos dolgokat, mielőtt tényként elfogadja. Ha már az USAnál tartunk. Apám véleménye, és osztom: Az USA egyből összeomlik, ha megáll benne a fejlődés, ha nincs mindig újabb és újabb, hanem egy szinten meg kellene állni, ha már nem tud kitalálni semmit. Nem is véletlenül találták ki Amerikában, és árulták a DVD visszahajtó nevű szerkezetet. Rengeteget eladtak, mert ott is buta a nép. Részemről ez a vita, véleménycsere, itt lezárva. Itt az oldalon nem ajánlatos ilyen magasrüptő vitát folytatni. Ezer elnézést a többi felhasználótól, nem nézek le senkit, tudom, hogy itt a népesség java van. Én nagyátlagban mondtam. Viszont ide is betévednek, sajnos, akik nemide valók Üdv. Tóbi |
Bejelentkezés
Hirdetés |