Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   181 / 3607
(#) KTobi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

Szia!

Ezt az utat én is végigjártam. Tehát töltsd le a lfesh playert, úgy, hogy kézi telepítést választasz. Kikapcsolsz minden működő ablakot, vagy legalább a Firefoxot. Így bírod telepíteni, ha fut a Firefox, hibát jelez.

Üdv. Tóbi
(#) Szárnyas válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

Szia! PDF nézegetőnek én a Foxit PDF readert ajánlanám, sokkal kisebb és gyorsabb mint az Adobe-s nézegető, én már régóta ezt használom (van hozzá magyarítás is) Innen tudod letölteni: Bővebben: Link
DJVU nézegetőnek a böngészőkbe beépülő plugin-ek helyett én a DJVU Readert használom, Béka oldaláról letöltheted: Bővebben: Link
(#) Topi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

Csak nem újra Windows rendszeren?
(#) Ricsi89 hozzászólása Szept 22, 2008 /

Ma kint volt a tűzoltóság, rendőrség meg a mentő is a suli melletti parkolóban. Pont oda néz a termünk. Egy autó motorteréből füst jött ki, ezért valaki kihívta őket. A tűzoltók szépen felfeszítették a motorháztetőt, majd poroltóval eloltották és kivették az aksit. Gondolom valami zárlat lehetett. A tulaj biztos meglepődött, amikor visszament az autójához, hogy ott állják körbe a tűzoltók, meg a rendőrök.
(#) huba hozzászólása Szept 22, 2008 /

Sziasztok. Szeretnék venni egy laptopot de mivel minden elektronikai kütyüvel amit vettem bajom volt ezért szeretném megkérdezni: Mik a vélemények az Asus X51RL-AP124 laptoprol. Vagy az X51 szériáról?
Eltalált vagy elhibázott sorozat?
(#) oldman válasza huba hozzászólására (») Szept 22, 2008 /

Az eseted nem egyedi, én minden új PC -vel szívtam eddíg és tapasztalt ninja vagyok a garanciális javítások kiverekedésében
Érdekesmódon a használt/kukából/bolhapiacról összeszedett roncsok mindíg jól működtek.
Remélem a legújjab szerzemény egy Toshiba laptop nem igazolja az eleve elrendeltetteséget, legalábbis eddíg minden rendeben Bár a wi-fi adaptert nem tudom kipróbálni mivel a környéken nincs senkinek - vagy pont ez nem működik? Vistával adták és csodák csodája bármit rádugtam, magától működik nem reklamál semmiért, igaz a scannert más modellnek azonosítja de az is kifogástalanul működik.
(#) maTaKee hozzászólása Szept 22, 2008 /

Hello!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
egy ismerősöm megkért, hogy szedjek le neki Xbox játékokat. Leis szedtem egyet, de akadt egy gondom. 50MB fájlok jöttek le, TotalCMD-ben összeillesztettem őket ebből kaptam egy .out fájlt. A gondol, pedig az, hogy ezt átkéne neveznem, de nem tudom, hogy mire. Én .iso-ra átneveztem, de nem tudom, hogy ezt jól tettem-e, mert daemon tools-ban nem látok semmit! Ez így van rendjén vagy esetleg a .iso kiterjesztéssel szúrtam el?
Valaki segítsen
(#) szabi83 válasza maTaKee hozzászólására (») Szept 22, 2008 /

Hello

Mi a fájl kiterjesztés?

ÜDv
(#) vicsys válasza maTaKee hozzászólására (») Szept 22, 2008 /

Nincs ott egy 1 .crc file? Ha igen arra duplakatt és összerakja helyesen...
(#) maTaKee válasza szabi83 hozzászólására (») Szept 22, 2008 /

Pont ez a gond, hogy én sem tudom, amit kaptam az .out, de összeillesztésnél mindig ezt kapom (filmeknél, gegyéb játékoknál...stb). Ezért kéne valahonnan megtudnom, hogy mire kéne átneveznem, hogy működjön...
(#) maTaKee válasza vicsys hozzászólására (») Szept 22, 2008 /

CRC nincs (sajnos)
(#) vicsys válasza maTaKee hozzászólására (») Szept 22, 2008 /

Akkor próbáld először zip-re nevezni, hátha....
(#) googa hozzászólása Szept 22, 2008 /

Mostanában mit tartotok a legjobb elektronikai tervező/modellező programnak?
(#) Szárnyas válasza maTaKee hozzászólására (») Szept 22, 2008 /

A darabokat ne totalcmd-vel egyesítsd, hanem winrar-al kell kitömörítened.
(#) maTaKee válasza Szárnyas hozzászólására (») Szept 22, 2008 /

:eek2: ilyet se hallottam még... Sztem te rosszra gondolsz, ugyanis én 75db fájlt szedtem le amiknek a kiterjesztése 001-075-ig van számozva, ezeket egyesíteni kell, nem pedig kicsomagolni?! vagy tévedek?
(#) Szárnyas válasza maTaKee hozzászólására (») Szept 22, 2008 /

Azért csak próbáld ki!
(#) Sergei válasza maTaKee hozzászólására (») Szept 22, 2008 /

nem kell töle megijedni :yes: csomagold ki szépen és ö majd elrendezi a többit magával
(#) valve válasza maTaKee hozzászólására (») Szept 23, 2008 /

Vicsys kollega jó fele jár, mivel 100% hogy ottan kellene lennie egy .crc hibaellenőrző filenak! Ha ez nincs meg akkor az összeillesztett file amit kapsz az .out kiterjesztésű lesz! Ha meg ottvan akkor lefuttat egy hibaellenőrzést, és megadja a file nevet (és ellenőrzi a méretét is).

A .crc felépítése:

filename="név"."kiterjesztés"
size="méret"
crc32="kód"

Esetleg megnyitod Total Commanderrel/Nézőkével az .out filet s szétnézel benne, nem-e utal valami a kiterjesztésére, vagy utánnanézel a googlin, hogy mi az xbox játékok kiterjesztése.
(#) Szárnyas válasza valve hozzászólására (») Szept 23, 2008 /

Én meg biztosra veszem, hogy ez winrar-al van becsomagolva. Erre utal a darabok mérete is, az ilyen torrentes meg egyéb hasonló oldalakon szoktak így fent lenni a cuccok, mivel ha hibásan jönne le a betömörített program/film/játék/stb... akkor nem szükséges az egészet újra letölteni, csak azt a hibás darabot.
Csak érdekességként, hogy ez a fajta tömörítés már a DOS-os időkben létezett, mivel akkoriban még nem igazán volt más elérhető hordozható adattároló mint a floppy, így tömörítéskor a parancssori paramétereknél meg lehetett adni, hogy tömörítéskor egyúttal mekkora méretű részekre darabolja a tömörítő (pl. ARJ-nél -v1440 vagy -v1200 )
(#) valve válasza Szárnyas hozzászólására (») Szept 23, 2008 /

Majd maTaKee kollega leírja, hogy mi/meik/hogy segített vagy vált hasznára.
Amgy Rar csomagolásban van pl: .001 .002 - .085 kiterjesztés? :eek2:
(#) Szárnyas válasza valve hozzászólására (») Szept 23, 2008 /

:yes:
(#) valve válasza Szárnyas hozzászólására (») Szept 23, 2008 /

Akkor ha nem nagy kérés becsomagolsz nekem egy valamit, akármit, és elküldöd nekem mailben, vagy csatolod ide a fórumba, mert nagyon kiváncsi vagyok arra, hogy hogyan lehet Rar -al úgy csomagolni, hogy a kiterjesztése három szám legyen! Csak puszta kiváncsiság.
(#) kobold válasza valve hozzászólására (») Szept 23, 2008 /

Úgy, hogy becsomagoláskor megadod a kötetméretet (ez régebben a floppy-lemezre való elhelyezhetőség miatt volt lényeges). Ha van egy 5 MB-os file-od, akkor csinál egy 1.44 MB-os .rar kiterjesztésűt, majd a többit elkezdi számozni .r00, .r01 stb. (vagy valami ilyesmi) kiterjesztést adva nekik.

winrar.gif

(#) valve válasza kobold hozzászólására (») Szept 23, 2008 /

Ez idáig nekem is leesett, de akkor sem három szám a kiterjesztés! Hanem egy "r"+"szám". Nem?!

Azt hiszem, igen. De számít ez?

Azthiszem igen, mivel, maTaKee kollega írta, hogy az összeillesztés után .out lett a kimenet, aminek az előzménye a Total Commander által darabolt fileok melyeknek a kiterjesztése három szám! Bővebben:

Bővebben: Link 1
Bővebben: Link 2
(#) valve válasza valve hozzászólására (») Szept 23, 2008 /

Bővebben a Total Commander -ről:

Fájldarabolás: Helye: Fájl főmenü vízszintes vonal utáni első pontja. Nevéhez híven egy tetszőleges fájlt lehet több, kisebb darabra szétnyiszálni. Igaz, hogy csak pár klasszikus méret van megadva, de tetszőleges méret megadható egyszerű beírással.

Fájlegyesítés: Helye: Fájl főmenü vízszintes vonal utáni 2. pontja. Az előző ellentéte. A kicsomagoláshoz hasonlóan itt is elegendő a legelső fájlt kijelölni (pl: akarmi.001) és a többi a gép dolga. Érdemes megbizonyosodni arról, hogy a fájl összes szelete meglegyen az ellenőrző CRC-vel együtt.

Idézet:
„Alapértelmezésben a RAR a köteteket a következő módon nevezi el: 'kötetnév.partNNN.rar', ahol NNN a kötet száma. A -vn kapcsoló használatával lehetséges egy másik, kiterjesztés alapú elnevezési séma használata is, az első kötetnek .rar kiterjesztése lesz, a következő kötetek .R00-tól .R99-ig számozottak.

Emellett lehetnek tömör és önkitömörítő kötetek is. Az első önkitömörítő kötetnek más (értsd: nem rar) kiterjesztése van, például .exe a DOS SFX köteteknek.
Az elkészített kötetekhez nem lehet hozzáadni, nem lehet belőlük törölni vagy aktualizálni fájlokat.
A kötetek kicsomagolását az első kötettel kell kezdeni (mely .rar kiterjesztésű). Ha a köteteket nem cserélhető médián, mint merevlemez, tároljuk, minden kötetet ugyanabba a mappába kell helyezni a kitömörítés megkezdése előtt.”

Ez a WINRAR súgójából van; vagyis vagy partNNN.rar, vagy rNN lehet a többkötetes file-nevek vége. Ha leszedte azokat az 50 MB-os darabokat, talán volt kiterjesztésük; ha a fenti kettő közül valami, akkor egy rar állomány, összeilleszteni TC-ben nem kell, ehelyett az első kötettel indítható a kitömörítés.
Mellesleg a legtöbb oldalon, ahol valami darabolás útján lehet a letölthető anyaghoz jutni, szokott lenni megjegyzés arról, hogyan kell összepakolni.

Akkor teljesen egyetértünk.

Engem csak az zavart meg, hogy egy évtizede foglalkozom számítástechnikával, és még nem hallottam arról, hogy a Rar csomagolna úgy, hogy csak szám legyen a kiterjesztés. S gondoltam valami elkerülte a figyelmem.
(#) maTaKee hozzászólása Szept 23, 2008 /

Nono skacok... emiatt ne essünk egymásnak

Eddig úgy néz ki, hogy a .iso lesz a nyerő kiterjesztés. Viszont kipróbálni én nem tudom, ugyanis nekem nincsen Xbox-om (nem is magamnak szedem ezeket), csak haverom tudja kipróbálni, Ő meg nem éppen a közelemben lakik
Következő: »»   181 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem