Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kémia óra vízbontás (durranógáz fejlesztése)
Lapozás: OK   12 / 87
(#) szamóca válasza Fogascet75 hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Salétromsav pedig innen,
(#) lgyk válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Salétromsav vásárlásához tevékenységi engedély kell.
(#) zoly15 hozzászólása Máj 20, 2008 /

Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani hogy ez a vízbontó készülék műküdik-e? (A lap közpén van egy rajz magáról az ionizálóról és a kapcsolási rajz) csak én erről az oldalról azt hallottam hogy hülyeségeket ír
Namármost akkor ez a kapcsolás működik vagy nem?
UI.: most látom hogy a link nem változik
A lap alkján van hogy működő vízmotorok --> utána pedik az 5. bekezdés a lap tetejétől ( oda van írva hogy "végül pedig következzen a leírás")

üdv!
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

Senki nincsen itt :no:
Milyen kár hogy senki nem olvassa ezt a topicot
(#) bbalazs_ válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

A megadott oldal kozepen semmifele vizbonto keszulek nincs.
Maga az oldal egyaltalan nem ir hulyeseget, mivel a hidrogenmeghajtasu motorrol szol, ami egy letezo es jol mukodo valami. Csak hidrogen kell hozza VALAHONNAN.

A vizbontas is egy termeszetesen letezo es jol mukodo valami, akar egy zsebteleppel te is megcsinalhatod otthon.

A gond ott kezdodik, amikor a viz, mint 'kivalo uzemanyag, nagy energiaertekkel biro anyag', stb.
kerul targyalasra.
Jelenlegi ismereteink szerint a vizet felbontva a ket komponensere majd ezeket robbanassal vagy katalizatoron ujraegyesitve energetikailag maximum nullan lehetunk, ha a folyamat BARHOL veszteseges (marpedig az), akkor szivtunk.

Termeszetesen lehetseges az a dolog, hogy terben es idoben valahol vizet bontunk, ebbol a hidrogent kinyerjuk, suritjuk, tartalyokban magunkkal visszuk, majd a levego oxigenjevel motorokban elegetjuk. Ennek a vegtermeke viz (meg kis mennyisegu hidrogenperoxid), igy valoban kornyezetkimelobb, mint a benzin, ahol a legtokeletesebb egeskor is a szenhidrogen-tartalomnak megfelelo mennyisegu CO2 szabadul fel.

Igy a vizbol magabol nem tudsz energiat nyerni.
Kar, hogy a titokrol nem lebbenti fel a fatylat szellemi langoszlopunk, igy maradunk az energia- es az anyagmegmaradas sotet utvesztoiben botorkalva, tudatlanul es ostoban....

Azon csodalkozom, hogy angyalok hajtotta szekerrol nem ir senki, pedig biztosan volna ra igeny....
(#) zoly15 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

Szia!
Írtam az "UI.:" ban hogy hogyan lehet elérni mert a link nem változik!

üdv!

Ja, az viszont helybol faszsag, ott ahol van.
Mukodni mukodik persze, mivel az akkumulatort fogyasztja. Ha viszont az akkuval mindjart villanymotort hajtanal meg, jobban jarnal, mert a vesztesegek eltunnek.
Innentol kezdve viszont visszavezettuk a dolgot az elektromos autok problemajara.

Az kulonosen tetszik, hogy '50-300milligramm vizet fogyaszt merfoldenkent'....

engem az érdekelne hogy az az ionizáló működik-e rendesen
Miért ez a hidrogén előállítás és azt bele a motorba vesztegéges?

üdv!

Gondolom, hogy a vizbontas resze mukodik, mivel igen egyszeru dologrol van szo, mint mondtam, otthon egy laposelemmel neked is mukodne. Valami impulzusszeru dologrol van szo - feltetelezem, hogy a buborekkepzodes miatt - ha rosszindulatu vagyok, akkor inkabb a makivakitas miatt.

De ez lenyegtelen.

Valamekkora energiat BEFEKTET, hogy vizet bontson.
A hidrogent es az oxigent, amit kapott, felrobbantja (a hidrogen egheto, ennek az egeshoje lesz a kapott energia), ebbol ujra vizet es valamekkora energiat NYER.
Mivel nincs szo fuziorol vagy hasonlo dolgokrol, a molekulak megmaradnak es robbanaskor ugyanannyi vizze alakulnak vissza. A NYERT energia csak kisebb/egyelo lehet, mint a BEFEKTETETT energia az akkubol.

Ezert faszsag az egesz, mert a hatasfoka sokkal rosszabb, mintha egybol az akkubol egy villanymotorral hajtana a kereket.

Ugye, a nicked azt jelenti, hogy ennyi eves vagy?

igen azt jelenti csak adj tá még 1- évet :yes:
Azt tudtam hogy műxik a vízbontás anno még ki is próbálltam csak nem értettem hogy mi a csudának kell elé az elektronika...

üdv

Elvileg azzal lehetne szabalyozni a gazfejlodes merteket, mivel az egy PWM (impulzusszelesseg-valtoztatos szabalyozas). Tulajdonkeppen arrol van szo itt, hogy ha allandoan maximalis aramot folyatunk at a vizen, akkor pezseg, mint allat. Az aramot lehetne ugyan szabalyozni, de draga es korulmenyes ekkora aram eseten, sokkal egyszerubb, ha x ezredmasodpercig maximalis aram folyik, y ezredmasodpercig meg semmi. A ketto aranya adja meg, hogy ATLAGOSAN mekkora aram folyik.

Igy mukodnek pl. az autok injectorai is es szamtalan mas dolog a vilagon. Konnyebb digitalisan szabalyozni a maximalis nyitas/zart allapot IDEJET, mintsem magaval a csappal szorakozni, hogy szukebb/tagabb legyen.

Nota bene:
Attol fuggetlenul viszont, hogy a reszek mukodnek benne kulon-kulon, az egesz maga hulyeseg marad.
(#) Hujikolp hozzászólása Máj 26, 2008 /

Hali!

Vizet szeretnék bontani, kérdésem az lenne, hogy elektródának 2 darab alumínium hűtőborda darabka jó lenne-e. Egyenként kb 5 cm-esek, magasságuk 2 cm. Van-e valami veszélye, hogy alumíniumot használok.
Csak hidrogén és oxigént fog fejleszteni? Semmi mást nem? Klórgáz vagy egyebek?

Sós melegvizes lenne a folyadék, mert azt gyorsabban bontja. Valami hátrány?
(#) Márk válasza Hujikolp hozzászólására (») Jún 17, 2008 /

Szia!
Az alumínium el fog fogyni a vízbontás során, no persze nem olyan gyorsan... A só miatt mindenképp jól szellőztetett helyen csináld, viszont aluval klór nem fog keletkezni.
(#) gabor128 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

Heló!

Csak szeretném megkérdezni, hogy ha egy autóban próbálnánk ki a módszert, akkor működés közben az autó generátora töltené az aksit, nem?
Gondolom, hogy a rendszer nem lesz önnfenntartó, de néhányszor külön feltölteni az aksit, vagy külön hidrogén fejleszteni talán megérné! Tekintettel a növekvő üzemanyagárakra, valamit csinálni kell!

Egyébként az egyik cég jelenette be a minap, hogy kb. 2012-re piacra dob egy, a fenti elven működő (magyar) autót, melynek prototípusát nemrég mutatták be. Tehát az elv jó a részleteket kell kidolgozni. Nem akarok 2012-ig várni.
(#) bbalazs_ válasza gabor128 hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

Mar tobbszor leirtam, de most utoljara.
Jelenlegi ismereteink szerint az energiamegmaradas torvenyet kikerulo cucc nem letezik. Ha vizet bontasz a kocsiban VALAMIVEL, aztan a hidrogennel hajtod a kocsit (tokmindegy, hogy robbanomotor vagy uzemanyagcella) akkor ha ezt a valamit kozvetlenul a kocsi hajtasara hasznalnad, akkor jobban jarnal.

Egyedul ez a vizbontos hulyeskedes akkor lenne jo, ha valami allando, lassu dolog (mondjuk egy szelkerek vagy napcella) termel INGYEN energiat es valahogyan mas utem szerint szeretned kinyerni belole a teljesitmenyt.

De ugye akkor viszont a puffer lesz a nagy gond...

Van egy zart csap, ami folyamatosan csopog. Ha szomjas vagy, nem tudsz belole inni, de ha alateszel egy nagy poharat, mondjuk reggelre megtelik es akkor mar alkalmas a szomjad csillapitasara EGYSZER.

A ceg bejelentette cimu hirre reagalva:

Ha nekem is ilyen lesz, akkor elhiszem. Addig kamu.
Egyebkent en szivesen arulnek ilyen embereknek orokelet-pirulat. Nagyjabol 40-50 evig szedhetne, mire kiderulne a turpissag, de addigra en mar meggazdagodtam beloluk...
(#) Hunkiraly77 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 13, 2008 1 /

Tisztelt bbalazs!

Kíváncsi lennék ön készített-e már hasonló szerezetett, vagy csak a szája jár. Mert úgy látom ha ön a középkorban élne és valaki azt mondaná, hogy a föld gömbölyű akkor maga azt is lehurrogná mert ön még azt tanulta, hogy lapos. Szerintem, tisztelt barátom, hagyjuk a amatőr feltalálókat dolgozni mert a világ felfedezéseinek 80%-át a garázsban barkácsoló amatőrök alkották.
Ja energia megmaradási törvény… Pl: „Élőlény”…”ember”: egy ember mennyi energiát vesz fel és menyi az energia értéke a munkának amit elvégez?
(#) Isti válasza Hunkiraly77 hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Figyeljetek. Én most csinálom a négyszögjelgenerátorom.
Ha kész lesz, kipróbálom ezt a négyszögjeles vízbontást. Nem tudok hatásfokot mérni, csak becsülni... De nem várok tőle megváltást.
Senki ne hurrogja le a másikat. Én is lehurrogtam már.
Ki kell próbálni. A gányolt rajzok nem érdekelnek.
A víz igen is jó dielektrikum. elvileg 81-szer jobb mint a vákuum. És vannak érdekes jelenségek. Pl: minden anyag határán elektromos feszültség van, csak nem lehet mérni, vagy nagyon nehezen.

amikor pl nagyon közel rakunk két más anyagot egymáshoz pl műanyag vonalzó és a haj, akkor az egyikről a másikba elektronok ugranak át. (a dörzsölés ahhoz kell, hogy közel kerülhessenek az anyagok egymáshoz)
ez 0,1-1V feszültségkülönbség maximum. Amikor eltávolítjuk a két testet, akkor hirtelen leesik a leendő kondenzátorunk kapacitása. És mivel energiát fektetünk be, hogy eltávolítsuk(mert a töltés ott marad), ez az energia a feszültség emelésére fog fordítódni. Így lehet a műanyaggal hajszálakat emelni pl.

A legtöbben azt gondolják a dörzsöléstől lesz ott a feszültség pedig nem. Alapból ott van. De ennek kémiai magyarázata lesz. ez a feszütség a hőmérséklettől (is) függ. Pl a termoelemek is ezen alapulnak. de a feszültség nem keletkezik, hanem alapból ott van. Ezt kell mindig szem előtt tartani.

Ezt csak egy példának szántam arra, hogy az emberek mennyire félregondolnak ezt-azt.
(#) bbalazs_ válasza Hunkiraly77 hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Vizbontot keszitettem mar. Negyszogjeleset nem. Nem vontam ketsegbe, hogy esetleg jobb az egyenaramhoz kepest TECHNOLOGIAILAG.
Energetikailag 'jart a szam', magyarul autoba nem esszeru hasznalni, az egyszer mar leirt okok miatt. Nemcsak a negyszogjeleset, semmilyet.

De javaslom onnek esetleg a 230-as vezetek megragadasat a furdokadban allva. En nem csinalnam. Konyvekbol azt tanultam, nem egeszseges...
De ugye a vilagot a ketelkedes viszi elore on szerint?
A szuleszorvosok nagy resze ferfi. Sohasem szultek. A feleseg inkabb forduljon a 12 gyermekes ciganyasszonyhoz? O mar csinalta, sokszor.
Oh, sancta simplicitas....

Ja, a bonus kerdes: az ember altal felvett energia NAGY RESZE ho formajaban szabadul fel, majd eltavozik a testfeluleten at sugarzasi-, vezeteses-, aramlasos- es parolgasi holeadas altal es csak elenyeszo resze fordithato tenylegesen vegezheto fizikai munkara. Nem szabad megfeledkeznunk a belolunk eltavozo (vagy eppen beepitesre kerulo) anyagok maradekenergia-tartalmarol sem.
(#) Hunkiraly77 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 2, 2008 1 /

Tisztelt bbalazs!
Vettem a életveszélyes figyelmeztetést! Csak nem az olajkartellnak dolgozol? Á nem, egyetemi oktató vagy talán? És közöd van a biológiához és a kémiához is talán.
„Ja, a bonus kerdes: az ember altal felvett energia NAGY RESZE ho formájában szabadul fel, majd eltavozik a testfeluleten at sugárzási-, vezetéses-, áramlásos- es parolgasi holeadas altal es csak elenyeszo része fordítható ténylegesen vegezheto fizikai munkára. Nem szabad megfeledkeznünk a belolunk eltávozó (vagy eppen beepitesre kerulo) anyagok maradekenergia-tartalmarol sem.”
A hőenergia is energia, de mivel direkt rosszul tettem fel a kérdést így te nem cáfoltad, hanem megerősítetted a kérdésemet miszerint egy jól működő rendszer képes plusz energiát termelni!?
(#) Hunkiraly77 válasza Isti hozzászólására (») Szept 2, 2008 /

Hello Isti!
Remélem, nem adod fel a próbálkozást és talán sikerül is valamit kihoznod belőle. De az a baj, hogy egy olyan rendszert összehozni, ami igazán jó hatásfokkal dolgozik elégé költséges, de nem mondom, hogy nem éri meg! További sikeres próbálkozást kívánok neked!
(#) lgyk válasza Hunkiraly77 hozzászólására (») Szept 2, 2008 /

Nem képes. A felvett kémiai energia minimális részben hasznosul mechanikai energiaként. Attól, hogy a többi része hővé disszipálódik, még nem lesz többletenergia a rendszerben...

Az olajkartell-típusú érveket és egyéb baromságokat pedig hanyagolni kéretik!
(#) Isti válasza Hunkiraly77 hozzászólására (») Szept 4, 2008 /

kösz!

Én nem hiszem hogy többletenergiát hozok ki. Csak egyszerűen érdekel a dolog, de már azt hiszem ezt múltkor megírtam.

Meg vannak problémák is a négyszögjelgenerátorral.
Szerencsére a FET meghajtás jó lett...
A legfőbb gond az időhiány.
(#) bbalazs_ válasza Hunkiraly77 hozzászólására (») Szept 4, 2008 /

Nem, de ha tudsz uresedesrol, szolj!
Igen.
Igen, mindkettohoz.
Kerdest nem lehet megerositeni. En is a multkor direkt estem el a biciklivel

Az ember anyag- es energiaforgalmat nagyon sok intezet tanulmanyozta, nagyon pontos muszerekkel, hosszu idon keresztul. Ok nem talaltak semmi misztikusat, az energiamegmaradas mukodott.

Azt az egbekialto baromsagot is szeretnem eloszlatni, hogy 'fennyel' lehet taplalkozni. KORLATLAN VIZBEVITEL MELLETT az emberek PONTOSAN ugy fogytak, ahogy fogyniuk kellett, kiserleti allatoknak a leolesevel pedig azt is tanulmanyoztak, hogy melyik szovettipus milyen mertekben bomlik le.
VIZBEVITEL NELKUL pedig atlag egy het alatt pusztultak el.
(#) Hunkiraly77 válasza Isti hozzászólására (») Szept 25, 2008 /

LINK

Nézzd meg! És Hirdesétek!

h2o.rtf

(#) lgyk válasza Hunkiraly77 hozzászólására (») Szept 25, 2008 /

Semmi csoda nincs ebben a kísérletben, valószínűleg megtalálták a víz rezgési sajátfrekvenciáját (mint ahogy a mikrohullámú sütő a forgási sajátfrekvencián üzemel). Az kissé meglepő, hogy a sótartalom emelésével nagyobb láng lett a végeredmény, de ez vagy a víz vezetőképességével, vagy a Na+ tartalommal lehet összefüggésben (a nátrium sárgára festi a lángot, az eredetileg majdnem színtelen hidrogénláng így láthatóvá válik).
(#) gg630504 válasza Hunkiraly77 hozzászólására (») Szept 25, 2008 /

Ha ezt korábban tudják, biztosan nem terveznek erre a frekvenciára RFID alkalmazást. Én háromnegyed részben sós víz vagyok
Elég nehéz polarizálatlan rövidhullámú ( 22 méteres ) elektomágneses hullámot létrehozni. Így könnyű
(#) Nazco válasza lgyk hozzászólására (») Okt 12, 2008 /

Sziasztok! Én tegnap fejeztem be vízbontóm építését, amit autóba szereltem. Deszt víz plusz szódabikarbóna az elektrolit, 316 L rozsdamentes acélhuzalok az elektródák (2-szer sodrott katóddal és 4-szer sodrott anóddal.). Még nem volt időm pontosan megmérni a hidrogéntermelést, de szépen bugybákol a rendszer Áramfelvételt sem tudtam még mérni, mert pont behalt a digi műszerem, olyan 5-7 A-ra saccolom, van egy 15 A-es biztosíték is a körben. Az elektrolitot még próbálgatom, mennyit bír a rendszer túlmelegedés nélkül, még egy pici tartalék van benne, ahogy látom. Némi javulás már tapasztalható a fogyasztásban, mivel látom az autó digitális fogyasztásmérőjén. Persze az lenne az igazi, ha jó hatásfokkal lehetne előállítani a hidrogént, ez a 13.56 MHz körüli érték még érdekes lesz szerintem. Gondoltam, hogy egy jelgenerátorral kéne a rendszert kiegészíteni, ami 13.56 MHz-cel (vagy felével?) szaggatná a bontáshoz a feszültséget...
(#) Isti válasza Nazco hozzászólására (») Okt 12, 2008 /

Na azért várjunk csak.

Hány cella van sorba?
12V-ról megy?
Akksiról hajtod és belenyomod a motorba?

5-7A az még nem sok... éppen hogy ég ha nagyon kis fémen fújatva meggyújtod... 10A felett van a vastagabb láng.

Ez a 13,56MHz érdekes lehet. Bár lehet csak éppen abban a kémcsőben volt ekkora a frekvencia.
Sztem +- négyszögöt kellene ütni-verni rá. Tekercs, kondi jobb ha nincs az áramkörben az alapkísérletnél. Azt majd később kellene rá méretezni.
Sajnos ennyit nem nagyon bír a legtöbb teljesítmény félvezető zaj nélkül. Rádiós szakemberek nélkül nem sokra megyünk...

(#) Nazco válasza Isti hozzászólására (») Okt 13, 2008 1 /

Ez még csak egy cella, kb. 1.2 l vízzel, egy kereszt alakú plexirevázra van csavarva kb. 3 m anód, ill. katód. A keletkező hidrogént még átvezetem egy újabb vizes tartályon, ez plusz vízpára párologtatást végez a motorba tartó elegyhez, és az esetleges visszaégéskor is jól jön fojtónak.
Gondolkodom még egy cella építésén, csak nem tudom, hova tudom majd rakni, mert nagyon szűkén vagyok a helynek a motorháztető alatt
Természetesen 12 v-ról megy a rendszer, gyújtáskor indul, de még tettem bele egy külön kapcsolót is biztonságinak, ez meg jól jön akkor is, ha az ember póbálgat ezt-azt és nem kell mindig a gyújtáskapcsolóhoz rohangálni.
(#) Hunkiraly77 válasza Nazco hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Tisztelt Nazco! Ígéretes, amit csinálsz és remélem továbbiakban is beszámolsz az eredményeidről. Csak a négyszögezést ne hagyd ki, vagy mágnes rezonanciát, mert kell az a szaggatás!
Következő: »»   12 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem