Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   206 / 3614
(#) googa válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

Úgy, hogy magadra haragítanál-e valakit (indiszkrét stílusban), akiről nem tudsz semmit, csak éppen meg akarod neki mondani a magadét, mert Te éppen úgy gondolod?
Pluszban pedig rólad minden információ látszik a reglapodon... Tehát bármikor megkaphatod érte a nyaklevest.
(#) Georgee válasza googa hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

kipróbálhatjuk
(#) googa válasza Georgee hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

Velem most próbálkozik egy Kedves Úr! Nem én vagyok a kis Gyufaárus Lány, úgyhogy gondolom megérti, hogy nincs már mit kihúznia!
(#) Sergei válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

vtsoftware és valve.

mind ketten ugyanazt mondtátok ez nekem jo szoval ott tartok hogy a weboldal rendesen müködik a gépemen felraktam egy server progit ( mysql meg miegymás) windozra szoval neten keresztül is müködik az oldal.csakhogy az ip met nem szeretném ugymond közkincsé tenni.ezért lenne jo egy kölün név vagy valami.
ezt a dyndns-t kiprobálom vagyis megnézem.
köszi az eddigi infokat.

üdv Sergei
(#) szabi83 válasza Sergei hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

Szuper! műkődik az oldal
(#) Sergei válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

melyik és milyen oldal?

most látom. akis kiváncsi
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 22, 2008 /

Tudom nem blog, de ezt azért látnotok kell.
Ezen a képen látni, hogy a tervezés minősége hol van. Remélem magyaráznom ezt nem kell. Ez nem okoskodás, nem,"én vagyok oskosbb, más meg hülye " szemléletet tratom irányelvnek. Amúgy erre esküsznek a tervezők, hogy tökéletesek, és az egész fizetését tenné fel, rá, meg a gatyáját, arra, hogy ennek nem lessz így baja. Hát nem is tudom...

Pár információt, azért mégis csak leírok. A képen látható hőlégbefűvó 25cm a tálca felett tolja ki a forrónak erősen mondható levegőt, amit a gázláng állít elő ( gázos hőlégbefúvó) Ha azt bekapcsolják, akkor 15-20 perc mulva szépen lefolynak a lámpák, vagy 30 perc után tüzet is fognak, és az egész csarnokot viszi magával. (Tüzjező hálózat érzékeli, a hálozaton kiépített optikai füstérzékelőkkel, és kinyílik a füstablak, az elektromos kapu, és a gázszelep lezár. A spinkler fejben lévő bimetál kihajlik és a nyomás hatására, kirobban onnan, így az oltás is megkezdődik.) A másik képen a gipszkartonos munkáját "tüszteljük" éppen.

Méegyzser elnézést kérek, ezt is csak mex miatt irnám le, nem megbántásból, csak hogy tudja, hogy nem egy okoskodó hü**e vagyok, hanem tényleg odaaaafigyelek a másikra, és egyeztetek minden esetben.
(#) googa válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

Szép a piros bukód!
(#) _ampervadasz_ válasza googa hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

Úgy kellett fényképeznem, hogy ne lássák, így belelátszódtam
(#) bandikala hozzászólása Okt 22, 2008 /

Off.b@rom kérdés,de pontosan mit jelent az hogy XD?Világosítsatok fel! Kicsit nagyon le vagyok maradva ezekkel a hülye netes trendekkel.Meg mindegyikkel.És nekem nyugodtan mondjátok,hogy gyökér vagyok,elég széles a hátam,bírja.
(#) Tomi20 válasza bandikala hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

Ez a cset-ből jött át. XD egyesek szerint úgy néz ki, mintha egy ember vigyorogna, és közben összeszorítja a szemeit, ezzel primitív módon kifejezve az "érzéseit", pillanatnyi benyomását. Szvsz ennyi.
(#) _ampervadasz_ válasza bandikala hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

Idézet:
„Kicsit nagyon le vagyok maradva ezekkel a hülye netes trendekkel”

Nem is baj, végre valaki aki nem trat "szabványt" ezzel. Egyébként az XD nevetés emotikonja, úgy mint a mosolyé : ) stb.

Jó éjszakát mindenkinek, holnap nem megyek dolgozni, hanem aludni fogok, jó mélyen, és nem leszek ott az építkezésen, hogy az idegeimmel lássam el feszültséggel az építkezést.
(#) bandikala válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

Most már ezt is tudom.Én sose szerettem ezeket a sz@rokat használni mert:-1nem tudtam,hogy mit jelent
-2 rohadtul idegesítő a LOL lal
együtt
(#) Norberto válasza bandikala hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

Ezzel én is pont ugyanígy vagyok, pont ezért ne is beszéljünk róla, azt sem érdemlik meg ezek a gagyi jelek, szavak, jelölések, hogy megemlítsük őket bárhol, bárhogyan...

(#) googa válasza bandikala hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

A LOL-t ki nem állhatom, főleg, ha valaki kimondja. Pedig volt egy-két ismerősöm, aki szerette sűrűn mondogatni. Már leszoktattam Őket a magam módján :boxer:
(#) bandikala válasza googa hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

Hát igen.xd,lol,stb...=S...IT
(#) sound.man válasza bandikala hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

hát ez LoL... nyugi csak vicceltem
(#) bandikala válasza sound.man hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

Inkább hagyd abba mielőtt két orosz tiszt kezd az ajtódon dörömbölni!
Idézet:
„nyugi csak vicceltem”
(#) Sergei válasza sound.man hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

de van még a lolci loller lolkodik
(#) Norberto válasza Sergei hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Neeeeeeeeeeeeeeeeee... :guluszem1:

A hideg futkos a hátamon ezektől! :violent:

:levele: LEVELE :levele:
(#) vtsoftware hozzászólása Okt 23, 2008 /

Sziasztok

Van-e valakinek Asus EEE PC-je?
Készülök egyet venni... de nem tudok dönteni hogy vegyek vagy ne...
Nem játékra kell, hanem csak hogy tudjak a lakásban "rohangálás" közben böngészni.

Körbejártam a netet, hazaértem kb. 6-kor és kb. 11-ig meg sem álltam... eléggé ki van a szemem meg én is.

De az a jó hogy csak jót olvastam róla, persze egy két kivétellel amik nekem annyira nem problémák.

Ha valakinek van leírná a tapasztalatait?
Akinek meg nincs az meg a véleményét írja le
Tárgyaljuk ki egy kicsit.

És még valami, szerintetek a Ph0t0H@ll-ban ki lehet-e próbálni?

Köszi, Üdv...
(#) Norberto válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Idézet:
„Nem játékra kell, hanem csak hogy tudjak a lakásban "rohangálás" közben böngészni.”

Ha ez igaz, akkor nem érdemes megvenned. Böngészésre elegendő egy nagyobb kijelzőjű Palm vagy PocketPC. Az ráadásul akár ingzsebben is elfér, tehát valóban rohangálhatsz vele bármikor, bárhova...

Arról nem is beszélve, hogy elég kényelmetlen lehet hosszútávon a billentyűzete, ami egy 5 éves kisgyerek kézméreteihez lett tervezve.

Én valahogyan nem találom az igazi kompromisszumot ezen csúcstechnikás kütyüvel kapcsolatban.

- Ha filmnézésre veszi meg valaki, az számomra furcsa, ugyanis én ha filmet nézek (nem sűrűn, de szoktam), akkor azt élvezem, ha hátradőlve, jó nagy méretben jelenik meg előttem a látnivaló. Szóval számomra ez nem indok.

- Ha valaki böngészésre veszi meg: arra ott van a fent említett 1-2 példa, egy normálisabb képernyőfelbontású Palm vagy PocketPC tökéletes böngészésre.

- Ha valaki dokumentum-szerkesztésre veszi meg: itt ugye a hosszútávon kényelmetlen, icipici, parányi, összezsúfolt billentyűzettel kell megküzdenie a felhasználónak. Illetve most ismét csak a saját példámat veszem. Olyan elég ritkán van, hogy egyszerre kizárólag egy dokumentum van nyitva, és egyvalamit szerkesztek. Ebből következően, a több nyitva lévő dokumentum igencsak furcsán férhet el a nem túl nagy méretű kijelzőn. Vagy váltogatni kell folyamatosan közöttük, vagy apró méretre összezsúfolni az egyes "ablakokat". Egyik sem az optimális megoldás szerintem, lassú, hosszadalmas, fölösleges. Majdnem mindent, nagyban, és egyszerre látni a legjobb.

- MSN-ezésre, kapcsolattartásra, e-mail-ezésre, Skype-olásra a P kezdőbetűs korábban említett műszaki termékek is tökéletesen megfelelnek.

- És eljutottunk mindegyikőnk közös hobbijához, az elektronikához. Namost, ezen az EEE PC-n egy NYÁK-tervező valószínűleg elfutna simán, de itt megint meg kell említeni azt, hogy szép nagy képernyőn a legkényelmesebb ilyesmikkel foglalatoskodni. És most képbejön az egér is. Mert tervezni, szerkeszteni, csak normál méretű, kényelmes fogású egérrel célszerű, azzal szeret mindenki nyilván és nem a laptopok beépített csúszkapadjával, vagy mi a szösszel... Ha viszont külső (pl. USB-s) egeret kell használni, akkor az azt jelenti, hogy az ember valahol ottragad. Tehát az egész cakkumpakkot már egyből nem lehet mindenestül hón alá csapni 1 másodperc alatt, mert az USB-s egér madzagja mindenfelé lifeg (vagy az USB-s adóvevőt kell kivenni, mert kilógva sérülékeny), illetve ha az ember tervezget, akkor nyilván kímélni akarja azalatt az akkukat is. Akkor már ottvan az akkutöltő madzagja is. És így azonnal nem is zsebrerakható a kütyü. Így el is indult az ördögi körforgás. Mobil, de annyira mégsem jó, mert igazi munkálatokhoz szükséges legalább az egér, meg hát szép és jó lenne a nagy monitor is... és amint említettem, böngészésre jó pl. egy Palm is, de akár filmet is lehet nézni azon is. És az ráadásul ennél az EEE PC-nél sokkal mobilabb, ha azt vesszük.

Ez az én véleményem. Jópáran el vannak manapság ettől ájulva az ismerőseim, de én egyelőre még nem látom be az igazi értelmét. Akkor már valóban vagy egy Palm (kicsi, zsebrerakható, böngészős), vagy értelmes képernyőméretű laptop (és akkor azzal még munkálkodni is érdemes).

Szóval, amint látható, én szinte mindig az alapvető kényelmi funkciókat veszem előtérbe, és nem azért, mert túlzottan allergiás vagyok a kényelmetlenségre, hanem mert egyszerűen nem szeretem magamat tudatosan megszivatni egyáltalán semmivel. Se a kezemet, se az ízületeimet, se a szememet, semmit sem. És bevallom őszintén, a felsoroltak alapján én ezen az EEE PC-n igencsak nem szívesen dolgoznék, vagy ügyködnék.

Biztos lesz olyan itt az oldalon, aki az ellenkező táborba tartozik és ajnározza ezt a készüléket, de amíg nem látok megfelelő, teljesen reális (és nem mondvacsinált) indokot, addig én biztosan nem hiszek ebben az eszközben.

[off]Húderégvoltilyenhosszúhozzászólásom
(#) marco hozzászólása Okt 23, 2008 /

Sziasztok! Egy ***gyerek a suliban kihúzta működés közben a laptopomat.Ez még igazából nem is jelentett volna nagy problémát, csak amikor újra be szerettem volna kapcsolni, megdöbbenve láttam:
" CRC checksum error code 175" stb és semmit tovább, nem enged a bios.Utánaolvasgattam:
A hiba a régebbi verziójú bios hibája amit az újjal kijavítottak, és egyébként akkor következik be, ha a gépet áramtalanítják a bios olvasása közben.
Az IBM tanácsa: vegyek új alaplapot. Ez az ötlet annyira nem tetszett.

Szerintetek van-e arra lehetőség, hogy a már nem működő biost frissítsem?

köszönettel:Márk
(#) SzervízMacska válasza Norberto hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Sziasztok! Már itt is vagyok az ellentáborból. Én az esetek többségében PDA-val netezek ( HTC Hero ), most is ezen pötyögtetem a pálcikával a néhány mm-es "billentyűket". Wifi nincs, csak a méregdrága és döglassú EDGE. A legkomolyabb készülékek is csupán VGA felbontást tudnak, amelyik komoly minőség és minden benne van, az drágább az EEE-PC-nél. A szoftok egy PC-hez képest rettenetesen gagyik, a kezelés kényelmetlen. Az akku működési ideje semmivel nem több. Ezen okok miatt én is tervezem 1 minilaptop beszerzését. Életem felét az autóban töltöm, időm bármire lenne bőven, ami PDA-n el sem képzelhető. Csak pár példa: USB perifériák használata, tárolókapacitás mérete ( bővíthetőség ), számítási teljesítmény, szoftverválaszték, oprendszer > kompatibilitás.
Például lehet áramkört tervezni, szimulálni, PIC-ezni, szinte bármit, amit az otthoni gépen. Amikor épp útközben vagyok és utasom is van, behajíthatnám a kézifék mellé. Az adatbevitel is megfelelő számomra. A tapipadot én sem szeretem, de ez kompromisszumnak jó, a pici érintőképernyő böködéséhez képest. Szerintem...
(#) Norberto válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Először csak gyorsban:

Idézet:
„áramkört tervezni, szimulálni, PIC-ezni”

Kérdem én, ki az, aki ilyeneknek nem szépen nekiül, ahogy azt kell, nyugiban, átgondoltan, hanem kutyafuttában, rohanva? Eszem ágában nem lenne valahova rohanva vagy a HÉV-en ülve PIC-ezni... arra sokkalinkább megfelel az otthoni vagy munkahelyi nyugodt légkör.

--------------------

Szóval felmerült 1-2 érdekesség:

- autóban való használat ?is? /vagy csak félreértettem/
- szoftok gagyik, kényelmetlen kezelés
- áramkörtervezés
- szimuláció
- tárolókapacitás mérete/bővíthetőség

Részletesen:

Autóban való használat: Konkrétan nem tudom, mire gondolhattál ezzel kapcsolatban, nekem pl. a kézi kütyüről való zenehallgatás jutott eszembe. A Palm-omhoz van olyan szoftver, ami BT 2.0-n keresztül sztereo adást nyomat elég jó minőségben a fejegységre. A szoftvert nem mondanám gagyinak. Egyszerű, használható, teszi a dolgát, nem problémázik, nem fagy.

Gagyi szoftok, kényelmetlen kezelés: Elsőként merül fel a kérdés, ki-mire is használja a PDA-ját, mihez látja célszerűnek? NYÁK-tervezéshez nyilván nem megfelelő, de ugyanígy az EEE PC sem. Kényszerhelyzetben utóbbi megfelelő lehet. De a fene akar mindig kényszerhelyzetekben élni. Én legalábbis igyekszem nem ilyenformán. A kényelmetlen kezelés alatt nem tudom, mit értesz, én rendelkezek egy, jelenleg !2 éves! Palm-mal, a bekapcsolási ideje 1 másodperc sincs, van benne WiFi, BT 2.0, IrDA 2.0, és utóbbihoz "csatlakozó" BT-s billentyűzet is kapható, ha valakinek nagyon nem megy a "pötyörészés" a fémbottal. Ha ezt kényelmetlennek nevezem, akkor az EEE PC helyzetét semmivel sem mondhatnám jobbnak a kis képernyőjével és extra kicsi billentyűzetével.

Áramkörtervezés: a szempontjaimat leírtam korábban, pusztán felfogni nem tudom, hogy olyan pici méretű képernyőn hogyan lehetséges ez a művelet kényelmes. Hacsak nem egy 10 vonalból és 5 alkatrészből álló NYÁK-ra gondolunk, ami készvan 10 perc alatt mindenestül... én úgy vagyok ezzel, mint írtam nemrég, hogy kényelmes legyen a tervezés, és lehetőleg teljesen nyugodt légkörben történhessen meg. Mert máshogy nincs értelme! Persze lehet autóban, vezetés közben is, vagy tömött HÉV-en, buszon, villamoson, állandóan zötykölődő vonaton is tervezni, csak hát ugye megint: nincs értelme, mert az ember nem tud úgy 100%-ig a feladatra koncentrálni. De ez most kicsit a kinek a pap, kinek a papné esetéhez hasonlít; s azt meg kell mondjam sokadszorra, én biztosan nem szimulálnék/terveznék ilyen vagy akár csak hasonlóan nyüzsgő, pörgő körülmények között sem. Sokkal nagyobb a hibázás lehetősége. Persze aki szereti a percenkénti kihívásokat...

Szimuláció: ahogy utánaolvastam, ennek a kütyünek a számítási teljesítménye igencsak kevés egy komolyabb szimulációs program kényelmes mindennapi futtatására, használatára.

Tárolókapacitás, bővíthetőség: csak hogy mondjak újat is, 8-16 GB-os SD vagy egyéb kártyákat támogatnak manapság kisujjból a PDA/Palm készülékek, emellett az EEE PC helykínálata igencsak viccesen kevésnek tűnik. És ha már itt tartunk, réges rég léteznek már WiFi-s modellek is PDA/Palm körökben.

Mondjuk azt nem tudom, olvastad-e, vtsoftware-nek mire kellene ez a ketyere. Én olvastam, ennek fényében írtam le a hozzászólásomat és vázoltam fel álláspontomat. Merthogy böngészgetésre a PDA/Palm is bőven megteszi. Ha filmet lehet nézni egy ilyen ketyerén (320*480), akkor böngészéshez is teljesen jó... suliban pl. a Palm-ommal szoktam netezni. Míg egy laptop, PC bekapcsolna, felállna a rendszer rajtuk, azalatt én 3-szor felmegyek a netre, megnézem az engem érdeklő információkat, kikapcsolom a ketyerémet, és elteszem a helyére.

Tehát vtsoftware igényeivel nem teljesen passzol az általad leírt történet, miszerint:
Idézet:
„Életem felét az autóban töltöm”

Szóval az ellentábor "megérkezett", vegyük úgy. De mint mondottam volt, én konkrét okokat keresek, illetve szeretnék hallani/olvasni, amiért pont ez az EEE PC lenne mindenkinek álma, vágyai netovábbja.
(#) SzervízMacska válasza Norberto hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Olvastam vtsoftware hozzászólását, és mivel legalább 10 éve álmom 1 ilyen kütyü, kicsit elfogult is vagyok. Nekem még a szemem jó, az ujjaim nem túl vastagok és a mozgás-koordinációmmal sincsenek kölönösebb problémák.
Az autós felhasználásról: sofőrként dolgozom, napi 12-16 órát. Ebbe az időszakba minden nap beleesik többször 2-3 óra állásidő. Ekkor tudnám az általad említett nyugodt körülmények között a fentebb említett tevékenységeket végezni. A vezetőülésben nem kényelmes a normál laptop, mivel útban van a kormánykerék. Út közben a tárolása lenne nehézkes.
Aki kényelmesen hátradőlve szeret filmet nézni, ezt hogy gondolja Palm-mal (?) és ez az internetre ugyanúgy igaz. A weblapok minimum 800x600-as felbontással rendelkeznek... BT billentyűzet: még 1 plusz cucc - még egy zsebet elfoglal, plusz probléma; macera: papíron kompatibilis, más BT eszközökkel ütközhet, magyar kiosztás hiánya stb. SD kártya: max. 2 Gb. Fölötte SDHC. Vajon támogatja a géped? EEE-PC már merevlemezzel is kapható. És hogyan használnád az otthon megszokott szoftvereket a Palmodon? Erre gondoltam az imént kompatibilitás címszó alatt. A gyors bekapcsolás PC-n is rég megoldott, csak címszavakban hibernálás, készenléti állapot; főleg laptop esetén.
Ez lenne az én konkrét indoklásom, személyes véleményem.

És vtsoftware-nek azt üzenem, én maximálisan támogatom a vásárlási szándékát. Az említett üzletről nincs infóm, de a SpeedS*opban sokféle tipust árulnak és többet ki is lehet próbálni. Üdv mindenkinek.
(#) szamóca hozzászólása Okt 23, 2008 /

Sziasztok!
Volna egy olyan kérdésem hogy van egy E65-ös telefonom. Na mármost, ebben elvileg van valami navigációs szoftver. De kéri a helymeghatározási koordinátákat. Ezeket én honnan tudom meg, és ez nem szolgáltatófüggő szolgáltatás-e?
(#) levii hozzászólása Okt 23, 2008 /

Sziasztok!
Tudom nem IT fórum de ez OFF topic szóval ide elfér szerintem.
No az lenne a kérdésem hogy ismertek-e olyan programot amivel lehet egyesíteni az AVI fájlokat és a hozzátartozó feliratot?
Szóval hogyha kiírom egy CDre akkor asztali DVD lejátszón is meg lehessen nézni feliratosan.
Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv!
(#) tiggersoft válasza levii hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Szerintem a VirtualDub meg tudja csinálni és még csak telepiteni sem kell.
(#) Norberto válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Idézet:
„Aki kényelmesen hátradőlve szeret filmet nézni, ezt hogy gondolja Palm-mal (?) és ez az internetre ugyanúgy igaz”

Ezen kérdésedet ugye nem gondoltad komolyan? Ha igen, akkor súlyosan félreértelmezted az álláspontomat és a mondandómat.

Idézet:
„Ekkor tudnám az általad említett nyugodt körülmények között a fentebb említett tevékenységeket végezni.”

Az adott téma még mindig úgy nyílt, hogy vtsoftware szeretne venni egy ilyet, és miért ajánlanánk/nem ajánlanánk neki. Innentől kezdve............

Idézet:
„SD kártya: max. 2 Gb. Fölötte SDHC”

Ebben biztos vagy?

Idézet:
„hogyan használnád az otthon megszokott szoftvereket a Palmodon?”

Mint azt már párszor leírtam, és most is leírom: a Palm nem NYÁK-tervezésre való! Egyszerűen nem arra van kitalálva. Ennek megfelelően nem is lehet rátenni ilyen jellegű szoftvert. (Pontosabban még nem próbáltam, de nem is néztem ennek utána fentebbi indokból.) Egyéb jellegű szoftverek hozzáférhetőek az eszközhöz. Csúcsszuper PDF fájl-néző (ne hidd el, de olvastam már rajta pár könyvet), gyors és Office Word-del teljesen kompatibilis dokumentumkezelő, FTP-kezelő, spektrumanalizátor-szoftver, SD és SDHC kártya támogatás, MSN-nel és Skype-pal teljesen kompatibilis szoftverek, egy rakat médialejátszó, ja és egyik szoftver sem kínai, mind egyszerűek, használhatóak és akármilyen hihetetlen, !működnek!.

vtsoftware világosan leírta, mire kell neki, erre azzal indokolsz legerősebben, hogy te autóban használnád leginkább. Ez felettébb mókás indok.

És mondd csak, arra gondoltál, hogy az autóba, amiben a későbbiekben is szándékozol használni a kütyüt, honnan fogsz állandó jellegű netet biztosítani, ami az EDGE-nél jóval hatékonyabb, sokkal gyorsabb és fillérszámra megy, mint az !otthoni! több megabites netek manapság? Megintcsak vtsoftware-hez tudnék visszakanyarodni, ő otthon használná leginkább, ahogy írta is, tehát nagysebességű nethez, böngészésre leginkább.

De ilyen egymás melletti elbeszélések mellett úgy látom, nincs értelme többet reagálnom a témára. Szeretek sokmindenről beszélgetni, sokmindenkivel, de jelen esetben nem látom már értelmét.
Következő: »»   206 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem