Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CPLD, FPGA - Miértek, hogyanok
Lapozás: OK   13 / 49
(#) eltexto válasza gtk hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

Hali !

Szerintem a Hirose adatlap egyértelmű. A "Mating side" túloldalán van a két "A" sor (A),(B). Ez öszhangban áll azzal, hogy a távolabbi sornak kell "átívelni" a közelebbi felett, tehát az "A" sor felül van. Mit mond a Spatan3E kit manuálja? FX2 connector A (top). Ezzel szemben, a feltöltött Eagle képen az "A" sorok a pines oldalhoz közelebb állnak és a sorszámozás iránya is csak akkor lenne jó, ha ez a kép az alulnézet lenne.
Honnan ez a lib ? A Cadsoft oldalán nem találok FX hirose-t. Szerintem a gyári adatlapok jók, a lib-bel van a baj.

Üdv. Zoli
(#) dpeti válasza eltexto hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

ez még szerintem egy régi lib, azóta van újabb...
(#) gtk válasza dpeti hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

Pont forditva jeloli eagleben a hirose-fx2-100 a labkiosztast, mint ahogy a csatlakozon van.
A szamozas meg valahogy igy van?
(#) eltexto válasza gtk hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

Igen, igen ez a jó szerintem is.

Hol az az új lib? Én nem találtam.

Üdv. Zoli
(#) gtk válasza eltexto hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

Erre jutottam:
(#) dpeti válasza gtk hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

hello, bocs
sikerült a régit elküldeni...
majd megnézem, hogy most melyik az újabb, mert már kezd kavar lenni a gépemen
(#) dpeti válasza gtk hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

működik az újjal?
(#) gtk válasza dpeti hozzászólására (») Okt 20, 2008 /

Meg folyamatban a nyak tervezes.
(#) bbatka hozzászólása Okt 26, 2008 /

Megépítettem a mellékelt CPLD próbapanelt. Az IMPACT auto módban fel is ismeri. Csak idáig happy a történet. Miután megjelenik zölden az eszközöm nem engedi programozni. Az eszköz azonosító kiolvasásra is hibaüzenet jön. Megnéznétek hogy valami hardveresen félre kötöttem-e?
Csatlakozáskor PJ1 bekötve. Kvarc kimenet GND-re húzva.
(#) eltexto válasza bbatka hozzászólására (») Okt 26, 2008 /

Szia !

A JTAG kábel gyári, vagy utánépített ?

Üdv. Zoli
(#) bbatka válasza eltexto hozzászólására (») Okt 26, 2008 /

Eredeti JTAG 3. A CPLD starter kitet gyönyörűen programozza. Elég sokat használtam már. Azon gondolkozom hogy a TDO vezetéket kellene átvágni, mivel csak egy CPLD van. Az is lehet hogy a CPLD-t túl melegítettem. Ezt meg az cáfolja hogy felismeri az IMPACT.
(#) bbatka hozzászólása Okt 26, 2008 /

Sikerült az égetés. Nem módosítottam semmit. Kontaktus hiba lenne? Esetleg az a probléma hogy nem alaplapi, hanem nagy sebességű párhuzamos port kártyára van dugva? Vajon sikerül-e megismételnem még egyszer?
(#) eltexto válasza bbatka hozzászólására (») Okt 26, 2008 /

Hali!

Nekem is ilyen párhuzamos portos kártyám van. Ha egyszer az impact detektálja, akkor jó szokott lenni. Csak azt szokta csinálni néha, hogy nem találja a portot. A win felálláskor néha más erőforrás cimre kerül a kártya.

Lehet kontakt lesz.

Üdv Zoli
(#) bbatka válasza eltexto hozzászólására (») Okt 26, 2008 /

A programozás után folyamatosan ég rajta a LED. Gondolom ez azt jelenti hogy túlélte a hőlégfúvós szerelést. A program nem fut rajta még. Most megyek ebédelek.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Okt 26, 2008 /

Tényleg úgy lett, ahogy mondtad. Nem kötözködött többet.
Írtam rá egy LED villogtató programot, minden I/O lábra kivezetve. Kilámpáztam minden lábat és minden rendben. Jelenleg 1.8432Mhz-es kvarcmodulról megy, de a 40Mhz-esről is jól megy, csak olyan gyors a villogás hogy alig látszik.

villi.vhd

(#) pokot hozzászólása Okt 29, 2008 /

Üdv srácok! VHDL-t gyakorolgatok és szeretnék egy 8051 alapú magot ültetni egy Spartan3-ba, de amiket találtam,egyiket se sikerül.Van közületek valaki,aki próbálkozott ilyesmivel és össze is jött neki?Szükségem lenne 1 kis segítségre.Thx előre is.
(#) eltexto válasza pokot hozzászólására (») Okt 29, 2008 /

Szia!

Én T80-as core-t (Z80) használtam a HOMELAB retrohoz, nem volt semmi gondom vele. Bár a 8051 teljesen más, szerintem annak is kell müködnie.

StarterKit-ed van ?

Üdv. Zoli
(#) pokot válasza eltexto hozzászólására (») Okt 29, 2008 /

Igen,egy Digilent-es S3 kit ,egy Xc3s200-assal,de sajnos a fordítások se futnak le. 8051-ben van rutinom,azzal nem lesz gondom,csak egy működő IP kéne meg egy mintaalkalmazás,hogy lássam mit csinálok rosszul.
(#) Prinner hozzászólása Nov 2, 2008 /

Üdv.
Verilog-ban akarok több modult összekötni egy forráskódban, de nem találtam erre példát. Így néz ki a környezet:
module aaa (in1,in2); //1.modul
//kód
endmodule

module bbb (out1,out2);//2.modul
//kód
endmodule

Egyes modulokhoz csak fizikai kimenetet, bemenetet tudtam hozzárendelni az .ucf-ben, de most belső összekötésekre lenne szükség.
(#) jym válasza Prinner hozzászólására (») Nov 2, 2008 /

Szia.

A "top" modulban kell összekötni őket valami hasonló módon:

wire vvv;

aaa aaa1(.in1(input_lábról), .in2(vvv));

bbb bbb1(.out1(output_lábra), .out2(vvv));

Tehát a bbb1 példány a "vvv" belső változóra dolgozik rá, az aaa1 példány pedig ebből a belső változóból dolgozik. Így összekötötted őket.

Imi.
(#) eltexto válasza pokot hozzászólására (») Nov 3, 2008 /

Szia !

Mi nem sikerül a találtak közül ? Melyiket próbáltad ? Mi a hiba ? Nem müködik ? Nem fordul le? Hibaüzenetek ?

Üdv. Zoli
(#) pokot válasza eltexto hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

oc8051(opencores): nem találja a generic_dpram modult,így fordítani se tudom.
i8051(opencores): i8051_dbg.vhd-vel kapcsolatban azt irja ki,hogy : write is not supported in Xst
T51(opencores): Alterra-s ramblokkokat használ,így azt át kéne gányolni
mc8051(oregano):nem találja a ram-ot és a ramx-et, és ezeket a modulokat én se találom megvalósítva,nekem kellene?
(#) pokot válasza pokot hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

mc8051:RAM-ot megcsináltam, de most meg a ROM-ot hiányolja, de hogy a fenébe hozok én létre 64k ROM-ot egy Spartan 3s200-ban?BlockRam használatán kívül van más lehetőségem a ROM létrehozására?
(#) eltexto válasza pokot hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Szia!

T51-ben csak ha Altera ram van a constansban definiálva, akkor generálja az Altera ramot. Igy alapból ez nincs bekapcsolva, de az ISE látja. Nem generálódik.
Oregano, nem kell feltétlen 64k-t ROM,RAM-ot csinálni, nem is férne egyik se bele az S200-ba. 8K rom-ba már elfér a BASIC. Annak meg asszem elég 2K XRAM a próbához.

Üdv. Zoli
(#) pokot válasza eltexto hozzászólására (») Nov 7, 2008 /

Nos, Oregano-ba sikerült életet lehelni, I8051 alapján megcsináltam a ROM-ot, RAM-nak meg használok egy RAMB-t. meg miután kevesellte a LUT-ok számát az ISE, áttértem egy 3s400-as kártyára,nagyobb már tényleg nincs ezen alap utasítások már mennek pl. mov,clr a,sjmp viszont ha valami "komolyabb" utasítást is rakok a progiba, már nem akar menni pl "movc a,@a+dptr" de ezekkel már elboldogulok.Kösz az eddigi segítséget!
pokot
(#) eltexto válasza pokot hozzászólására (») Nov 7, 2008 /

Hali!

És hány Mhz-et sikerült elérni vele ? Én próbáltam egyet forditani, de az XST is már 8Mhz körüli időket hozott. Az implementálásnál is csak 150ns-es ciklusidőt sikerült neki elérni.

Üdv. Zoli

Ui. K.rva nagy a logikai hálózatok vannak benne.
(#) pokot válasza eltexto hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

15MHz-et irt ki az XST,de egyenlőre csak 10Hz (!!!) körül járatom, így könnyű debuggolni majd hét elején ránézek,mennyit is bír körülbelül,de egyenlőre a hibátlan működés a cél,aztán jöhet a többi.
(#) endree hozzászólása Nov 24, 2008 /

Sziasztok!

Actel FPGA-akkal van vkinek tapasztalata (pl. ProASIC)? Nem melyedtem el bennuk, kb. csak a marketing anyagba olvasgattam bele, azok szerint nem tunnek rossz cuccoknak (persze ezeknek nem is az a celja, hogy leirjak, hogy miert sz*** a termek ).

Szamomra vonzonak tunik a kis fogyasztas, az integralt konfiguracios FLASH, a sokfele tokozas (vannak egyszeruek is keves labbal).

Van vmi letoltheto Libero IDE nevezetu fejlesztoeszkoz hozzajuk, ami allitolag Linux-on is mukodik. Ez mennyire hasznalhato? Hasonloan retek lassu, mint a WebPack ISE vagy meg rosszabb?

Udv.
(#) gtk válasza pokot hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

Gratula
(#) gtk válasza endree hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Erdeklodnek, jutottal mar valamire Actel ugyben?
Következő: »»   13 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem