Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   89 / 443
(#) még1MbR válasza PLaci hozzászólására (») Okt 29, 2008 /

Idézet:
„a mi a 6 pólusú telefonos csatlakozókon van? Ha jól tudom valam RJ45 6/6 a csati neve”

Szia!
A 6 érintkezős telefon dugó az RJ-11 6p6c típus. Ha csak 4 él benne, akkor 6p4c.
A 8 érintkezős dugó neve RJ-45, itt szintén van 8p8c, stb.
LAN-ra is ezt használják pl.
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Okt 29, 2008 /

Igen jobb lenne, sőt ilyen kérdésnek fel sem szabadna merülni.
De ettől függetlenül ha úgy gondolja szívesen.

Idézet:
„Ha rosszul méri meg, később kit fog szidni?”

Nem tudom, én a magam mérései és rajzai után is kinyomtatom az alkatrész rajzát és összenézem a fizikai alkatrésszel. Ez alap, ha valaki ezt nem csinálja meg az..... stb

Amúgy sincs sok érdeklődés 14:52 óta
(#) magery hozzászólása Okt 31, 2008 /

Sziasztok!

A kérdésem egyszerű. Hogy lehet új alkatrészt szerkeszteni?
A 4.16-os verziót használom, elvileg ott lehet de sehol sem találom. Az alkatrészfuratok átmérőjét hogyan tudom megváltoztatni a board-on?
(#) IMi válasza magery hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Hello!
EZT tudom ajánlani !
(#) elektrocad válasza IMi hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Minden verzióban lehet alkatrészt szerkeszteni, nem csak a 4.16-ban. A másik kérdésedre a válasz: a padek furatait csak az alkatrészszerkesztőben lehet módosítani, u.i. ebben a programban a padek és azok furatai az adott alkatrész részei.
(#) gydanee hozzászólása Nov 3, 2008 /

Sziasztok!

Még nagyon kezdő vagyok az EAGLE kezelésében, és azlenne a kérdésem hogy a 4.11es verzióval elkészített nyákomat hogyan nyomtatom ki úgy hogy kétszer legyen a nyomtatott képen? (Tudom hogy a topicban volt már róla szó de nemigazán értem.)

És még az lenne a kérdésem hogy holtudom kikapcsolni azt hogy a lap aljára dátumot írjon?

Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) IMi válasza gydanee hozzászólására (») Nov 3, 2008 /

Hello!
Ha jól értem , akkor Te két boardot akarsz, ezt így kell: bezárod a schematicot, a borad szerkesztőben a group parancsal(ikonnal) kijelölöd az egész boardot, cut ikonnal kimásolod, paste ikonnal leteszed megint és kész is.
A második kérdésedre: a nyomtatásnál a Page... ablakbál a Caption elől kiveszed a pipát.
Üdv.
(#) gydanee válasza IMi hozzászólására (») Nov 3, 2008 /

A második kérdésemre a megoldásod bejött.
De a Paste folyamat után azt írja hogy:
Idézet:
„Paste buffer is empty!!”
, pedig az egész rajzom kijelöltem.
(#) Attila86 válasza gydanee hozzászólására (») Nov 3, 2008 /

Miután a Group-al kijelölted a másolandó részt és rányomtál a Cut gombra, akkor vidd a kijelölt terület fölé az kurzort és az egér JOBB gombjával kattints egyet, ne a ballal!
(#) gulasoft válasza gydanee hozzászólására (») Nov 3, 2008 /

Groupp-al kijelölöd, menüből a cut-ot választod, vagy az oldalmenüből az ollót, és jobb, ismétlem jobb egérgombbal a kijelölt területen valami látható vonalra.
Ezután menni fog a paste.
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 3, 2008 /

Megelőztél. Hú de segítőkészek vagyunk
Hogy megy a fotózás?
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 3, 2008 /

Fotózás? Én soha nem fotóztam és nem is nagyon állt szándékomban (legalábbis nyákot).
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 3, 2008 /

gydanee-nek szólt a kérdés, de majd magánban megírja remélem.
(#) gydanee válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 3, 2008 /

Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
Sikerült végre.
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 3, 2008 /

Ja akkor bocs, csak nekem volt címezve a hozzászólás.
(#) IMi válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 3, 2008 /

Upsz, ez kimaradt. Köszi a kiegészítést!
(#) Báddzsó hozzászólása Nov 6, 2008 /

sziasztok, egyszerűen nem tudok rájönni, hogyan lehet "mirror" nézetre váltani, mert a buttom layerre tervezek smdben, és úgy jobb lenne látni a dolgokat. Hogy oldható meg? köszi!
(#) Attila86 válasza Báddzsó hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Sehogy. Nincs ilyen, hogy "mirror nézet".
(Bottom rétegre én is szoktam SMD-t tervezni, de én még soha sem éreztem szükségét hogy tükrözni kellene. )

Üdv.!
(#) Frankye válasza Báddzsó hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Nézetben nincs mirror, csak az alkatrészt lehet a "mirror" paranccsal átfordítani (felsőről alsóra, vagy viszont), illetve a nyomtatáskor lehet "mirror"-ban nyomtatani.

(Attila mester megelőzött.... :wave: )
(#) Báddzsó válasza Frankye hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

köszi a gyors válaszokat, ettől féltem... 20 lábú picnél jó lenne, mert mindig elrontom, mert jobbnak láttam board nézetben húzni a szignálokat, mert végülis majdnem mindegy mi melyik lábra csatlakozik, programot úgy írom meg. Viszont a nyák szebb, egyszerűbb lenne.
Na mindegy, majd "mirrorozok" az agyamban... vagy tükrözöm a pic adatlapját.
(#) gulasoft válasza Báddzsó hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Ezt most nagyon nem értem. A vezetékezést az ember a shematicon csinálja meg, nem a boardon, ott már csak elhuzigálja max! Milyen signalokat akarsz te boardon huzigálni? Ráadásul nem véletlenül van esetenként több gnd meg vss pontja egy pic-nek! Azt mondják az okosok, hogy be kell őket kötni. Ha 2 van akkor kettőt ha 10 akkor 10-et!
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Az Eagle-ben schematic nélkül is lehet huzalozni. (Ekkor persze nincsenek légvezetékek.)
(#) MPi-c válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Ha schematic nélkül csinálod a board-ot, akkor a kivezetéseket a signal ikont használva légvezetékekkel össze lehet kötni. Ez utána már az segít a vezetősávok lerakásában, úgy, mintha lenne schamatic.
(#) elektrocad válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Ez igaz, lehet huzalozni, de ehhez nem kell Eagle. Így bármely rajzolóprogramban meg lehet rajzolni.
(#) Attila86 válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Ez jó volt!
Végülis igen, már akinek van 'gusztusa' hozzá...

MPi-c!
Igazad van, pontatlan voltam.
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Minek ehhez Eagle? Vegyél egy kockás papírt és huzalozz! Az eagle pont arra való, hogy van egy kapcsolási rajzod, az az alap, abból indulva csináljon boardot, ott elhelyezve az alkatrészeket próbálja összehuzalozni.
Már ne haragudj, de ezt "kiheréled" és azt hiányolod, hogy nincs mirror!! Rajzold meg a shematic-ot és látni fogod mi hova megy, nem kell a mirror!
(#) MolnarG válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Szerintem Attilának nem kell elmagyaráznod az Eagle működését
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Ezt tényleg nekem címezted?
(#) MPi-c válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Idézet:
„Már ne haragudj, de ezt "kiheréled" és...”

Egyetértünk! Pont a lényeg veszik el, de amiről Baddzsó írt az sem elvetendő. Lehet, hogy hasznos lenne egy olyan lehetőség, hogy a kivetezések közötti kapcsolatot - schematic használata esetén is - ne csak a schematicban lehessen módosítani, hanem a boardban is. Előfordulhat - ahogy Baddzsó is hivatkozik pl. a PIC-eknél - hogy a NYÁK topográfiáját így egyszerűbb lenne kialakítani.
(#) Báddzsó válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

elmegyek fél órára máris mi van itt?
Természetesen az esetek többségében én is "normálisan" használom az eaglet. Most akartam azt kipróbálni, hogy úgy húzom össze az alkatrészek lábait, hogy látom is a alkatrészek fizikai kialakítását, mert esetemben 12 pic lábat kell összekötni egy multiplexelt 4digites 7szegmenses kijelző összevissza lábaival. Schematikban nem látom, hogy most ha az RA1-et a 7 szegmens jobb alsó függőleges szegmenshez tartozó pinbe húzom, akkor 3szor hosszabb fizikai vezetősáv kell 3 via-val, mint ha ugyanebbe a "szegmens"be a RC4-et húznám. Értitek? Ezt schematikban nem tudom látni.
Ez a hsz-em főleg gulasoftnak szól magyarázatképp.
Következő: »»   89 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem