Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Na megcsináltam a trestrictet azokra az alkatrészekre amik a nyákig be vannak ültetve, és azokat a top-okat ripup-oltam amik be voltak kötve, majd autoroute, és csinált nagyon helyes kis VIA-kat köré, úgyhogy ez a fapados módszer megy, igazán lehetne egy options, hogy nem kötünk lábhoz top-on. Egy check box, és a fejlesztőknek is csak meg kéne nézni a fizikai méretét az alkatrésznek, és onnan a drc-ben beállított szigetelőtávolságra tenni egy viat, és azt bekötni.
Na mindegy csak egy 5let. Idézet: „Inkább azt lehetne beállítani, hogy ne lehessen a pad átvivő közeg két oldal között,” Nem ez a baj. Olyan lehetőség hiányzik a programból ahol te határozhatod meg, hogy egy PAD az alsó, vagy felső, vagy mindkét rétegen látható legyen.
Szia !
Nekem a nyomtatásnál igy néz ki egy kétoldalas panel. 1_rétegen az üres PAD felesleges és zavaró. Ki lehet ezt kapcsolni a programban, hogy azok a PAD-k amikre nincs kötés ne látszódjanak a felső rétegen ?
Tökéletesen egyetértek, nekem is hiányzik egy ilyen beállítás. Majd én eldöntöm hol legyen az a pad, itt, ott vagy isis.
Továbbá szeretném a kész panelterven utólag módosítani egyik másik, vagy akár minden pad méretét és alakját is. Valamint nekem nagyon hiányzik egy részletesebb magyar leírás is (mint a 37 oldalas), ha valakinek van ilyen, szánjon meg és küldje el. Alkotó Idézet: „Továbbá szeretném a kész panelterven utólag módosítani egyik másik, vagy akár minden pad méretét és alakját is.” Ez más programban sem szokás mivel a PAD-k 99% alkatrészhez van rendelve, amit nem tudsz megbontani.
Most miért viccelsz velem?
Én ugyan csak néhány programot ismerek, de azokban ez alapszolgáltatás. Az persze igaz, hogy alkatrészhez van rendelve, de sokszor előfordul, hogy valami miatt mondjuk egy ellenállás egyik lábának oválját el kéne fordítani, vagy mondjuk egy kézi forrasztgatásra szánt penelen, azt akarod, hogy ne legyen 8 féle pad méret csak mondjuk 1, és mind legyen 2,5mm-es átmérőjű. Csak csendben mondom, hogy ha nekem kéne megoldani a problémát, akkor nem is bontanám meg az alkatrészt, csak a kijelölt pad-eket "felülmaszkolnám". Igaz, ekkor csak az eredetinél nagyobb pad esetében lenne látható hatás, de hát kimondjuk, hogy az a minimum és kész is. És persze azért mindezt úgy kéne csinálni, hogy az ellenőrző rész is érzékelje, és dolgozzon az új mérettel. A maszkolt esetekben, a maszk méretével ellenőrizze a beállított értékek. Alkotó
Habár nem nekem szóltál, azért válaszolok:
It is not possible to add or delete pads in packages which are already used by a device, because this would change the pin/pad allocation defined with the CONNECT command. Ez egy idézet az Eagle súgójából. Nagyjából magyarul azt jelenti, hogy a device-ben használt tokozáshoz nem adható hozzá, nem törölhető pad, mivel azok a CONNECT parancs által használva vannak. Elvileg a padek alakja módosítható a DRC Shapes fülén. Single pads in boards can be used only by defining a package with one pad. Via-holes can be placed in board but they don't have an element name and therefore don't show up in the netlist. Külön egy-egy pad a boardon csak úgy helyezhető el, ha csak egy padet tartalmazó tokozást készítünk. Nem tudom van-e olyan az alapkönyvtárban.
Idézet: „Nem tudom van-e olyan az alapkönyvtárban.” Igen, van valami ilyesmi mérőpont szerű dolog, de pillanatok alatt lehet rajzolni is egyet.
Remek ötlet. Ha jól értem, én magam megrajzolom a "takaró" pad-et, mint egyetlen pontból álló alkatrészt, és ráteszem a módosítandó lábra.
Nem okoz hibát ha egy ponton két alkatrész is van? Alkotó
Amennyiben shematic alapaján csinálod, akkor gondot okozhat.
Én az alkatrészeket megcsináltam magamnak nagyobb pad,el de a következő módszer is megy. (furatosnál csináltam még csak) Fogsz egy megfelelő méretű VIA-t és lerakod a rajzon bárhova a szabad panelen vagy akár a panelen kívül is. Leraksz x darabot majd elkezded ráhuzigálni a lábakra ahova nagyobb pad kell, ezt ugyanis engedi a progi. Rárakni nem lehet, de ráhúzni igen. Innentől kezdve a nyomtatásnál már a nagyobb via látszik.
Mindkét módszert köszönöm, valószínű nekem is meg kell csinálni a saját alkatrészeimet, és akkor nem kell utólag variálni, csak ki akartam kerülni ezt a lépést.
Alkotó
Ha csak módosítani kell, úgy sokkal gyorsabb. A Connecteket szét kell előbb kapcsolni, majd a módosítás után visszakapcsolni.
Sejtettem, hogy nem lesz olyan egyszerű.
Mivel az EAGLE nem változik, nekünk kell alkalmazkodni hozzá. (Pedig amibe hivatalosan kerül, az már elbírna egy kis rugalmasságot.) Alkotó
De, az Eagle változik főleg mostanában, amikor sorra adnak ki Cadsofték újabb verziókat.
(Nem véletlen vetettem fel az ötletet hogy írnunk kellene nekik...)
Sziasztok.
Letöltöttem a 5.3.0 verziót. Egy egyszerű alap LPT csatit se tlálok benni ![]() Meg semmit mit rontok el?
Project explorer -> libraries -> jobbeger-> "use all"
Idézet: „Most miért viccelsz velem? Én ugyan csak néhány programot ismerek, de azokban ez alapszolgáltatás. ” Nevezz meg hasonló elven működő olyan programot, amiben lehetséges az alkatrész PAD-k módosítása vagy cseréje !
Ez jó ötlet, ráférne pár apró módosítás még.
Idézet: „Nevezz meg hasonló elven működő olyan programot, amiben lehetséges az alkatrész PAD-k módosítása vagy cseréje !” Sprint Layout. ![]() Orcad...Multisim..stb Sprint Layout egyáltalán nem ezen az elven működik ![]()
ry 5wk- pont a héten kellett kiszerkesztenem. mindjárt feltolom...ha kell, az elvije elég gyatra kinézetű, de gyorsba kellett. viszont használható.
diptrace, hogy legyen egy belépő(bb) szintő progi neve is itt. És az is ingyenes 250 pinig.
Köszönöm, de nekem most van elösször ilyen programom.
Nem tudok vele mit kezdeni ![]() Maradok az alkoholos filcnél. Nem értem ezt a tervezőt hogyan működik.
Dehogynem... Az Eagle telepítésed mappáját megkeresed a Program Files között, lesz ott egy lbr almappa, tele lbr kiterjesztésű állományokkal. Oda bemásolod ezt az sy... file-t (esetleg átírhatod a nevét ékezet nélkülire, sosem lehet tudni), majd az Eagle-t elindítva használhatod is a benne lévő alkatrészt (ha esetleg nem aktív a lib, a "Use all" parancs bekapcsolja).
talán ennyi példa elég is ide.
Nekem kedvencem a SPRINT LAYOUT, de abban maximálisan igazad van, hogy nem lehet az EAGLE-vel összehasonlítani. Az EAGLE okosabb dolgokat tud, másképp is működik viszont az SP, azt a kevesebb dolgot hihetetlenül jól oldja meg. Elismerem az EAGLE felsőbbrendűségét, de ha csak NYÁK-ot kell rajzolni, és elég 4 réteg, akkor amatőr célra az SP egy páratlanul zseniális kis alkotás. (És kb. 30 perc alatt megtanulja az ember a használatot) Alkotó
HEllo mindenkinek.
Tuda nekem valaki segiteni az EAgle kapcsolatban ugyanis az a problelmam hogy nem tudom sehonnan letolteni a progit. Nem tudna valaki adni egy linket ahonnam letudom tolteni ? Elore is koszi. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |