Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orosz éjjeli lámpa javítása
Lapozás: OK   2 / 3
(#) lapose válasza Marty McFly hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Amikor a villásdugót mérted, be volt kapcsolva a lámpa?

Tegyél rá izzót, max. világítani fog!
(#) Marty McFly válasza lapose hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Asszem akkor még rajta volt a 12V os izzó! Most kivettem a fehér kondit, és 160kOhm az ellenállás és stabil!
(#) Marty McFly hozzászólása Nov 9, 2008 /

Egy dolgot nem értek! Elméletem szerint a graetz híd a bemeneten van! De akkor miután kimértem miért tűnik úgy a gtaetz rajza alapján hogy a kimeneten van a graetz? Talán azért mert úgy is van? Kb fél éve ment tönkre, és nem tudom hogy volt bekötve :no: Ilyen fényerőszabályzós kapcsolásokat még nem bütykölgettem eddig! Valaki elmagyarázná a működési elvét?
(#) vicsys válasza Marty McFly hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

A tirisztor miatt egyenáramú körben van. Azt gondolom, hogy az izzó felöli oldalt veszed kimenetnek.
(#) Marty McFly válasza vicsys hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Igen az izzó felöli oldalt veszem kimenetnek! De akkor tulajdonképp hova kössem az izzót?
(#) vicsys válasza Marty McFly hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Ha nem csal az emlékezetem az izzó sorba van kötve az elektronikával. Az izzó egyik oldala 230V. A másik fele az elektronika. Az elektronika szabad kimenete meg 230V-ra. Ha jól emlékszem...

Ilyesmi lehet a kapcsolása!

012.gif

Egyébként ha ez segít valamit! Ez a lámpa állásába ment tönkre, tehát valószínű olyan alkatrész ment tönkre benne ami akkor is áram alatt van, ha ki van kapcsolva! De mi lehet az?

Még mindig nem írtad, hogy a fehér kondikat, különösen amelyik a poti mellet van ellenőrizted- e!!
(#) Marty McFly válasza lapose hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Ellenőriztem, de a kapacitásmérő kisebb kapacitást mér mint a valós! Sokkal kisebbet!

Akkor kuka!
Azért gondold át az áramkör működését mielőtt össze-vissza próbálkozol!
Ha megnézed a kapcsolást, amit küldtem, rájöhetsz
hogy ha az izzó után van bármi zárlat, nem lehet gond, maximum világít az izzó!
Az izzó előtt van a kapcsoló, egy zavarszűrő kondi meg a foglalat vezetékkel!
Csak ezekben lehet a hiba!
Szedd ki a zavarszűrőkondit, hagyd ki a kapcsolót, ellenőrizd a vezetéket a foglalathoz és a foglalat bekötését!
Más gond nem lehet!

Felvettem a kapcsi rajz egy részét! Rajta van a 4 pont ahova vezetéket lehet kötni a panelen! Megjelöltem filcel de anyi eszem nem volt hogy ráírjam a bekötést! Csatoltam a rajzot! Ha valaki meg tudja mondani a bekötést annak nagyon hálás lennék!
UI: Hogy hogyan működik a kapcsoló a potin, arra még nem sikerült rájönni!

S5032487.JPG

Jah most látom hogy 2 csomópontot kihagyatam a rajzból! Elnézést kérek!
(#) lapose válasza Marty McFly hozzászólására (») Nov 10, 2008 / 4

Na visszarajzoltam a lámpádat!
Remélem nem néztem el semmit!
Alapban a hibalehetőség nem változott semmit: a két fehér kondit kiveheted a próba idejére!
Ezután csak a kapcsoló, a diódahíd, vagy a foglalat okozhat zárlatot!
Ez már senkinek sem okozhat gondot!

szab.gif

(#) Marty McFly válasza lapose hozzászólására (») Nov 10, 2008 /

Köszi a segítséget! Így már simán be tudtam kötni! Viszont van egy kis gixer! Először levettem a két kondit úgy próbáltam! Kismegszakító lekapcsolt! Vissza fel! Kikötöttem a kapcsolóból az egyik vezetéket, mivel úgy volt megoldva hogy egyik oldal csak rövidre zárva a másik meg kapcsolva ha jól láttam! Kikötöttem a közösített részt! Újra próba! Ekkor már nem ment el az áram, de a 2 tekercs az szó szerint felrobbant! Tulajdonképp fontos hogy benne legyen az áramkörbe ez a 2 tekercs? És mi okozhatta hogy szó szerint felrobbantak? A foglalat jó! Az izzó pedig 25W amit ennek az áramkörnek tuti birnia kéne!
(#) lapose válasza Marty McFly hozzászólására (») Nov 10, 2008 /

Szia!
Ha megnézed a rajzot, ha jól kötötted be, csak az okozhat ilyesmit, ami az izzó előtt van(feltételezem jó izzót raktál bele!
Az a két tekercs a két kondival egy zavarszűrőt képez, a végén érdemes lesz bele rakni valamit!
DE most szerintem dobd ki belőle a diódahidat, tegyél bele újat, vagy akár 4 db 1N4007-ból is felépítheted!
A kapcsolót is hagyd ki!

A diódahíd az jó! Tegnap mértem ki! A lámpa is jó! Egy konnektort raktam a kimenetre, és a ámpát előtte direkt kipróbáltam! Most akkor vegyem ki a tekercseket is és kössem direktbe az egészet? Miért fontos ez a szűrő?
(#) Marty McFly hozzászólása Nov 10, 2008 /

Egyébként még a nyákon a fólia is szétszállt! Csatolok egy képet! A 2 piros vezetéken kapja a tápot, a másik kettő pedig megy az izzóhoz! Vagy azt akarod mondani hogy a diódahíd most ment tönkre? Végülis van 1n4007-em!

S5032488.JPG

Az a diódahídhoz megy a bemenettől!
Vedd ki a diódahidat, es ha úgy nem csapja le az automatát, nem ég el, tegyél bele 4db 1N4007-et!

hogy én erre nem jöttem rá! Telljesen logikus! A diódahíd kivételével leválasztom az elektronika azon részét, amit bizonyosan jónak sejtünk, így ha a potin a kapcsoló a hibás, már ki is van szűrve! Bár szerintem már most 99,99% Mert szétszedtem a potit, és agyonra be van feketedve a belseje! Ilyen potmétert lehet szerezni még valahol? 10k ig szabályoz azt kimértem!

Ha a szabályzó része jó, egyenlőre a kapcsoló részét hagyd ki! Utólag akár egy billenőkapcsolóval is helyettesítheted!
A kapcsoló a diódahíd zárlata miatt is szétéghetett!
(#) _JANI_ válasza Marty McFly hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Milyen izzó volt rákapcsolva a kimenetre a tesztelés alatt? :miaz:
Hagyományos? Vagy kompaktfénycső!?

:felkialtas:
Azért a kisérletek alatt egy 100-200W-os izzót jó lett volna sorosan kapcsolni az egész áramkörrel.
(Lehetőleg a fázisoldalon. ) De ez még most sem késő...
:felkialtas:
(#) lapose válasza _JANI_ hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Szia!

Sajnos odáig még el sem jutottunk! :no:
(#) Marty McFly válasza _JANI_ hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Egy hagyományos 25W-os izzó volt rákapcsolva!
(#) lapose válasza Marty McFly hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Szia!

Haladtál már valamit vele?
(#) Marty McFly válasza lapose hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Még nem mert ma még nem volt rá időm, de nemsoká neki látok!
(#) Marty McFly hozzászólása Nov 12, 2008 /

Ennek a kapcsolásnak kampó! Valaki tudna adni egy rajzot amivel korszerű ma is kapható ismertebb cuccokból felépíthető lenne egy ilyen kapcsolás?
(#) lapose válasza Marty McFly hozzászólására (») Nov 12, 2008 / 4

Szia!

Hát nem vagy semmi!
Na próbálj választani ezek közül!
(#) Marty McFly válasza lapose hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Az első az teccik! Mintha egyszerűbb volna egy kicsit mint az orosz kapcsolás C-nek gondolom 250V osnak kell lennie. P1 hány wattos ellenállás legyen?
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem