Fórum témák
» Több friss téma |
Csatlakozom ahhoz a statisztikához, hogy az autómagnók motorja nem alkalmas fúrógépnek. Túl kicsi nyomaték, még az 1mm-es fúró is megszorul. Tokmányt nem volt nehéz csinálni régi töltőceruzából.
Videofej motorom nincs, autó ablaktörlő szintén nincs, cd-dvd-hdd-floppy motorok gyengék, nyomtatókban léptetőmotorok vannak... Esetleg fénymásolóban lehetséges megfelelő kisméretű de erős motor ?
Most voltam a Lomexben, vettem egy olyan motort amit említettem. Autóülés-állító motor, 12V-os és 3400 fordulat/perc-es sebességre képes. Panelfúróhoz talán ez picit kevés, de mehet esetleg valamivel nagyobb feszültségről.
A tengelye nincs kivezetve, csak a végén van egy 3,1X3,1mm-es négyszög alakú lyuk. Ide kellene találnom valami tengelyt és arra már mehetne a tokmány...
Rúdacélból kiköszörülöd, a másik végére menetet esztergál(tat)sz, és már kész is.
Közben eszembe jutott, hogy az csak egy lyuknak látszik, ha beleteszek egy 3x3mm-es rudat az az szerintem lehet hogy kiesne.
Menet meg nem biztos hogy kell a végére, tokmány rámegy anélkül is, nem?! (Külön, nem tengelyen lévő tokmányt még sose láttam)
A 3x3-as "lyuk", ha "csak úgy simán" beledugod a rudat, valóban kiesik. Természetesen kell bele valamilyen ék, ami nem engedi kipotyogni, vagy egy valamilyen biztosító megoldás. (Ha hozzáférhető, akkor egy átmenő furat, bele egy sasszeg, széthajt, és már nem esik ki. A terhet meg úgysem az viseli.)
A tokmányok rendszerint egy tengelyre vannak menetesen felhajtva, hogy szükség esetén lehessen őket cserélni. Persze, vannak olcsóbb kategóriájú barkácsgépek, ahol egyszerűen rázömítik, vagy melegen rásajtolják a tokmányt, ezek csak tengellyel együtt "cserélhetők" .
Meg regebben operaltam ki jatekautomatabol, egy 12V-os szenkefes kismotort (azt hiszem a penz ermeket osztogatta).
Pici, nagyon eros es gyorsan furkal. A furot pillanatragasztoval rogzitettem a fejhez. Bővebben: Video
Helló
Én ma csináltam egy jó kis fúrót. (videó) Egy HP nyomtatóból szedtem ki, 12v-al elmegy és marha erős. A fúrófejet egy kábelkocsival fogatom a motorhoz...
Hello!
Én igy furok panelt egy ideje, nekem bevált
Én is valahogy így fúrTAM...
Vegyél egy készletet a HEStore-n, nagyon tuti cucc, nem bántam meg, és máshol még nem is láttam ilyen fúrót - mármint mifelénk - és amúgy nem is drága
megnézem
Én is vettem egy ilyet, és tényleg nagyon jó. De meghagytam a régi fúrómat is, olyat mint Rolandnak van. Azzal fúrom a nagyobb lyukakat.
Én vettem marókat hozzá. Tökéletesen beleférnek. Annyira tökéletes lukakat lehet marni hoghy csak na.
Bármekkora méretűt, viszont kell hozzá kézügyesség. Bár a mm -es lukakhoz is kell
Én is tervezem, hogy majd veszek hozzá fejeket, csak még nem jutottam el a barkácsboltba. vagy ha el is jutok a közelébe nincs nálam pénz. A gyári fejek már majdnem teljesen elkoptak.
Nem kell barkácsbolt, szerintem ott drága. (bár nem néztem)
Nézz a V@terán. Én ott vettem. Ha nem gond nem nevezem meg az ámbert.
Őőő azt az egy lyukat fúrtad 15 percig?
Miért nem veszel egy jó kis fúrót a HEStore-ban? Tök jó kis fúró van nem sok pénzért!
Nem szeretném rontani a HEStore.hu üzletét többek közt azért mert abszolút pozitív tapasztalataim vannak róla.
De ha a HEStore.hu-n kapható fúrót és főleg annak állványát szeretné megvenni valaki, akkor azt nagyon alaposan gondolja át!
Ezt miért mondod?
Nekem nagyon bevált a kis fúró... bár állvány nélkül.
Na jó, a fúrót nem annyira ismerem csak egyszer használtam.
Inkább az állványra gondoltam...
Gondolom elhasználódik, aztán elkezdett lötyögni...
Vagy mire gondoltál?
Nekem egy Proxonom van, ehhez csináltam "hulladékvasból" egy állványt.
Az állvány nagyon ötletes..
Ha van rá igény holnap megmutatnám az enyémet is.. Igaz ez újrahasznosított dolgokból van.. (400W-os dekopír fűrész motorja kivágva a hajtásnál, aztán kapott egy 3.5 ös áttételt így a kb 20.000RPM ből lett olyan 6-7000RPM avval már lehet szépen fúrni.. És az áttételtől oylan erős hogy nem lehet megfogni Igaz kicsit nagy hangja van a hűtés miatt) üdv!
Engem is kíváncsivá tettél.
Várjuk a képeket. Szamóca: a tiéd sem rossz...
nagyon baró..
ez olyan hegy megy a mohamedhez szerkezet (asztal a fúróhoz..)
Na jó akkor lemegyek kattintani
10 perc és lesznek képek...
Mondom, nem szeretném rontani a HEStore.hu üzletét, de ha érdekel akkor privátban elmondom a véleményemet az állványról.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |