Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nagy az en gondom es a zavarelharitasban kernek segitseget. A jelenseg allo motornal is jelentkezik, motorinditasra nem valtozik eszrevehetoen. Adott egy autocomputer, lcd TV-vel, a ketto AV jellel van osszekotve, arnyekolt videomadzaggal. A foldjeik es a tapjaik egy kozos pontrol indulnak, ezek elagazas nelkul futnak a szivargyujtoig, ez a madzag egy ferritgyurun van 4x atvezetve (mindket szal, tehat fold es tap is). A gond a villogas - foleg, amikor a gep programot futtat (vagyis az idle mod ideje csokken). A jel is erosen zajos, de a hattervilagitas villog igazan. Valoszinuleg az ATX tap szivogat nagyobb aramokat ilyenkor, foldhurokra gyanakodom, de nem tudom megfogni. Ha csak a TV-t kapcsolom be, akkor nincs gond - igaz, jel sem, de legalabb egy kek kepernyon egy "SUPER" feliratom van. Amiket probaltam: leforrasztottam az AV foldjet. Semmi. Csinaltam 7812-essel stabil, 10V koruli tapot a kisTV-nek ugyanonnan. Semmi. Mit probalhatnek ki meg? Kondi? Ferrit? Csatolokondi az AV jelre?
A ferritgyűrűs zavarszűrőt tedd a táp vezetékébe, esetleg segít. A teljesen korrekt megoldás: a táp számára külön vezeték, ami az akkuhoz legközelebbi pontra (vagy közvetlenül egy külön biztivel rá) van kötve.
"Csinaltam 7812-essel stabil, 10V koruli tapot a kisTV-nek ugyanonnan" ez nem lehet jó, a 7812-nek legalább 14,5V kell a működéshez.
Ugy erted, hogy az ATX-es tap vezetekebe, ami a csillagpontbol jon?
Azert irtam, hogy 10V-ost, mert ugye lecsippent 2.1V-ot a bejovo feszbol. De ha bekapcsolom a motort es felugrik az uzemi fesz 14.4-re, akkor sem jobb. De megprobalom, amit irtal, koszi.
Igen, mert, ha zavar jellegű, akkor onnan való kijutást kell meggátolni.
Ha "lecsippent"2V-ot, akkor az NEM működik: a tranzisztora nyitva van, stabilizálás nincs. A kimenőfeszhez képest kell nagyobb bemenő min2,5V-tal, ebből "fűtögeti" el ammenyit kell, hogy stabil legyen a kimenet.
Sebi, Kobzoli: koszonom a valaszokat.
Ennek szellemeben fogok eljarni. Ma probalgattam, mindketto kapott kulon diodat, tekercset, 470-es pufferkondit. Rosszabb, mint valaha. Ha a jel arnyekolasa a computer foldje, akkor nem okoz foldhurkot?
Koszonom a tanacsokat, a kemeny tap es fold megoldotta a gondot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |