Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vezeték nélküli gyertya
R+L
De mivel 17 előtt 2-3 percel ér be a buszom, ezért sajnos csak oda tudok eljutni. De most inkább a HEStore-ból fogok rendelni, úgyis onnan veszem az SMD kondikat. Arra gondoltam, beleteszem az adó oldali nyákot egy dobozba, és azt tapadókorongokkal fogom feltapasztani az asztal aljára. Tud valaki ajánlani valami olcsó dobozt ami min. 6x6cm-es?
K+K-ban nézegettem én is azokat a fekete kis dobozokat... (belépsz - jobb oldalon - hasmagasságban)
Mivel be voltak csomagolva így nem tudom hogy lehetett őket kinyitni vagy, hogy működtek de voltak egész apró méretűek is
Hol?
az
Itt: Bővebben: Link
Pont most írtam a srácnak hogy tegye fel a hirdetést ide HE-re is mert már nagyon sokan kérdezgetik ezt. Idézet: „Tud valaki ajánlani valami olcsó dobozt ami min. 6x6cm-es?” Ismét csak a K+K
Már írta K1ll3rghost is, hétfőn ha minden igaz meg tudom nézni.
Itt van Attila nyáktervének a vevő oldali ellendarabja. Megcsináltam magamnak, hátha jó lesz másnak is.
Én is megterveztem és kimarattam a futófény panelt
a vevőbe ha elkészül teszek fel képet : pic 16f628+ 7 led +feszduplázó egyenirányító a vevőben !
Jó lenne, ha megjelenne itt az illető, mert tök felesleges a vaterán egymásra licitálni, ha egyszer 'korlátlan' mennyiségben van nekije...
Egyébként tuttam, h van ez a licit. De szándékosan nem vettem figyelembe, mert az a gyanúm, h az illető azért csak többet akarna kapni, mint 100-150 forintok... (Másrészt persze a Con. pofátlanul drága, dehát mindig is az volt. Csak azon csodálkozom, hogy még nem mentek tönkre, ilyen árak mellett...) az
what's K+K?
Le lett véve a hirdetése, mert kerekedelmi célúan nem lehet hirdetni vagy mi, de azt moindta hogy pedig magánba nyomja. Mindenesetre itt egy link: Bővebben: Link)
Nincs igazad, mivel 95Ft.
Helyi kis elektronikai bolt, ahova mind a hárman járunk
Kösz! Ez jó.
korrekt a kiszolgálás, nemrég kaptam meg postán a rendelt ledeket...
és a led is tökéletes! Pont ilyen kell ide!
Itt van a nyák terv a hétledes villogóhoz
csak 2 vezetékkel kapcsolódik a "vevő "panelhoz mit szóltok hozzá?
Azthittem, beletervezed a vevő tekrencbe...
Meg próbáltam de nem fért bele
Amúgy szerintem jó lesz így is csak egy -két mmtávolság lessz a két panel közt .(még van egy újításom vevő panelen de azt csak akkor teszem fel ha jobb mint az előző nyákos vevőm)
Az adó által gerjesztett mágneses tér az LED-anódokhoz (katódokhoz? ...nem látom rendesen) körbefutó fóliában is nagyfrekis feszt. gerjeszt. Ez esetleg bezavarhat a PIC-nek, vagy a nagyfrekis áramok a teret leronthatják (Faraday tv.), ami az energiaátvitel hatásosságát csökkentheti.
...hát ezt ki kellene próbálni. Esetleg sugarasan megoldani a hozzávezetéseket???
Már kimarattam a panelt kipróbálom és ha" behülyül "
a pic tudom mit kell változtatni köszönöm a segítséget !
Korábban beszéltetek az alcsony fogyasztású villogóról. Ha még érdekel a téma, nézzétek meg ezt! Igaz, hogy a leírás szerint 500uA a fogyasztása, de én nem tudom megmérni. Tény azonban, hogy az általam megépített példány 5. hónapja működik ugyanarról az AAA (!) alkáli celláról. Viszont az is igaz, hogy beleépítettem a fotoellenállást, így nappal nem működik! Ha nem kell, felejtsétek el az egészet!
Ja és még valami: a LED 15000mcd fehér. Olyan fénye van, hogy ha magad elé tartod, a szapora villogás ellenére is tudsz tájékozódni 2-3 méteres körzetben.
1.5V os elemről megy de azért 3 at rajzoltak belőle sorbakötve
Ügy látszik a pices villogó (itt) zsákutca ! A vevő tekercsre ráforrasztottam egy greatz hidat és úgy a ledet :csökkent a távolság . Ha puffer kondit is tettem rá már csak 2-3 cm -ről világított a led ! Márpedig a picnek jól szűrt 5v kell .
És tessék mondani; milyen diódákból áll az a graetz-híd?
Na látod én is éppen most gondolkoztam el ezen !
egyszerű kisáramú hálózati hidat használtam de ha nagyfrekvenciás diódákból rakom össze akkor jó lessz?
Igen, tudni illik az egyenirányító hidak diódái 50Hz-re vannak tervezve, a kapacitásuk nem számít ekkora frekvenciánál.
A kapcsolás azonban nem 50Hz-en üzemel, hanem sokkal de sokkal magasabb értéken. Minden megépített változatnál egy kicsit más, de jó esetben is több MHz, vagy ahogy Skori dimenzionálta. Ilyen frekvencián az egyenirányítás után kapcsolt kapacitás visszahat a rezgőkörre. Ha egyenáramot szeretnél kinyerni a rezgőkörödből, mindenképp nagy frekvenciás, gyors kapcsolású, és kis kapacitású (ha lehet még shottky is legyen), dióda kell. Továbbá ajánlatos a rezgőkör hangolására + egy trimmerkondi használata a másikkal párhuzamban. deguss
Akkor nem fújom le a pices projektet folytatom
a jövő héten köszi a segítséget
A trimmert inkább az adóba fogom tenni ,
mivel a vevő frekvenciája csak" lefelé csúszhat" tehát az adót kell utána hangolni ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |