Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLH erősítő
Lapozás: OK   25 / 221
(#) hapro válasza Doncso hozzászólására (») Dec 22, 2008 /
 
Mind a trafót, mind a hűtést is keveslem ahhoz egy jó "zsíros" (1,5-2A) nyugalmi áram mellett.
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Dec 22, 2008 /
 
Ez ugyvan ez egy U alakú bordácska , ezeket autós erősítőknél lehet neha latni . Meg már találkoztam vele egy két inverternél is !Nekemis van itthon ilyen bordám , de ez tényleg bátor döntés a JLH nál ?Még akkor is ha a fémbobozra van fölcsavarozva !De majd a próba megmutassa mire lessz elég ? És ahogyan elemzem a csatolt képet : a trafó az mekkora teljesítmény ? meg az a két árva puffer ? talán elegendő?
(#) bgsf válasza Doncso hozzászólására (») Dec 22, 2008 /
 
elég rossz a kép, de szerintem kevés..... az én hűtőbordám közel 1000 cm2, és még ezt is sokan kevésnek találták. bár még meg sem építettem a JLH-t csak össze szedtem a cuccost hozzá, ha minden sikerül akkor majd holnap készül a nyák. remélem már jobban sikerül!
nekem egy csatornát fog egy darab 150VA-s trafó izzasztani. ha tényleg jó a hangja akkor beleépítek még egy ilyen tápot, de akkor már kb 15kg lesz a súlya....de nem érdekel! ha megéri!
(#) littlejoe válasza bgsf hozzászólására (») Dec 22, 2008 /
 
Ha megfigyeled a képet az alulapok két oldalán bordák is vannak.Ezekkel már működött a jlh ,csak doboz nélkül.Még tervbe van véve hogy mégegy ilyen bordát ketté vágok és a tranyok fellett hozzácsavarozom az eredeti bordához.Egyébként ha valakinek van kész jlh erősítője akkor tehetne fel képeket róla már csak ötletadónak is jó lenne a dobozoláshoz.A neten én nem sok kész jlh-ról készült képet találtam.
(#) littlejoe válasza littlejoe hozzászólására (») Dec 22, 2008 /
 
Viszont kiváncsi lennék valamire,mivel fém dobozba kerül az erősitő ezért szeretném a védőföldelést rákötni a dobozra .De mi legyen a kisjelű testekkel?Össze kell vagy szabad -e kötni a dobozzal és a védőfölddel?
(#) CIROKL válasza littlejoe hozzászólására (») Dec 22, 2008 /
 
Szia: itt is találsz egy két ötletes megoldást a JLH topikban , katt rá a fényképezőre ? és láss csodát .De itt is van egy jópár kivitelezés amit megtudsz csodálni!Bár ezek nemcsak JLH ák itt találsz több A osztályú megvalósítást . Ezek viszont nagyon jó ötletadók lehetnek , hiszen ezek mind mind már kész termékek .
(#) CIROKL hozzászólása Dec 22, 2008 /
 
Mindenkitől kérdezném van - e olyan emberke itt aki már épített a klasszikustól eltérő JLH végfokot ? Értem azt nagyobb kimenő teljesítmény ? PL pararel tranzisztok alkalmazásával? meg hasonló átépítések érdekelnének ill ezeknek a tapasztalatai ?
(#) bgsf válasza littlejoe hozzászólására (») Dec 22, 2008 /
 

ITT találsz jó bekötést
a kisjelű testeket egy pontba kösd a bemenetekhez minél közelebb! ott legyen minden testelés.
a védőnullát (védőföld....bár ez már elavult) akár hová kötheted. ha tudsz akkor egy számítógépből kibuherált csatlakozót építs be. a védőnulla (védőföld) szerepe az érintésvédelem. azért kell mert ha nem kettős szigetelésű a trafód akkor egy testzárlat esetén a készülékház rázni fog.
(#) frrrrr hozzászólása Dec 22, 2008 /
 
littlejoe!
Gyanús nekem a trafód. Van rajta a mellékelt ábra szerinti jel? Ha nincs rajta, akkor a trafód veszélyes lehet környezetedre. Nem elég az erősítő fémházát nullázni. Ha zavar esetén átüt a fázis a szek.-re, akkor a fázis szerencsétlen esetben kikerülhet a hanszóróra, amihez szerencsétlen véletlen folytán éppen egy részeg bulizó támaszkodik, pisilja le, vagy éppen egy kisgyerek önti a hangszóróba a kóláját. Ugyanez vonatkozik a zeneforrásra, amely lehet CD lejátszó, bakelites lemezjátszó, rádió, stb. Erre mondaná JAR-JAR a star warsból, hogy kampeca. Lehet, hogy most sokan azt gondolják, hogy ehhez túl sok véletlen egybeesés kellene. Volt. Az egyik (erősáramú) munkahelyemen, egy részeg éjjel lepisilta az egyik kocsink kerekét és azonnal meghalt, miközben a kocsin a szerelők gond nélkül javították a troli felsővezetékét (feszültség alatt). A szerelőkocsi felelőse 3,5 évet kapott. De vissza az erősítődhöz: Kettős szigetelés/prim-/szek-feszültségek/nullázás, stb. túl sok "dolog" kombinációja, ha nem vagy jártas az érintésvédelmben. Némileg egyszerűsödik a dolog, ha legalább biztonsági trafót használnál. Ebben az esetben is konzultálj érintésvédelmben jártas szakemberrel!!! Távúton csak ennyit tudok segíteni.
(#) littlejoe válasza frrrrr hozzászólására (») Dec 22, 2008 /
 
nincs rajta semmilyen jelzés az érintésvédelemmel kapcsolatban de egy gyári erősítő trafója volt!
Viszont nem tudom hogy eredetileg le volt -e védőföldelve vagy sem.Most akkor földeljem vagy szigeteljem el az erősitő házától?
(#) bgsf válasza littlejoe hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
mindenképpen kösd a házra a védő nullát. így biztosan nem lesz semmi gond, feltéve ha védő nullás konnektorba dugod mindig. sokan erre nem fordítanak figyelmet, de mint frrrrr hozzászólásából kiderül néha a véletlen igen szerencsétlen dolgokat művel.......
most még nagyon reggel van, de később egy rajzot összeütök és konzultálunk róla. egy erősítő biztonságos használata éppen olyan fontos (ha nem fontosabb!) mint a hangminősége!
(#) Doncso válasza hapro hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
Mondasz valamit!
(#) Doncso válasza bgsf hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
Már nagyon kíváncsi vagyok a JLH-d ra, gondolom nem jobban mint te, de annyit tegyél meg ,hogy csupasz meghallgatás után köss elé egy passzívat is, meg fogsz lepődni. Am. látom te sem tudsz aludni mint én. Várod a jézuskát?
(#) Doncso válasza frrrrr hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
Idézet:
„éppen egy részeg bulizó támaszkodik, pisilja le, vagy éppen egy kisgyerek önti a hangszóróba a kóláját.”
Ez naggyonjóó !!
(#) bgsf válasza Doncso hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
dehogy a jézuskát várom. a panellel görcsölök. olyan sz..r másolatot csináltak, hogy én azt a fénymásolót már régen kivágtam volna a szemétre! nem igaz hogy itt van sárospatakon egy fősuli és csak csíkos szemcsés fénymásolatot tudnak csinálni..... ráadásul még kicsit fakó is!
felbosszantottam magam... tegnap 3 panelt vasaltam, ma már a másodiknál tartok és még csak reggel van!
ha felidegesít akkor megrajzolom kézzel, de akkor is kipróbálom. csak az a gond, hogy az alkoholos toll nem bírja a sósavas előhívót. legalább is nekem eddig lekapta a rajzot. a vasalásos az király, már ha jó a fénymásolat
(#) Doncso válasza bgsf hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
Elhiszem ,hogy idegesítő, én már egy párat kivágtam az ablakon, aztán begurultam és vettem egy laser nyomtatót, azóta nincs ilyen gond. Régen úgy csináltam, hogy tinta+home made csőtoll, tudod vékony tű a fecskendőre , bele a tinta és az oldala vékonyan kifúrva ,hogy kapjon levegőt, gyönyörűen lehet rajzolatot készíteni vele, és még a sósavat is állta nekem. Bár megjegyzem, ez ipari nyomtatóba való tinta, elég erős, nem vízbázisú.
(#) Doncso válasza bgsf hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
Idézet:
„tegnap 3 panelt vasaltam, ma már a másodiknál tartok és még csak reggel van!”


Ha belátna a szomszéd, biztos gondolná
Idézet:
„milyen rendes házias ember, egész nap vasal”
(#) bgsf válasza Doncso hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
vagy csak egy hifibuzi aki már alig várja hogy megszólaljon a JLH
remélem ma már a panelen túl leszek. a táp még csak a levegőben fog lógni, de ha működik akkor csinálok annak is panelt. ha bejön ez a végfok akkor két teljesen külön trafóról akarom vinni, két külön táppal, csak a földpont lesz közös. a két trafó csak azért van, mert egy "csak" 150VA és nem szeretem ha az erősítő helyett a trafó erőlködik
(#) hapro válasza bgsf hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
Nekem 2db 100VA-es trafó van a sztereo végfokban, és vígan símán megy vele, elfért volna nagyobb is de ilyen volt pontosabban szerettem volna kicsit nagyobbat.
(#) Doncso válasza bgsf hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
Idézet:
„vagy csak egy hifibuzi aki már alig várja hogy megszólaljon a JLH”


Ez jó volt!

Idézet:
„a táp még csak a levegőben fog lógni”


Tulajdonképpen csak a graetz fog lógni nem? A puffert le lehet csavarozni a talpazatra ,bár a graetz-et is, csak nehogy brummost legyen, bár nálam össze vissza mennek még a kábelek, még sincs egy csepp brumm sem. Amúgy engem is szivatott rendesen a nyák, bármelyik másikat elsőre levasaltam, ennek 4 szer álltam neki, mire jó lett és így is itt ott feljött a nyomat, mondom így marad.

Egyébként bámulatos mit meg nem tesz az ember egy kis JLH-ért
(#) bgsf válasza Doncso hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
a graetz az hűtőbordára csavarozható (persze nem az erősítőre!), a kondi csak 4700 mikró, de most perpillanat nincs nagyobb, de kipróbáláshoz elég. apropó még utána kellene nézni mit tud ez a graetz-híd: KBPC3506 fémtokos, csúszócsatlakozós bekötéssel, M5 csavar helye középen a felfogatáshoz.
(#) Doncso válasza bgsf hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
ez kérlek 600v 35A
(#) bgsf válasza bgsf hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
király! na ez ahíd nem fog izzadni, bár langyos lesz!
egész jó paraméterek és nem is drága!
A Graetz-kör adatai.
(#) bgsf válasza Doncso hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
köszi! én is megtaláltam, csak eddig nem néztem utána!
(#) hapro válasza bgsf hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
Javasolnám inkább gyors schottky diódákból diódahíd építését a lassú graetz helyett. Kicsit drágább, de szerintem megéri. Amit már vígan bele rakhatsz az az MBR10100 10A 100V.
Más hangot kapsz cserébe.
(#) bgsf válasza hapro hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
még a nyákkal görcsölök... sosem bénáztam ennyit! franc essen bele! nem igaz hogy eddig minden sikerült, csak ezzel bénázok ennyit! mindegy! olyan lesz a panel amilyen, majd teszek átvezetőket.
(#) Doncso válasza bgsf hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
jó lesz az, kitartás!!!!
(#) Doncso válasza bgsf hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
basszus, pont itt van mellettem 2 kinyomtatott vasalni való, az kellene neked!! Kár ,hogy messze laksz.
(#) lamalas válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
Igen, en epitettem a "klasszikustol" eltero JLH-kat. Pl. megcsinaltam szimmetrikus tappal is, kicsatolo kondi nelkul. Sokfele tranzisztort kiprobaltam benne, illetve kiprobaltam frekv. kompenzaciokkal es nelkuluk is. Aztan a vegleges nalam ugy allt ossze, hogy a bemeneten MAT03-as tranzisztor(ok) van(nak). Ez 1 tokban 2 tranyot tartalmaz, a kettot szimplan parhuzamosan kotottem. A meghajto BD139, a vegtranyok pedig TIP3055. Tobbi adat, kepek, infok (ha erdekel) a JLH cikkben van itt a HE-n.

Hangminosegrol kulonosebben nem irnek csak annyit, hogy a mostani osszeallitas nekem bevalt
(#) bgsf válasza Doncso hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
köszi, de már ki is marattam. annyira vacak lett amennyire csak lehetett. több időt fogok tölteni a kijavítással mint az egész beültetéssel. végül is időm van.
szerintem az volt a hiba, hogy túl vastag műnyomóra volt másolva (250g-os, valami oklevelet vettem, mert itt nem lehet műnyomót venni, és annak a hátoldalára lett másolva). a fénymásolatot érdemes lett volna beszkennelni, csak az elrettentés végett......
de mindegy! ezzel nem rontom el a hangulatom. megszárad rajta a lakk (fenyőgyanta-alkohol), és kezdem kifúrni, meg beültetni.
Következő: »»   25 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem