Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 84
(#) Trash válasza hard hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Na megpucoltam alaposabban a lencsét, most aránylag jó.
Nem olyan gyors az olvasás mint régen, de aránylag jó.
KSS-213c típusú sony fej van benn, és van rajt egy kis poti. Ha ezen állítok akkor nem lehet hogy erősebb lesz? Valahol régebben ezt olvastam hogy ezeken van egy kis poti amivel plusz feszt lehet a fejnek adni.
(#) rockersrac válasza Trash hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

valóban ez így van,de óvatosságra intelek a potival kapcsolatban! nagyon kicsit tekerj csak rajta,jegyezd meg mennyit tekertél,és merre!mert ha túl sok feszt adsz a lézernek,tönkremegy!
(#) pintyu válasza Trash hozzászólására (») Dec 31, 2008 /

Helló! Én cseréltem már KSS-213 tipusu lézerfejet. Elég elterjedt tipus. Nem olyan drága cucc és nem is nagy valami kicserélni. A poti tekergetés se orvosolja a problémádat sokáig, persze ha összejön.
Itt egy linkBővebben: Link, igaz nincs nekik most raktáronm, de én innen szoktam a cuccokat rendelni. Más kereskedőknél is hasonló áron lehet!
üdv: pintyu
(#) hard válasza Trash hozzászólására (») Dec 31, 2008 /

Udv
Igen picit tekerj rajta mint a kollega irja,az a fokuszat alitsa a fejnek,de az mar nem sokaig fogja ugy birni,csak haladek meg ki nem gyul egy ujra,sajnos
(#) Trash válasza hard hozzászólására (») Dec 31, 2008 /

Akkor szerintem hagyom az egészet, most aránylag jó, aztán ha szilveszter lement meg veszek bele egy fejet. 2000 forint nem vészes egy 50ezres lejátszónál.
Kicserélésnél mit kell csinálni? Csavar rögzíti? forrasztani kell valamit vagy csak rádugok egy szalagkábelt?
(#) pintyu válasza Trash hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

A csere majd úgyis adja magát. Pár csavar és egy kis kézügyesség az egész! De egyvalamire ügyelj! Lesz egy ilyen "zár" az új fejen. Ez nem más mint 2 forrpont összeforrasztva. A szalagkábelon találod egy cínpöttyként. Ezt ne felejsd el megszüntetni, különben nem fog pirítani a lézer!
(#) Trash válasza pintyu hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

És ennek mi értelme van?
(#) pintyu válasza Trash hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Statikus feltőtődés miatt van, nehogy kisüsd a fejet! (szerintem)
(#) jdani hozzászólása Jan 4, 2009 /

Hali. lenne itt egy dvd, amit meg kellene javítanom. Egyszerűen nem működik. nem kapcsol be. hol kezdjem a hibakeresést?

RDSC00111.jpg

(#) pintyu válasza jdani hozzászólására (») Jan 4, 2009 /

Szeva! Elősszöris kezd a tápegységgel. Primer oldalon mérj rá a pufferkondira. Olyan 320-330V körüli fesz kell legyen rajta. Ha ez stimm, akkor nézd meg a szekundert, hogy ott megvannak-e a feszejek terheléssel és terhelés nélkül. (lehúzod a csatit)
Egyelőre ennyi.
Üdv: pintyu
(#) jdani válasza pintyu hozzászólására (») Jan 4, 2009 /

csa. hát én ezt nem értem. az egyik mérővel lemérem. KB 660V-ot mutat, de a kondi 400V-os, a másik mérővel lemérem, ott sokat nem mutat. ha hozzáérintem, egy időre felugrik a szám, aztán meg semmi :S
(#) hard válasza jdani hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Udv
Kezd elorol,kabel jo?biszti?gratesz diodak?pufer kondi?tap ic?lattok ott egy nagy teljesitmenyu elenalas,arra is merjel ra.De legeloszor csereld ki a primer oldalon levo elkokat.KB enyi.A puffer elkonak meg a kett labara rakd a multit,DC volt alasban,kb 300voltnak kell lennie.
(#) CHZ válasza jdani hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Szekunder oldalt kezdeném méregetni , elko ESR mérővel , vagy cserélni a nagyobbakat . Szek. oldali dióda hiba is lehet .Vagy húzd le a csatikat a tápról , lehet , hogy más terheli ..
Primer tápját a nagy elko - pontjához mérd , nem a testhez !Fázis ott van , nagyon vigyázz!!
Ezen az oldalon kis elko hibája is lehet , de megnyúlt ellenállás is okozhat indítási hibát .
Képen nem látszik rendesen a táp , csak azt kéne fotoznod .
Vaktában csak ennyit tudtam összehordani ..
(#) jdani válasza CHZ hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Rámértem az elkora, és 311V volt rajta. készitettem egy pár képet a tápról
(#) CHZ válasza jdani hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Már az említett dolgokat kezdhetnéd méregetni a szekunder oldalon , Azért ezeket , mert gyorsan kikapcsolva könnyen megteheted , diódák , kondik ...
Ha ezek jók akkor tovább léphetünk .
(#) hard válasza jdani hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Udv
A huto bordan lako tranyot is merd ki.Az optocsatolo jo e?tranyokat csak siman dioda merovel merd ki,es a diodakat is,pupoe elkot nem latsz,ha igen csere.
(#) CHZ válasza hard hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Én IC felíratot látok ott , lehet rosszúl .?
(#) Lajos7404 hozzászólása Jan 6, 2009 /

Sziasztok! Én csak egy hobbi-szerelő vagyok. A napokban javítottam egy DVD-t. Nem olvasott be semilyen lemezt.Az volt a baja, hogy az a kerék, amin a CD van, egy kicsit lentebb csúszott a motor tengelyén. 1-2 mm-t óvatosan fentebb húztam és máris jó lett. Remélem ezzel tudtam valamit segíteni...
(#) zsa hozzászólása Jan 6, 2009 /

Sziasztok !

Lenne nekem egy Daewoo dv-2000S Dvd-m aminek alapjában véve semmi baja sincs (Tökéletesem működik) ..

A pici gond az vele hogy kb 1- 1/2 óra után ha kedve támad kikapcsol magától a készűlék.

De azonnal működik utána hibátlanúl ( ismét kb 1-2 óráig ) aztán megint kikapcsol .

MI lehet a gond vele ?

(#) hard válasza zsa hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Udv
Én azonal kicserélnem a tápban az elkókat,igy ujra müködne 100 évet
(#) zsa válasza hard hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Köszönöm a válaszod.

De mint amatör vagyok így elle egy kérdésem

Mi az elkók ? Ezt még nem hallottam .

Kép esetleg , vagy leírás még is hogy néz ki ..

Na és valami helyetesítőre gondoltál ami megbízhatóbb?

(#) CHZ válasza hard hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Szerintem nem elko hiba , azokonál hidegen induláskor jelentkezik a probléma , bemelegedve a gyengébbek is életre kelnek.
Én nem javaslom a cseréjüket!
(#) hard válasza CHZ hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Udv
Ha regebbi a dvd lejatszo,sohasem art.De fura dolgokat tud produkalni a kapacszegeny elko.

Udv
Az elko az elektrolit kondenzatornak a roviditese,ha beirod a googleba,:google:talalsz leirast,meg kepeket is.Egyebkent mennyi idos a geped?Viszakapcsol magatol vagy te kell viszakapcsold?
(#) zsa válasza hard hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

köszi a segítséget

Pár éves lehet (kezel minden formátumot szinte)

Igen . nekem kel visszakapcsolni!

1-2 óránként jellenkezik.

Tudnal kesziteni belsejerol par fotot?foleg a tapjarol
(#) CHZ válasza hard hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Az igaz , de melegítve a kiszáradt elko is feléled , ha nem totálkáros . Fordítva jelentkezne a probléma , hidegen nem működne .
Biztos , hogy nem elko hiba .
Melegedésre félvezetők szoktak hibát produkálni , de itt arra sem tippelek , mivel ismételt indításra beindul , nem kell hűteni .
Ez nem lesz egyszerű , főként zsa felkészültségét látva ..
(#) zsa válasza CHZ hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Köszi a hozzászólást

Igazat adok neked. szerintem is nehéz a porobémát megtalálni hisz nem folyamatos a hiba jelenség .

Én csak érdeklődöm hát ha valaki találkozott ilyen hibajelenséggel . És abban az esetben mi volt a hiba.

(#) Lajos7404 válasza Sly hozzászólására (») Jan 10, 2009 /

Most javítottam egy játékost, ami a CD-ket lejátsza,
a DVD-ket viszont nem.
A hiba oka az volt, hogy a lemezt a két kerék nem elég erősen szorította össze és így könnyen meg tudott csúszni,
ez éppen elég volt, hogy a DVD-ket ne olvassa.
Ezt úgy oldottam meg, hogy a felső kerékre egy kis kerek táblamágnest ragasztottam, így erősebben tudja fogni a lemezt.
Átmérője 20, vastagsága 3 mm.
Aztán egy kis állítás a potikon...
Azért is jó a táblamágnes, mert csak az egyik oldala mágneses, és így nem fog vonzódni a tetőhöz.
Hanem a tetőt a mágnes alatt egy kicsit kintebb kell kalapálni, mert másképp nem lehet visszatenni.
(#) Szabi87 hozzászólása Jan 12, 2009 /

Sziasztok ! Haveromnak van egy divx-es lejátszója, amit meg akarnék venii ! Annyi baja van hogy húzza a hangot(mint amikor merül az elem a walkman-ben) ! Szerintetek mi lehet a baj ?
Következő: »»   15 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem