Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vezeték nélküli gyertya
Na ja, de a hangsúly nem azon van hogy már majdnem több mint egy gombóc fagyi (ami nálunk 100Ft egy gombóc, tehát azt meg én üldök postán zoli ) Hanem azon, hogy akkor inkább az ócóbb tranyót veszem (ami lehet paraméterei miatt nem túl jó) mert nem minden ember tud erre csoportosítani (mint én tanuló létemre nem úszkálok a pénzben, sajnos )
Ja, és szivesen várunk, már látom előre: "Skori elektronika alkatrész árúház"
Szia, az van írva a kapcsolási rajzon, hogy nem kerámia alapúak legyenek a kondik, akkor milyen legyen? elko? vagy?
Már tegnap is linkeltem, hogy a kondi szóra rákeresve ott a válasz, de most újra belinkelem:
Bővebben: Link Ebből a hozzászólásból kiderül, hogy milyen kondi alkalmas.
és olyat lehet venni? vagy esetleg milyen otthon megtalálható elektromos dologból lehetne kitermelni? és a db139 et?
Konkrét választ arra nem tudok adni, hogy miből tudsz ilyet otthon kitermelni, pláne mert nem is tudom, hogy mid van.
Szerintem keress fel egy elektronikai boltot a közeledben, ott bizos tudnak neked adni mindent, ami kell hozzá. Nyomtasd ki a rajzot, vidd magaddal, és mutasd meg az eladónak, biztos tud segíteni.
Szia!
Én kerámiákat használok és tökéletesen megy velük, viszont így nagyon pontosan kell megcsinálnod a primmer és szekunder tekercseket, hogy ugyan akkorák legyenek.
valaki linkeljen már nekem 1 képet hogy ezek a fólia kondik hogy néznek ki, mert van sok csak nem tudom melyik az
http://www.lomex.hu/
bejelentkezel, a kondik között megtalálod pdf adatlapokkal
na akkor ilyenem már van hozzá 1n4148 is van,.... ellenállás is van biztos,...
csak a többit kell beszerezni,
ha valaki tudja miből lehetne bd 139 et kitermelni az azért leírhatná, az oké hogy nem tudjátok mi van itthon, de csak példákat kérek,...
pl. bontásra ítélt erősítő, TV, rádió...
Inkább nézz szét, hogy milyen tranyókat találsz, írd le, aztán utánnanézünk, hogy alkalmas-e. (Ha visszaolvasol, látod, hogy nem csak a BD139 jó.)
ok köszi, ebből már csak holnap délután lesz valami, még egyszer köszi
Sajnos van jónéhány elektronikai bolt, ahol nem tartanak fóliakondit (pölö a Bp-en a Mikronika a Budafoki úton - ez lenne pedig közel a melóhelyemhez )
A Lomex-ben van, én is ott vettem (igaz, 470p-s ott sem volt, szerencsére egy 220p-s kerámiával helyettesítve is működik). Skori talán kijavít ha tévedek, de úgy sejtem leginkább a 4,7n-es fontos hogy fólia legyen... Ha valakinek gyertyazselé kéne (és pesti), a Bartók Béla úton a Móricz és a Kosztolányi közt van egy hobbibolt, ott 650 HUFnáger egy tégely, ami emlékeim szerint valami 2-3 decis lehet)
Sziasztok! A mellékelt képen látszik milyent találtam bd 135 Szerintetek jó? meg melyik a kapcsolási rajz alapján az 1 2 3 as lába?
az oké, de itt a kapcsolási rajz a mellékletben ott számozva van, ugy mond lécci kép alapján balról jobbra a számokat mert csak ugy vágom ok? És megfelelő amugy?
Akkor legyen ahogy akarod:
1, 3, 2. üdv
nagyon örülök, köszönöm a választ, már nemsok minden van hátra,....
Üdvözlök mindenkit!
Majdnem teljesen végignyálaztam a topicot. Elhatároztam, hogy megépítenémk a Skori-féle verziót. Azonban olyan eretnek gondolatom támadt, hogy a tápegységem egy ezeréves bolti darab, aminél 1,5-től 12V-ig tudok tudok kinyerni belőle néminemű deljt. Csak az a probléma, hogy az én tápom az öthöz legközelebb eső állása az 6V. Megoldható, hogy változtatás nélkül használom 6V-tal a kapcsolást, vagy a benne lévő ellenállást ajánlott ilyenkor kicserélni? Ha igen, akkor mekkora értékű ellenállást tegyek bele? Elnézést hogy ez a primitív kérdés picit hosszúra sikerült. Üdv.
sziasztok, sikerült mindent össze gyűjtenem, kivéve egyet a 470p -t! mivel lehetne helyettesíteni? semmilyen p -st nem találtam,....
pl kondi sorbakötögetéssel csak hét nagyfrekis áramkör nem valami jó lenne.
kerámia kondi lehet a 470p? ha igen akkor arra mi van irva a 470 p esre?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |